Liams utveckling dessa 2 veckor

I natt lyckades jag få honom att sova hela natten i sin vagga :) Är så svårt att slappna av och sova när han ligger i våran säng, man är ju rädd att rulla på honom eller råka lägga något över honom, så då spänner jag mig hela tiden då jag ska sova. Men inatt sov jag jätte bra mellan matpassen :) 

Liam blir ju hela 3 veckor på onsdag oxå, hjälp så fort tiden går!! Man vill bara pausa och ha honom så här liten ett bra tag till :) Men de ska å andra sidan bli så roligt att se hans utveckling. Han är redan så duktig och lyssnar på ljud och vänder sig åt de hållet de låter.. Sen har han blvit grymt stark i nacken, han håller sig stabil i 2 minuter innan han börjar svaja och lägger ner huvudet :) Man blir ju så stolt!!

Vi var på BVC i torsdags och vägde honom och så.. han hade gått upp yttligare 140g på 4 dagar så nu väger prinsen 3390g totalt.. så man behöver ju inte oroa sig för att han inte får i sig tillräckligt.. På onsdag ska vi dit igen då ska jag be henne mäta honom oxå ;)



Miniform har varit toppen mot magen och nu kan han sova lugnt på nätterna!

Ny vecka & massor som ska göras!

Jajjamensan ny vecka och Jimmy har börjat jobba så nu är jag själv hemma på dagarna med Liam. Vilket idag känns lite läskigt men han är inte så svårskött än så man ska inte klaga! Är bara läskigt för att jag inte vågar lämna honom i något rum själv om jag inte är 1000% säker på att han inte kan ramla ner eller göra sig illa på något sätt..
Hur som helst denna vecka så har vi massor framför oss som ska göras både här i den gamla lägenhet och i den nya. Men först ska vi fixa flytt kartonger och sen packa ner hela lägenheten, men som tur är så har vi inte så mycket saker så blir nog inte så många saker endå. Men sen ska det storstädas och skrubbas golv här i farmors plus att de ska bäras upp garderober som vi bar ner för inte så länge sen!! haha så kan de vara.. Ska bli så roligt iallafall och spännande Nyckeln hämtar jag ut imorgon sen kommer vi nog köra lite kartonger på en gång imorgon kväll.. :)

Mamma ska fixa golven i lägenheten innan vi ska köra över några möbler. Hon skulle lägga på något som gjorde golven glansigare och lättare att göra rena ;) Låter toppen!!

Neej, nu ska jag kika på min favorit serie Grey´s och vänta på att det plingar på dörren ;)

Puss och kram

Kommentar från ÅSKÅDARE?!

Åskådare om söndagkväll och en massa regn:
Vilken match du var på egentligen? Håller dock med om att resultatet inte speglade matchen.10-0 hade varit mer rättvist, sett till målchanser.

Svar: Ja, vem du nu e? RSK hade bra många chanser dem med och spelet var i slutet av första början av andra mest på BKV:s sida, men ni (antar att du är en BKV:are) hade en bra backlinje. Men är kanske som du säger att BKV hade 6 Chanser till som dem med tanke på laget borde satt.. De håller jag med om!!

söndagkväll och en massa regn

Idag är det MORSDAG! Så grattis till mig och alla andra mammor där ute :) Och självklart ett STORT GRATTIS till min egna mamma som nog är världens bästa!!! Älskar dig!

De enda timmarna vi hade något planerat idag var mellan 17:45 - 20:00 och vad tror ni händer om inte att det SPÖregnar mellan just de klockslaget. Vi tittade på matchen endå men de vart ju inga bilar i Görla tyvärr. Men kanske lika bra för då hinner lilleman bli några veckor till tills nästa gång :)

Matchen gick mellan BKV - RSK den slutade 4-0 men jag tycker absolut inte att de speglade matchen!!! Så överlägsa var inte dem, då RSK faktiskt har sörre delan av matchen på BKV sida. Men tyvärr kom dem kanske inte så nära mål endå som faktiskt behövs i fotboll. Måste oxå säga att Anniz gör en toppen match på sidan av planen då hon coatchar lagget till en rikgit kämparinsats.. Många hårda närkamper och nästan slagsmål får väl beskriva matchen idag! BKV hade ju faktisk några spelare från Roslagsbro med som gör laget mycket bättre, för vat absolut inte samma lag som upplands.ekeby mötte då dem spelade mot BKV. Men har man farmalag med högre divistioner så är ju de en fördel när man vill hålla sig kvar i 4 och inte åka ur en serie till.. Eller hur BKV? Men men spelets regeler och vi hoppas på ett roligt möte hemme på Vallen i höst :) Kanske att jag själv står på planen då, vore faktiskt lite roligt att möte dem då jag spelat med några av dem :)

Neej, nu ska jag mysa och värma upp mig med familjen i soffan.

Kram


Kommentar

sarah om Lördag:
jag såg Liam i tidningen :) Han är så söt ... mys :) .. Hur går allt för er ?
Jag funderar på om jag skulle köpa det där hallonbladsthet av dig om du har det kvar ??
ha det bra


Hej sarah!
Absolut har jag de kvar han ju inte dricka upp två påsar direkt han bara med lite grann innan han bestämde sig för att kika ut. :) Maila mig på [email protected] så kan vi prata mer där om hur du vill göra :)
Kram

Lördag

jag glömde ju skriva det att Liam var med i tidningen i veckan.. hihi plutten vår.. Nu är ni förståss nyfikna på hur det gick att sova inatt. Och det gick bra, han vaknar och är hungrig bara, vilket är ett måste så klart. Men efter han har fått mat så har han svårt att somna så man måste nästan hålla honom hela tiden tills han somnat igen, vilket så klart är jobbigt.

Hihi nu ligger han och skiter samtidigt som han äter, haha! Nej dags att väcka Jimmy  och sen får vi se vad denna dag för med sig!

kram

God natt (hoppas jag)

Nu har Liam somnat på min arm för tredje gången ikväll men varje gång jag lagt ner honom har han blivit tokig.. Men nu ska vi lägga oss i sängen så får vi se om han godkänner att jag ligger brevid honom, annars blir det en jobbig natt.. Men god natt på er och håll tummarna för oss ;)

Fredag 28 Maj

Okej jag skröt nog lite för mycket igår om sömnen.. Haha för inatt så har han inte sovit mycket och mest haft gaser i magen.. Jag missade att ge hinim droppar några gånger och inatt sa han vad han tyckte om det.. AjAj!

Idag är det marknadsafton här i Norrtälje så vi ska väl, om lillen tillåter, gå ner och kika lite på det.. Annars så bjöds de på Tacos i Öset så vi  ska väl dit och avnjura middagen så småningom :)

Förlåt för korta inlägg men är svårt att hinna med ibland, vilket jag hoppas ni förstår. Näst vecka kommer jag nog ha lite mer att skriva om då vi får lägenhetsnyckeln på TISDAG.. Sen går nog stora lassen på helgen där efter. Ska bli så skönt att få de gjort så man kan börja njuta och få ordning..

Nej, nu ska jag slita spelkonsollen ur händerna på min karl och sen ner på stan en sväng! Munkarna ekar i mitt huvud, mumma! :P



Bjuder på en rolig grej jag hittade i rn mammatidning :)

Underbar natt




Inatt har vi sovit jätte bra. Han vaknade en gång vid halv 2 och var vaken kanske en timme sen sov han ända till 9 då jag fick väcka honom för att mata honom.. Så skönt! Sen sov vi faktistke en liten stund till till 11!! Man vart lite bortskämd med sömnen inatt. Men dropperna gör sitt och dem är super bra, han är lugn nu när han är vaken och nöjer sig med att ligga och titta runt och flaxa lite i babygymet. :) Så skönt!

Men stackars liten har fått vagel vid högra ögat :( Men hoppas de går bort snart för de ser så obehagligt ut även om dem inte lider av det..



