Vill dit igen!


Okej dagens sanning - så här ser jag ut idag. Lite svullen i ansiktet men hoppas på att de försvinner då lillen är ute och man kan komma igång med träningen igen. ÄR lite bredare över axlar och armar oxå och de ksa bli muskler igen som de var förut :PSå här vill jag se ut igen :) Hoppas hoppas!!

Valborgmässoafton

Puh nu har jag spanat igenom hennes musik. Vart några låtar på ipoden endå :) Nice! Nu så ska jag nog titta på något avsnitt av greys sen kommer nog Jimmy hem och då är det dags att fixa tills vi ska iväg till fam pettersson :)

Jag har ju glömt att skriva att jag åkte till märsta igår för att titta på seriepremiären för RSK. Det gick väl inge vidare då Märsta var det bättre laget på planen och dem var faktiskt väldigt bra. Matchen slutade 5-0 till Märsta men de är bara att ta nya tag och ladda inför upplands/ekeby nästa helg, tjejer!! Pappa var även där för att spana men han spanade mest in märsta, rsk är han inte så intresseade av då han verkar sten cool inför serien att dem ska klara sitt mål med att gå upp i trean. Jag kan inte annat än att säga Lycka till och de har ju sett väldigt bra ut för FSK inför säsongen men det är många matcher att plocka hem innan ett sånt mål är infångat.

Neej, trött i huvudet så nu blir det tven.


Syrran gjorde en bra match i mål!! Kämpar på och var väldigt nära på att ta straffen..

musik

Sitter just nu med två datorer för att jag inte orkar flytta dolern till den andra. Jag ahr nämligen lånat Sofies dator för att fixa med min ipod. Så den får lite ny musik. Eller lite mer musik än innan.. Men hon har så mycket så man blir lite trött o huvudet av allt.. Hehe.

Är ju Valborg idag och de händer väl inte så mycket. Men jag och Jimmy ska hem till familjen Pettersson och äta och sen kanske vi kikar in deras brasa som dem skulle ha på området. Mysigt! Kan hända att de kanske blir ett beslk på trädgårn efter de men vi får se.. Just nu är jag lite orolig i magen så får se om de släpper eller om man håller på att bli sjuk eller nått. Bebis kanske!? neej jag vågar inte hoppas!

Kram

Ny vecka

Hörre ni nu går jag in i vecka 38. Smakar på den siffran och den gör mig lite nervös faktiskt, 38. 21 dagar, 3 veckor kvar! Vart tog alla 280 dagar vägen som skulle kännas så långa och många, nu är dem bara 21 kvar. Det går fort fast ändå långsamt.. hihi!

Gravid vecka 38

 
 

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Se filmen om förlossningens tre steg, klicka på Förlossningen till vänster.

Kärleken övervinner allt

Yes så är det och de är kanske därför jag och Jimmy fortfarande är tillsammans efter de som vi gått igenom!! Idag skulle jag ALDRIG släppa greppet om honom utan en fajt och jag kan med 1000% säga att han skulle inte offra mig heller.. Vi träffades 2005 och allt gick väldigt fort då, var inte många gånger vi sågs innan vi var tillsammans. Sen har vi haft våra kriser och haft "uppehåll", "gjort slut" och de ena efter de andra, ni vet säkert hur det är ibland. Men de kanske är så att man måste gå igenom visa saker för att bli starkare i förhållandet sen eller för att "veta sin plats". Jag har varit gravid en gång tidigare men då valde vi att göra abort för att de var så jobbigt just då, jag hade inte heller gått ut skolan och de fanns ingen ekonomi eller bostad. Den aborten har inte påverkat mig negativt utan den berättade mer för mig vem jag var och vad jag ville göra sen, att jag kunde bli gravid och att jag kunde bli mamma (min största dröm) men också hur ont de faktiskt gjorde att göra abort, jag hängde inte läpp så men just under den tiden som jag skulle gått gravid plågade mig att när December 2007 närmade sig så hade vi haft ett barn. När jag sen gjorde mitt positiva test i september 2009 igen så var det ett helt annat par som läste av stickan och vi vart super glada och viste precis hur vi ville göra med detta barn: Vi skulle behålla det!!! Vårt förhållande har varit så himla bra och vi båda var/är som nykära sen de som hände sommaren 2008. Vi båda har vuxit upp och jag vet att de är Jimmy jag vill vara med, och snart snart så kommer vår första son och vi längtar mer än ni kan ana. Jag tror ingen vet hur det är om man inte väntat barn själv, men man kan likna det med ett barn som väntar på julafton och Tomten.. Man räknar luckor och frågar mamma och pappa hur lång tid de är kvar. Man är nyfiken på vem tomten är och vad han har med sig. Exakt samma känsla att vänta barn: man räknar ner dagarna och är jätte nyfiken på vem han är och vem han är lik. Men snart vet vi!!Här babblar jag på, var inte meningen att de skulle bli ett sådant inlägg.Jag älskar dig Jimmy Mats Jansson!

Toning

Jajamensan nu sitter jag med efterbehandlingen. Har precis färgat håret igen.. Det blir mörkt nu igen för känner mig frächare så plus att jag gillar bättre att vara mörk!! Så sagt och gjort nu är det färgat eller ja intensivttonat. Jag passade även på att smeta på lite på ögonbrynen oxå så får se hur det blev.. haha!

Nu börjar era gissningar

Är ju så att listan börja gälla idag då jag fått in en gissning på dagens datum. Än så länge känner jag inte så mycket men de kan ju ändras snabbt. Men för er som inte gissat så finns fortfarande chansen så länge han inte tittat ut :) (och man får gissa igen om datumet passerat som man gissat på först, nu är jag snäll)


Jag - 10 maj
Jimmy - 18 MajSophie Dolph - 28 April

Linnea Englund - 30 April
Mamma - 30 April

Chippen - 5 Maj
Emelie Ljungman - 5 Maj

Jessica Alm - 6 Maj Tidigt på morgonen

Lollo - 8 Maj

Cate
- 9 Maj efter lunch

Soffan - 11 Maj

Madeleine
- 12 Maj
Jimmys mamma - 12-13 Maj
Anki - 13 Maj
Myggan - 13 Maj
Sandrali - 13 Maj

Sofie - 14 Maj
Madelen Ekestolpe - 14 maj
Mormor & Morfar - 14 Maj kl:17.43

Saara ♥Min Graviditet och Vardag♥ - 15 Maj
Johanna - 15 Maj 15:00
Sofia - 15 Maj 07:00

