Rikta Era Blickar!

Om vi börjar med att rikta blickarna bakåt en liten stund.
För ca 2 veckor sedan precis innan Conny skulle iväg och lägga serietiderna för i sommar så några dagar innan får han ett spännande samtal från Uff (Upplandsfotbollsförbund). Som det står tidigare i bloggen så gick Vallentuna som klara segrare upp ur femman till Div 4. Vi var oerhört besvikna på oss själva som inte klarade vårt mål att kliva upp. Men istället för att deppa ihop gav vi oss fan på att 2oo9 var det deffenitivt våran tur att segra div 5. Aja, nu tillbax till Connys samtal, Uff hade tagit beslutet att Vallentuna inte får kliva upp i div 4 för de har tydligen redan ett lag i sthlm (stockholm) fyran. Så Frågan blev nu riktad till oss! Ville vi ha platsen i div 4?

Tror ingen av oss hade tveckat i den fårgan så vi tackade JA till den. Självklart fanns det om och men som att vi faktiskt kommer få höra hella sommarn att vi åkt på ett bannanskal upp eller kommer ni klara det då?
Ja låt dem fråga de får väl helt enkelt ta sig ner till Rådmansö Schakt Arena och kolla.
Men även vi kände ibland att "fan, det hade ju varit så roligt att vinna femman och gå upp på egna ben!" Men klart man tar vara på chansen! Så nu är det inte längre ett av våra mål att gå upp i div 4 för nu är vi redan DÄR!

Men om vi riktar blickarna framåt igen..
Just nu ligger vi i hård träning innför sommaren och jag lovar det känns tufft varje morgon när man ska ta sig upp ur sängen. Men lite kul har vi att se fram emot innan sommarn, vi har faktiskt två cuper kvar att spela nu på lördag åker vi till Kungsängen en cup på 7-manna innomhus. Sen har vi den vi siktar mest på och det är Rimbocupen förra året gick vi vidare och gjorde ett hyfsat slutspel men i år ska vi försöka att slå oss längre. Målet är ju så klart alltid att vinna!

Rsk-Knallen!Jaa, då var ännu en helg passerad och jag ber om ursäkt för det sena inlägget. Helgen har varit en av de roligaste på länge. Dam + Herrlag tog sig ner till Rådmansöhallen för att tillsammans för första gången spela av rsk-knallen. I damlaget var det ca 7 stycken som dök upp tycker att det borde bli fler nästa gång och jag kan säga att ni som inte var där missade något.Vi vart uppdelade i olika lag sen skulle varje lag komma på ett namn och en hejaramsa. De sök upp namn som Gyllene skorna, Dreamteam, Kaffekask och Faddes Grabbar! Faddes grabbar som egentligen vann alla matcher under turneringen förlorade i utlsagningen och hamnade på en tredje plats. Kaffekask som torskat 2 hamnade sist efter utlag av Gyllene skorna som egentligen förlorat alla sina i gruppspelet.. Dreamteam och gyllene skorna i final och tro det eller ej men Gyllene skorna tog hem allt. Bäst och Bäst det går nog att diskutera! Linnea baljade in fina mål på Ronnie som var ganska borta de gångerna. Haha!

Drickat!
Tanken var fin att det inte skulle drickas under turneringen men något hände och vattenflaskerna var inte längre fyllda med vatten. Så tillsut gick det inte att hindra flaskorna från att hamna i hallen.Efter turneringen var det mat som stod på schemat. Pia hade gjort maten som bestod av fläskfile champinjonsås och sallad. Underbart gott Pia! Det vart massa tävlingar och Anniz som aldrig höll käften med sitt skålande. Men visade sig senare att hon hade en uppgift att göra det. Trisslotter delades ut för ramsorna och till de som klarat sin uppgift. de delades även ut priser till vinnarna och åretsknalle som blev Sandra =). Linnea fick för årets straffar grattis.

Senare förflyttades festen från rådmansö hem till Jocke där det avrt fest och fyllesnack =) I vardagsrummet var det Fadde som stod för hålligånget. Vid ca 24:00 (har inget exakt minne men där någon gågn) drog vi uprolig till Mobegrs. Det var en rolig upplevelse dam och herrlag höll ihop i stort sätt hela kvällen när timmen började bli sen var det mångs som fick nog och åkte hem. 

