Ska man parta lite kanske?

Lördag

Vad ska alla göra ikväll?
Någon som vill hitta på något?

Fredag

Äntligen fredag igen :)

Imorse vaknade jag av att lillkillen övade inför fotbollskarriären. Så mysigt att ligga med händerna på magen och känna hur han rör sig och sparkar där inne. Är ju inte så länge till de är mysigt då han sparkar kanske. Han börjar ju komma närmre revbenen och de börjar bli trångt i min mage..

Marika och jag har varit och badat idag igen vi simmade på lite mer denna gång än förra gången så de känns lite mer nu. Men de är så skönt att känna att de tar lite i musklerna :) var ett tag sen och resan tillbax till den form jag var i är nog ganska lång just nu! Men inte gråter jag för de för de får ta den tid de tar att komma tillbax till mitt "Jag".

Nu ikväll så blir det nog bara lugnt känns som en kväll framför tv:en med älsklingen. Vi har precis smält i oss massa vofflor så känner mig smällfet.. haha! Marika fick äta middag med oss idag men nu så skulle hon iväg en sväng på stan innan hon skulle hem och vila upp sig för imorgon då de skulle åka båt :) Hoppas ni får roligt!

Nej, soffan står där och ser så skön ut just nu så kan inte motstå.

Bye bye

Löning

Idag har jag jobbat och de var ganska mycket där uppe idag, men de gick fiin fint :)

När jag kom hem så höll älskling på att städa. Han är så duktig :) Så nu har vi nystädad lägenhet oxå.. Jag hoppade in i duschen och snart blir det mat. Är sjukt så trött jag är för övrigt men imorgon är jag ledig och då ska jag och Marika iväg och plaska lite i badhuset. Fick ju ett sånt där frikort så man får ju passa på lixom.

Vet att jag inte får men ska nog ta mig en promenad sen är så rastlös..

Åå ingen som har något bra tips på hur man kan göra en egen sängmobil? de är ju sjukt dyra att köpa och såg en då sakerna var i tyg så funderar på att göra en själv :)

V 29 (28 +0)

Ännu en vecka har paserat och de närmar sig 30 stecket med stormsteg, sen är det bara 10 veckor kvar.


Bilden är tagen med min mobilkamera då bateriet i systemkameran var slut :(


Graviditetsmånad 8
Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

 

Sista öppningen gjord

IDag var då sista gången jag öppnade för på ett bra tag i alla fall.. Känns skönt nu är de bara några få pass kvar innan den låååånga väntan är här på riktigt! Annars idag så har vi varit på föräldrakurs nere på BVC. Gick jätte bra och var kul att se hur de såg ut där. Nu är jag i Öset hos mina svärföräldrar men var så trött så höll på att somna i soffan så tog beslutet att sätta mig här vid deras dator ett tag för att inte somna. Deras katt har fått något frispel springer runt och testar grenser haha och spanar in huset som om de var första gången hon var här. Knas katt! Neej, vad händer annars då? Här händer de inte så mycket mer imorgon går vi in i vecka 29 snart bara 10 veckor kvar.. Så häftig känsla! :)

Neej, nu ska jag spana vidare lite på era bloggar :)

Kram

H-läkarn

Ååh hallå!

Igår var en snurrig dag då jag tror att jag ringde till jobbet ca 9 gånger och störde dem. Men allt löste sig tillslut och jag var hos läkaren idag. Han kom fram till att jag svankade en hel del, men de var inte så konstigt med tanke på den kula jag började få. Så fick i läxa att tänka på hur jag är i ryggen då jag rör mig. Vi kom överrens om att jag blir sjukskriven 50% tills nästa fredag och sen heltidssjukskriven tills Havandeskapspenningen går in om de godkänns. Jag har ju fortfarande inte fått något svar men skickade in mitt sista papper igår om ekonomin så vet inte hur lång tid de tar men borde nog få besked inom två veckor annars får man ställa sig i den där långa telekön på 34 pers och fråga hur de går.. Men om de inte skulle gå igenom så skulle jag ringa tillbax till min h-läkare och få en sjukskrivning till BF, så de känns bra! Efter nästa vecka är jobbet slut och jag har ingen aning om när jag kommer att komma tillbax igen, 1år? 1,5år? 2år? jaa vem vet!