Kajsa - 16 Maj

Charlotte
- 17 Maj
Emelie - 17 Maj
Monica - 17 Maj

Matte - 18 Maj

Carina
- 19 på Morgonen
Sarah - natten mellan 19 & 20 maj :) mellan 23:00-04:00 väga ca 3200g

Snart Pappa - 20-21 Maj

Alexandra  - 21 Maj

Madelene - 22 Maj
Jessika - 22 maj, 3850g och 53cm

Madeleine - 23 Maj sent på kvällen

Carrå - 25 Maj

Mariell - 3 Juni

Kalle - 4 Juni

Ted - 3 el. 7 Juni

Jennie - tror han kommer tidigare


Okej, för er som säger att vi aldrig ska vara säkra på vad de är som tittar ut så ta en titt på den här bilden så övertygar jag er om att de är en pojke ;) Hihi eller?

Fortästt gärna att gissa

Onsdag 28 April

Jaa ännu en natt då jag sover som en prinsessa! Han är verkligen lugn där inne nu så man oroar sig lite då och då för att något har hänt. Men när dem tankarna är som värst så sparkar han till som att säga "jag lever sluta oroa er". Nu när de är sånt här väder varje dag så längtar man ju till att kunna gå ut med vagnen och gå och strosa lite. Men de lär ju dröja några veckor till innan man kan göra de. Man ska ju läka ihop och må bra innan man kan göra det.

Idag så ska jag träffa Sara var så länge sen, tror de var på Rimbo cupen jag sprang på henne sist. Så de ska bli jätte roligt att se henne igen. Men hon hade ont i huvudet i morse så skulle komma in runt 14 halv 15 tror jag de var, om huvudvärken gått över så jag håller mina tummar..

Städdag här ikväll så Jimmy ska väl ner och hjälpa till, jag vet inte om de är så bra att jag springer runt och städar massa utomhus med skurning av möbler och allt sånt. Igår var jag upp och hälsade på tjejna då dem träna på konstgräset. Jag gick/sprang efter bollarna de sköt utanför eller missade på och tro det eller ej men jag har träningsvärk i benen. haha de här kommer bli en tuff väg tillbax!! Jag som gjorde de för att det kanske skulle hända något om jag pressade mig lite men neej, fick bara träningsvärk!! Bebis ligger bra där inne.. Men just därför skulle jag kunna tänka mig att gå ut och riva lite i rabatterna eller skura av någon möbel bara för att trotsa honom!!

Nej, jag har precis duschat så ska föna håret sen äta lite frukost/lunch. Ha en bra dag ute i solen och NJUT man vet ju aldrig hur den svenska sommarn blir!!

  

  

Snart är det dags för sommarn och alla dess bilaktiviteter som vi brukar åka på. Landracing drar igång redan på söndag med första racen klockan 17 nere i görla! sen ahr vi ju American car show att se fram emot den 17 Juli och raggar festen då cover crew band spelar som vanligt :) De får ni inte missa!!

Skillnad
Vecka 27


vecka 37

Blandväder

Oj jaa det vart några timmar på stan, eller fiket. Först käkade vi lunch, bakad potatis med skagen den är så got på krabban. Sen någon timme senare lite fika på de, dock inte lika god blåbärspaj men då ska vi inte ens nämna den vita chokladen som smakade blä.. Neej inge mer sånt för mig!! Nu är jag hemma igen känner mig som en kossa, kan ju inte ha några kläder alls länge allt hänger över rumpan som ser ut som en stor bulldeg. Haha,v ad snäll jag är mot mig själv.. Men snart snart mina vänner så kan jag inte skylla på lilleman längre då blir det till att träna upp kroppen igen  som den var innan :)

Jaa, ikväll vet jag inte vad jag ska göra Linda kanske skulle titta in innan träningen men vi får se har inte hört något mer. Kanske att jag klär på mig och går upp och spanar in träningen lite så man vet vad som väntar då man vill ta sig tillbax. (Om jag vill tillbax, det återstår att se!)

Snart är de ny vecka igen och hjälp 3 veckor kvar, 23 dagar idag. det har gått väldigt fort måste jag säga även om visa dagar har känts som en evighet så nu sitter jag här höggravid och i stort sätt bara väntar.. 

Neej, nu ska jag nog lägga mig på soffan en stund innan Jimmy kommer hem, han skulle nog mecka lite efter jobbet så han är nog inte hemma först 6-7 kanske. Men då är det dags att äta, Kyckling ris och currysås är de som står på menyn idag!

Fortsätt att gissa när liten kommer?!

Morgon uppdate!

Vilken morgon.. Sov ända till halv 11 Jisses vad händer.. Ena morgonen 8 andra halv 11. Men men bara att passa på som min mamma brukar säga, sen är det inte jag som bestämer längre! :)

Ska äta lunch med Kajsa och Mia nere på stan någon stans så får se vad de blir. Men slängde i mig en risifrutti nu så jag inte går ut med tom mage..

Solen lyser så härligt idag igen och jag blir så glad då det är sånt här väder. Man slipper sitta inne och deppa för att det regnar och man inte kan gå ut, istället finns de så många möjligheter att göra vad man vill i solen :)

Korta rader nu men har lite bråttom eller käns som om jag har lite bråttom!!

Kommer en uppdate senare idag med så ni behöver inte vara allt för ledsna!

Grattis från oss i förskott

Jaa Grattis Sophie från oss i förskott.. Hon fyller den 28 men var ju där idag för att ge henne en present för vi kan inte på onsdag då de är städdag här på gården.

Men ååh vilka goda bullar Sophie bakade och hon vart jätte nöjd med sin present, ett Thomas sabo armband med ett berlock (stavning?) som var ett fyrkläver som jag hoppas ska ge tur nu ;) Sen så bakade Sophie hehe jag själv satt bara och tittade på, snällt va! Peter var inte bättre han som bara låg på soffan gnällde om mat.. :P Sen när han väl gjorde maten själv så gjorde han först bara till sig själv.. hahaha! Du är rolig du Peter! Men vi fick varsin hamburgare till sist :)

Jimmy och jag vecko handlade idag för hela 98 kr.. De ni!! Men då hade vi de mesta hemma till veckans måltider.. Träffade Mia, Haylie och Robert på Willys så nu ska jag besöka Mia imorgon då hon var ledig då :)

När vi åkte hem från Willys så fastnade en stor jävla plastbit fram på våran bil så alla glodde som fan.. hahaha jävlar vad jag skrattade, men tur att den inte la sig över rutan då hade vi nog legat i ån nu.. Jaa, nu ska jag eller vi (eller ännu ärligare Jimmy) laga mat. Sen ska jag nog tjata till mig att vi går en sväng innan sista avsnittet av Arn är ikväll :)Vist är hon snygg min Chipp?

