Najs!

Vilken skön helg det har varit :)

Igår var jag på Väddö hela dagen då Rådmansö spelade turnering. Dem gjorde en bra cup med 1 oavgjord, 1 vinst och 1 förlust. Förlusten var mot Aik som spelade riktigt bra den matchen och Rådmansö hade inte så mycket att hämta där. Vinsten var en av de bästa matcher jag sett dem göra i år de spelade som ett lag och snackade på bra ute på planen. Målen kom på två fasta situationer och de var inte så mycket att snacka om. Jag tycker ni var grymma brudar :)

Bilder kommer upp ikväll :)

Idag ska vi iväg nu och kolla på isracing sen blir det kanske Bandy då Spillan spelar på hemma plan idag.

Imorgon blir det jobb igen på kvällen men får se vad man hittar på innan.

Vårat lilla hjärta!

Imorse hade mitt lilla hjärta frispel i magen tror jag då han snurrade och sparkade i mängder, så mysigt att ligga där med händerna på magen och känna honom sparka och svara då man pratar och trycker lite på magen. Han verkar må toppen där inne. Alla mammor där ute vet nog hur känslan är att vakna varje morgon och känna det lilla livet röra sig och hälsa god morgon, underbart! Det måste vara detta som är livet....

Lilla barn djup där inne under mitt hjärta, i mitt sinne.
Du finns där, fast ännu osedd trygg i magens mjuka bädd.
Vem är du mitt lilla knytt? Du vars liv är är orört, nytt?
Vad jag längtar till vår stund, mötets brinnande sekund!
Se din blick och möta dig, du som varit en del av mig.
Lilla barn djup där inne under mitt hjärta och i mitt sinne.

"Ur djupet"
av Jenny Andersson

Läget idag

Igår var vi ju in till sthlm och Götakällare och lyssnade på The Baseballs och dem var sjukt bra :) Vi fick bra platser till en början men som sagt finns många tjejer som gör allt för att få en flirt med killarna haha.. Så vi vart efter några låtar rätt undanknuffade. Men kändes bättre att backa bak då jag har en liten mage att tänka på de andra såg ju inte direkt hänsyn till det.

Idag så sov jag bort en hel del av dagen men de behövdes, vaknade dock med kramp i vaden och jag som aldrig haft kramp fick panik. Försökte först slappna av men muskeln fortsatte att krampa så enda sättet att stoppa det på var att röra på foten upp och ner då släppte de mer och mer. Men har haft ont lite hela dagen nu bara för det.

Var ut till Marholmen och hälsade på farmor på jobbet var ju så länge sen man såg henne och hade tråkigt här hemma då Jimmy var i sthlm hos arbetscoachen. Vi fikade lite och pratade massa, men nu saknar jag farfar så måste åka ut till dem någon kväll så man får träffa honom oxå :D








Magen då: Joo lillkillen går in i vecka 25 idag och allt känns bra tycker att magen är lite liten och läser man överallt så ska den typ kännas 4-5 cm ovanför naveln och de gör inte jag den är precis vid naveln, men ska till bm på onsdag så hon lär väl säga till om något är på tok. Men annars så sparkar han och rör sig massor där inne fortfarande :)
Lägger upp en utv.serie på min mage :)



19 +1                   20 +6                       22 +0                  23 +4

The Baseballs

ikväll spelar dem på Göta källare i stockholm och jag och Marika ska dit.. Är alltid svårt att veta vad fan man ska ha på sig då nästan alla kläder är försmå just nu. Men gjorde en blandning och eftersom man ska se ut som en 50-talistare så tror jag att de vart ganska bra :)




Slutat jobba för idag..

Och nu sitter jag och ska fixa det sista med papperna till försäkringskassan. Är så skönt att de är klart nu!!!

Igår var vi ju i Arnige och handlade lite vart mest till lillen då vi själva inte hittade något intressant. Var i alla fall in på babyland och hämtade ut den där startboxen då fick vi även en smart sopkorg för blöjor, den ska tydligen sluta till så de inte luktar :) Perfekt!! Haha..

Fick hem ett packet från Nelly idag med kläder hur fina som helst (bilder kommer sen då de andra paketen också kommit). 2 bodysar och en tjockare tröja med alfons Åberg på :)

Nu vill man ju bara att lillen ska vara här så man får testa alla kläder på honom, han kommer bli så fin!

Neej, nu tillbaka till nyttan!


Vecka 23 +4

114 dagar kvar av 280

Din graviditet startade Fre 14 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 28 aug 2009 (ägglossningen).

