Tankar

Går inte en minut utan att jag tänker på dig..
Vem är du...
Hur ser du ut...
Vem är du lik...
Vem kommer du bli...

Spelar ingen roll för vi finns här för dig i alla fall!

En resa genom tiden, del 2

...

Den 7 december: Vecka 19 som vi trodde var vi iväg för att göra ett ultra ljud där fick vi veta att vi var i vecka 17 (exakt vecka 17+3) Var helt otroligt att se det lilla livet ligga där inne. Så häftigt att se de små tårna och fingrarna. Vi fick veta att det kommer att bli en liten pojke. Var obegripligt att det låg där i min mage man såg hur aktivt hans hjärta slog och att han rörde sig hela tiden riktigt ballt. Hans BF datum vart bestämt den 20 Maj. Kan faktiskt nu känna hur han ligger i magen ibland blir det som en hård liten bulle som putar i magen så misstänker att det är han som visar upp sig. Men sparkar är svårt att känna.

Veckan efter (vecka 18) så var det återbesök på mödra hon tog resten av proverna som skulle göras och sen fick vi lyssna på hjärtat. Allt såg bra ut och fick veta min blodgrupp 0+, vilket skulle innebära att vi kommer att få en liten guling i maj.. Haha, han kommer självklart inte att vara gul i huden för alltid utan bara de första veckorna. Nästa besök blir i början av februari, då ska vi även börja mäta mage och väga oss. Hade gått upp ca 3 kilo sedan sist vi var där, men blir nog en större mage till februari :). Tror faktiskt att jag förstår nu hur det känns när han sparkar och rör på sig. Men kan inte kalla det bubblar mer som puttar från insidan.

Första ordentliga sparken så man inte längre kunde tvekan om att det var lilla Liam som sa sitt var i mitten av vecka 19 helt otroligt och på julaftonsmorgon så fick sig Jimmy en liten puff också så nu kan man över känna det på utsidan om man har riktigt tur.  Vi har även fått lite bebiskläder nu mest strumpor men de är ju så söta. Nu börjar det verkligen kännas ordentligt att man är gravid och att det faktiskt finns någon där inne. Moderkakan går precis någon centimeter ovanför naveln, kan känna den när jag ligger på rygg.

I vecka 20 börjar har han börjat att tar i ordentligt ibland och sparkar ganska långt ner på magen speciellt när jag sitter still, har fått för mig att det blir värre då jag pratar så han vill nog att jag ska vara tyst! Kissar börjar bli ett behov på nätterna. Vaknar ca en gång per natt nu och måste gå upp och kissa!

Lite kort där om hur det sett ut skrev en tidigare som ni får läsa om ni vill läsa allt från börjarn! :) EN RESA GENOM TIDEN heter de inlägget som ligger under Min Graviditet..

Linda Pettersson!

Wow idag så kommer Linda vi har inte träffats på ett tag nu så ska väl fira lite Nyår med henne idag innan vi åker åt varsit håll på Nyårsafton. Jag är dock väldigt sugen på El Maco som kommit tillbax på Mc Donalds :) Är taco tema på alla burgarna och älsade el natcho förra året så måste ju testas i år igen :P

HInner inte skriva så mycket mer just nu men kommer nog ett längre inlägg senare ikväll.

PS. Glöm inte bort feågestunden ;)

Bebiskläder!

Idag gjorde vi vår första beställning på bebiskläder. Vart ett startpaket från H&M.

Hemma igen!

Vist är det skönt att åka bort ibland men det är ju så skönt att få komma hem igen efter några dagar borta.. Resan hem tog några timmar för det var väldigt dåligt väglag och sen snöa/regna det en stor del av tiden och så går det ju inte så fort på vägarna.

Väl hemma igen så kom mamma över med en gel till mig som jag ska andvända på mina axlar som krånglar så in åt skogen, inatt fick jag sitta upp och sova och sov kanske 2H. Jag tror att det är en inflammation me får se vad läkarna säger på Måndag. Är ju sjukt vad mans ka få vänta på läkare jämt. Det roliga var att närjag ringde till husläkarn så frågar tanten i luren "vad tror du att det kan vara?" .... Men hallå varför tror dem att jag ringer om jag vet vad de är? Knas!

NU står alla väskor i köket så är bäst att man börjar plocka upp lite så man kan röra sig här hemma. sen blir det att försöka vila lite IGEN!

Ha det bäst

Frågestund, Jippi!

Passa på för man vet aldrig när det kommer nästa gång!