Nu blir det att vila upp mig hemma och max gå och simma som min BM uttryckte sig. Att simma är bra både för mig och lillen då de får min kropp att kännas lite tyngdlös då jag är i vattnet åå lillkillen känner väl någon stimulans av de tror jag. 
Fick ett frikort på 15 gånger i badhuset så går jag ca 2 gånger i veckan så räcker de nästan till bf. Marika och jag var ner redan igår och simmade 30-40min sen var vi båda ganska trötta och de var ganska tungt endå. Men kändes bra i ryggen medens jag simmade så då var de vart lite träningsverk idag :)

Simning stimulerar cirkulationen, bygger styrka och uthållighet. Bra till förlossningen :)

Har inte haft några tankar på förlossningen tidigare men satt nyss och tittade på förlossningskliniken och då kom jag på ett papper som jag fick av BM som jag ska fylla i med lite fakta på hur jag eventuellt vill ha min BF om jag är rädd för något osv. DE GÖR MIG NERVÖS! Är de verkligen så nära nu att jag ska behöver börja tänka på sånt redan? Jag vet ju inte hur jag vill ha de eller hur jag vill att dem ska hjälpa mig, de visar väl sig eller? Jag tänker inte fylla i det än känns för tidigt för det och sen vill jag inte tänka på de riktigt än.. Jag ska ju ändå vara gravid i 3 månader till om inget oväntat händer och de vill vi ju inte.

Vi längtar något ofattbart efter de lilla livet där inne. Den dagen vi får se honom första gången eller då vi får hålla i honom för första gången det går inte att beskriva hur jag känner då jag tänker på de.

4 Centimeter På 3 Veckor!

Idag var vi hos MVC för en vanlig kontroll. De gick bra och behöver ännu inte äta några järntabletter alls, skönt!
Vägde oss och har ni gått upp ca 11KG. Jädrar vad jag måste ha tjockat på mig de närmsta veckorna. Sen mätte vi SF och de hade växt 4 CM (sf:28), sjukt men alldeles ovanför kurvan! Han växer på jätte bra där inne och värkar bli en stor kille, de gör mig lite små rädd man hoppas ju på att de ska vara en liten kille vid förlossningen och inte en 5 kg direkt.. Men men inget säger att de blir så heller men tankarna finns ju när de växer i denna fart.. haha! Vi pratade om min rygg och hon sa att jag skulle ringa H-läkarn direkt då jag kom hem för att få en tid så fort som möjligt, för att inte bra då hennes teori är att vara still så mycket som möjligt och vila, när mitt jobb kräver motsatsen. Så fick en tid imorgon kvart över 8 då jag säkert blir del-/halv-/heltids sjukskriven, vi får se. Fick ett frikort på badhuset så nu ska jag nog unna mig lite bad då och då tror jag.. :)

Vecka 28 är vi i nu och allt rullar väl på huvudsaken är ju att han där inne mår bra sen om jag har ont i ryggen gör detsamma, känns det som. Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.

Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet. Läs mer om prover under graviditeten till vänster under Kontroller under graviditeten.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 28 eller 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit ganska sällan hittills sker de oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Kanske får ni lyssna på hjärtat genom en ultraljudsförstärkare.

Söndag morgon!

Ja vilken jävla morgon.. Viste ju då jag la mig igår kväll att de snöade en hel del och att de skulle bli svårt att ta sig ut ed bilen denna morgon MEN (som Tony Irving brukar säga) så fanns de inte en chans för en framljulsdriven bil att ta sig ut denna morgon och var en massa snö på framsidan så var bara att Ringa till jobbet och säga som de var, blir nog lite sen. Efter en stund så började de skottas och de skulle nog behöva skottas en hel del mer och de är så frustrerande att inte kunna hjälpa till när de är så här mycket. Men de mest roliga är att jag bor nog mest centralt av alla och ändå inte kunna komma iväg till jobbet.

Kom överens med min skiftledare att om de blir mycket så får jag ta mig upp nu då jag ändå kommer ut men pga av ryggen oxå och läkarbesöket som väntar på tisdag (förhoppningsvis) så tyckte vi båda att de var bättre att stanna hemma och vila den och om de blev mycket, vilket jag itne tror, så skulle jag ta mig upp då.

