Första Ronden

  
 
Divion 4 Östra Uppland
 

Rådmansö 1 1 0 0 3 - 1 2 3
Knivsta 1 1 0 0 1 - 0 1 3
Mariehamn 1 1 0 0 1 - 0 1 3
Frösunda 1 0 1 0 1 - 1 0 1
Tobo/Örbyhus 1 0 1 0 1 - 1 0 1
Häverödal 1 0 1 0 0 - 0 0 1
Norrskedika 1 0 1 0 0 - 0 0 1
Riala 1 0 0 1 0 - 1 -1 0
Upplands-Ekeby 1 0 0 1 0 - 1 -1 0
Upsala IF 1 0 0 1 1 - 3 -2 0

    
 Resultat
 

Omgång 1
25/4 15:30 Mariehamn - Upplands-Ekeby1 - 0  
26/4 13:00 Knivsta - Riala1 - 0  
26/4 15:00 Frösunda - Tobo/Örbyhus1 - 1  
26/4 17:00 Upsala IF - Rådmansö1 - 3  
26/4 18:00 Häverödal - Norrskedika0 - 0  
Omgång 2
2/5 14:00 Riala - Upplands-Ekeby 
2/5 15:00 Tobo/Örbyhus - Häverödal 
3/5 11:30 Norrskedika - Mariehamn 
3/5 14:00 Knivsta - Upsala IF 
3/5 16:00 Rådmansö - FrösundaLER! :)

Vinnst borta mot UIF med 3-1

Ja var ska jag börja!

Hum, vi kan börja från början då Rsk Dam samlades på sportcentrum för att sedan bege sig tillsammans mot uppsala dock tappas en bil efter ett missförstånd men de kom fram efter mycket om och men. Hjalle var snabbt in i omklädningsrummet för att dra laget. De som startade var:

Frida
Soffan Jessica Anna Pettsson
Anniz Sandra Chippen Fadde
Matilda HonkenMitt humör var inte på topp när det var dags att ställa upp för start. Nervositeten fanns aldrig riktigt först vi kommit in i matchen efter ett tag och känner att de har större press på oss under vissa perioder. Men inget hindrade oss från att lyckas göra mål endå. Efter ca 20 min fixar Chippen sitt första mål  som hon snyggt lyfter över målvakt in i nät. Nästa mål är lite annorlunda Fadde får en knasig träff på bollen som lyckas smita in mellan stolpen och målvakt, ingen förstår först att den gått in allra minst Fadde. Vi fortsätter en stund efter det i pressat läge och de lyckas göra ett mål på oss, de slår en boll rakt igenom backlinjen och sendan spelar bollen snett bakåt och Frida är fel ställd. Sånt som händer! Några minuter innan halvtids vilan så fixar chippen in sin andra boll i nät för denna match. :)

Andra halvlek vet jag inte vad som händer vi har sedan första halvlek dragit på oss ett gult kort. Men i andra verkar vi ligga lite efter de första 30 min och vi drar på oss yttligare ett kort för sen brytning av boll. Lollo som tydigare startat på bänken kommer in och visar vart skåpet ska stå då hon är centimeter från att sätta bollen coh dessutom gör en hårfin tackling tyvärr är dommarn ingen hockeydommare och ger ännu ett kort i den gula färgen. Sista 15 är vi helt på deras planhalva något anfall hade de väl men ananrs var det vi som höll i bollen. Vi for tyvärr inte in ett fjärde mål. Tiden gick fruktansvärt långsamt andra halvlek då de inte hände speciellt mycket från något håll. Lite stressigt ibland bara men vi löste det bra.

Passningspelet satt inte som de brukade denna math många långa bollar så vi får springa mycket. Vi är lite svåra i besluten och stressad av situationerna så bollarna far lite hit å dit och blir lite svåra att ta emot. Där tror jag vi tappar lite av vårt vanliga spel denna match. Men UIF var ett duktig lag med framtiden framför sig, de tog vara på ytorna vi ger dem när vi sätter låg press på dem. De rullade boll fint men även dem hade de där långa bollarna över eller genom backlinjen sedan ahr de forwads som bara ligger och fiskar. Dommarn var inte riktigt med på offsiden så var svårt att spela på det, vilket jag är van att göra. Men de hade en teknik som var riktigt jobbig att spela mot som back, de sprang hela tiden längsmed oss och sedan vek de ner och sprang mot Frida. Svårt att stoppa, svårt att vara med på, svårt att hinna ikapp (om man inte redan är uppe i fart när de sticker), ja vi kanske ska prova vi med.