Ställ alla era frågor i det här innlägget så svarar jag efter nyår :)

Leksands stars!

                                     

Idag så har vi varit och hälsat på mormor och morfar i Leksand de bor ju faktiskt väldigt nära där vi är så klart vi åkte dit :) Var väldigt roligt och väldigt länge sen vi såg dem. Vi gav varandra julklappar och pratade massor om de mesta. Vi käkade tillsammans med dem och mormor hade gjort någon kyckling rätt med hasselbackspotatis och apelsinsås till, var hur gott som helst mums! efter maten så var det dags att åka tillbax till Garsås och på vägen hem så såg vi en bil som hade halkat ner i diket usch vad jobbigt. Men det är riktigt halt där ute på vägarna idag. Men som tur var så såg det ut som om de hade gått rakt ner och inte massa sladd innan så får hoppas att det gick bra..


Det ser ju faktiskt inte ut att vara så halt om
man tittar på bilden men mötte man en bil
så såg man hur det speglade sig i ISEN.. Sjukt!
När vi kom tillbax så stod matte ute i snöfallet och GRILLADE.. haha jodå! Så då kunde vi inte riktigt erkänna att vi ätit hos mormor så vi åt faktiskt engång till fast inte så mycket. ÅÅ det ångrar man ju inte Grillat är ju det godaste som finns :)


 Ser ganska så kallt ut att grilla så här års. Hihi, men gott var det!

Imorgon så åker vi mot Norrtälje igen och hoppas att det inte snöar så mycket som det gjort idag. Jag skrev i ett tidigare inlägg att de inte var lika mycket snö som hemma här uppe men får nog ta tillbax det nu!! Måste nog stanna någonstans på hemvägen och se vad man kan hitta till Daniel i födelsedagspresent, Erics födelsedagspresen är ju redan klar men eftersom han kanske kikar in här då och då så kan jag inte berätta för er vad det är...


Så här ser min graviditet ut idag!
Min älskade lillkille att du får plats där inne? Mamma och pappa längtar efter dig!
Beräknat förlossningsdatum: Torsdag 20 Maj 2010

Barnet blev till omkring: Torsdag 27 Augusti 2009

Du är i vecka: 20

Du är i månad: 5

Antal graviditetsveckor och dagar: 19 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 144Ny design!

Nu har jag fixat en ny design tröttnade på den andra och börjar man så kan man ju inte sluta har suttit ett tag så nu så det lär det dröja innan jag gör en ny igen... Men nu är jag nöjd kanske lite små saker som ska fixas men annars nästan helt klar.. Ny text, ny header (nästan som den gamla), Nya kommentars rutor ny meny m.m. Spana runt och kika :) Det enda som är kvar nu är en bra uppdatering eller vad tycker ni?


Dagens outfit :)

Ingen Rubrik

När vi vaknade i morse så skulle jag tända lampan men icke då. Då har alla hushåll här uppe i dalarna från Falun till Mora ingen ström inte nog med det så var det svinkalt i huset. Vi som skulle in till Mora idag och handla var det tänkt men vi åkte iallafall och lyssnade på radion där de sa att strömen skulle komma tillbax vid 1 så tur var det för klockan var halv ett då vi åkte från Garsås. Men inte kom det någon ström och vi stod som många andra utan för Ica och väntade på att lamporna skulle tändas. Vid halv 2 så kom äntligen strömen tillbax och massa människor strömade in i butikerna. Ni skulle sett kön till speldisken den var på nr 59 och när Matte tog en nummerlapp så fick han 08. Så då kan ni tänka er själva hur många det var där.. Haha!

Jag som längtat efter bugels en slags chipssort som fanns här uppe föut, hade planerat att jag skulle köpa hem många påsar men tror ni då det fanns några påsar kvar? neehe då! Så vart inga sånna..

Jimmy är helt inne i sitt spelande nu så jag får nog roa mig själv hedan efter..Fler besökare?!

Vill du få fler besökare Gå in och registrera dig på:

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=wahlqvist89

Dem garanterar dig besökare Ska bli roligt att se om de funkar!

Halva tiden!

Idag är halva tiden gången och halva tiden kvar.. Så spännande!

Hade väl kanske trott att det skulle synas lite mer nu men är iofs ganska skönt oxå att det inte gör det. Är ju ett tag kvar att bära på honom så större lär man bli garanterat. Men man längtar ju efter att få den där ordentliga sparken så nästan hela magen rör sig.. haha! 