Måndag igen!

Inatt som jag som en prinsessa behövde bara gå upp och kissa 1 gång innan Jimmys klocka ringde, de är lyx! När han åkt så somnade jag om och vaknade vid 9 ungefär, lyx det med. Nu så väntar jag på att Sophie ska svara på mitt mess sen ska jag nog ta mig bort till grind för att hjälpa henne lite. Måste ju ha saker att göra så man inte tänker hela tiden på den där lill filuren i magen som inte vill ut fast vi sagt till honom några gånger nu.. hihi! Neej, men han kommer då han är redo men nu när de är så nära så verkar tiden gå i slowmosion om man inte har något att sysselsätta sig med HELA TIDEN.

Neej, nu svarade hon så då är det dags att sätta lite fart. Måste ner på stan oxå för hon fyller år på onsdag så tänkte ta med mig en present idag för vi kan inte komma dit på onsdag då vi har städ dag här med föreningen. Illa!

Jag vet att det är lite dåligt med bilder på min blogg för tillfället men de ska jag väl försöka att bli bättre med.

  

Magen igårkväll :) Lite sne och galen!

Söndag 25 April

Ååh ännu en dag med massa sol och trevligheter. Jag har hjälp Eric med hans cykel idag. Mamma fixade bromsarna och jag och Eric har tvättat den ren och tagit bort dekalerna som han inte ville ha på den.. Så nu vart den super fiin och han vart väldigt nöjd :) Medans jag meckat cykel så var Jimmy ute i garaget och meckat 140. Joo, det tar lite tid med den men det är hela tiden något som strular med den, nu ska han byta topp igen..

Sen åkte vi upp och tittade på Rsk som mötte Rö den matchen slutade 2-1 till Rsk. Träffade Chippen där och jags ka nog gästa henne imorgon då hon ska baka :)

Jaa, mer än så har vi inte hunnit med avslutade dagen med att äta hemma hos Jimmys föräldrar igen men är det grillat så kan vi inte hålla oss borta :P

Neej, imorgon är det måndag igen och för dem som arbetar så är det en tråkig dag och lider med dem. Vad jag ska göra har jag ju redan sagt men sen ska jag nog njuta av solen som skulle bli oxå..

Nu börjar ögonen bli tunga så ska nog sova lite. Liten i magen har varit lugn idag då mamma fart runt hela dagen så han lär väl ha värsta energin imorgon eller inatt.. Men man kan ju hoppas på att han ska ta ut det genom en förslossning :)

kram på er

Underbar dag!

Vilken vår dag de varit idag. VI vaknade i morse och städa upp lite i lägenheten sen åkte vi ut till Jimmys föräldrar är så mycket skönare att var apå landet än fast inne i en lägenhet.. Så vi har väl i stort sätt bara varit här ute hela dagen och myst i solen och grillat vart det till middag. Mums är verkligen de godaste som finns :)

Lillen i magen har hållt igång hyfsat idag och sparkat och bökat så han gillar nog solen han med. Men inget slår att åka bil då far han runt ordentligt och sparkar med musiken.. Haha!

Neej, det händer väl inte så mycket mer idag. Jimmys polare är i sthlm och firar Perla och Ronnie som fyller år på tisdag. Så det lär vara jätte lugnt ikväll.

Neej, ska vara lite social, men nu vet ni vad vi har haft för oss idag :)

Kram

Efter regn kommer Sol

Igår så hände ganska mycket. Först så tog jag en skön promenad men Mira, riktigt trevligt! Sen så hämtade Sofie mig och vi åkte hem till Carina som klippte oss, så nu är men fiin fiin i håret :) Tack Carina! Efter de så var det hem och laga mat för älskling hade ju kommit hem och var hungrig och vi skulle äta köttfärsås med pasta. Vart super gott. Tog ett bad innan värsta bil förarna och de var så skönt då jag hade lite små ont i ryggen efter att ha gått mycket under dagen.  Så inatt sov jag rikitgt bra efter dagens äventyr och antal försökt till att få honom att sparka lite där inne.. Var väldigt lite rörelser igår från lillfis där inne. Så får ta det lite lugnare idag och se om han blir livligare. Man blir ju lite orolig, men oftast i onödan! Linda ringde och väkte mig då var klockan 11 helt otroligt de har itne hänt på jätte länge att jag sov så länge. Men de behövdes antagligen!

Idag som skrivet ovan, så blir det lugnt men nu när solen är framme så måste jag ju ut och gå en sväng men de får bli lite senare. Ska hämta lillebror vid tre så går nog en sväng innan de. Nu ska jag väl ta och göra lite frukost och sen lägga mig på soffan. Skulle vilja ta mig orken att gå ner till hälsokostbutiken här nere för att kika om dem har något hallonbladsté. Hihi..

Neej hungrig så måste sluta!


Jag har blivit lite bredare om både mage och rumpa :)

10% Kvar

Min graviditet - BF Tors 20 maj 2010

Din graviditet startade Fre 14 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 28 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 252 av 280. (90%).

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 6 fulla dagar (v35+6).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 20 maj 2010
Du har 28 dagar kvar till beräknad förlossning.
Gravid vecka 37

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC. Du kan läsa mer om praktiska råd inför förlossningen här.

Bebisbulle!

 32 +5  34 +4  35 +6

Någon som ser någon skillnad?

Picknick i en bil

Jaa, ni som bor i Norrtälje förstår nog hur det gick med våran picknick idag.. haha det började regna så vi fick sätta oss i bilen och ha får picknick där. Haha! Men det gjorde inte oss så mycket för där var det varmt och vi pratade på. Mycket trevligt!! Vi bestämde oss för att Carina skulle klippa oss imorgon vid 15 tiden, stackars henne, men hon gick med på det och jag behöver verkligen de. Så ska klippa upp det lite så man kan se lite fräch ut igen..