Frida för göra några riktigt fina räddningar då de spelat över resten av laget. Pratet bakifrån var bättre idag och Frida var oftast med på tårna hela tiden och kunde göra utrusningar för att plocka bollar. En stor trygghet denna match Tack Frida.

Finns säkert mer att säga våra forwards löpper på bra där uppe dock får de lite svåra bollar att plocka ner och oftast var de fler backar än anfallare, som sagt ovan det var tungspelat, vet inte vad de var men något var det som störde oss. Mittfältet kämpade på så gott de gick de fick löpa mycket vart kanske lite trötta för hemjobb ibland. Men när de håller i bollen och börjar rulla ser det tiktigt fint ut.

Nej, nu glömmer vi detta och tar med oss poängen och sedan försöker vi få upp snacket och den gemenskap vi faktiskt fick på Gotland. Nästa match är hemma och vore så kul att få plocka poäng där oxå på vår egna plan, med vårt egna nya matchställ, våra bollar och vårt nya omklädningsrum!

Dagen innan

Sen match imorgon men man bör ändå tänka på vad man äter och dricker idag. Själv ska jag jobba hela kvällen men se till att ha vatten till hands lär vara mycket att göra ikväll. Jobbar stängningspass oxå "Jippi" or not. Jag håller tummarna på att det ska gå fort, för sen är det sängen som kallar så man är utvillad och uppladdad tills imorgon.

Juste Hjalle hadde med sig mina skor till träningen i Torsdags mycket sköna :) Får hoppas att skavsåren håller sig borta iår. Tyvärr var det inga av dem jag hade i bilder, de gick tydligen inte att få tag i :( Får försöka beställa dem själv senare, nackdelen är att det är ett utlänsktmärke som är svårt att få tag i.

Det bästa av allt. Vårt nya matchställ har hämtats och kommer göra debuten ännu bättre. Har blivit lite ändringar i storlekarna men jag lovar att de sitter hyfsat endå. Det är bara i förebyggande syfte de har ändrat, inte för att vi inte ska få den storleken vi ville. Luddigt skrivet där men ni får fråga om ni inte förstår!


Citat:

De första nittio minuterna är de viktigaste. - Bobby Robson

En fotbollstabell är det ärligaste som finns. -

För mycket fotboll på TV? Jag säget som Sølve Grotmol; det är för många böcker på biblioteket också. - Arne Scheie

Hold your head up high

2 dagar 2 timmar!

Känner jag mig själv rätt kommer jag i övermorgon den här tiden att vara full med energi och nervositet. Var länge sen den här känslan fanns om att få spela fotboll igen! Förhoppningsvis så får vi hurra in våra första poäng borta i Div 4 också. Drömma kan man iallafall få göra, sen om den slår in återstår att se. som sagt tidigare så är uppsala IF ett bra lag med många unga talanger deras stome består av tjejer födda 90-94, sen är det klart att det finns äldre tjejer med också.

Önskar även mina systrar Lycka till i helgen se till att visa örbyhus vad ni kan :)

Miss you!

Träning innan match

Dagens träning gick ut på att träna passningar och anfallsspel. Själv fick jag agera back vilket jag älskar, men var dok en tråkig övning att göra det på, hände inte så mycket om jag säger så! Lagutagning efter "nerjoggingen" eller vad jag ska säga vi som var där vet vad jag menar.. Laget som vart kallt var (Säg till om jag glömt någon): 

Frida
Anna
Jessica
Lollo
Pettsson
Soffan
Chippen
Anniz
sandra
Fadde
Honken
Matilda
Kim
Myggan
Emma


Just nu sitter jag och kikar på grannfejden haha vilka muppar!
Ingen som känner någon som vill sponsra rsk en matchboll i sommar? säg gärna till då ska ner på stan en sväng imorgon oxå :)

Allsvenskan

18 Maj då smäller det ordentligt derby inne på råsunda mellan Djurgårnden och AIK. Själv är jag stolt Aikare sen spädbarnsben. Men det är några matcher kvar innan dess men här nedan kommer iallalfall en tabell med nuvarande plasseringar! Allt kan hända:

 
Pos Lag # V O F Mål Målskillnad Poäng
1 Malmö FF 4 3 1 0 6:1 5 10
2 Helsingborg 4 3 0 1 6:3 3 9
3 AIK 4 3 0 1 5:3 2 9
4 Elfsborg 4 2 2 0 5:3 2 8
5 Brommapojkarna 4 2 1 1 5:3 2 7
6 IFK Göteborg 4 2 0 2 10:5 5 6
7 Trelleborg 4 1 3 0 5:2 3 6
8 GAIS 4 2 0 2 9:8 1 6
9 Örebro SK 4 2 0 2 3:2 1 6
10 Gefle 4 1 2 1 4:4 0 5
11 Hammarby 4 1 1 2 5:5 0 4
12 Halmstad 4 1 1 2 2:3 -1 4
13 Djurgården 4 1 1 2 2:9 -7 4
14 BK Häcken 4 1 0 3 4:7 -3 3
15 Kalmar FF 4 0 2 2 2:4 -2 2
16 Örgryte 4 0 0 4 1:12 -11 0Vi ser hur solen stiger över Råsunda
Vi ser att hovets is är blank o klar.
O bönderna dom gapar utav fasa
O snutarna dom spejar o dom tar.
Vi ser dom svarta tröjorna i AIK
Vi vet att alla vägar bär oss rätt.

Å vi e AIK
O alltid e vi me er
O alltid ska vi se er ta poäng
Å vi e AIK
O alltid e vi me er
O alltid ska vi se er ta poäng

Ibland så kan de blåsa kalla stormar
Ibland kan himlen vara ganska grå.
Men när de gäller laget som vi älskar
Så skiner solen snart på oss ändå.
Vi hört om stora tider som har svunnit
Vi vet att snart så e de dags igen.

Å vi e AIK
O alltid e vi me er
O alltid ska vi se er ta poäng
Å vi e AIK
O alltid e vi me er
O alltid ska vi se er ta poäng.

Vi följer Gnaget genom livets skedan
Vi minns dom sköna stunder som vi flytt.
O varför sörja tider som passerat
För allt de bästa är de som e nu.
O aldrig ska vi glömma segersången
Den sjunger vi tillsammans om igen.

Å vi e AIK
O alltid e vi me er
O alltid ska vi se er ta poäng
Å vi e AIK
O alltid e vi me er
O alltid ska vi se er ta poäng.

N for NOMY!

Igår på arenen fick vi äntligen kliva på träningsplanen vår kära B-plan :) Anniz höll i träningen och igår var det lite sisådära men kul hade vi iallafall. Ena övningen var lite långdragen men vi skulle lära oss momentet ordentligt. Det var defenitivt en toppenövning för oss, med tanke på våra motagningar på matcherna. Vi avslutade med att spela tvåmål vilket var väldigt trögt och svårt eftersom vi i stortsätt var 20 spelare på en mindre 7manna yta. Men men pettsson drog förbi oss i backlinjen några gånger och fick göra ett snyggt mål :P

Känns som en evighet att bara gå hemma och itne göra något men imorgon ska jag faktitiskt jobba en stund sen jobbar jag hela helgen (ej söndag). Blir ju lite pengar iallafall efter denna månads plattfall. Sitter just nu och lyssnar på en underbar låt av Nomy- I miss you, heter den, har ni inte lyssnat på den så gör det NU!

Händer idag då?

    

Ny frilla :)

Linn sms:a mig igår och ville ha någon att frisera. Eftersom jag inte hade något bättre för mig och behövde verkligen klippa mig så gick jag med på att åka in till Stan och klippa mig. det tackar jag för att jag gjorde är jätte nöjd :) Tack Underbara Linn!

Färgat hadde jag gjort tidigare i veckan eller rättare sagt Marika hade färgat :) Tack Gumman!

         I helgen var laget iväg för att spela upplandscupen tyvärr kunde jag inte vara med :(
Det var tråkigt besked jag fick senare på söndagkvällen att de/vi förlorat med 2-0. Men men sånt som händer även de bästa :)
NU laddar vi om tills i helgen brudar och ser till att bjuda Uppsala IF på en match de sent ska glömma.  Håll era tummar på att mina skor har ramlat hem hos teamsportia tills dess!

Nej Sandra knackar på vilken sekund osm helst så ska röja lite innan hon kommer så hon inte får spader på hur stökigt det är :)
Ses på träningen brudar!

Ge mig Nomis !

Jag har precis varit nere hos Hjalle på teamsportia och hittat en fotbollssko som är obeskrivligt skön, NOMIS. Ja, jag är inte den enda som tycker de då Hjalle berättat att de säljer som smör i solsken. Det är redan 2-3 st som har sådana skor i vårt fotbollslag. Även jag har nu prövat dem och kommer att införskaffa ett par frågan är bara vilken färg. Om Hjalle nu lyckas sicka efter ett par så har jag redan beställt den övremodelen av dem nedanför. Men om de misslyckas så ska jag beställa ett par själv men vilka är snyggast? Har lite svårt att välja? Finns sjukt många snygga modeler men vill ha i serien Black Pearl FG (ej den i mitten är av denna serie). FG står för den ovala dobben som passa både torra/hårda och blöta/mjuka planer, man vet ju aldrig vad som väntar när man åker på en borta match.