Idag ska vi till BVC vid 2 tiden så får se vad dem säger om vaglen och sen hur han har växt på sig :)
Hörs senare

Onsdag och 2 veckor

Jaa idag så har vi sovit ut ordentligt imorse alla 3.. Vi gick inte upp först vid 10 tiden! Sen kikade vi på en film som Jimmy hyrde igår men som vi inte han titta på då jag var så trött.. Men den åkte in i spelaren idag och de var kanske inte den bästa jag sett. Sen åkte vi ut till Öset och tvättade bilen, eller ja som vanligt så tvättade Jimmy och jag vart vungen att mata Liam som käkat varannan timme idag, vet inte vad det är. Men den när han får mat så smuttar han bara och sen somnar!! Så de är väl sömnmedel i mina titts.. Nu väntar vi på att Mormor ska komma och gosa med Liam och att arga snickarn ska börja!

Slänger upp lite bilder på gullkillen :)

   

Ens kärlek till sitt barn går inte att jämför med något annat!!

Så Lik Är Jag Min Pappa



Haha jag skrattade så när jag vaknade vid 10 och ser mina älsklingar ligga exakt lika dant i sängen..
Älskar er båda massor!!

Tisdag 25 Maj

Tiden bara springer iväg och man glömmer verkligen både tid och dag ibland. I natt hade Liam väldigt jobbigt med magen så idag har vi köpt Miniform till honom som vi ska testa och se om de hjälper, hoppas för är så jobbigt då han blir så där ledsen så man knappt kan trösta honom.. På dagarna så sover han mest och vi passar på att springa ärenden på stan.. Så vi har även varit upp till Ö&B för att handla toapapper, silvertejd, sopsäckar och Salvia (tror jag de hette) för klåda vid insektsbett. Jag har ca 20 bett på fötterna sen vi var uppe på Nordrona, fy vad dem har kliat. Men att blöta en Alvedon och kladda på funkde faktiskt förvånans svärt bra..

Just nu är Jimmy och köper pizza oc Liam har somnat i min famn här vid datorn efter att ha fått tutten för en stund sen :) Så då passar man på att uppdaterar här med en hand.. Haha!

Jimmy var så snäll och fixade hem E-legitimation åt mig så nu har jag fixat med f-penningen via nätet, hur smidigt som helst. Plus att man kan gå ut och åndra som man vill.. Men nu under sommarn så tar jag ut 6 dagar i veckan de ska nog funka annars får ja gå ut och ändra nästa månad.. Har hört att man inte ska ändra för mycket med de där heller.. Men jag skulle få ut så jag klarar mig på 6 dagar i veckan!! Hoppas jag ;)


 
Webbcam ;)

Älskade barn



Ja dagarna springer iväg och han sover mest igenom dagarna. När det börjar närma sig kväll blir han mer aktiv och liite små gnällig. Men på nätterna så vaknar han kanske 2-3ggr och vill ha mat. Han skriker inte mycket och när han gör det så är det nog magen som krånglar för brukar komma en prutt och sen är han lugn en stund tills nästa "kramp" kommer. Men man blir så klart lite smått orolig då han sover så mycket men han verkar må bra och har ju gått upp i vikt på dem senaste kontrollerna. Vore ju skönt om man kunde få honom att vända lite på dygnet och vara så aktiv som han är då vi ska lägga oss på dagarna och sova så mycket som han gör på dagarna på natten istället. Men han är omöjlig att hålla vaken, han somnar i alla lägen.. haha!

Ikväll ska vi nog ta premiär badet så får se vad han tycker om de :)

Måndag 24 Maj

I helgen var det fullt upp. Fredags så var vi ute i Öset och tog det lugnt, kikade på hockeyn och sen var det hem till sängen efter Talang! Lördagen var inte så mycket annorulna upp vid 9 och åkte över till mamma Daniel skulle ju hjälpa oss med soffan som vi skulla hämta i rimbo men han sabba det då han söp på fredagen och sen hade glömt ställa klockan.. Killar, men sånt som händer! Lördagen rullade vidare ut och kikade på fotboll nere på Arenan men RSK förlosrade med 1-3 mot knivsta. Men då tycker inte jag att de var riktigt rättvist resultat! 2-2 hade varit mer sanning! Sen var det hockey igen så då vart det Öset och sen super god mat på de :)

Igår söndag så hyrde vi släp och hämtade lite begagnade möbler som vi ska ha i nya lägenheten. En soffa och ett köksbord, kommer bli kanon. Bordet såg nästan Nytt ut och soffan blir kanon med lite nya kuddar och någora fina filtar i :)

Idag, så är det lite mulet här och vi ska nog bara ta det lugnt.. Är lite trötta efter helgen alla 3 så soffan låter skönt, kanske en promenad men inte mer än så!

Kram på er

Fullt upp

Yes i helgen har det varit full fart hela tiden.. Så har inte hunnit skriva något här.. Men en uppdate kommer imorgon :)

kram

BVC på Besök

Idag vaknade vi vid 9. Gick upp och plockade undan lite för BVC kom på hembesök vid 11 tiden.. Det gick jätte bra och våran lillkille har vuxit på sog super bra. Från 2995g vid utskrivningen till 3090 då vi vägde honom på MVC i måndags sen vägde vi honom idag och då har han gått upp till 3250g. Så skönt att veta att han får i sig den maat han behöver så han växer som han ska! Men tänk på 4 dagar har han gått upp 140g!! Dem var jätte nöjda med honom och allt verkade toppen. Huvudet hade vuxit på sig i omkrets med 1 hel centimeter. Mamma och Pappa är så stolta!!!

Nyss så tränade vi lite han fick ligga på mage och kämpade på med att vända huvudet till andra sidan.. Och gissa, joo Liam klarade de efter en stunds kämpande! Han är super stark i nacken så de är ju bara fortsätta att träna lite varje dag så han kanske han blir lite stabil i den så småning om :)

Gudmor Linda kom förbi och hälsade på, hon hade med sig ett lapp tecke som Liam fick från Lindas mormor som gjort de själv och broderat in hans födelsedatum och tid i ena kanten..  SUPER FIINT! Tack så mycket :) Vi gick ner och matade änderna med lite bröd som vi hade hemma.. hahaha, jädra fåglar och våga gå nära!! Nästan så de käkade oss på tårna istället för brödbitarna.. haha! Gick en sväng i parken och sedan en glass på de. :)

Är så skönt sommarväder ute och man blir ju så sugen på att sola men jag vill absolut inte ha mjölkstockning så de får bli lite varmare först, hehe!!!


Hej från oss :)

PS. Farmor vad gullig du är!! Vi får ta och fixa ett sånt där femgenerations kort. Pratade med pappa om det när han var här och de ska vi nog kuna fixa :)

Underbar dag

Åååh vilken härlig dag de har varit idag. Lillkillen lät oss sova bra inatt och han vaknade endast två gånger för mat man kan ju hoppas de håller i sig :) Vid 13:00 så var det en liten mamma träff i parken, mycket mysigt! Liam var så klart minst och sen var det bebisar upp till ett halvår stora. Är sjukt stor skillnad på bara några månader de är så häftigt! Vi var där till ca 15 och sen kände ja att de var dags att gå hem och laga lite mat :) Men istället vart de mys i soffan med Liam tills pappa kom hem..

Nu så har vi precis kommit hem igen fårn Nordrona där Jimmy skulle lira lite boll med grabbarna. Vi skulle sitta och titta på men de var så sjukt mycket mygg att de inte var någon idé att vara kvar. Var bara jobbigt att vifta mygg hela tiden.