Jaa, blir nog inte roligare än så idag då det spöregnar nu och maten står på sin tur att göras i ordning, ska bli köttfärsås och pasta, mums! Sen är det ju värsta bil förarna ikväll och de kan man ju inte missa är sjukt dåliga dem är på att köra bil man blir ju livrädd att det finns sånna som dem där ute i trafiken varje dag!! Nej, usch!

Jaa som sagt bilder på picknicken blev inga men ska försöka hinna med att fota magen åt er så ni får se hur stor den blivit.. hehe, jag ser ingen större skillnad men ni kanske gör? jag ser att den är längre ner men han kommer ju inte ut för det.. Nej, här fortsätter vardagen med att vänta och vänta på honom! Men han har börjat med något nytt och de är att han trycker huvudet mot blygdbenet (eller vad de är för ben) och de gör skit ont!! Illar ner i benen och man kan knappt röra dem då han gör så.. Men han letar nog bara efter utvägen ;) hihi kan jag hoppas på i alla fall :)

Neej, älskling är hemma när som helst så dags att börja med maten.Jag hittade den här bilden på datorn och tyckte den var lite rolig. Jag har deckat i Jimmys pojkrum och katten har nog gjort de samma :) haha!!

Onsdag

Just nu planeras de för fullt för en picknick med Sofie och Carina, ska bli mysigt att åka iväg en sväng och bara mysa lite.. Sen kommer man ju hem och har inte så mycket att göra igen!! Det är lite små mulet så får se vart vi tar vägen.. Så nu blir det lite hurry om jag ska hinna med lite innan! Men uppdaterar mer med bilder ikväll :)
Kram på er

Dagen T

Jaa grå dag i Norrtälje idag men de sprack upp till kvällen. Träffade Kajsa Idag som snart gått halva sin tid. Hihi det börjar synas lite på henne nu :) Hon skulle köpa ett par solglasbrillor nere på Åhlens. Vart dock bara en kort träff för hon skulle vidare till sin syster och systersbarn. Men det var trevligt att ses :)

Nu så sitter vi och tittar på Inter - Barcelona och Inter har matchen helt klart.. 2-1 är resultatet just nu men får se hur det slutar om Zlatan kanske kan trycka in en boll i nät på sitt gamla lag! hihi..

Neej imorgon kommer lite bilder på magen oxå så vi ses väl imorgon?

kram

Finns massa datum lediga att gissa på!

Jag - 10 maj
Jimmy - 18 MajSophie Dolph - 28 April

Linnea Englund - 30 April
Mamma - 30 April

Jessica Alm - 6 Maj Tidigt på morgonen

Lollo - 8 Maj

Cate
- 9 Maj efter lunch

Soffan - 11 Maj

Madeleine
- 12 Maj
Jimmys mamma - 12-13 Maj
Anki - 13 Maj
Myggan - 13 Maj

Sofie - 14 Maj
Madelen Ekestolpe - 14 maj
Mormor & Morfar - 14 Maj kl:17.43

Saara ♥Min Graviditet och Vardag♥ - 15 Maj
Johanna - 15 Maj 15:00
Sofia - 15 Maj 07:00

Kajsa - 16 Maj

Charlotte
- 17 Maj
Emelie - 17 Maj
Monica - 17 Maj

Matte - 18 Maj

Carina
- 19 på Morgonen
Sarah - natten mellan 19 & 20 maj :) mellan 23:00-04:00 väga ca 3200g

Snart Pappa - 20-21 Maj

Alexandra  - 21 Maj

Madeleine
- 23 Maj sent på kvällen

Mariell - 3 Juni

Kalle - 4 Juni

Ted - 3 el. 7 Juni

Jennie - tror han kommer tidigare


Fortästt gärna att gissa

Tisdag 20 April - En månad kvar idag!

Jaa imorse då jag vaknade var det sol men nu då jag tänkt ta mig en promenad så har det allt mulnat på sig. Känns lite som min start på dagen med, tog en dusch och efter de har jag inte fått ordning på något, håret är som en sträv räv och kroppen vill jag bara slippa nu!! Snälla bebis kom ut nu...

Blir nog en dag framför tv.en för har inte ens orkat klä på mig, eller jag orkar inte leta efter något som passar som jag inte använt de senaste 10 dagarna.. Men de är svårt då allt är fär trångt eller för kort. Hum neej, dags att börja le och njuta igen. Bebis påminner mig dagarna i ända att han fortfarande är kvar där inne vilket är udnerbart. Han rör sig inte så smidigt längre och de känns att han tar upp den större ytan av magen. Att lägga benen i kors är en omöjlighet för är som att ha en boll mellan benen. haha! Men 30 dagar ska jag nog kunna hålla ut är ju ingenting jämfört med de 250 som gått passerade. De ska bli "roligt" att se hur mycket av kilona som fortfarande kommer finns kvar som minne efter honom hela sommarn, sen ska träningen in och allt ska bort och ner på ca 58 kg igen :) Det är något jag ser fram emot :)

Neej, dags att göra något eller jaa, lägga mig på soffan för att slöa lite!

Hoppas ni får en bra dag! och jag slänger upp listan igen så får ni fortsätta att gissa :)

Att längta och ha tankarna någon helt annan stanns!


Jag förstår om dem i min omgivning inte riktigt tycker jag lyssnar eller är speciellt närvarande. Men detta är något som jag snart gått igenom i 9 månader och de tar tid att förändras och jag kommer/har gjort en personlighets förändring, jag ska bli en mamma och vissa gillar de andra inte. Man ska inte svika sina vänner eller glömma dem som stöttar en, och de kommer jag aldrig att göra. Idag är dem kanske en handfull stycken men dem betyder mer än alla dem som valt att inte ta att jag ändrats eller valt att få barn. Just nu lever jag som i min egna lilla bubbla och de är nog ofta så med kvinnor som blir gravida att de som finns i bubblan är en själv, sambon och lilla bebis, allt annat hamnar lite utanför och är inte lika viktigt just i denna stund i slutet av graviditeten. Men de är ju så att ibland blir man ner plockad på jorden och måste lägga tankarna åt sidan, de funkar men är väldigt svårt att vara empatisk då man hela tiden flyger till en annan värld med förlossningar, bebis och ett familjeliv. Nå vart vill jag komma? Jo, jag skulle bara vilja be dem om ursäkt som någon gång känt sig ignorerad och åtsidosatt pga av min graviditet och min tankspriddhet. Jag hoppas att ni kan se det från mitt håll som jag nu ser det från erat, att jag just nu lever i en kropp för två där jag delar alla mina tankar med en annan männsika som jag sen ska ge allt jag kan till. Jag och Jimmy kommer vara dem personerna i hans liv som kommer få gå igenom allt han känner och åstadkommer. Den tanken är stor och jag är ledsen att de bara är det som rör sig i mitt huvud och bebis, Hur ser han ut, vem kommer han att vara lik, vem kommer han att bli m.m. Men de är inte långt kvar innan svaren finns och jag hoppas att jag hittar mina vänner kvar för utan er hade det aldrig gått så bra som det gått hittils, och den dagen ni är gravida eller genomgår något obeskrivligt så kommer jag stanna där för er oxå :)

Neej, de var en eller flera tankar som bara ville bli nerskrivna.