Han rör sig väldigt mycket där inne nu speciellt när jag ska vila eller sitter still en längre stund. Just nu är han lugn men kommer nog om en stund då det är dags för tv tittande. Man kan känna honom klart och tydligt när han sparkar till mamma nu Jimmy kände de på julaftonsmorgonen för första gången dock inte lika klart som jag känner det men känns som om en muskel rycker till ungefär så han trodde först inte att det var lillkillen men jo vist :D
v.12 +5             v.14 +4            v.17 +0


Vecka 20!

 

Gravid vecka 20

 

Barnet

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.

Vikt 350 gram.

 

Mamma

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten.

Tvillingar

Om du är tvillingmamma behöver du tänka ännu mer på att äta riktigt och få i dig ett större järntillskott än de som väntar ett barn.

Pappa/partner

En del män börjar fundera mer på sin relation till sin egen mamma och pappa. Du kan kanske prata med dina föräldrar eller far- och morföräldrar för att få deras historia. Kanske får du en annan bild av dina nära när du hört deras berättelser. Du kan kanske få svar på frågor och funderingar kring din egen uppväxt.

Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt.

Hos barnmorskan/kontroller

Efter ultraljudet

Vid det här besöket får ni en chans att prata igenom ultraljudet. Barnmorskan kontrollerar också hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov eller blodvärde. Läs mer i menyn till vänster under Kontroller och stöd under graviditeten.

Barnets hjärtslag

Från femte eller sjätte månaden kan man uppfatta och räkna barnets hjärtslag genom ett vanligt stetoskop. Det går också att lyssna på hjärtat genom en ultraljudsförstärkare. Det brukar barnmorskan göra vid kontrollerna framöver.

Föräldrautbildning

Mellan 20:e och 30:e graviditetsveckan startar vanligtvis föräldrautbildning. Barnmorskan informerar dig om var, när och hur. Träffarna kan ordnas på olika sätt, antingen mindre grupper eller i stor grupp med föreläsning i aula. Man pratar om graviditeten och tränar inför förlossningen.

Juldagen

Så trött man känner sig och snart är det dags för mellan dags rean att spring apå och hitta fynd. Måste hitta en julklapp till min pappa och sen en födelsedagspresent till min bror som blir stor på torsdag då han fyller 18 år. Kommer vara snopet att se honom på krogen framöver. Eller ja det blir väl ett tag framåt som jag kommer vara full där iofs men ni förstår vad jag menar, man börjar bli äldre. Sen är det bara två av bröderna kvar men tar ett tag innan Eric blir 18 då han fyller 11 den 3 januari. Han kommer bli mer som en storebror än morbror till lillkillen sen.


<-- Daniel    Jag -->

Julklapparna vart de ju en del av men ska försöka skriva upp vad de var jag fick.

Av Eric fick jag en egengjord grytlapp jätte fin och sen fick jag ett par små små strumpor med stålmannens märke på på till lillkillen.  Av mamma fick jag massa bra och ha saker till lägenheten tabletter till bordet i samma färg som jag fick i ett par gardiner till vardagsrummet med matchande serveter. hum, jo jag fick lite underkläder och sen fick Jimmy och jag tillsammans ett puzzel tusen tack var något mer men kommer inte ihåg allt. Av Jimmy föräldrar fick jag massa saker, en bok "barns tankar om barn", en ram, massa diper och en dipskål, en dalahäst och ett överkast till sängen. Av Jimmys mormor och morfar fick jag en matta en ficklampa (perfekt nu när de är mörkt). Av Jimmy fick jag en iPod Touch vilket förvånade mig för det trodde jag inte viste att jag sagt att jag oxå ville ha en sån när Mattias köpte en för ett tag sen men inte trodde jag att han skulle gå och köpa en..
Men TUSEN tack för alla fina julklappar.Jimmy fick ett XBOX 360 av mig och hans päron i julklapp. Han vart jätte glad sen fick han 7 spel till det oxå.. haha Men mest bilspel :( haha så jag hade ju som tur var köpt ett som jag med kan spela.. ett barnspel :)

Just nu sitter de och spelar Yatzy medans jag kände att jag inte orkade så satte mig istället här och ska fixa lite med min nya iPod sen ska jag fixa den gamla så Jimmy kan ta den :)

Nå fick ni något roligt i julklapp?

Vitt ute, massa mat i kylskåpet och massa julklappar i vardagsrummet kan det bli en bättre jul!