Neej, nu ska jag mysa ner mig i soffan med världens mysigaste lilla kille :)

Kram på er

Min förlossningsberättelse (långt inlägg)

Förlossningsberättelse

12 Maj 2010

 

Allt startade den 11 Maj 2010 då jag hela dagen känt en annorlunda känsla i kroppen som jag inte känt igen sen tidigare. Var som mensverk men kom lite då och då bara lite så där molnade hela tiden. Jimmy och jag hjälpte Tony att tvätta sin Nova (en bil) som skulle få göra entré som nytvättad nere på stan. Vi åkte något varv och efter ett tag så var dags att åka hem, jag kände fortfarande att känslan kom och gick i kroppen men vågade inte tro något än.

Vi gick och la oss vid 23 tiden men jag kunde aldrig somna för det hög så pass mycket emellanåt att jaa det gick bara inte. Först låg jag och lyssnade på musik i min ipod men efter ett tag så kunde jag inte ligga still. Nu var klockan 02:00 och jag  gick upp för att titta lite på Grey´s  Anatomy. Vet att jag kikade på kanske 4 avsnitt men minns inte ett skit av vad de handlade om för hela tiden så klockade jag värkarna och vart så nervös när jag insåg att dem kom bara tätare och tätare. Messade min mamma vid 05:00 och skrev att hon skulle ringa mig när hon vaknade. Hon ringde vid 05:30 och jag berättade hur ont jag hade och hur det kändes: de strålade från ryggen ner i ljumskarna och magen vart helt hård och krampade. Hon sa åt mig att genast väcka Jimmy och berätta att jag har värkar med 3-5 minuter mellanrum och att det nog var dags idag. Vi ringde in till förlossningen vid 06:00 och dem bad mig lägga mig i ett varmt bad för att se om smärtat lindrades eller kanske till och med försvinner sen skulle jag ringa tillbax en timme senare.

07:00 ringde jag in igen och berättade att dem varken lindrades eller försvan utan att de fortfarande gjorde ont men var hanterbart, hon berättar då att jag måste känna efter själv om jag vill komma in eller inte. Jag säger att jag vill komma in för att se hur det ligger till.. Då kommer beskedet att det är FULLT på Danderyd men att hon skulle kolla med Uppsala. Men när hon ringer upp så berättar hon att även dem hade fult och de vart SÖDERTÄLJE vi skulle få åka till, dem hade ett rum som väntade på mig. Om de vart de för jobbigt på vägen in så skulle vi stanna på Danderyd för en kontroll. Jag fick rent ut sagt panik, de är 10 mil till Södertälje och vi hade inte en anning om vart de låg. Iom att jag var rädd, orolig och förbannad så kastade vi ihop BB väskan och de saker vi skulle ha med och började åka mot Stockholm och Danderyd för jag hade bestämt mig för att jag skulle stanna på en kontroll.

På vägen in var vi båda väldigt oroliga för vad som väntade oss och hur det här skulle gå. Både Jimmy och jag grät en stund över besvikelsen att inte få föda på Danderyd utan att ha blivit förvisade till Södertälje en stad som vi aldrig varit i innan och nu skulle vi föda vårt första barn där.

Klockan 08:00 väl på Danderyd så träffade vi först en jätte otrevlig barnmorska som visade oss in i ett kontrollrum och kopplade en CTG-maskin som skulle sitta i 30 minuter, utan att säga ett ord i stort sätt! En trevligare undersköterska kommer in och gör en kontroll, domen vart 2cm öppen och de kändes som ett slag i magen men samtigit väldigt skönt för nu skulle vi lugnt hinna till Södertälje, men hon såg på min kurva att jag hade rejäla värkar så att detta var dagen tvivlade hon inte på. Jag tyckte att det var skit jobbigt att jag hade haft så ont och bara var öppen 2cm men vi höll min och lämnade Danderyd.

Vi tog det lugnt till Södertälje och då vart även värkarna ”bättre” eller ja dem avtog lite och det var hanterbart igen även om jag fick andas mig igenom dem lugnt och fint. Klockan 10:00 var vi framme på Södertälje Sjukhus och dem hälsade oss så välkomna och visade in oss i ett litet rum utan fönster med istortsätt bara en säng och ett handfat, jag kände panik över att de kanske var där inne jag skulle föda. Dem kopplade upp oss direkt till en CTG kurva igen. Temp och blodtryck kontrollerades och allt såg bra ut både på mig och bebis. Nu var jag även öppen 3cm så det gick framåt sakta men säkert.

Vid 11:20 var det dags att flyttas över till ett förlossningsrum, rum C, ett stort och ljust rum med utsikt över Södertälje stad. Jag var lättad över att fått komma in i ett annat rum och kände att här kan jag föda. Vid 12:00 var de dags för lite lunch och man fick upp och röra på sig lite, gick till en matsal där man kunde välja bland lite olika matlådor. Jag valde något med kyckling, men käkade inte så speciellt mycket så Jimmy åt upp en del av den.. haha!

13:00 var de dags för en ny kontroll, men jag hade inte öppnat mig mer och jag kände mig helt matt i kroppen då jag inte sovit på över ett dygn. CTG sattes igen och värkarna var inte alls lika regelbundna längre. Jag kände bara att NEJ, jag vill inte åka hem, för så kändes de just då, PANIK. Det disskuterades med en läkare om dem skulle låta mig vila en stund eller om dem skulle sätta fart på de hela ordentligt. Det sistnämna vart de och dem tog hål på vattnet och satte dropp klockan 16:15. Sen gick de fort, dem riktiga värkarna satte fart ordentligt och nu började de göra riktigt ont. De erbjöd mig lustgas som jag tog emot och de hjälpte i kanske en timme, var svårt att få in tekniken. Men värkarna gick i topp och kom så tätt att jag bad om EDA. 17:54 har jag så ont och är lite borta emellan åt så jag har svårt att minnas delar av narkosläkaren som satte min EDA. Detta var min räddning, nu orkade jag koncentrera mig igen och fick vila 19:30 görs en kontroll och jag är öppen 9 nästan 10cm. Jaa, var min enda tanke nu snart skulle de ske. Jajjamensan, 21:00 känner jag krystvärkarna och 21:30 kan jag inte hålla emot längre utan börjar krysta av mig själv. Ett sånt tryck går inte att beskriva och är svårt att minnas efteråt. Men har man fött barn så vet man vad jag menar. Jag krystade i 1,5 timme och hjässan var framme men nu stod de still. De kom in fler människor i rummet och jag kände på mig att något var på tok. Yes ett beslut tog fort och visp så var en sugklocka på plats. 3 Krystverkar senare (23:22) var han ute 3020g och 50cm lång. Ett sånt tryck som då släppte med en gång, helt otroligt. Jimmy och jag tittade på varandra hela tiden och vi båda grät då trycket släppte.



Men nu börjar de jobbiga istället för att få upp honom på mitt bröst och Jimmy skulle klippa navelsträngen så sprang dem iväg med honom och jag vart livrädd. Jimmy for efter dem och jag låg kvar i rummet med 2 läkare. Jag fick panik och skrek efter både Jimmy och mitt barn. Jag hade ju inte fått se honom än. Grät och bad läkarna kolla hur det var om han levde. Fick ingen respons och de var så jobbigt. De kom in en läkare och frågade efter kameran. Jag frågade hur de var och hon sa att dem kämpade med hans andning. Dem berättade att han var så tagen av förlossningen att han påverkats väldigt mycket, det var därför han inte skrek eller andades. Han hade roterat fel vid utdrivningen och fastnat, riskförlossning (vid öppen hjässbjudning som de står i min förlossnings journal).

Inte först Jimmy kom in i rummet igen med Liam i armarna så kunde jag slappna av och dem fick sy mig. Jag missade helt att moderkakan hade kommit ut då jag fått så mycket bedövning där nere för att dem nog viste att jag skulle spricka en del, vilket är vanligt vid sugklocka. Men jag sket helt i om dem sydde mig eller inte nu var Liam hos mig och jag kunde slappna av, grät över hur fin han var och att allt var över.