Linda, Sofie, Kajsa, Sophie, Marika & Kalle <3

Norrbil

Måndag morgon och klockan stod på 6:30, klockan 7 skulle bilen vara på verkstan. Vi ska koppla ur air bagen så vår lilla plutt kan åka säkert i framsättet. Jag var jätte trött då klockan ringde men nu så skulle jag ändå inte kunna somna om jag skulle försöka så blir nog tv ett tag och sen försöka ta sig ut för det verkar bli fin fint väder.Vi ska hämta den igen då Jimmy slutat jobba så idag åker han mammas bil till jobbet. :)

Lördag 17 April

Denna dag har vi hunnit med att göra massor, eller det känns så i alla fall. Jimmy åkye och jobbade vid 9 och mamma och jag åkte till Thuns. Vi kom dit kanske vid 12 så vart lite stressigt då de stängde 14. Så han väl inte riktigt titta på allt i lugn och ro men vi får nog åka dit sen igen någon gång. Jag testade massa kläder men kom hem med en tröja till mig själv, ett sett till bebis, ett fotbolls snappsspel och en plåtplånbok till Jimmy :) Var en lagom shoping dag. När jag kom hem så hade JImmy precis slutat så vi åkte och handlade lite mat som vi sen gjorde i ordning innan vi gick ut och gick. Solen tittade fram en stund så då är det lika bra att passa på :)

Vi har även tagit en sväng med bilen ut mot roslagsbro för att spana lite på hus och sen på deras konstgräsplan.

Nu verkar de itne hända så mycket mer idag, Jimmy är så klart trött efter arbetsdagen så blir nog sängen om en stund. Imorgon så får vi se vad vi hittar på, men återkommer om det :)

Hoppas ni haft en bra dag :)

Var det en värk? Nu kommer de igen!

Började med att när jag la mig i soffan igår så värkte de i ryggen eller drog på något sätt neråt och fram till ljumskarna. Men tänkte inte så mycket mer på det och det slutade sen rätt var det var. Men när vi skulle gå och lägga oss för att sova så började det igen men nu kändes de mer som om magen vart alldeles spänd och samtidigt drog de så där i ryggen och ljumskarna. De kom och gick hela tiden, så det var nästan att jag funderade på att gå upp och packa klart BB väskan istället för att försöka sova. Men de gjorde inte ont på det viset jag har fått för mig att en värk ska kännas(!?) så intalade jag mig själv, att även om det var något på G så är det ändå bara början på flera timmars arbete. Så jag försökte somna istället vilket var svårt men jag lyckades tillsist.. När jag vaknade runt 3 för att kissa så kände jag ingen ting..

Men de är säkert kroppens sätt att träna upp sig och förbereda sig innan den riktiga förlossningen. De var så obehagligt bara för det spelade ingen roll hur jag låg så kändes de jätte obehagligt och jag kände mig lite illamående.. Tror han kände att jag hade lite ont för han brukar inte ligga så stilla den tiden som han gjorde nu. Man han ju tänka alla möjliga tankar under de ca 60 minuter som detta pågick.

Men idag finns inte ett spår av gårdagens händelse och han rör sig precis som vanligt! Men vad kan de ha varit? var det förvärkar eller var det bara sammandragningar? Men varför kom dem och gick som impulser och sen bara slutade? Ska säkert vara så men de är lite läskigt för man vet ju inte om de är dags eller inte och jag har inte kännt de så här innan!! hihi han retas nog bara med oss bara för vi så gärna vill att han ska komma ut snart..

Den Bästa stunden i mitt liv var då vi för första gången såg dig på den lilla skärmen.
Du är så fiin och vi älskar dig massor!

Fortsätt att gissa på när liten kommer! (Listan)

Jag - 10 maj
Jimmy - 18 MajSophie Dolph - 28 April

Linnea Englund - 30 April
Mamma - 30 April

Jessica Alm - 6 Maj Tidigt på morgonen

Lollo - 8 Maj

Cate
- 9 Maj efter lunch

Soffan - 11 Maj

Madeleine
- 12 Maj
Jimmys mamma - 12-13 Maj
Anki - 13 Maj
Myggan - 13 Maj

Sofie - 14 Maj
Madelen Ekestolpe - 14 maj
Mormor & Morfar - 14 Maj kl:17.43

Saara ♥Min Graviditet och Vardag♥ - 15 Maj
Johanna - 15 Maj 15:00
Sofia - 15 Maj 07:00

Kajsa - 16 Maj

Charlotte
- 17 Maj
Emelie - 17 Maj
Monica - 17 Maj

Matte - 18 Maj

Carina
- 19 på Morgonen
Sarah - natten mellan 19 & 20 maj :) mellan 23:00-04:00 väga ca 3200g

Snart Pappa - 20-21 Maj

Alexandra  - 21 Maj

Madeleine
- 23 Maj sent på kvällen

Mariell - 3 Juni

Kalle - 4 Juni

Ted - 3 el. 7 Juni

Jennie - tror han kommer tidigare


Fortästt gärna att gissa

En dag utan måsten!

Ja efter att ha haft något att göra varje dag denna vecka så är faktiskt denna dag helt tom i kalendern så då passade jag på att ta lite sovmorgon och en lång dusch. Ska nog snart gå ut och gå en sväng för att göra av med lite energi så man kan somna ikväll sen.

Jimmys mamma var precis på besök och hade med sig en jätte fin tröja till lillkillen. Men hon stannade inte så länge då hon skulle upp och jobba.