Jaa de var lite kort om min morgon nu ska jag leta rätt på de där foglossningsbältet som jag fått lånat och se om det känns bättre i ryggen med de då kanske jag slipper sjukskrivningen, är ju ändå bara en månad kvar tills havandeskapspenningen går in och jag blir mammaledig :)

Jaja, nu blir de repriser från nattens OS! Och sen kanske jobbet ringer åå då måste jag ta mig upp dit så kan bli en spännande dag idag :)

Sorry Jojje som jag ringde och väkte i morse trodde de var du som skulle öppna med mig... Men icke! haha 

Fredagsmys

Puuuhh nu kan man andas ut. Började med jobb i morse vid 5:30 sen hem vid halv 3 och fika med Syrran (Louise) på landkrabban, mycket trevligt :) var inte igår precis som vi sågs så där :) Efter de så mötte vi upp mamma, vi skulle hitta en present till Catrin som har fyllt år men har mottagning imorgon ute i Lunda. Efter de vart de lite stress till då vi skulle ner och äta på G några stycken var lite tajt med tid men vi fick vårat bord i alla fall :) Å som vanligt var de super got mat där. När vi käkat upp körde jag hem Jimmy som skulle duscha för att sen dra med grabbarna in till Sthlm för att gå på någon slags "raggar klubb". Jaja, jag drog till mamma en sväng och har kikat på lets dance, inge vidare danser idag tycker jag men några av dem fick höga poäng!

 Nu så tänkte jag lägga mig framför tv:en och spana in hockeyn lite men gissar på att jag kommer att somna! Lillen hälsar då han just nu har sin mest aktiva timme :)

Kram på er 

Senare inlägg

Hinner inte skriva så mycket just nu men ikväll är jag ensamn hemma så då hinner jag nog skriva ner några rader :) Annars håller jag på med massa papper från F-kassan om min inkomst.. Snark! Men måste få de klart börjar ju närma sig!

Kaggen V.27 (v26 +5)

Jaa, då har jag tagit mig upp ur soffan för att fota bilderna som jag gissar på att många är intresserade av. Missade helt förra veckan så måste skärpa mig nu, annars spricker min serie!!Han har varit galen nu då jag legat sjuk dessa två dagar. Han tycker väl de är tråkigt då jag bara ligger still och inte är uppe och går för att vagga honom. Han fick sin bilbarnstol idag Jimmy var och hämtade den uppe på Janssons tobak. den var väldigt lätt och ur snygg så kommer passa våran lilla bil perfekt :)

Imorgon så hoppas jag att jag mår bättre för då ska vi på första träffen på familjekurserna, ska bli roligt att se vad de är för andra föräldrar som ska få och vilka datum... Men de åter kommer jag med imorgon!

Neej bjuder på en bild som vart lite missbildad men ganska rolig :)

Bad times!

Jaa vaknade precis men dagen började egentligen vid 5 imorse då klockan ringde och de var dags att bära av till jobbet. Kände mig väldigt dålig redan då jag klev upp var som en svimmkänsla över mig helatiden men tänkte att de nog skulle gå över så Jimmy körde mig till jobbet. Men på jobbet vart de inte bättre utan snarare värre. yrheten släppte inte och kände hur benen ville sluta röra sig, jo konstaterandet togs att jag var nog sjuk. Tone som är en ängel försökte få tag i folk som kunde komma och ta över mig så jag skulle få gå hem. Ingen svarade eller så var de skolan som gällde. Men tillsist så ställde Jojje den bästa upp och kunde ta över mig vid 8. TACK!

Hem och försökte käka gick väl hyfsat bra men började snabbt må illa så la mig ner och tydligen somnade jag. Kanske var lika bra att spy är ju inte direkt roligt.

Vet att uppdateringen varit usel, ber om ursäkt för det. Men har haft fullt upp hela helgen och igår så var jag helt färdig och vi la oss tidigt. Lilleman i magen känner nog på sig att mamma är lite dålig så han vänder och vrider på sig hela tiden, men nu sover han nog. Vi är inne i vecka 27 nu och jag LOVAR er att de kommer upp lite bilder så fort jag mår bättre. Ligger just nu med datorn i knät orkar knappt sitta upp.

Neej nu orkar jag inte mer....

Hoppas ni mår bra i alla fall.

Sömnbrist!