  • Du är på dag 165 av 280. (58,9%).

    Du är i vecka 24.
    Du har gått 23 fulla veckor och 3 fulla dagar (v23+3).
    Bebisen väger c:a 649 gram. *
    Bebisen är c:a 30.9 cm från hjässa till fot. *
    Du är i 5:e kalendermånaden.
    Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
    Du är i trimester två.
    Din första trimester varar från 13-Aug-2009 till 10-Nov-2009
    Din andra trimester varar från 11-Nov-2009 till 08-Feb-2010
    Din tredje trimester varar från 09-Feb-2010 till 20-May-2010
    Beräknat förlossningsdatum Tors 20 maj 2010 (Oxens tecken)
    Du har 114 dagar kvar till beräknad förlossning.
  •  

     

    God morgon!

    Gud så skönt att få sova ut. Är första dagen på 8 dagar som jag fått den chansen. När jag faknade så var vilden i mig helt galen snurrade och rörde sig men de är inte de som var de roliga utan hur högt upp i magen han börjar nå nu har inte tänkt på det tidigare men han når några cm ovanför naveln nu och man kan verkligen känna livmoderns som en boll där inne som trycker uppåt. Häftigt hur kroppen är töjbar och fungerar.


    Som ni ser på bilden så börjar de bli väldigt trångt för honom där inne så jag känner verkligen honom i nästan varje rörelse. Igår sparkade han en väldigt hård spark som fick hela magen att hoppa upp och ner.. Haha!

    Vi ska åka till arnige nu så skriver kanske senare.. Ha en bra dag!

    Söndag!

    Äntligen slut på denna vecka. Har jobbat 6 dar av 7 möjliga :) Men de ger ju en bra summa i plånboken i alla fall! Kändes som om de flöt på och tiden gick hyfsat fort. Men fy vad trött jag var i morse då jag skulle upp ville vara lägga mig ner och somna om igen, men tog mig upp tillsist och tur vad väl det.

    Igår så var jag på kalas på flygfältet och tiden gick sisådära fort och jag vart så trött så tillsist så gav jag upp och åkte hem istället, de andra skulle ju ändå ut så då ville inte jag hänga på, delvis för att jag är gravid och sen för att jag skulle upp och jobba idag. Åkte förbi Biggan och grabbarna och kikade på vad dem gjorde innan jag tillsist åkte hem och sov. Vart inte roligare än så!! Men jag hoppas ni andra hade de roligt i alla fall.

    Nu blir det lugna gatan då jag är ledig i morgon så ska passa på att unna mig själv något kanske då det är Löning oxå :)



    (Jag vet att jag har en dålig stavning men de får ni helt enkelt ta!! Annars behöver ni inte läsa om ni stör er på de..)

    Smått och gott :)

    Här om dagen då Jimmy och jag var ute och gick så kunde vi inte låta bli att gå in i lite affärer och titta på de otroligt söta bebiskläderna som finns. Men vi stor shoppade inget då däremot så beställde vi en del grejer då vi kom hem över internet. Är ju så svårt att veta vilken storlek man behöver i början man vet ju inte hur stor han är lixom. Men vi har gjort så vi är på den säkra sidan då vi faktiskt sett till att ha kläder i 3 olika storlekar, 3 bodysar i varje stl. från 50, 56 & 62. Så får se sen vad vi behöver man vet ju inte kanske behöver ännu mindre 44 kanske? men de är ju så pytte små så de är nog för dem som är för tidigt födda tror att 50 blir ganska bra och sen har han några att växa i för de växer ju så fort sägs det :)

    Här nedan kan ni få se vad som finns i hans byrå redan nu :)







    det kläderna på bilderna är ändå ganska stora så dem kommer han inte att kunna ha den första tiden men vi har skickat efter mer i stl. 50. Men de har inet kommit än och då får även ni vänta på bilder ;) För övrigt så mår vi jätte bra och han växer så de knakar!



    Nu längtar vi så mycket till Maj att de är obeskrivligt!

    Mellan svängarna!

    Halloj halloj!