Det var igår som vi lämnade Norrtälje bakom oss och åkte upp till Garsås för att fira jul. Man hade ju hoppats på en massa mer snö här en hemma eller jaa, man brukar ta det för givet. Men ack så fel vi hade kan Lova er som läser att det är dubbelt upp hemma :) Men men det finns i alla fall så det räcker att kasta snöbollar.. Matte (svärfar) har en som väntar! Han kastade en på mig häromdagen och sen sprang han in.. hahah! Såg lite roligt ut men han ska få en han med när han minst anar det.

Resan upp igår gick jätte bra var inte så mycket bilar som jag trott det rullade på om man säger så. Vi stannade i valbro, valbo jaja något på V och slutar på O. Där i alla fall stannade vi och käkade lite och gick i köpcentret en stund Jimmy hittade ett par jeans som satt riktigt snyggt på honom! Var en bil vid rimbo som kört av men annars så såg vi inga olyckor, som tur var! Mycket spolarvätska gick åt då det var slask på vägarna, men jag som vanligt somnar så var Jimmy som fick sitta och svära över det..

Väl uppe så vart det att äta lite kyckling och potatis sen var det uppesittarkväll med bingolotto på 6 lotter så vann faktiskt 4 men bara små vinster. Både jag och Jimmy vann på sista spelet sen orkade vi inte mer och gick och la oss.

Idag så har vi inte hunnit mer än att vakna och käka frukost, får se vad denna dag tar vägen förhoppningsvis går den ganska fort så man får öppna packet snart :)

GOD JUL PÅ ER ALLA!

Tekniska problem.Efter som jag lyckats få virus på våran dator och vet inte när jag får tillbaka den. Min bror ska göra ett försök innan vi lämnar in den till Expert så som ni kanske redan försår så kommer jag inte kunna blogga på ett tag. Men har vi tur så får jag den imorgon kväll å allt funkar precis som innan!

Men över jul så åker vi bort och kommer nog hem på måndag någon gång och hittar jag en dator så bloggar jag så fort jag kan.


Lite vad som hänt och vad som händer:

Idag så har jag varit med mamma typ hela dagen och inte gjort så mycket alls vi var en sväng till El-giganten för att köpa en Extern hårdisk att spara alla viktiga filer på medan han ställer om datorn på noll, kosta skjortan men nu har vi ett iallafall och att fylla det lär ta ett tag eftersom den var på 1 tb. Hitta några julklappar till till Jimmy så nu räcker det för hans del :)

Imorgon hoppas jag på att jag ska lyckas hitta något att ha på mig på julafton men verkar vara svårt! Inget som passar eller som man gillar har jag lyckats hitta än. Så får se om det bara blir nt eller om man åker in till Täby!

Fick två par bebis strumpor idag av Bitte (Jimmys mamma) guud så små! :) Blå med björnar på ena och en fotbollsspelare på dem andra! Tack tack!

Sen är det ju så mysigt med snö och kylan som är just nu jag bara älskart. När var det vi hade en vit jul sist? Ja, jag minns då inte riktigt! Men en och annan snöboll får man nog räkna med om detta håller i sig :)


Glömde faktiskt skriva det här om dagen att Linda och Mia var på besök med recept boken och vi bakade massa gott jul godis. Rock godis (som jag kallar det), 5 minuters kola och knäck! Kladdiga var vi runt munnen det kan ni skriva upp.. haha Men det var roligt och lääänge sen vi umgicks alla tre var nog år sen.Har funderat ett tag och börjar undra lite vilka ni är som läser? Skriv gärna och berätta!

Hinner jag inte blogga något så får jag passa på att önska er alla en underbart GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Semester

Idag gick jag på mitt sista pass för detta år :) känns så skönt!!

Man är verkligen less på att steka burgare nu.. Vill hitta något nytt jobb men vad då och vart då? Jaa, är ju inte lätt så som det ser ut nu. Varken på jobb marknaden eller att jag snart ska få en knodd. Så blir väl inte av än på ett tag! Men trivs toppen med kolegorna men själv ajobbet i sig är jobbigt och tungt!

Här om dagen då Sofie gjorde mig sällskap i köket på kvällen så gjorde vi ett litet misstag. Vi böt sås i spencern och opps! Det blev tydligen fel sås istället för big sås så tog vi tasty och kanske efter att halva tuben gått så fick vi en gäst som sa att han trodde de var något som smakade konstigt hahah då förstod vi. Sjukt att det bara var en av kanske 15 som kom tillbax :) haha! Men men kul var det..

Imorgon blir det att fixa det sista och eventuellt börja förbereda för resan på onsdag morgon då vi packar bilen full med både väskor och julklappar och åker upp till dalarna :)

Nu ska jag fixa lite smått här hemma men lägger nog upp et tinlägg imorgon :)

Vecka 19 :)

Gravid vecka 19

 

Barnet

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.