På BB sen började nästa kämpande då Liam hade dåliga blodvärden så försvann han på kontroller väldigt ofta och fick ersättning, så min amning vart lidande och han var inte alls intresserad av mitt bröst. Allt var så jobbigt just då, och jag ville bara åka hem och gömma mig. Men efter 2 dagar så vart allt bättre han tog bröstet jätte bra med amningsnapp, de gick så bra att dem slutade med ersättning och blodvärderna vart bra. Äntligen kunde vi börja njuta av det lilla livet som kommit till oss. Vi kunde slappna av på ett helt annat sätt och vi fick veta att vi skulle få åka hem dagen efter (den 15 Maj).

Den 15 Maj gjorde barnläkaren en sista kontroll och allt såg så bra ut, ett hörseltest gjordes och vart godkänt. Klockan 13:00 lämnade vi Södertälje bakom oss och som en liten familj och åkte hem mot Norrtälje igen. Han var så prefekt så fin och äntligen var vi själva!

Ett stort TACK till Södertälje Förlossning som var helt underbara och snälla. Kan absolut tänka mig att föda där igen, om dem fixar in TV på rummet! :)

Parken

Nu håller vi på att packa ihop oss vi ska nämligen ner i parken och var där en stund idag och njuta av det härliga vädret :) Ser lite molnigt ut men de är varmt endå!!

Liam var igår på MVC jue, och vi vägde honom när vi ändå var där och snutt hade gått upp från 2945  g(utskrivnings vikten) till 3090 g. Så då vet man att han får i sig tillräkligt med mat iallafall :) En nöjd mamma och en nöjd bebis!

Idag kommer Liams morfar med familj på besök, ska bli roligt att dem kommer hit så fika ska införskaffas idag med.

Just nu ligger han och hickar i soffan och väntar säkert på att få gå ut och bli dragen i vagnen. Han verkar gilla den.

Neej, men vi skrivs kanske ikväll. Ha en underbar dag!!


Jag vill pussa upp dig!!

Morbröder

Idag har vi varit på Mödra för att göra ett nytt PKU test. De förra som dem tog på södertäljesjukhus hade inte blivit goskänt :( Så stackars bebis fick göra ett nytt stick idag igen!! Men han har fått så många stick nu att han inte ens reagerade... Men de är ändå så jobbigt att behöva se på då man själv vet hur ont de gör.. Efter så tog vi en låång skön promenad här i Norrtälje, är ju sånt underbart väder så man kan inte låta bli att njuta!

Igår så fick Liams morbröder träffa honom för första gången och alla var nog väldigt stolta och beundransvärda.. Speciellt Eric som själv inte är så gammal var helt tagen av den lilla och såg så stolt ut.. :) Vilket gör mig ännu stoltare som Mamma. Att se hur alla älsar honom och gillar honom gör en så varm innombords!

Eric, Mattias och Madde är här just nu och kelar med Liam och jag passar på att kolla in internet livet lite.. Vad har ni haft för er i det fina vädret..

Ps. jag vet att jag sa att jag skulle skriva f-berättelsen idag men har ietn hunnit och får se om de finns tid till det senare.. :/ Sorry! Men livet som mamma är helt underbart och just nu så njuter jag av varje dag :)


Morbror Eric håller i mig


Morbror Mattias håller i mig :)



Eric fick dra vagnen och såg väldigt nöjd ut ;)

17 Maj

TACK för alla era fiina kommentarer, det värmer verkligen! Era frågor om förlossning kommer jag försöka att besvara i min berättelse om hela förlsossningen som kommer då jag vet hur jag ska lägga upp allt!! Är mycket som hände och lite att bearbeta.. Låter värre än vad de kanske är! Men var några jobbiga delar och allt slutade med en snabb sugklocka och att han aldrig hamnade på mitt bröst.. Men som sagt en hel berättelse kommer. :)

Ja tiden går fort här hemma! Vi är helt tagna av de lilla Livet vi bär runt på :)

Idag så har vi varit och skrivit kontrakt på NYA lägenheten som vi fick samma dag som Liam kom :) Så var verkligen en speciell vecka förra veckan!! Kunde itne bli bättre med boende och barn på samma vecka/ samma dag! Eller hyresvärden ringde på tisdagen och vi skulle kika på lägenheten på onsdagen och få se kontraktet. Men sen vart de ju inte av då vi åkte till Södertälje vid 7 tiden på morgonen. Men jag ringde faktiskt själv och avbokade mötet men sa att vi var intresserade av den och tackade ja till den. Hon vart chockad då hon fick höra varför vi inte kunde komma men tycke de var lite roligt att vi ringde då vi åkte in till förlossningen. Men vad skulle vi gjort!!

Så nu idag har vi varit och tittat på den och den kommer vara super bra för oss. En 3.a på 84 m2 och ligger nära Liams mormor. Sen gick vi och köpte glass och rörde oss mot folksam för att teckna en hemförsäkring på den, för vi flyttar in redan om 2 veckor.. Jaa, jag vet det går lite för bra nu!!

MEN FAN VAD LYCKLIG JAG ÄR!


Mammas och pappas prins

Liam Jimmy Wahlqvist



Min skatt som vi längtat!
Med mycket kämpande och ett jobbigt slut så fick vi tillsist dig i vår famn, så perfekt så liten!

Finns inget som jag ÄLSKAR mer än dig och din pappa!




Ps. grattis till Madeleine och Farmor Bitte som gissde på rätt datum :)

Äntligen hemma igen!

Nu är vi alla hemma igen från Södertäljes sjukhus. Yes vi vart skickade dit.. Men jag hinner inte skriva så mycket mer men vi mår toppen och bilder kommer upp ikväll eller under morgondagen :)

En förlossningsberättelse kommer då jag hunnit smällta allt!!

Ha det bäst :)

Gästinlägg!!

Nu kommer jag med goda nyheter!!

Nu ÄNTLIGEN har lill-prinsen anlänt till världen!!

Den 12 Maj 2010 klockan 23:22 föddes en liten kille som vägde 3020gram och var 50 cm lång.

Föräldrarna hälsar stolt att dem mår bra alla tre!

Det kommer fler blogginlägg när de kommit hem och fåått lugn och ro!!


Med Vänliga Hälsningar Gudmor Linda :)






En tanke!

Jaa ni, idag är det sol men jag känner mig deppig som bara den så får se om jag hittar ut efter lite lunch. Skulle behöva ta lite foton men kan fan inte hitta på något roligt sätt att göra det på.. Nej, men ut en sväng måste jag ta mig för känns som ett fängelse här hemma att bara sitta här dagarna in och ut. 

UNGA MAMMOR - Diskussion

Jag har tänkt massor på de här med "unga mammor" som alla/många pratar om. Unga mammor har ju någon slags nervärderande stämpel målat över sig, att de skulle vara en ung tjej som knappt kan ta hand om sig själv eller sitt barn, att det blir mormor som blir mamma på nytt osv. Jag har suttit och tänkt så mycket på de och måste bara få skriva av mig. Jag är visserligen 20 år om det klassas som en ung mamma idag eller inte vet jag inte, tiderna förändras och att skaffa barn förr kanske var något man gjorde efter "karriären" men idag så väljer många att skaffa det före och kanske till och med under karriären. Är man då för ung eller inte tar ansvar?

Jag menar kroppen är ju skapad att vi får mens en gång i månaden från att vi kanske är 11-12 år vissa får tidigare andra får senare. Sen att vi människor valt att själva sätta en REGEL att man är byxmyndig vid 15 års ålder?! Men naturen själv har valt att ge oss gåvan redan som "unga". Blir man med barn som 15-17 åring så anses de nästan skamligt?! VARFÖR? Jag tycker att det är upp till var och en att välja själva när man är redo att skaffa barn. Alla är vi olika och handskas med de på olika sätt, kan de inte få vara så? Vist vissa förutsättningar är ju ett plus om de finns som ekonomi, egen bostad, fast partner m.m. Men alla har inte de och då stämplas dem som "unga mammor" gör att dem inte kan ta ansvar osv vem vet om dem tar ansvar eller älskar sina barn? Jag följer många "unga mammors" bloggar och tycker att bara man försöker gör allt för sina små och verkligen älskar dem och dem mår bra, så spelar de väl ingen roll om man är en ung eller en äldre förälder, vart man bor, eller vem som betalat maten. Huvudsaken är väl att det finns? Jag tycker de är tragiskt att dem "unga" får den stämpeln att dem inte klarar av de, det finns många äldre där ute som är minst lika bra/dåliga i denna fråga på att ta hand om sina barn!