    Har haft fullt upp med att jobba så har inte hunnit för man ahr varit helt slut efter och så ska man ju oftast göra massa annat oxå. I alla fall så har jag under dessa dagar förutom att jobba, hälsat på min pappa på en av frösundas träningar, var ju nyår sist så kände att jag ville träffa honom och sen så som vanligt är det inte tyst en sekund då vi ses. Mycket prat om bilar och bebis nu och de stora ämnet FOTBOLL. De skulle på någon cup i helgen så får hoppas att han blir nöjd. Igår så träffade jag Chippen var så läänge sen och de var sååå roligt att ses, så vi måste verkligen fortsätta med det, vi har ju jämt så mycket att babbla om!! hehe!! Idag så har jag och Jimmy käkat fin middag på G och jisses så gott det var :) Mums men är det gott så är det ofta dyrt oxå, men de var det värt. Snart ska jag iväg igen ska nämligen fira en kompis kille som fyller år idag!

    Så jag skriver nog lite mer på Måndag då jag är ledig om jag inte hinner imorgon efter jobbet.

    Snabba Cash

    Yes ikväll blir det bio med några tjejer från jobbet ska bli roligt. Vi tänkte först äte lite pizza och sen se filmen Snabba Cash. Har egentligen ingen aning om vad de är för slags film men de visar sig. Annars idag så har jag jobbat ett kortpass på jobbet och nu sitter jag här vid datorn och ska snart ta tag i lite städning innan girlsen tittar in. Men har ett tag på mig de kommer nog inte först halv 8 men Sofie skulle komma tidigare.

    I morse var en hemsk morgon då inget gick som jag ville. Var trött men var tvungen att gå upp för att jag skulle jobba, Tandborsten var äcklig så kunde inte hålla emot då spyan kom så den åkte direkt ner i papperskorgen så nu måste jag köpa en ny, frukost var inte så lockande heller efter det så på jobbet har jag fått lite yrselattacker emellanåt men höll ut hela passet endå.

    Tur att man blir så nöjd med livet endå när lillen visar att han finns då man sätter sig ner och bara vill gråta, då får man en tydlig spark och man börjar le istället :)



    30cm Stor Kille Nu

    Skönt att sova lite.. Blir nog att lägga sig i tid ikväll är öppning som gäller för mig imorgon oxå så då gäller det att vara pigg igen. Bara man väl tar sig upp så funkar det ju hyfsat och dagen går ju ganska fort endå. Men är jobbigt att man sover så dåligt då man är rädd att försova sig eller stressen över att klockan ringer 5:00 på morgonen de är inte roligt abra jobbigt! Vet ju heller inte hur lillkillen tar att jag mår dåligt över att sova så dåligt då jag öppnar.. Man blir ju orolig men han sparkar och rör sig där inne som vanligt så förhoppningsvis så påverkas han inte så mycket av det men måste nog prata med barnmorskan om det så de inte hände rnågot med vår lilla prins.

    Nu känns det att han vuxit på sig är en fastare mage och en bökig bebis som vänder och sparkar där inne. Tänk att han är 30 cm där inne i den lilla kullan som inte går mer än 2 cm ovanför naveln. ofattbart! men fårst de små fötterna och händerna som puttar och sparkar på mig ibland för att träna musklerna som böjrar bli starkare nu. De står att man kan börja känna barnets hicka men de har jag nog itne gjort ännu. Men de mesta annat börjar komma vaknade här om natten och tyckte de kändes konstigt i brösten och opps då var det lite som hade runit ut, redan? alltså de är ju mycket individuellt men dem brukar säga att försföderskor märker av det här mycket senare just för att mjölkproduktionen inte varit igång aktivt förut men nu tycker jag själv att de börjat läcka tidigt vecka 18 kände jag de för första gången nu är det då lite mer och då är jag bara i vecka 23. Så jag hoppas att det oxå är ett tecken på att de kommer gå bra med produktionen när lillen kommer oxå så de inte avtar.

    <-- Tänk att han är 30 cm och får plats i den där lillakulan. då förstår man at han d¨å coh då vill sträka ut sig och sparka på mamma lite. Men de små händer och fötter som sparkas och boxas där inne får gärna gör det för det är så underbart att känna, än så länge iallafall. Men jag kan ändå känna att det finns gott om plats kvar så han är nog ganska ihop rullad av sig.

    Nu är jag iallafall på G med havandeskaps papprena de ena pappret är på jobbet och chefen eller rättare sagt cheferna  skulle fylla i dem klart i veckan men vi får väl se börjar bli lite stressad över att det ska bli strul och att jag inte hinner få det färdigt till början av Mar´, kan ju vara bra att veta lite innan när man ska gå av. Är en hel djungel med alla papper som ska skickas hit och dit. Men vi ska ta oss ner till Föräkringskassan och höra med dem så man itne bara läser och "tror" att man ska fylla i så eller göra si. För de börjar bli dags att få de färdigt för om jag får de igenom så går jag av 21 Mars och dit är det bara två månader sen är de 60 dagar till beräknat datum. Så de är inte så längt som man försöker intala sig att det är då jag inte än har fattat att han ska ut på något sätt.. hihi.