Mamma

Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossning.

Pappa/partner

De senaste åren har det börjat skrivas en hel del även för män. Böcker och artiklar tar upp hur det är att vara med om graviditet och förlossning, och hur det är att bli pappa. Det bästa sättet för dig att få veta mer är kanske att prata med kompisar och vänner. Pappaskapet engagerar och de flesta pratar gärna om sina erfarenheter. Det finns vissa saker du inte kan läsa dig till.

Förutom all information och kunskap ni får under träffarna kan föräldragrupperna även vara utmärkta mötesplatser för blivande vänner. Ni kan träffas och stötta varandra under föräldraledigheten och i många andra sammanhang.

I föräldragrupperna får ni veta hur förlossningar kan gå till, förlossningens olika faser, olika typer av smärtlindring och vad du som partner kan göra. Ni får möjlighet att ställa alla era frågor. Ta tillfället i akt och prata med andra par om hur de tänker inför förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller

Föräldrakurser

Mellan 20:e och 30:e graviditetsveckan startar vanligtvis föräldrautbildningen. Träffarna kan ordnas på olika sätt, antingen i mindre grupper eller i stor grupp med föreläsning i aula. Man pratar om graviditeten och tränar inför förlossningen.

En del har bara kurser för förstföderskor och deras partner, men ibland finns speciella kurser för föräldrar som väntar sitt andra eller tredje barn. Kurserna brukar vara populära så anmäl er i tid. Hör med din barnmorska. Du kan också läsa mer om föräldrakurser i menyn till vänster under Kontroller och stöd under graviditeten.

Mödra 2:a gången

Idag har vi varit hos mödra på återbesök vi fick lyssna på lillens hjärta och allt såg och lätt bra. Hon tog även det där sista röret med blod som jag pratade om förut gick lite bättre denna gång då blodet nästan sprutade ut istället, haha. Vi var där i ca en halvtimme sen var vi klara nästa gång vi ska tillbaks är i början av februari så är ett tag kvar. Nu är det bara att vänta på att han ska växa på sig där inne och att magen ska bli större nästa gång ska det börjas mäta för att se att han håller kurvan :)

Hon frågade om det börjat kännas något. Men jag har ju inte hunnit känna efter så mycket, är ju så svårt att försöka känna efter något som man inte vet hur det känns! haha. Men jag känner hur han ligger iallafall om han ligger utåt eller mer inåt, är stenhårt om han ligger utåt medans om han ligger inåt så känns inte mycket alls :)

Får iallafall en klump i magen av den där havandeskapspenningen som jag måste söka. Vet inte vad det är jag ska fylla i och vad jobbet ska fylla i eller om jag ska fylla i allt och sedan jobbet ska skriva på någonstans, HJÄLP!!

Någon som vet får gärna berätta för mig!

Förbannad!

Om jag på något sätt kunde nå dig/er för att ge dig/er en varnande blick så skulle du/ni ligga illa till!! Lägg er inte i sådant ni inte har en susning om och prata framförallt inte skit som inte har något till grunder.. Vill ni något så våga fråga istället för att TRO att det är så, annars kan ni bara hålla tyst och inte lägga er i.

"Lär dig se dina riktiga vänner, och lägg dem andra bakom dig"


Snö :)

Så glad att det äntligen är ljusare ute och massa snö.. Är bara en pulka som fattas och en termos med choklad sen hade det varit en dag ute om jag inte hade jobbat. Jobbet gick bra var inte så där överdrivet mycket idag var ganska skönt tempo!

Imorgon blir det samma sak... jobba! Men på onsdag är min lediga dag och då ska vi först till mödra på återbesök sen vet jag inte vad vi ska hitta på.. Blir nog att försöka fixa till här hemma börjar bli lite stökigt igen.

Neej orden tar slut så sätter punkt här.

Vecka 18 igen!

Känns lustigt att säga att man är i vecka 18 när vi trodde det var så för två veckor sen.. haha men känns okej. Är ju inte så stor som de andra är i vecka 20 så 18 känns jätte bra! Nu kan jag känna honom om jag ligger på rygg så känner jag ibland hur han vänder sig och rätt var det är så blir magen hård på vissa ställen så misstänker att det är han som rör runt i mig! :)

Vi har till 99% bestämt vad det blir för namn! Många pojkar heter så men vi kan inte rå för att vi bara älskar det namnet :)


Längtar efter dem små händerna och fötterna att pussa på!