Det kan finnas många skäl till att ett barn får stanna vid livet oxå...
Sen handlar de väl oxå om att prioritera och göra sina egna val!

Kanske vart lite rörigt där men ni förstår nog poängen om inte får ni fråga!!

Blåsor i mun

Ja, då var denna måndag slut. Nytt virusprogram är installerat så nu kanske man kan sitta på internet lite utan att den stänger av hela tiden... :)

Sitter och tittar på Talang just nu och efter de vet jag inte vad vi ska göra. Jag är absolut inte trött, har ju inte gjort något idag så får kanske skylla mig själv. Käkade en färsk annanas nyss och nu har jag blåsor i munnen gör skit ont, så den var sur må jag säga men väldigt god :)

Ingen grey´s dök ner i lådan heller så nu håller jag alla fingrar och tår på att den ska komma imorgon, annars vet jag inte vad jag ska göra faktiskt!

Inte så långt inlägg och ganska tråkigt så får bättre mig tills imorgon :)

Kram på er

Blåsor i mun

Ja, då var denna måndag slut. Nytt virusprogram är installerat så nu kanske man kan sitta på internet lite utan att den stänger av hela tiden... :)

Sitter och tittar på Talang just nu och efter de vet jag inte vad vi ska göra. Jag är absolut inte trött, har ju inte gjort något idag så får kanske skylla mig själv. Käkade en färsk annanas nyss och nu har jag blåsor i munnen gör skit ont, så den var sur må jag säga men väldigt god :)

Ingen grey´s dök ner i lådan heller så nu håller jag alla fingrar och tår på att den ska komma imorgon, annars vet jag inte vad jag ska göra faktiskt!

Inte så långt inlägg och ganska tråkigt så får bättre mig tills imorgon :)

Kram på er

Boende vecka 31 CHECK!


Jimmys brors bil som ska få visa upp sig vecka 31 i Rättvik

Så skönt att de löst sig för oss med den veckan.. För hade vi inte hittat en stuga att bo i så hade jag fått vara hemma. Men igår hade vi sådan tur, Jimmy hade hela morgonen suttit och tittat efter stugor där uppe och allt var SLUT den veckan. Helt galet vad med folk de är där då. Han sa till mig att de itne finns något kvar och hoppet var lixom som borta. Men då, då jag går ut på blocket och söker så en timme innan så var det en tjej som lagt upp en stuga med 5 bäddar som ville hyra ut några veckor i sommar, vecka 30,31,32 och 33. Nu gällde de att tänka fort och diskutera ännu fortare. GJORT, jag ringde och var den första så vi fick den stugan. Ååå hela semestern vart räddad.. Jag överdriver inte de är så mycket folk den veckan och sova i ett tält med en liten de gör jag bara inte, minns att det brukar vara väldigt kallt så inte en chans!!!

Pratade med henne och vi satte in en delsumma redan igår för att vara garanterade stugan vecka 31. Hon ska skicka ett kontrakt i veckan som jag ska skriva på och sen betalar vi resten när vi kommer dit. Det som är bra är att den ligger lite utanför Rättvik så man slipper bo mitt bland allt stök som kan bli på nätterna. 1,5 mil är inte så långt bara skönt då man har en liten som säkert kommer vilja ha lite lugn och ro oxå. Egen uteplats med möjligheter till att grilla och sen är det nära till badet :)

Så nu har vi något att se framemot!

Och BÄSTA SOFIE har fått ledigt då oxå så nu finns det inget som stoppar oss :)

http://www.blocket.se/dalarna/Rattvik___Stumsnas_uthyres_vecka_33_27372196.htm?ca=6&w=1

Länken till om ni vill se stugan :)

10 Maj

Mycket 10 idag det är den 10, år 2010 och de är 10 dagar kvar till BF. Hihi..

Idag så har jag tagit en låång skönt dusch när jag vaknade, käkade lite frukost och nu sitter jag här efter att samtal med pappa min. Är grått ute även idag så hoppas på att min serie kommer på lådan snart så man har något att göra :)

Imorse när Jimmy skulle till jobbet så var jag en snurrig gravid kvinna. Jag ahde varit på toan och skulle precis öägga mig i sängen då Jimmys klocka ringer på mobilen. Jag frågar honom varför han ställt klockan de var ju söndag. Han skrattar åt mig och säger med ett leende att "älskling de är måndag och jags ka till jobbet". Haha, emn han jobbade i lördags och jag är ju så van att ha honom hemma två dagar så vart lite knasigt för mig denna helg.. Men men man kan inte hänga med i allt, och alla vet nog vart jag har mina tankar. Men han fick nog er rolig start på morgonen även om han sen fått jobba massor på jobbet och fick lunch senare.. :(

Jag ska nog ner på stan en sväng oxå för att köpa lite pysselgrejer till albumet om Litens resa i magen och första tiden utanför.. Ska köpa lite färg och dekerationssaker som jag kan klistra in och kanske måla en sväng. Sen ska de hängas i bilder som jag måste skicka efter från Fuji. Men de blir ett lite senare projekt, nu ska jag fixa till mig och hänga in tvätten :)

Ha en toppen dag :)


Augusti 2009 Rhodos

Måndag & 10 dagar kvar

Jaa idag är ju dagen som jag gissat på att han ska kika ut, men verkar som om jag fårs trycka över mig själv ikväll om det inte börjar hända grejer fort och snabbt sen. Jimmy håller kvar på sitt datum den 18 så får se om han lyckas ha rätt eller vem som sitter på de rätta datumet.

Han rör sig väldigt lite där inne nu om dagarna så de måste vara trångt som bara den jag känner hela tiden en rumpa eller ett knä som sticker ut på magen. Åååh Mamma och pappa kan inget annat än att längta efter dig!

Slänger upp listan varje måndag så vi håller lite koll på den :)

Jag - 10 maj
Jimmy - 18 Maj



Sophie Dolph - 28 April

Linnea Englund - 30 April
Mamma - 30 April

Chippen - 5 Maj
Emelie Ljungman - 5 Maj

Jessica Alm - 6 Maj Tidigt på morgonen

Lollo - 8 Maj

Cate
- 9 Maj efter lunch

Soffan - 11 Maj

Madeleine
- 12 Maj
Jimmys mamma - 12-13 Maj
Anki - 13 Maj
Myggan - 13 Maj
Sandrali - 13 Maj

Anna Blomsten - 14 Maj
Sofie - 14 Maj
Madelen Ekestolpe - 14 maj
Mormor & Morfar - 14 Maj kl:17.43

Saara ♥Min Graviditet och Vardag♥ - 15 Maj
Johanna - 15 Maj 15:00
Sofia - 15 Maj 07:00

Kajsa - 16 Maj

Charlotte
- 17 Maj
Emelie - 17 Maj
Monica - 17 Maj

Matte - 18 Maj

Carina
- 19 på Morgonen
Sarah - natten mellan 19 & 20 maj :) mellan 23:00-04:00 väga ca 3200g

Snart Pappa - 20-21 Maj

Alexandra  - 21 Maj

Madelene - 22 Maj
Jessika - 22 maj, 3850g och 53cm

Madeleine - 23 Maj sent på kvällen
Nina E - 23 Maj väger ca 2,8-3,0 kg, 56 cm tidigt på morgonen

Carrå - 25 Maj

Mariell - 3 Juni

Kalle - 4 Juni

Ted - 3 el. 7 Juni

Jennie - tror han kommer tidigare

Fråga!