 


49 Kronor på Lindex :)
Lägg även märket till den fiina siffran!
Idag går vi in i vecka 36 så nu är det en månad kvar :)

Gravid vecka 36

 
 

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.

Till vänster kan du läsa om förlossningen. Du kan läsa om sånt som smärtlindring, förlossningsställningar och hemförlossning. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen.

Kejsarsnitt

Ska du förlösas med kejsarsnitt? Ungefär tjugo procent av alla förlossningar är kejsarsnitt. Av dessa tjugo procent är 40 procent planerade och 60 är akuta snitt. Det finns många olika orsaker till varför en del barn föds med kejsarsnitt. Läs mer om kejsarnsitt under Förlossningen till vänster och se filmen om hur det går till.

STHLM

Dagen har varit i full fart redan sen klockan 9 imorse.. Var och fikade med Jessica Alm nere på stan och hennes lilla Ebba var med oxå så klart :) Så mysigt! Och de var inte igår jag träffade henne direkt.. Hon är min gamla högstadielärare men självklart har vi setts efter det och ni lär vi ju fortästta att träffas då vi kommer ha barn i samma ålder :)

Efter de så var jag med min älskade Linda till Sthlm för hon skulle köpa en ny mobil av hennes klasskamrat som jobbade på en 3 butik där inne. Gick jätte bra och hon vart super nöjd, de är hon värd efter denna natt!! Vi käkade ihop på Donken, yippe, och sen tackade vi av Lindas klasskamrat och åkte sen till kunsträdgården och tog en glass.Vi gick även till båtarna där hon praktiserar. Jätte mysigt och det är ju helt fantastiskt väder ute :) Hoppas de håller i sig läääänge!

Jag har varit lite konstig i kroppen idag och ett tag trodde jag att vattnet skulle gå men visade sig att jag bara var kissnödig då han legat och tryckt där hela tiden då vi åkte buss och tunnelbana. För efter jag kissat så kändes de bättre men några sammandragningar kom istället men sen slutade de helt.. Konstigt, har inte haft så innan! Men men de visar väl sig om de skulle vara något annat på G.

Neej, nu är jag helt slut och ska nog lägga mig på soffan och spana in Grey´s Anantomy en stund innan älskling kommer och vi ska laga mat.. Orkar inte börja idag, vilket jag kanske inte gör så ofta överhuvudtaget men endå är man gravid så är man!! Eller? haha...

Såå de är vad jag har haft för mig idag. och fortsätt gärna att gissa när lillen kommer är roligt om de är många som gissar!!

Gissa datum, När kommer lillen ut? (Gissa i det här inlägget)

Tisdag 13 April
Oj oj oj här har det hänt grejer.. Var ju hos BM precis och allt såg hyfsat ut.. Mitt blodvärde började sjunka så det var på gränsen med att börja med järntabletter, men jag fick välja själv.
SF måttet låg på 34 så där var det som de skulle.
Vägningen är plus 16 KG så hon misstänker att jag kommer gå upp lite mer.. SUCK!
Hjärtat slog väldigt fort när hon mätte upp honom först, han var ju tvungen att visa vilken hurtbulle han är där inne.. Haha, men de gick fort ner till 153 så det var ingen fara..
Hon hade ju känt efter huvudet förra gången och han låg då i ruckbart läge.. Hon sa att hon hade svårt att tro att han skulle ha fixerat sig så här tidigt men tro det eller ej lillprinsen ligger färdig för start, "han kommer inte så mycket längre ner, nästa steg är ut", sa hon! 
Men något uttalande om att han skulle komma tidigare sa hon inte bara att hon skulle bli förvånad om han låg kvar där inne längre än 40 veckor. Så kanske min magkänsla kommer ha rätt om att han kommer någon vecka tidigare :) Hoppas hoppas!


Vårat lilla hjärta ligger nu fixerad och redo för start! Är vi redo?


Iom
detta utlåtande från Bm så tänkte jag nu låta er alla gissa när Lillen kommer?
Gissa med datum och tid. BF är den 20 Maj enligt ultraljudet. Lycka till! Kommer med jämna mellanrum att kasta upp en lista så ni ser och kan följa alla gissningar :)

Namnen i fetstil blir länkar till deras egna bloggar.

Listan (kommer fylla på den här då ni gissat):

Jag - 10 maj
Jimmy - 18 Maj

Sophie Dolph - 28 April
Linnea Englund - 30 April
Mamma - 30 April
Jessica Alm - 6 Maj Tidigt på morgonen
Lollo - 8 Maj
Cate - 9 Maj efter lunch
Soffan - 11 Maj
Madeleine - 12 Maj
Jimmys mamma - 12-13 Maj
Anki - 13 Maj
Sofie - 14 Maj
Madelen Ekestolpe - 14 maj
Saara ♥Min Graviditet och Vardag♥ - 15 Maj
Johanna - 15 Maj 15:00
Sofia - 15 Maj 07:00
Kajsa - 16 Maj
Charlotte - 17 Maj
Emelie - 17 Maj
Monica - 17 Maj
Matte - 18 Maj
Carina - 19 på Morgonen
Sarah - natten mellan 19 & 20 maj :) mellan 23:00-04:00 väga ca 3200g
Alexandra  - 21 Maj
Madeleine - 23 Maj sent på kvällen
Mariell - 3 Juni
Kalle - 4 Juni
Ted - 3 el. 7 Juni

Jennie - tror han kommer tidigare

BM Besök idag

Jajjamenasan :) idag blir det ett besök på MVC då får vi höra det lilla hjärtat igen och mäta så allt är okej.. Ska bli spännande, är alltid lika underbart att få höra hans hjärta slå. Just nu så hickar han och jag ska snart röra lite på mig för att vagga bort de ;)

Efter besöket så ska jag träffa Mira och Vincent ska bli mysigt att få se dem och ta en fika någonstans..

Är ju underbart att solen är framme idag med hoppas hoppas att de blir lika varmt som igår. Då ska jag nog ta med boken och försöka hitta en lugn plats någon stans, har ju ingen ballkong så blir ju att leta ett eget ställe här i norrtälje någonstans.. :)

Nej nu ska jag äta frukost så skriver jag nog några rader senare i eftermiddag. Ha en toppen dag

Kram

Underbart Skönt

Så himla skönt ute i solen. Jag tog med mig kameran och gick ut men slutade med att jag hamnade nere vid Lommarbadet och satt och njöt i solen mot ett träd :) Lillen sparkade på ordentlig så han gillade nog de han med. Jag sa att han fick komma ut om han ville ;P hihi!