Just dance!

En kväll ute på stan ska sitta fint! :) Får se vart vi hamnar bara..

Tomtegröt!

Igår var jag så trött så orkade inte uppdatera här.. Somnade mellan pauserna i Idol så var sjukt trött. Men nu har jag sovit och nu ska jag försöka blogga lite..

Igår så var det ju Idol final mellan Erik och Calle och jag kände för första gången att det inte spelade någon större roll vem som skulle vinna båda var unika på sitt sätt dock kan jag tycka att Calle har gjort en större utveckling mot toppen än Erik men Erik har å andra sidan alltid legat på Toppen. Erik var den som vann och jag hoppas att vi får se honom mer än tidigare Idolvinnare har visat sig. Han ska inte göra musikaler eller något sånt utan sjunga in Rock album :) Iallafall jag håller mina tummar för det :)

Idag så ska Jimmy in på Jul fest med gamla jobbet. Själv ska jag hände med Linda och vi får se vad vi får hitta på. Blir nog eventuellt ut och Dansa ikväll iallafall :)

Nu ska jag med Jimmy ner på stan. Bye bye

 

Nu vill jag dansa!

Jimmy Jansson!2005 var året då vi träffades första gången 2010 kommer vår första son :)
Om ni bara kunde förstå hur mycket jag älskar honom, så skulle ni jämföra honom läänge med alla era killar och aldrig hitta den perfekta!!

Onsdag!

Att denna förskylning inte släpper efter två veckor är ju underligt! Men om en och en halv vecka så har jag semester såå skönt det ska bli att bara slappa och ta det lugnt göra vad som faller en in. Igår vad jag på spelarråds möte vi skulle sätta upp lite delmål men vet inte riktigt hur det gick vi pratade om mycket annat och 1 och en halv timme gick väldigt fort. Sen var det hem och sova för öppnade imorse och GUUD så trött jag har varit i dag! Men ska snart vila en stund innan maten. Jimmy är ändå ute i garaget och meckar så finns inte så mycket roligt att göra :)

Nya skjortor och snart en ny restaurang är klar uppe på jobbet.. Vart bättre ön förväntat! Kommer nog finnas dem som kommer och bara tar en fika hos oss i framtiden :) Dock lite jobbigt med kodlås på toan som ska bytas ut varje vecka eller något sånt. haha Men då slipper vi ju dem som bara kommer för att låna dem, nu måste man handla oxå :) hihi! på lördag är det invigning då får ni komma och ta er en burgare :) Jag är ledig men ni kan hälsa på mina kollegor!

Tankar!

Ska jag någonsin haja vad det här innebär? Neej, och jag tänker ta det som det kommer :)

Igår var nog första gången jag faktiskt förstod på riktigt att jag är gravid sen ska jag oxå få in i huvudet att jag en dag i Maj ska födda ut det här barnet.. Det är inte lite stort att få äran att göra det! Men känns som evigheter dit och att det bara är en dag senare som kommer att skjutas upp (om ni förstår vad jag försöker säga), med andra ord det känns overkligt! Känns som en saga som är alldeles för bra för att sluta lyckligt! För just nu lever jag i en dröm full av kärlek och längtan.. Men vart kommer denna saga att sluta eller ska den fortsätta i evigheter?

Jag vet att det innebär ett STORT ansvar att bli förälder och jag tror att det kommer gå jätte bra för oss man måste bara lära sig den nya individens behov och det är kanske inte det lättaste att göra klockan 4 på morgonen då man helst bara vill dra kudden över huvudet och somna om. Nej, man kommer vara tvungen att gå upp och göra det behov som Han kommer att kräva av mig och Jimmy som föräldrar. Men jag vet att vi aldrig tänker ge upp!!! Med och motgångar kommer att svaja.. Men tänkt er själva att ligga där på soffan med den lilla på magen som  joddlar och leker med sina tår hur underbart är inte det, att dessutom få dela det med någon man älskar är ju ännu bättre, har man dem tankarna tror jag att inget kan stoppa en!

Vaggan står där hemma hos mamma/mormor hon hade nog tänkt sy lite till den och fixa den till lillen. Hon har även fått ärana att sy en dopklänning om hon ville och det tror jag hon jätte gärna ville, hon har ju väntat som alla andra på vad det skulle va för liten rackare så hon visste om det skulle vara "blått eller rosa" vill säga! Nu vet jag inte om hon tänkt sig just dem färgerna men jaa.