Helen

hej! jag har en fråga till dig angående babykläder. vilka storlekar har du köpt till början? alltså 50, 56 osv...

Svar: Vi har ganska mycket kläder men i olika storlekar så klart. Vi har bodysar i alla storlekar från 50 till 62 för att vara på den säkra sidan med att något passar då han kommer ut, men kanske 3-4 stycken i varje storlek.. Av storlek 50 har vi nog minst av då dem använder dem så kort stund mest har vi nog i 56 och 62. Så mitt tips är att du skaffar i lite olika stolekar då har du ju så h'n kan växa i...

Hoppas du blev nöjd med svaret :)

Tur idag!

Jaa idag har vi haft lite tur kan man säga, Men kan tyvärr inte avslöja än vad de är. Har vecko handlat så nu ska vi ha så vi klarar oss med mat i en vecka till :)

Jimmy var med Tony och Ronnie och spelade lite fotboll på Björknäsvallen såg ju inte allt för tråkigt ut haha.. De hade lite roliga övningar fis sig själva.. Jimmy hade tänkt att träna med roslagens/blidö på tisdag så han testade skorna idag och tror han var gansak nöjd med dem.. Dock sparkade han i backen några gånger så det hade släppt ytterst lite i fram på ena skon så får väl se om de håller på tisdag eller om vi måste åka upp med dem till Intersport för ett par skor för 1.200 borde hålla några sparkar i backen annars är det inget att ha..

De är väl de vi har sysslat med idag nu sitter jag vid datorn i öset och Jimmy spelar tv.spel mot Tony, det brukar gå "jätte bra".. host host! Nej men han har vunnit en gång i alla fall :)

I veckan hoppas jag på att kläckas och att vi äntligen ska få träffa den här skatten som bott i min mage så länge men man vet aldrig. Känner mer i rygg och nedre delen på magen nu än jag gjort tidigare så kanske att de har börjat lite ialla fall men de kan ju vara lång tid kvar för de, jag vet men hoppas kan man alltid göra :) Dessutom är ju ALLA så nyfikna på honom nu :) Sen är det nog många inklusive jag som vill ut och gå med vagnen eller vad säger ni Mormor, farmor, gudmor m.f.? hihi Men den som väntar på något gott...

Imorgon är det endast 10 dagar kvar så fortsätt lägg era gissningar på när Han ska ha sin debut i dagens ljus :)

Söndag 9 Maj

Jaa 11 Dagar är det kvar idag och pirret börjar krypa sig på.. Men än så länge så kan jag hålla nerverna i styr!! Känns så spännande på något sätt men emellanåt så kommer även lite rädsla och gör sig påmind, men de hör ju till att vara lite rädd för de också, man är ju inte mer än människa och smärta brukar leda till rädsla.

Vi ska snart äta lunch här och de blir makaroner med köttbullar, mumma! Sen vet jag inte vad de ska bli av den här dagen är lite gråmulet ute men inget regn än så länge. Neej nu är det klart så bäst jag stänger av.

PS. Ingen som vet någon som vill hyra ut en lägenhet eller stuga i Rättvik eller i närheten vecka 31? Ta kontakt med mig då, min mail hittar ni i spalten till höger :)

Lördag

Lördag och jag vaknar ensam i min säng :( Älskling jobbar idag fast bara till 1 sen blir det bara vi två hela lördagen.. Vädret är inte på topp idag men de gör inget så länge de inte snöar eller regnar.

Igår så var det en lugn dag/kväll. satt mest framför tv eller datorn och sen på kvällen så kikade vi på Talang. Hände inte så mycket mer än så faktiskt. Kikade nått varv på stan men var så dött så åkte hem igen och mös en sista stund innan de var dags att hoppa i säng.

Idag känner jag mig lite tung i kroppen så orkar nog inte göra något större, men vore roligt att lämna lägenheten lite iallafall, även om de bara skulle vara en promenad!

Neej, har lite sysslor att ta tag i innan Jimmy kommer hem. BB väskan är i stort sätt klar är bara toagrejer som ska ner sen är den färdig. Men han verkar ju inte ha bråttom ut så de kan jag nog skjuta upp ett tag till, sen är de ju grejer jag behöer varje dag så de packas nog ner då vi åker in.

 
Lite rolig form på magen, fyrkantig!

Bebismage V.39

Bilder från vecka 39 (38 +0)
Han ligger väldigt lågt nu som ni kan se, han måste verkligen ligga som en boll.

Vår Lilla kom ut nu så vi kan pussa och mysa med dig.
Du är mer efterlängtad än du tror inte minst av mamma och pappa, men jag tror alla är nyfikna på dig nu!
DU får ju mer plats om du kommer ut oxå ;) Hihi..

Greys Anatomy

Måste bara få säga att det är nog den bästa serie jag följt. Har nu beställt hem säsong 5 av totalt 6. Jag kan inte beskriva bara säga att SE DEN, och se den från början!! Man skrattar, gråter, ryser och är verkligen med tagen av de som händer, för mig är detta ett beroende.


BIlden tagen från Google

FredagMORGON

Yes klockan är inte mer än 05:47 och jag sitter uppe.. Jimmy ska snart åka till jobbet så passade på att kika in här, nörd som man är!

Inatt var en ganska tuff natt då jag inte somnade först 3 för låg och hade ont i ryggen och livmodern jobbade på bra så ett tag trodde jag att, Nej nu är det nog förvärkar endå. Men gick upp tog en alvedon och sen var de borta innom två timmar igen, konstigt det där. Men de var andra natten som det återkom så vem vet de kanske har början lite ändå ;)

Neej, nu ska jag nog slå på tv:en en stund och sen får vi se om jag somnar igen eller om jag kan hålla mig vaken tills Sofie vaknar! Hon ska nämligen testa "sumbadans" eller vad fan de nu hette, något skit hon gått på från tv.shop! haha, de ska iallafall bli ett nöje att spana in de och om de nu funkar ja då kanske jag oxå står och dansar om några månader/veckor.. haha!!


Min bästa tokfia
Love you!

Mys vid Lommarn Med bästa Mamma och Eric!

Har varit hos mamma sen 6 tiden och vi (mamma, jag och Eric) gjorde eller mamma gjorde en fika korg och så gick vi ner till Lommarnbadet och satt oss och fikade. Var super mysigt! Vi gick även en sväng runt Lommarområdet och njöt av vårkvällen :)

Nej nu har jag ont i ryggen så ska tappa upp ett bad och se om de hjälper...

6 Maj

Idag fyller min kära bonus syster 18 år. Så ett stort GRATTIS till henne :)

Men de jag skulle skriva om var att idag var de datumet som vi hade först för BF. Men som ni ser så verkar de inte bli någon bebis idag, men jag är ganska glad för de eftersom Amanda fyller år idag. Man vill ju ha en "egen" födelsedag till honom och inte på samma dag som någon man umgås med eller är släkt med. Så han kan väl undvika 6 Maj & 16 Maj iallafall.. Men 14 dagar kvar och de är ju inte alls mycket snart nere på en siffriga tal.

Annars idag ska jag nog försöka ta mig ut, jag var ju inne hela dagen igår. Men om jag ska ut så får jag nog skynda mig på för de är oroväckande mörka moln på ingång!!

Familjen pettersson om ni läser detta hoppas jag att ni får en trevlig resa ner till GBG och att bröllopsfesten blir grym ;)

Neej, skynda skynda vill gå en sväng idag iallafall!


Amanda för ett år sen då hon var på besök här i Norrtälje :)

Vecka 39

Ska jag vara ärlig så trodde jag inte att jag skulle behöva vara gravid de sista två veckorna då han sååå länge nu har legat och tryckt neråt med huvudet. Men nu är vecka 39 här och han lär stanna ett tag till :)

Gravid vecka 39

 
 

Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln om Pappans roll vid förlossningen. 