Sista arbetsdagen denna vecka drar igång om två timmar och här sitter jag och har haft jätte svårt att sova inatt då ledningarna i vägen låter som jag vet inte vad.. När grannarna spolar vatten så går det via vårat sovrum (idiotiskt) så de låter ju som ett helt vattenfall där inne ibland. Å inatt så var de nog någon som glömt att stänga av sin kran eller något för de har brusat hela natten. Lillkillen i magen verkade i alla fall sova gott då han absolut inte ville leka med mig då jag inte kunde sova han gav en hård spark och sen var det nog.. Hahaha!

Imorgon blir det att dra till Rimbo och spana in damturneringen som spelas där. Emmali ska du dit?

Idag är det även vecka 27 för våran del (26 +0) mysigt vad han växer där inne. Magbilder ska tas nya då jag känner mig lite snyggare och piggare.. Imorgon kanske, börjar ju bli dags! I alla fall så börjar han nu att öppna ögonen där inne och tjockar på isg inför ankomsten. Hans hörsel är nästan färdigutvecklad och han reagerar på ljud utifrån magen :) Så när pappa pratar ibland blir han helt stilla för att sen försiktigt våga sparka igen, haha!

Neej, ögonen vill inte riktigt kika på denna skärm så ska nog lägga mig i soffan istället.

Onsdag och 99 dagar kvar

Nu kommer tiden bara springa iväg. Har idag passerat 100 sträcket och nu återstår bara 2 siffriga tal kvar tills han är här. Är dessutom ca 40 dagar kvar på jobbet tills de är dags att ta ledigt och ladda ordentligt inför förlossningen. Men som vi längtar här hemma! Nu har dessutom ännu en bebis kommit till världen då Jimmys kusin fick en pojke igår, så GRATTIS till dem och hoppas allt gick bra! Men är några till som ska få smått innan de är min och Jimmys tur :)

Idag vart de en riktig långprommenad och om en timme ca så blir det att jobba några timmar, men är bara idag och imorgon kvar denna vecka sen är det helg, skönt!

I helgen så kommer de bli mycket fotboll på både fredagen och söndagen, lördagen ska jag vara med min vänn Linda :) vad vi hittar på vet man aldrig men hon ska upp tidigt på söndagen så blir nog lugnt i alla fall.

Vad ska ni läsare göra i helgen? Ingen som har något bra tips på spännande böcker man kan läsa? Gillar verklighetsbaserade böcker :)

100 dagar kvar :)

Vaknade av att telen ringde imorse från dolt nummer två ggr. Var frö trött för att svara och sen hatar jag dolt nummer varför vara annonym då man ringer någon och den man ringer till kan inte ringa upp heller, värdelöst! Men de visade sig sen då dem ringde igen vid 12 att det var BM som ringde för att informera om att Föräldrarkursen imorgon är inställd, handledaren var sjuk, tråkigt vi som såg fram emot de!

Vi väntar fortfarande på våran bilbarnstol som vi skickade efter, vet ju inte heller vart den levereras, om den kommer direkt hem hit eller Kryddan eller postkontoret?? Men lämna telenummret och vår hem address gjorde vi så för hoppningsvis så ringer väl dem eller man får ett postavi om vart vi ska hämta ut det :)

Nej nu blir det lute frukost/lunch innan de sista innan de är dags att jobba igen, denna vecka bara tre dagar så jag överlever nog :)

23:44

Idag har tiden gått jätte fort på jobbet. Var mycket att göra och tiden rann iväg :) Skönt! Nu har jag precis kommit hem och var tvungen att spana in här på bloggen inna jag lägger mig i sängen.. Imorgon blir det familjerätten och sen blir det kanske att hämta bilbarnstolen om den har kommit..

De är snart bara 100 dagar kvar tills lillen är här. Imorse så var han lite busig och jag tror att de var ryggen han trök upp på ena sidan så magen min såg heöt sne ut. Haha! 

Vi längtar varje dag, varje timme och varje sekund efter dig.

Lördag!

Min mamma eller mormor som jag kanske måste börja vänja mig vid att säga snart.. I alla fall så ska vi ner till tygbutiken idag för hon ska sy ett påslakan till lillen. Vi har letat bland påslakan som redan finns men har inte hittat något som faller oss in. Jag tycker de är för mycket saker och mönster på påslakan nu för tiden och de blir lite för mycket plotter. Jag vill ha ett enkelt med kanske endast en större sak på eller en text eller något liknande, får se vad vi hittar!