Jag bara babblar nu får säga till om jag pratar för mycket strunt, ni ska ju ändå orka läsa?! Ni börjar bli fler och fler och det är jätte roligt att ni valt att följa min blogg :) det ställer oxå mer krav på mig så lämna en kommentar om ni vill ha mer eller mindre av något så ska jag se vad jag kan göra åt saken!! :)

Nu blir det en powernap varit uppe sen 5 imorse och jobbat :)


Vecka 17 +3...

Jag är i vecka 17 +3 kom hon fram till idag efter att mätt hjässan och benen och allt där till. Så därför har jag beslutat att jag inte kommer att lägga ut för de veckor jag redan har lagt ut som vecka 18 och 19 utan kommer skriva något eget istället tills vi är ikapp igen om två veckor.  

Sitter och funderar på massa pojknamn har några favoriter men har ni tips så lämna dem gärna *:) Då blir vi glada!

v.17+0

:)

Ultraljud

Imorse var vi så nervösa att vi inte riktigt kunde sova någon av oss vaknade tidigare än klockan så kroppen kände nog på sig att det var något på G idag! haha..

Vi åkte vid halv 9 och tur var väl det var ingen gasglad förare vi fick på morgonen så var väl inne till 10. Gick och spanade lite i affärerna vid odenplan men det var rätt fort gjort och då gick vi till Läkarhuset och anmälde oss där. Vi fick sitta ner i kanske 15-20 minuter och sen vart vi in kallade till ett rum där vi skulle få se den lilla. Hon började med att berätta att allt såg bra ut två armar två ben med tår och fingrar, ett hjärta som slog jätte fint och hjärnan såg oxå bra ut. Sen talade hon om att det var ett barn hon hittade, skönt! Hon visade oss att läpparna var hela och att navelsträngen såg bra ut och att moderkakan låg utåt. Hon sa ganska fort att hon inte trodde att jag var lika långt gånget som jag trodde utan det visade sig att det var svaj på 2 veckor så nytt datum på BF fick vi den 20:de Maj istället för den 6:e. Jag frågade om hon kunde se vad det var för kön och hon sa att hon tydligt såg en liten snopp där mellan hans ben. Hon fick fram en jätte bra bild som hon visade oss. Så en liten kille är det vi får till sommaren :)´

Strax efter det var det dags att mäta och han som legat så stilla och gäspat till och med under undersökningen skulle helt plötsligt gå en fotbollsmatch eller något där inne och började att sparka och vrida sig som bara den. BUS UNGE!

Men gud vilken lättnad det var att nu veta att allt är som det ska och känns toppen med en lite kille. Kommer nog bli en bra fotbollsspelare och en bil intresserad liten grabb.. Haha iallafall om vi korsar mig och Jimmy!


Lillprinsen mitt i en spark!!

Pirr i magen!

Är nog allt lite nervös och upprymd över imorgon är ju såå nära nu! Vi åker nog från Norrtälje rund 9 så vi kommer dit i tid om vi måste leta oss fram lite. Men jag tittade in en karta och på den så verkar det inte så svårt. Men man vet aldrig och för nervositetens skull så känns det skönast :)

Har fått tips från mamma att dricka mycket så blåsan trycker upp livmodern ska tydligen vara lättare att se på skärmen då så ska börja dricka vatten redan när jag vaknar imorgon och jag kan knappt gissa hur kissnödig jag kommer vara när vi är klara där inne :) hihi, men vad gör man inte!

Svar på era frågor

 

Kul med alla frågor dock kanske inte så många men ska svara på dem som frågat något iallafall så gott det går :)

Danne om Svar på era frågor:
Han kommer bli biff! han ska hänga med mej på gymmet och så ska han få 30 kg hantlar i dop present! hmm kanske inte var en fråga direkt men tänkte om någon undra vad hans intresse kommer bli :D
SV: Haha jaa bror låter som en bra idé! :)

sara
om Frågestund!:
är du rädd för förlossningen? <3


Sv: Neej, rädd och rädd är jag väl inte, iallafall inte ännu! Men kommer säkert krypandes när man börjar närma sig lite mer.
05 December, 13:50  
  Anonym om 23:03 3 december:
vad jobbar du med ?

SV: Jag jobbar på Mc Donalds i Norrälje!
04 December, 20:51  
  Jpjje om Frågestund!:
vad betyder VO?