Men måste tacka för en fantastiskt rolig dag/kväll får hoppas att det kommer flera sånna här tillfällen och att det då är lite bättre uppslutning från oss damer. Men vi som var där hade grymt roligt =)Ha det gött

8/1-09

Idag har varit en riktig fixa hemma dag! Har städat som en tok i flera timmar. Är helt klar med hallen och vardagsrummet, känns kanon =) Men har mycket kvar att städa imorgon. Men det kommar kännas så skönt när det är klart. JObbigast kommer att bli min stökiga garderob. Men men måste göras innan skolan börjar nästa vecka, är nervös som bara den.

Just nu sitter jag i soffan och tänker på allt. Livet börjar ta fart i medvind igen och mycket har hänt de senaste dagarna. Men en dag i taget så kommer det sluta bra, hoppas jag! Om en dryg timme ska jag iväg och köra igenom vårt första fys pass med laget kommer vara väldigt segt ibörjan eftersom man är så seg efter cupen fortfarande. Har haft ont i muskler som jag knappt vetat att jag haft. Så hoppas vi har en mjukstart på fyssäsongen.

Det laddas även för Rsk.knallen som kommer gå av stapel på lördag. Kommer vara dam och herrlag som delar lag och lirar. Sen avslutas det med en middag och till följd en utgång för de som har åldern inne. Ser väldigt mycket fram emot det! Nu ska jag forstätta fixa och dona här innan träningen så ha det gött.

                  

Tretton cup GIMO!

Rådmansö dam packade sina väskor och lämnade sina sängar tidigt imorse för att samlas vid sportcentrum 06:00. Idag var det Gimo Cup som vi skulle till. Vi kom dit med 12 sugna tjejer som bara ville vinna idag.

Laget som åkte var:

Frida
Sandra
Sofi
Jessica
Anniz
Linnea
Chippen
Honken
Erika
Ferdane
Pettsson
Matilda


Vi värmde upp till första matchen 08:25 och det kändes riktigt bra alla var sugna på att rulla hem en seger mot Riala div 4. I denna cup får de som spelar i en lägre division än de andra laget en bonusstraff för varje division. Så vi fick då en amerikanssktraff. Anniz hade paxat den tidigt och drog målvakten tjusigt och la in den försiktigt. 1-0 Rådmansö!

Matchen drar igång och vi har ett bra tryck på dem 3 hörnor = straff Vi sätter även den bollen som Sandra trycker dit vid sidan om målvakten. Sen hände rnågot och vi släpper in dem i matchen de lyckas få tre hörnor och sätter den på frida som inte var långt ifrån att ta den. Matchresultatet 2-1 står sig tiden ut och 3 efterlängtade och välförtjänta poäng till oss. =)

Nästa motstånd stod Sunnersta div 3 för vi hade alltså två bonusstraffar på dem. Chippen slår in första efter väntar Sandra hon tar sats och vet inte riktigt vad hon ska göra målvakten får tyvärr tag på den men 1-0 till oss när matchen ska blåsas igång. Det är nu vi gör våran bästa match idag. Vi rullar boll pratar och erbjuds många chanser på mål. Vi släpper tyvärr Sunnersta en gång i matchen och den tar det och gör mål på. Men vi vinner matchen utan snack med 4-1. En fantastisk vilja hos alla tjejer på planen.

Efter Sunnersta var det dags för TÖFF  div 5 att möta oss inga straffar här eftersom vi spelar i samma division. Vi öppnar matchen väldigt gröttigt och bollen studsar inte rikitgt dit vi vill. Pettsson som var riktigt sugen på spel nu hoppade in och utan snack drog några spelare och satte den fint stolpe in bakom målvakten. Grymt bra tjejen! Sen tycker iallafall inte jag att det händer så mycket mer vi får in en balja till innan signalen går och vi lyckats spela till oss yttligare 3 poäng. =)

Gruppspelet sammanfattat:
Riala - Rådmansö 1-2
Rådmansö - Sunnersta 4-1
Rådmansö - TÖFF 2-0
Vi gick obesegrade ur gruppspelet vilket var jävligt roligt!