Måndag 12 April

Måndagar är verkligen inte roliga.. Men idag så har jag lite att pyssla med. Det ska tvättas bebiskläder och lakan, sen så ska jag nog ut i solen en stund oxå men de ser inte så varmt ut men kan vara skönt att gå ut med och inte bara ligga här inne på soffan.

Imorgon är det dags för BM igen och det var ett tag sen jag var där nu, men de har sett så bra ut att hon valt att ha mig på besök var 3.dje vecka så får väl se om de ändras nu då det inte alls är lång tid kvar?! Vi har ju paserat 40 dagarsstrecken och de känns toppen, känner mig redo och väntar med spänning på när han ska välja att komma ut. Det är ju 5 veckor kvar så lär ju inte hända något än på några veckor men man kan ju alltid hoppas lite att han ska vilja komma ut lite tidigare ;)

Jimmy får spader på mig och allt bebis prat här hemma, han säger ju inte så mycket själv och håller mest bara med när jag tar upp något. Men jag gissar på att han är lite nervös och sen kanske inte riktigt tänkt massa på hur det kommer att vara sen. Med skrikiga nätter och en hel del blöjbyten, men han lär nog inse de då i alla fall..

Neej, dags för lite nytta!

Låg mage

Måste bara säga att magen har sjunkit en hel del nu. Jag har lättare att andas och han sparkar inte så hårt mot revebenen längre heller, så skönt! Så jag hoppas att han vill kika ut lite tidigare än vad BF är. Ska försöka ta en bild den så ni får se att den sjunkit lite mer :)

 v 32 +5    v34 +4

Kanske är lite svårt att se men det känns stor skillnad :)

Kommentarer?

Är det ingen som har en kommentar? Hum, konstigt för ni är ändå 100 läsare!
Är tråkigt om ingen kommentar kommer in, det tycker nog alla som har en blogg...

Jaja, just nu sitter jag och väntar på att Jimmy min ska komma hem och mysa lite med mig innan de är dags att sova igen. Imorgon är det redan söndag och veckan är slut, det går så fort på helgerna! Jag behöver verkligen eran hjälp, hur får man tiden att gå utan att göra av med pengar på vardagarna? Vad gör ni andra mammor som går hemma och väntar på dem små?

Har ju BB-väskan att packa, men är svårt att packa den då man lär ändra sig tusen gånger under väntan i alla fall..

AJ, Oj spark, nu är han förbannad där inne! Han har hickat i snart 10 minuter och börjar nog lessna för nu rör han om ordentligt där inne. Neej ska upp och gå lite här i lägenheten så får vi se om det slutar, snutten vår <3

God Natt Älskling

Nu har lillkillen en sovplats som väntar honom :) Hämtade den idag hos mamma och de vart ganska bra i sovrummet :) Nu vill man ju bara ha en liten kropp att bädda om i den mysiga sängen!! KOM NU...

Fiiiin va?
jag älskar den. Har flera påslakan som ska tvättas och kommer säkert visas på några bilder så småningom

Suck

Det är underbart att de är lördag, men vart är SOLEN? Men å andra sidan hellre regn än snö.. Morgonen har varit lite smått delad med lite roliga saker och lite mindre roliga saker men allt löser sig..

Idag ska vi hämta hem vaggan och kanske att vi börjar bädda den med. Har gjort om i sovrummet så att den ska få plats, är ju inte allt för stort här! haha. Jimmy ska väl försöka ta sig ut till garaget och mecka och eventuellt starta sitt bygge, wow!! Jaa jag ska nog bara fixa här hemma men först ska vi träffa farmor och farfar..

Vad ska ni göra idag?

Skatten

Jippi, vi har fått tillbax lite på skatten så de känns toppen.. Så nu är semestern räddad :)

Torsdag 8 April

Idag har jag träffat Kajsa var länge sen faktiskt.. Men var mycket trevligt, vi gick och fikade och sen spanade lite barnsaker :)

Hämtade även ut tredje och fjärde säsongen av Greys oxå som jag beställde i tisdags :) Så nu blir det soffan hela dagen imrorgon.. hihi!!

Neej, nu blir det att ut och gå en sväng och sen ska Jimmy kanske klippa sig..

Förlossning

Ja, i inlägget innan så är det ett stycke som tar upp om att man ska börja prata med sin partner om förlossningen. Vi har väl pratat lite om det då och då, men måste säga att det är svårt som förstföderska att veta vad som väntar och hru jag vill ha det på min förlossning. Vist vill jag att Jimmy ska lägga ner all sin energi i hur jag mår och ta hand om mig och sen ta emot vårt gemensama barn. Men nog vill jag i alla fall ha en barnmorska som är lugn och hon ska även hjälpa och tala om för Jimmy vad som händer eller vad han behöver göra.. Jag vill att han ska synas lika mycket som jag!!

Hur han vill ha det vet jag inte riktigt, och jag tror inte att han har funderat på det så jätte mycket. Självklart vill han inte att jag ska må dåligt och ha för ont, men de går ju inte att styra över så mycket. För mig och de jag förväntar mig är nog att han ska göra det där "typiska" som står i böckerna, Massera, tala lugnt om att det går bra, badda min panna... Ja det där som man vill ha och höra då man ligger där och har ont, KÄRLEK!

Vecka 35

Jisses denna vecka sprang iväg. Men de berode nog mest på att Jimmy varit hemma och gjort mig sällskap på dagarna nu då han varit sjuk, stackarn! Men nu så är han tillbax på jobbet igen... Jag vaknade för en stund sen och inatt så har jag väl sovit lite dåligt igen.. Han har haft träningspass hela natten och jag vart kissnödig nästan hela tiden. Men när Jimmy åkt så somnade jag, då har man ju hela sängen för sig själv och jag kan vräka ut mig ordentligt.. haha!

Vet inte om jag skrev det men jag , Madde och Mattias var till Täby igår för att jag eventuellt skulle hitta ett par byxor som passade.. Men de gjorde jag inte så kom hem med en väska istället! Men de var värt ett försök efter gårdagens humör.

Neej här kommer en sammanfattning om lillkillen och vecka 35.

Gravid vecka 35

 
 

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Se artiklar till vänster under Efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.