Hos barnmorskan/kontroller

Nu kan det vara dags för sista besöket hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Idag förs journalen elektroniskt, så det enda ni behöver tänka på att ta med i pappersform är blodgrupperingskortet.

Napp eller inte?

Yes nu steriliseras de grejer här hemma haha, de där lät!! Jag håller på att kokar alla nappar och flaskor och sånt som han ska ha sen. Kan vara skönt att ha det gjort, tar ju bara 5 minuter så de tar ju inte så lång tid direkt.

Det där med napp är ju faktiskt lite roligt att ta upp.. Många vill inte ha napp till sina barn och andra vill, vi kommer att använda oss av napp för att vi känner att de är lättare att vänja av en napp än en tumme om barnet skulle ha ett stort sugbehov. Har han inget sugbehov och är nöjd utan något så kommer vi så klart inte tvinga honom att ha napp, då blir vi ju glada om vi slipper. Men om han skulle visa tendens till att tummen åker in så kommer vi ta fram nappen istället. Sen är det ju ganska bekvämt att kunna stoppa in nappen om dem skriker mycket, och hjälper de så varför inte?!

Men de jag undrar är hur ni tänker kring de här med napp? varför napp, varför inte napp? Jag är jätte nyfiken på att höra vad ni tycker!

Rekord

Måste vara rekord på att få något så snabbt via posten. Skickade efter hallonbladstét igår och idag kan jag hämta ut de här på posten klockan 17.30 tidigast. Så ikväll får jag nog brygga min första te och se hur det smakar och om de händer något, me man måste nog dricka några koppar för att de ska ge effekt kan jag tänka mig.

Har legat på soffan tills nu då jag fick ett ryck att städa av bänken här hemma den såg lite skitig ut. Musiken står på hög volym och nu så ska jag snart krypa ner på golvet för att dra av lite damm under soffan hittade en fiin kompis där under nyss haha!! Nog om de, återkommer om mitt te sen :)

5 Maj

Jaa redan 5 Maj och 15 dagar kvar till beräknat. Börjar bli spännande det här, när ska liten titta ut? Blir nog tyvärr inte idag för er som trott de, då ska det gå undan i sånna fall. Neej, jag själv tror mer på nästa vecka än denna vecka, men jag ska ändå hoppas in i det sista att han kommer den 10 Maj.

Idag så har jag inget planerat vilket är så skönt!! Jag ska nog gå en sväng som vanligt bara för att fördriva tiden sen, men annars så hoppas jag på en dag i soffan med en filt och Grey´s Anantomy. Är inne på fjärde säsongen nu så snart måste jag beställa de sista två säsongerna så jag kan fortsätta titta på dem då jag senare ska amma en hel del av tiden :)

Igår så var vi och kikade in Roslagens/blidö då dem tränade för blir ju ingen korpen för Jimmy i år då de inte anmält sig. Men han vill ju röra på sig så nu har han nya pjuck och ska träna med dem nästa tisdag, hoppas för fullt att han ska fortsätta sen :)
Träffade en tränare där som tidigare var i RSK och han frågade mig om jag skolkade från träningen igår, what, nej jag är på tjocken svarade jag. haha han såg inte de och kunde inte förstå att jag skulle ha denna månad haha!! Är inte alla i 9:de månaden som får höra att man inte ser gravid ut? Men jag hade en utsvängd jacka på mig så kan ha varit de osm gjorde att de var svårt att se magen då den faktiskt svänger runt magen väldigt fiint :)

Vad ska ni andra göra idag?


Fiina älskling för några år sen :)

Hallonbladsté

Japp nu har jag klickat hem Hallonbladsté. För nu är det dags att testa om de verkligen funkar! Några bloggar jag läser testar de men måste ju testa själv oxå, för om de kan påverka så är det ju toppen nu när de börjar närma sig :) Så måste skaffa en tesil oxå!

Måste säga att påsen ser lite mysko ut.. haha!

Mina 11 favoriter ur barnlådan


En munkjacka med avtagbar luva från Lindex 49kr (REA).
Ett par Converse från Thuns 199kr. 



Ett par hängselbyxor från KappAhl men jag har köpt dem begagnade.



En dreggellapp från Thuns 20kr
Dem gråa byxerna med fötter är från nelly.se (Kommer inte ihåg vad dem kostade)
Jeansen är från Lindex 99 kr



Den vänstra bodyn är från H&M 49,50kr
Den högra är från nelly.se (Name it) 129 kr tror jag



En brunrandig body från Lindex 3 för 99 eller något sånt.
Tossorna har jag oxå köpt begangnade. Dem är så söta!



En favorit om man ska på fotbollsmatch. Den här är köpt på Åhlens pris minns jag inte.

Tisdag 4 Maj

Oj vaknade för 20 minuter sen helt galet vad jag somnar hårt efter att Jimmy åkt. Vet inte vad de är som gör det och de är lite jobbigt att de ska behöva vara så!! Vet inte om de är för att jag vet att jag är ensam och kan vräka ut mig eller för att han snarkar lite och att de försvinner då han åker. Men jag brukar inte störas av de så, om han inte börjar dra riktiga stockar men då puttar jag ju på honom och somnar om ganska fort.. Jaja, inget som ni kanske vill veta!

Idag så ska jag träffa Lollo vid 12 och äta lunch så nu hoppar jag frukosten, vart bara en yoghurt och ett glas oboý. Sen vet jag inte vad som händer idag är ju inte så jätte övertygande väder ute då de är mulet över Norrtälje men en liten promenad måste jag nog ta mig iallafall..

Tisdag idag och de är 2 dagar till veckobyte och de är då vecka 39. Jag trodde ärligtalat att bebis skulle vara här nu men inte då. Att lyssna hur mamma och Jimmys mamma fått sina så skulle han ha varit här nu!! Men nu är jag tydligen inte som dem och våran lilla plutt gottar på sig där inne så nöjd forfarande. Men något är lite underligt för jag har kännt mig lite små hängig och haft lite ont i ryggen som en stelhet som drar fram i ljumskarna. Men jag vågar inte tro nogåt!

Neej, mina vänner! Jag uppdaterar efter lunchen med Lollo igen...

Hopp i säng!

Eftersom jag ändå sitter här och svarar på lite kommentarer så kan jag passa på att säga god natt till er alla.

Idag har jag haft 150 läsare så nu börjar man bli nyfiken på vilka ni är, och varför ni läser just min blogg? Men de är bara roligt, får se om de är lika många som fortästter följa oss tills förlossningen är och även sen..

Neej, Jimmy somnar snart i soffan så vi ska hoppa i säng istället, är helt slut efter allt idag. Vi var faktiskt duktiga och avslutade denna dag med en lååång promenad så får se om det händer något snart (ja jag vet att jag skrev att jag skulle byta taktik men jag blir helt störd av att bara ligga still).

Neej, god natt på er!

BM, sista besöket?

Jaa jag hade skrivit ett inlägg om BM nyss men då jag skulle publicera så stängde jag istället ner rutan och vips så var allt borta!!

Sofie var med mig till BM idag för att göra mig sällskap inget annat, hon är inte gravid elelr något sånt!! BM tog mitt blodvärde som idag åg på 111 och det innebar att jag nu skulle börja med Järntabletter. De andra såg mycket bra ut.. Sen mätte hon mitt SF-mått som till denna vecka hade växt på sig 2 cm från 34 till 36 så han växer på sig där inne och de känns oxå. Hans hjärtslag låg på 140 vilken är kanon!

Hon skrev sin sammanfattning av graviditeten och det vart nog en kort sådan. Då min graviditet har varit så bra och jag mått så bra hela tiden. Hon skrev i att jag ville ha rådgiving om bedövning på plats sen om de skulle vara aktuellt. Så nu känns det nära hon avlsutade med att ja vi får väl se om det blir en gång till men vi bokar en tid iallafall. Spännande gick en rusning genom min kropp då vi bokade en tid klockan 11 den 19 Maj, dagen innan BF. Fick en lapp med grejer jag ska ringa då jag har kommit hem från förlossningen så nu mina vänner är det snart VERKLIGHET!