SV: Vecko Orgasm om jag känner dig rätt! :)
03 December, 20:44  
  Anonym om Frågestund!:
har du börjat oroa dig än för förlossningen?
vill du föda "vanligt" eller kejsarsnitt?
har ni börjat fundera på vad barnet ska heta?

jättebra blogg =)

SV: Neej inte ännu. Jag vill helst föda Vaginalt men om kejsarsnitt är bättre för barnet så blir det det. Vi har några namn ligger i förslags lådan men inget är bestämt beror lite på vad det är för liten rackare där inne :) Sen vill vi nog gärna se han/hon  innan vi bestämmer oss helt!
Tack!
03 December, 16:58  
  Farbror Göran  om Frågestund!:
Hm nu ska vi se vad ska jag fråga . . .jo när e de dax ?. . . :-)
Fin sida du gjort Kramis

SV: Hihi Göran de frågade du ju sist jag var hemma hos dig. Men är inte lätt. I början av Maj exakt vet vi inte men ska på ultra imorgon så då kanske jag har ett bättre svar :)

Mage


Svårt att se att det växer och väldigt svårt att ta en bild ;)


   
v.12 +5                v.14 +4            v.17 +0

Jag ser ingen skillnad när jag kollar på dessa bilder men jag har blivit bredare? och sen så känner jag livmodern mycket mer nu än jag gjort tidigare så magen växer ju säkert mer ju mer den trycker på uppåt oxå. Så blir nog mer skillnad ju mer den töjer sig från och med nu. Får se om några veckor om man ser någon skillnad då?!


V.17 +0

Fast på denna bild så ser man ju faktiskt att den är större :)

Vecka 19

ÄNTLIGEN går vi in i vecka 19. Mycker som finns att läsa om det och mycket som händer med både bebis och för mig och Jimmy denna vecka inte nog med att HALVA graviditeten nu gått så ska vi äntligen få se den lilla här inne i min mage på Måndag!

Sista helgen att gissa vilket kön det är så passa på! På måndag vet vi!!!V.19 +0


Vecka 19
(Taget från gravid.se)

 

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan.

 
 

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.


23:03 3 december

Jag är helt slut.. Har en sådan grym huvudvärk så jag knappt kan tänka ordentligt. Men trycker jag på musklerna i nacken så släpper det men så fort jag släpper så kommer det tillbax jobbigt. dags för en massör att kika på det kanske? Tror dessutom att den årliga öroninflammationen är på väg.. Boring!

Jobbade idag och har nog aldrig känt mig så seg som idag! Men men hoppas det bara var tillfälligt för annars kommer tiden gå långsamt. Har två stängningar kvar sen är det nära :)

Jojje: Jag har ingen aning och kan inte hitta någon om det. Du får helt enkelt tala om för mig vad VO betyder??Imorgon är det sovmorgon GUUUD så sköönt! Ska passa på att sova så länge det bara går. Är ju så skönt att ta sådana dagar ibland nästa vecka sen så är det bara öppningar som gäller åå då blir det inte mycket sova :( Men kan jag offra för pengarnas skull..

Lite ljus i mitt liv är ju ändå att Tiden går så fort och redan imorgon går vi in i den 19: de graviditetsveckan såå mysigt. Sen har faktiskt Jimmy och jag varit så duktiga så vi har handlat klart alla julklapparna redan, förutom den till varandra! Men jag vet redan vad jag ska köpa till honom så är ingen brådska!

Neej nu ska jag mysa ner mig i soffan med Jimmy!

Frågorna som ni ställer kommer jag svara på på Söndag så passa på att skriva igen om ni kommer på något!

Sov gott!

Frågestund!

Nu har du chansen att ställa dina frågor till mig så passa på och ställ alla frågor du har..

Eller bara tyck till om min blogg!

Calippo

Sitter och äter en calippo Refresh, mmmm så gott!

Hade ju lovat er mer bilder på hallen idag har iallafall tre hyllor av fem kommit upp. Eller det som är kvar är två tavellister som ska sitta ovanför byrån, kommer se kanon ut!Alla julklappar är färdiga nu sååå skönt att ha det klart :)

December

I går var jag, Lianda och Tone på Ikea hihi igen ja jag vet! Jag köpte då en byrå till hallen som vi ska ha till lillbebban sen när den kommit. Men om jag får en idé så ska den helst genomföras på engång och jaa had eju kollat på en byrå då Linda och jag var på Ikea i fredags så kunde inte hålla mig från att åka med igår och köpra den! Vi satte till och med ihop den igår kväll fast ej graderoberna var bort tagna än. haha!

Ni ska få se skillnaden som vi gjort idag bara men är lite kvar men de bilderna kommer upp imorgon när allt är uppe som ska upp på väggarna oxå :D


Före


Efter


Vad tycker ni?

RSS 2.0