JuniorskoJuniorskoDamsko
Damsko

...

Nu jädrar är det endast 9 dagar kvar tills vi står där.. Kan nästan känna känslan!

Ikväll är det träning och jag som missade förra illa.. Men hade fortfarande ont i halsen då och sen var det mammas på menyn. Men ikväll ska jag allt ner och känna på vad jag hört de två meter höga gräset och bukliga marken. Haha blir nog bra, allt är bättre än grus, nästan iallafall!

I helgen har vi cupmatch mot bällingetrollen, men jag kan inte vara med :( Så får hoppas att tjejerna klarar sig utan mig :) men det är jag övertygad om!

Nej nu ska jag käka chocklad muffins med min älskling :P

Hemma igen

Ja nu mina läsare. Denna påskhelg har varit mycket rolig, trotts tidiga dagar. Vi har hunnit med väldigt mycket möten, teori, träning, match och lekar. Detta läger har varit väldigt bra för våan sammanhållning jag hoppas att det håller i sig nu.  Med nytt omklädningsrum och den nya stämningen så tror jag att vi kommer att slå häpnad i vår serie. Vi bode på en jätte mysig anläggning dock lite små rum men var sällan man satt där inne så gjorde kanske inte så mycket. den första planen låg bara 10 meter uten för våran barack sen låg det på rad bortåt. så skulle man till planen läsngst bort så var det en bit att gå :P haha! Planen vi spelade match på låg åt andra hållet men int så långt bort ca 100 meter kanske. Matchen gick bra vi vann mot dem med 2-0 vi spelade riktigt bra och de hade svårt att få kontroll på oss. Då ska nu tänkta på att vi hade två träningar dagen innan och en precis innan matchen dessutom spelade flertalet av dem i div 3 två stycken var från div 5. Vi for in till Visby en dag som några fick för sig var Gotland huvudstad? HUM, geografi kanske ni ska plugga lite mer, Gotland tillhör fortfarande Sverige..

Ikväll har vi träning på Arenan ska bli skönt att slippa grus. inte för att vi tränade på grus så länge men gräs är endå en fotbollspelares dörmm! På söndag beger vi oss mot uppsala och Bällingetrollen för att spela en rond i upplandscupen. Ska bli spännande och intressant och se hur det går. Sen är det bara (räknat från idag) 12 dagar kvar till premiären. Längtar längtar. Men innan dess måste jag fixa nya fotbollsskor mina har spruckit och tappat form. HUM DYRT!

Nej tjejer vi ses ikväll :) ska ner coh spana på intersport vad de kan tänkas ha till en damspelare med storlek 36

GOTLAND here vi come!!

Just nu har ja precis packat klart allt som ska med till Gotland. Minimum för mig vart 2 väskor och en påse :)
Men så fruktansvärt tråkigt väder det är! Hoppas för full hand att det kommer att bli bättre när vi ska träna och ha oss, annars kommer denna helg gå långsamt..

Klockan 17:00 samlas Rsk damer och börjar packa in ALLA väskor, brukar kunna bli ett gäng när det är tjejer som åker! Haha vi beräknas vara framma ca 00:30. Förstå vad trötta vi kommer att vara när vi ska upp imorgon för att träna. Väckarklockan kommer att ringa 07:30 varje morgon, för vissa är det sovmorgon för andra inte. Men det ska bli grymt kul att komma iväg från leriga spillan till gräs på Gotland :)

Neej, börjar närma sig att få i sig något. För hoppningsvis så kommer jag att kunna skriva lite när vi är där nere, min kära vän har sin dator med sig (fick inte ta med den här).

Men Glad Påsk på er alla!

Invigning & Hej fadderittan!

Det som hänt i helgen är:Fredags spelade vi faktiskt match mot mariehamn som låg på träningsläger i rimbo. Vi ställde upp med ett glatt och spelsuget gäng. Laget som startade var:Sara
Lollo  Jessica  Skogis  Pettsson
Soffan  Chippen  Sandra  Fadde
Honken Anniz

Tyvärr gör Mariehamn första målet men vi trampar dem i hälarna hela tiden och tillsist går vi om dem och vinner matchen med 4-2. Var så himla roligt att spela, tror jag alla tyckte. Inte bara för att vi vann uten för att vi kämpade in i det sista som ett lag. Alla lagdelar gick ihop som ett pussel och de mesta funkade bra. NU är det bara Några få dagar kvar till starten av div 4. Men Det känns verkligen riktigt bra!