I slutspelet mötte vi på lite tuffare motstånd och första matchen som var mot Gimo UK förlorade vi med 2-0 de var mycket fart i deras bollar och vi tappar lite och en miss i försvaret leder till 1-0. Andra målet har vi inte så mycket att säga till om de får upp ett bra rull och sätter den fint i buren bakom Frida. Vi bestämde oss för att ta nya tag till nästa match som var mot Norrskedika. Den matchen blev det mer fart i och med två domare som inte riktigt blåste som vi ville så uppstod tjafs och väldigt tuffa närkamper ute på planen. Började redan här att synas att vi spelat många matcher nu och tappar därför lite väl mycket ibland. Vi håller igen hyfsat och spelar 1-1 tillsist.

Sista slutspels matchen var mot Upplands Ekeby. När vi ska spela denna match orkar vi knappt värma mycket tunga ben och väldigt trötta och vi viste att dem bara spelat en match tidigare idag så kanske att inställningen var lite dålig. Men vi gör en hyfsad match trots en tabbe som leder till deras första mål vilket gör att vi börjar hänga mer med huvudena istället att försöka göra något åt det. Måste bli bättre där! Vi lyckas inte hindra att en boll till ramlar in på en tre hörna = straff.

Sen vart det tyvärr stopp för oss denna gång men ett mycket imponerande gruppspelskval och sen en hyfsad start på slutspelet så tycker jag att vi kan packa ihop och tacka för oss. Vi ska vara stolta och se detta som ett stort framsteg för Rådmansö DAM vi spelar rikitgt bra nu och då sitter det folk på sidan som är minst lika bra. Så de kan räkna med oss framöver om vi håller i oss och håller truppen hel!

Slutspelet sammanfattat:
Gimo UK - Rådmansö 2-0
Rådmansö - Norrskedika 1-1
Upplands Ekeby - Rådmansö 2-0


Bra jobbat tjejer ses på träningen.

Ha det gött

Tysnaden har talat!

Vi har varit och spelat Jc-cupen som Bkv arrangerade i november. Det var ett tag sen vi spelade innomhus och det blev en repris på förra årets insats. Vi gjorde de vi kunde och åkte ändå ut pga målskillnad precis innan slutspelet. Men vi har tagit nya tag och beger oss på Tisdag till Gimo för att åter igen bevisa att vi faktiskt kan spela fotboll!

Laget som åker är ett viljestarkt och ett rikitgt kämpar gäng. Det är hårt konkurans nu och de innebär att alla hänger på vippen till att vara med eller inte. But don´t give up! Till sommarn behövs alla och låt inte innomhus säsongen tro att vi inte platsar för det gör vi.. Vi var några tjejer som la ett nyårs löfte i år om att vi ska vinna femman iår. Jag tror stenhårt på det men då får ingen ge upp alla kommer att behövas.Gimo cupen är en väldigt rolig cup där reglerna five a side gäller. Kommer även vara så att man har en straff för varje divison på de som spelar högre upp än oss. Alltså vi kommer få slå många straffar men kommer inte behöva försvara oss på någon =) Förra året vart vi utslagan av våra kära motståndare Riala som nu hämnden väntar på då vi möter dem i första matchen! Så ladda tjejer för jag tror att det kommer bli en tuff men rolig cup.

Nu till varför jag inte skrivit så mycket...
Livet har inte alltid medvind och det har jag nu kännt på. Jimmy och jag är ett avslutat kapitel och jag mår kanske innerst inne inte alls bra över det men jag måste respektera hans åsikter och måsten! Han vet vad jag tycker och känner och det är det viktiga. Sen att jag ÄLSKAR honom vet nog alla!

Nästa lördag kommer Rsk knallen gå av stapel och det kommer nog bli en hel det skratt och pinsamheter tillsammans med herrlaget. Jag hoppas att det blir en hel del sugna damer och herrar på att spela lite fotboll och dricka starkt ; )

Ha de Gött
RSS 2.0