Efter de så blir det jobb idag igen, STÄNGNING! Men är bara idag och imorgon kvar sen på måndag blir det familjerätten då vi ska skriva under föräldrarskapet och alla de andra papprena oxå. Så nu vet ni vad jag har för mig de närmsta dagarna jags ka försöka kasta in ett inlägg då jag hinner mellan allt.

Trött

Kom nyss hem från jobbet som slutade lite anorlunda idag men de hör inte hit! I alla fall så jobbar ja hela helgen så blir inte att göra så mycket annat för de orkar man inte är rätt tungt att jobba just nu i alla fall där uppe. Man böjrar ju bli tyngre och de är inte alltid lätt att nå allt med en mage som är ivägen plus att man är lite kort för jobbet i vanliga fall.. Men allt har sin lösning så jag har mina knep.

Innan jobbet idag så har jag mest gått och väntat på ett postavi men icke de kom självklart då jag började jobba vid 14:30, tajming hum Nej! Joo pappa min var här och visade upp sin nya bil den är riktigt nice och han var nog väldigt stolt över den :) De vart lite fika och skit snack sen skulle han hem till Vallentuna igen men var så roligt att han ville komma hit även om de bara var en liten stund.

Nu ska jag sova och imorgon hämta ut mitt paket :)

Sov gott!

Ps. STORT GRATTIS till Jenny och Jalle som blev föräldrar i morse till en liten tjej. Hennes blogg hittar ni under länkar :)

Bilbarnstol

Då har vi äntligen hittat en som vi gillar. Den är lätt att bära och är stilren inte så mycket detaljer dock ingick ingen basställning men vi tror vi klarar oss utan.

Det blev en Brio Primo Base:

3/2 2010

Ååhh Hallå!!

Tiden bara rinner iväg och man hinner knappt med. Idag var vi hos BM igen och allt såg bra ut Sf mått låg på 24 så exakt som de skulle :) Hjärtat var i högvarv då han inte riktigt ville varva ner men efter några minuter så fick hon de hon ville ha. Värdena såg mycket bra ut och hon tyckte de var positivt att jag inte mådde så dåligt eller hade börjat få ont någon stans än. Allt var med andra ord på TOPP!

Själv känner jag att humöret nu börjar spela sitt i det hela. Frågan är bara hur mycket som beror på de berömda Hormonerna egentligen. Har väl haft två större utbrott här hemma en gång på tandborsten. Hahaha, är ungefär lika stört som de låter. Jag stod och borstade tänderna och började då fundera på hur äcklig den var egentligen och opps, skulle jag inte gjort i fem minuter stod jag böjd över toan och gjorde mitt behov. Den tandborsten besökte aldrig min mun igen. De andra utbrottet var dock lite värre. Vaknade kände mig ful och fet av allt de överflödiga.. Öppnade min garderob och skulle hitta något att ha på mig efter fem minuter och ett jävla prövande med de för små kläderna så åkte hela garderoben ner i kassar och ut ur lägenheten. Jimmy stackarn som oftast får trösta mig då hela värden rasat under mina fötter är ju en ängel och skämmer bort mig alldeles för mycket men han såg till att jag beställde några tröjor, trots min uppgivenhet om att allt var fult och för litet. Men fick ett packet igår och jaa tröjan satt ganska bra har lite att växa i. TACK ÄLSKLING för att du är en sån ängel utan dig hade jag nog fortfarande legat under täcket och gråtit (som om de hade hjälp).

   Bilder tagna v24 +6 (idag)

Lillkillen då:
Joo han är då allt en vilde och ligger inte mycket still, BM gillade de sådär då hon inte fick hjärtljuden så lugna som hon ville. Men är nog inte så konstigt med en lite stressad bebbe då man själv sover och lever på nålar ibland. Han börjar växa till sig och jag känner mer och mer hur han börjar trycka på delar i min kropp. Ser nu på utsidan väldigt klart då han sparkar magen åker lixom runt på något sätt och hoppar till då han sparkar och gör sina piruetter.

Bilder!

Kommer komma upp massa bilder då jag känner att jag orkar och har lite mer tid än nu de måste redigeras lite i format osv.
Finns även möjlighet för dem som vill ha bilderna från Både väddö cupen och Spillans hemma match, är då bara höra av er så får jag bränna ut dem :)RSS 2.0