Träffade Sara i väntrummet, jag viste att hon skulle tid samtidigt så vi åkte dit några minuter tidigare så jag han prata lite med henne.. Hon är så fiin med sin stora runda mage :) Och hon skröt lite med att hon trodde att hennes slempropp börjat släppa, lyckost!! Haha. Så nu funderar jag på om jag ska gå ut och gå en rast promenad innan Jimmy är hemma om en timme. Så kanske det händer något här med, BM kände att han nu låg långt nere på mig och trök mot slidbenet (som jag pratat om tidigare) Huvudet låg nämligen så långt ner att hon knappt kunde känna det så han är på väg som honn uttryckte sig!! hihi..

Neej, mycket babbel om bebis och jag hoppas kunna dela med mig av en bild på honom snart!! Är många bloggar som fått sina små nu och de är ju så underbart att få se dem små så längtar tills jag får lägga upp den första här med :)

3 Maj

Jaa gårdagen var kanske inte så varm men vi höll oss igång. Nu jädrar tänkte vi Jimmy tvättade bilen, hade inte jag så mycket med att göra, jag och bitta njöt av solen en stund då. Sen började jag och Jimmy spela lite fotboll de var sköj ska jag tala om för er.. Sprang runt och sköt och jonglerade.. haha! Efter de så hade Bitte börjat att kratta på tomten så vi röck in och hjälpte till så nu är hela tomten krattad vart super bra :) Jag pressade mig själv hårt hela dagen men har inte givit några resultat alls under natten eller idag. Tråkig bebis och tänker plåga oss ett tag till.

Efter maten så åkte vi in till Norrtälje skulle på street racet i göra jue, men pappa ringde på vägen och jag åkte istället och tittade på BKV - upplands ekeby. Upplands E. vann med 4-0 och dem var väldigt stabila i sitt spel, där blir det tufft att ta poäng!! BKV var kanske inte så bra som jag trott men allt kan ju hända på en fotbollsplan.
Linda kom in till 7 halv 8 och vi åkte upp till Görla för att hoppas på lite bilar.. När vi kommer dit så går alla därifrån, då har dem redan slutat.. haha, typiskt oss, men vi fick gå ett varv i görla och se alla som varit där, eftersom vi mötte ALLA!

Ja ja, efter de vart de en lugn kväll på soffan i förhoppning om att något skulle hända där inne men nej. Nu så ska jag testa något annat och bara ta det lugnt då kanske han tycker de är tråkigt där inne och vill komma ut och sätta fart på mig istället.. haha!!



Ha en bra dag

17 dagar kvar!

Jaa det minskade fort efter 100 måste jag säga!! Nu är det endast 17 dagar kvar till beräknat och jag kan nog erkänna att det pirrar lite extra i kroppen då man fick ändra blad till Maj. Men de är så välkommet och vi ser fram emot att få hålla vår lilla prins :)

Han växer och blir allt större för varje dag. Han kan nog inte sparkas längre iallafall för nu är det bar knän och armbågar som sticker ut ibland så magen ser för rolig ut. Jimmy hittade en leksom som låte rsom en skallra och den verkar han gilla, jädrar vad han börjar röra sig när Jimmy skakar på den.. Haha!

Idag ska vi till BM vid 14 tiden så får se vad hon har att säga idag. Sist så skällde hon på mig för att hon tyckte mina byxor var för tajta men nu går jag bara i mjukisar så får se om hon gillar dem bättre ;) Sen hoppas jag ju på att de ska vara sista besöket men de bestämmer ju varken hon eller jag utan liten där inne.. hum!

Tänkte slänga upp två bilder de skiljer 4 dagar mellan dem så ska ni få se något häftigt..
Vad ser ni?


37 +0


 
37+4

Slänger upp listan vaje måndag så vi håller lite koll på den :)

Jag - 10 maj
Jimmy - 18 Maj



Sophie Dolph - 28 April

Linnea Englund - 30 April
Mamma - 30 April

Chippen - 5 Maj
Emelie Ljungman - 5 Maj

Jessica Alm - 6 Maj Tidigt på morgonen

Lollo - 8 Maj

Cate
- 9 Maj efter lunch

Soffan - 11 Maj

Madeleine
- 12 Maj
Jimmys mamma - 12-13 Maj
Anki - 13 Maj
Myggan - 13 Maj
Sandrali - 13 Maj

Sofie - 14 Maj
Madelen Ekestolpe - 14 maj
Mormor & Morfar - 14 Maj kl:17.43

Saara ♥Min Graviditet och Vardag♥ - 15 Maj
Johanna - 15 Maj 15:00
Sofia - 15 Maj 07:00

Kajsa - 16 Maj

Charlotte
- 17 Maj
Emelie - 17 Maj
Monica - 17 Maj

Matte - 18 Maj

Carina
- 19 på Morgonen
Sarah - natten mellan 19 & 20 maj :) mellan 23:00-04:00 väga ca 3200g

Snart Pappa - 20-21 Maj

Alexandra  - 21 Maj

Madelene - 22 Maj
Jessika - 22 maj, 3850g och 53cm

Madeleine - 23 Maj sent på kvällen

Carrå - 25 Maj

Mariell - 3 Juni

Kalle - 4 Juni

Ted - 3 el. 7 Juni

Jennie - tror han kommer tidigare

Våran månad MAJ!

ÄNTLIGEN är våran månad Maj här :) Som vi längtat efter denna månad i snart 9 hela månader och nu är lyckan stor och dagarna räknas ner för varje dag. NÄR SKA HAN TITTA UT? Jag har inte kännt något förutom den där kvällen som jag skrivit om tidigare, så känns som om han licka gärna skulle kunna titta ut i början på Juni. Men de är ändå Maj som räknas för oss. 20 Maj hoppas jag på att han senast ska ligga i våra famnar!

Dagarna minskar så snabbt och de är ganska svårt att förstå att de skulle vara endast 18 dagar kvar tills de är 20 Maj. Men är lite kvar innan vi är där och som sagt ovan jag har inte kännt ett skit som förvärkar eller liknande!! Men å andra sidan så kanske de bara smäller till en dag och vips så var de dags att åka in! HOPPAS!!

Söndag 2 Maj

Jaa han inte med att uppdatera igår men gör det nu. Matchen gick bra FSK vann med 3-1 mor Riala. Var en rolig match att titta på då båda lagen spelade hyfsat men Riala hade inte så mycket framåt så föll då FSK hittade sitt spel och spelade väldigt sefe :) Grattis brudar! Och utan att tvecka så kan jag säga att FSK måste ha den mest brytningssäkra mittbacken i hela div 4 (Nummer 9).

Idag är det fiin fiint väder så ska väl ta oss ut, tvätta bilen är det dags för idag oxå :) sen så blir det Görla som drar igång till kvällen!

Vad ska ni andra göra idag?

1 Maj

Gårkvällen bjöd på god mat och mycket trevligt sällskap. Dock var vi inte kvar så länge efter maten klockan var väl kanske halv 11 då vi åkte hemåt. Vi var så trötta och alla satt och små gäspade så kändes som de var dags då... Åkte en sväng här i norrtälje och fast de var lite regnigt så Jisses vad med unga det var ute.. Och till teatern var det lååång kö. haha!

Jaja, idag ska Madde och jag åka och titta på FSK-RIALA. Kan bli en spännande match! Sen vet jag inte vad som händer är ganska grått väder idag så blir väl inte så mycket annat. Kanske att jag ska hem till Linda en sväng och fixa lite låtar som jag vill ha till min Ipod, som ska med till förlossningen så småningom.

Jaa kommer väl en uppdatering ikväll om hur det gått idag så vi ses väl ikväll?


Den här bilden togs för prick ett år sen :)

RSS 2.0