(Text är tagen från vardguiden.se)

Depression!

Idag har varit en riktig skit dag då det gäller mitt humör. Började med att mina byxor satt för tajta och jag fick andningspanik i dem. Så beslöt mig för att åka till Täby för att testa HMs boyfriend modell men dem gick inte över höfterna och jag vill inte köpa allt för stora då det faktiskt bara är en månad kvar sen hoppas jag på att bäckenet drar ihop sig igen och att jag kanske kommer i någon större storlek än tidigare men ändå ganska nära min vanliga jeans storlek.. Känner mig väldigt stor och allmänt ful just nu då klänningarna jag testar inte sitter något vidare och ofta sitter de för tajt över armarna så jag får den där panik känslan.. Neej de ända som funkar nu är träningsbyxor och leggings men problemet med dem är att tunikorna jag har eller linnerna får mig att känna mig så stor.. Nej de ska täcka armarna.. Jaja, jobbig tjej tänker ni men vänta bara tills ni går där själva höggravida och inget passar och de andra hittar massa snyggt som du oxå skulle vilja komma i.... :(

Jimmy fotade den stora magen som börjar jävlas med mig massor om dagar och nätter.. Sammandragningarna är väldigt mycket starkare nu men ännu värre lär de bli :) Längtar efter honom nu och de gör nog dem flesta i min närhet oxå :)

Neej dags för middag!!

Kram på er

  
Vecka 34 (33 +6)


Tisdag 6 April

Nu har jag ändrat rubrken för andra gången.. Imorse hade jag skrivit "onsdag 6 Mars" var nog full eller något.. haha!

Älskling är fortfarande sjuk så han belv hemma från jobbet idag.. Jag var till El-giganten en sväng för att köpa en HDMI kabel till x-boxet så nu blir det fin fin kvalitet.. Så nu lär han ju sitta där hela dagen nu och lira, så vad jag ska hitta på vet jag inte.. Kanske går ut och njuter av de fina vädret lite :)

Första grejerna till BB-väskan är nerpackade du hihi men mycket kvar men är många veckor kvar oxå. Men snart snart är han här.. Igår vet jag itne vad de var med mig riktigt men hade en riktig längtan efter honom så man nästan kände att nu får det vara 40 veckor och jag är på väg in. Men icke, och tur är väl de för här är inget ordningställt än, allt finns men inte på sina rätta platser..

Neej får bli ett kort inlägg idag igen ingen som har något tips på vad man kan göra hemma om dagarna?
Tips tips tips vill jag hå så tiden går lite fortare.. :)

kram på er

Bebislängtan!

Nu exakt NU skulle jag ljuga om jag sa att jag inte längtade efter honom.. Han tar upp hela min vardag och jag har svårt att tänka på annat eller koncetrera mig på annat över huvudtaget. Är ju så häftigt just nu att helt plöstligt så ticker en fot fram där och sen en armbåga som står rakt upp där.. Är helt sjukt vad man kan känna hur han rör sig, och vi ska inte tala om att han Hickar mycket :) hihi men de är nästan lite jobbigt då han hickar så väldigt mycket för hela magen blir ju som en tickande klocka i ett samma tempo hoppar magen.

Känner mig så otålig att det ska vara 5 veckor kvar känns väldigt nära men samtidigt SÅÅÅ långt borta! Men är nog som Jimmy säger att han kommer sen då man minst vill de, då man står där mitt uppe i något och ska göar något viktigt för stunden, då kommer det att vara dags..

Jag var tvungen att skriva av mig lite om min längtan för den är vekligen så stor nu och de är ju inte alls långt kvar!!


Älskade Lilla du, Vi lääääängtar så efter dig!

5 April

Halloj och Glad påsk på er lite i efterhand.. Men har haft fullt upp! Var till pappa min i fredags och firrade Malin samt Marie som hade fyllt år :) Efter de så vart de middag hos Sofie, mysigt mysigt. Dem skulle senare ut så fick vara chafför till dem, vilken ära ;) haha!

I Lördags så var Jimmy iväg och jobbade på dagen och jag låg och halvsov till Grey´s Anantomy tills han kom hem igen. Eller jag var bara ner och hjälpte mamma att välja vårjacka men hon lär ju lämna tillbax den i alla fall för hon är bara sån, men den var skit snygg! När Jimmy kommit hem igen så var det lite grillning på schemat och GUUUUD Så gott det blev :)

Igår så var Jimmy inte så pigg men vi rastade bilen som fått sommarsulorna på, typisk att det då snöar väldigt mycket idag. Då känns de ju nödvändigt med sommardäck... Men men bilen vart snygg ny tvättad och med sommarlocken!

Idag så vet jag inte vad vi ska göra... Men blir nog att ta det lugnt då Jimmy fortfarande har hög temp på nätterna och ont i halsen på dagarna.. Inte bra!!

Hur har eran påsk varit?

2 April

Jaa, vad ska man göra idag fram till att Sofie har slutat.. Hum, Jimmy drog till garaget och bröderna är hos pappa! Funderar på at tåka dit jag med men vet inte om jag bara kommer att hinna dit innan jag måste åka igen åå de är det inte värt.

Igår så vart de inte mycket gjort Sofie bjöd på fika på flygis och sen hjälpte jag henne hitta en 3:års present till hennes kille. När Jimmy kom hem så var han itne speciellt pigg, men jag fick honom att gåmed mig en sväng i alla fall.. Var riktigt skönt vårväder igår :) Sen vart de inte så mycket mer av på kvällen då Jimmy fick feber :(

Igår fylldee Marie, pappas sambo år och Idag fyller Malin år min bonusyster så GRATTIS!Bilden är tagen i April förra året över Siljan

Vecka 34 - Bebisen kan gråta där inne

Nu är vecka 34 här och endast 6 veckor kvar till BF. Men frågan är när tittar han ut :)

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Vecka 30


Vecka 33

Träning?!

Man säger ju att det är bra att träna i rätt mängd under graviditeten och att kroppen själv säger till då de är för mycket. Jag har varit för feg för att våga träna på under graviditeten men vill ändå försöka stoppa viktökningen lite så har ni några tips på hur jag kan träna lätta övningar hemma? Så som utfallsövningar och sånt? För man skulle ju vilja komma igång lite innan då mina muskler typ försinat bort :(

Snälla hjälp mig :)
RSS 2.0