Måste bara ge Skogis ett stort +, jag sa ju att det skulle gå gallant!

I söndags var det invigning av nya omklädningsrummet (kommer bilder så fort pettsson skickar över dem till mig). Tror faktiskt alla vart förvånade. Det känns mycket större nu än förr är iallafall en sak som är säker. Vi grillade tillsammans och njöt av att våren ÄNTLIGEN är här.Kommande i veckan:


På Torsdag åker vi tjejer, fan vad skoj (sorry cissi)! Håller tummarna för att vädret håller i sig :)
Vi kommer på vår hemsida, www.rskdam.blogg.se Där kommer vi att föra en bloggdagbok för dem som vill följa oss på Gotland!

Nej nu ska jag snart bära av på ett möte och sen efter det har jag träning!

Åå Kom Igen NU!

Läget just nu:

  • Tränar på en sunkig grusplan
  • Laddar för T-matchen ikväll på Mullevallen
  • Invigning av omklädningsrummet Söndag 15:00
  • 23 dagar kvar till seriepremiär
  • Behöver nya fotbollskor
  • Gotland om 6 dagar 


Jaa, träningarna kan man inte göra så mycket åt. Igår spårade nog lite när mesta dels gick ut på att sparka lera på dem andra. Ja det var kul då även om Hjalle röt i för första gången någonsin! Är svårt att göra något ordenligt på en sådan hems "plan". Hjalle lyckades iallafall plocka ut några spelare som ikväll åker till rimbo för att spela en träningsmatch mot Mariehamn. Ska bli mycket skoj att se vart detta slutar...

Om exakt 23 dagar så drar det vi alla ser fram emot SERIESTARTEN. (Är ett evigt tjat om den, jag vet.) Måste fixa nya skor tills dess mina sprack i tisdags på träningen, illa! Har spanat in ett par med sillikon i bak runt hälen. Jag får alltid sådana hemsa skavsår av nya fotbollskor att dem skulle nog vara rätt bra. Men som sagt har itne vågat kolla på prislappen för dem än!  

Gotland om en vecka, vi fick packlista igår! Ja, mest för dem som kanske är som Madde som låter sin Mamma packa väskan annars glömmer hon hälften. Haha! Nej men kan vara bra att kika på den så man inte missar något. Vi ska ju ändå vara borta ett tag. Men måste säga att hon glömde en punkt fröken som skrev den ... det där genomskinliga som man tar en j**el till sillen på påskafton. Haha neej skämt å sido det är ju ett träningsläger! Kommer bli skit skoj vi ska spela en match under lägret också hoppas, hoppas att vi inte gör som Tureberg och förlorar med 8-0.

Annars tycker jag att läget är som lugnet efter stormen. Lagdelarna börjar kanske falla till plats och allt börjar komma till sin större ordning. Vi som sitter i spelarrådet kommer att tillsammans med herrarnas spelarråd att träffas 1 gång i månaden för att byta information om vad osm händer i de olika seniortrupperna. Tror att det kommer förebygga mot skitsnack som ofta uppstår av ovetenskap!

Nej nu är det nog med oss för ett tag kanske återkommer om matchen ikväll (beror ju lite på hur det går).Hör kanske inte hit men:


Bjuder på några väldigt fin bilder från 2008/09                                   

Var Det Grus Eller Lervälling?

Igår var en hämsk första träning på "grus" plan i spillan, grus och grus kan diskuteras, det var mer som en lervälling att springa i. Men vissa hade kul med att sparka mer blöt lera än fotboll... Själv var det absolut inget underlag för mig då mina fotleder knorra på engång. USCH!

Men träningen i sig var riktigt bra gillar då det blir lite variation och nya övningar, synd bara att det var så svårt att göra något bra på det underlaget. Men vi kommer tyvärr att få träna på det här underlaget tills gräset kommer eftersom vi "missat" att boka upp oss på en ordentlig plan! Kanske ska boka redan nu tills nästa vinter?? Tills dess får vi göra det bästa av situationen på Spillan och forstsätta sparka loss målen och ha skorna fulla med lera och vatten när vi går av. Men inga sura miner, fotboll är kul eller hur?

Själv kan jag känna att den frågan kan diskuteras om det kanske inte är bättre att byta om inne på spc (sportcentrum) och sen dra på sig joggingskorna och ut å springa istället då inte en boll rullade rätt eller ända fram igår?!

RSS 2.0