    Nu har jag babblat på om allt möjligt. Men kan inte rå för att de är så spännande och de är ju de bästa med mitt liv just nu. Alla sparkar och att följa i böcker hur han utvecklas där inne. Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan och njuta lite av min "fritid" så här på kvällen innan de är dags att krypa ner i sängen igen. 

    Har ni några önskemål på min blogg så lämna dem gärna i en kommentar.

    Stabilo

    Lat man är.. Orkar inte göra något mer idag så ska nog dra täcket över huvudet och sova tills imorgon!! Är jobbigt att vända på dygnen men jag antar att jag får skylla mig själv. Dags att vänja mig vid att gå upp 5:00 denna vecka!

    Skriver kanske ett inlägg senare ikväll nu blir det powernaap!!



    Vill ha sommar och sol NUUU! Även fast denna sommar som kommer kanske inte är en direkt bikinisommar för fröken Jessica!

    Ikea

    Idag har jag varit på Ikea med mamma och Linda vart lite saker till lillen, ett skötunderlägg, två överdrag till det och sen en kudde till Vaggan och 10 små "kräkhandukar". Sen vart de inte så mycket mer vi var runt och kikade på priser på babyland vad bärsele och bilbarnstolar kostar men de får vänta för båda kostar över 1000 kronor.

    Mamma och Linda köpte mest Ljus så var en lugn dag på Ikea med lite köp. Men man bli ju så trött av att gå på sånna ställen endå, sov i två timmar då jag kom hem igen men nu ska jag nog kunna vara uppe ett tag till. Men ska upp och jobba öppning imorgon så blir att lägga sig i tid ikväll, hatar att jobba öppningar!!!


    Et par mammabyxor jag köpte på H&M Riktigt sköna



    Håret efter att jag vart nere och klippt det :) Lite kort men snart är det perfekt då de växt ut lite

    ...

    Hallå!
    Dagarna går så fort så man hinner inte riktigt med att blogga. Men ska göra en kort sammanfattning:

    Torsdag: lugnt fram till 16 då dags för jobb till 22.30, hem sov.

    Idag: Idag har jag sovit ut ordentligt då jag vaknade strax innan 12. Jimmy åkte till stan vid 11 så had eju hela sängen för mig själva att fylla ut :) Gick upp efter en stunds tv tittande för att sedan ta mig ner till frisören. Klippte upp det lite och kapade lite på luggen som började bli lång, egentligen så använder jag inte lugg så mycket men kan vara skönt att inte ha den för lång om man någon gång skulle vilja ha den nere.. Iallafall så vart de en sväng på H&M gjorde av med lite för mycket pengar hum.. Men men ett par mammajeans vart de och nya underkläder, nice! Hem vänta på att Jimmy skulle ringa, upp till flygis och handla till maten som vart så god var ett nytt recept (ska lägga upp de här sen). Bjöd över mamma och Jimmys färäldrar på en tv-kväll och jaa nu sitter jag här och ska snart gå och lägga mig för ska upp och dra till halsa vid 10 imorgon.

    Puh!! Vart kort och jaa hängde ni me?

    btw. så har min bror tagit körkort GRATTIS!! :)

    Vecka 23 (22+0)




    I morse väcktes jag av en rad kullerbyttor och en massa kärleksfulla puttar och sparkar. Ibland är det underbart att vara gravid då även partnern känner och ser hur det rör sig där inne :) Är inte längre några små puttar nu kan man även se hela magen försjutas åt sidan då han gör sina kullerbyttor (eller vad de är han gör) och se hur magen hoppar till då han sparkar! Jag ska försöka att filma en spark med mobilen men är inte det lättaste då han verkar gilla att jävlas lite..



    Nu är vi inne i vecka 23 och bara två veckor kvar tills vi ska till mödra igen. Funderar fortfarande på om man inte ska ta och göra ett 3D ultraljud är ju så lång tid kvar och vill ju se honom nu då han är så liten men ändå så välutvecklad. Men som sagt 2000 är mycket pengar för en fattiglapp!! haha. Så illa är det inte men är mycket som man vill göra och vi kommer ju ändå få se honom så småning om.

    Hur mår den lilla?

    Lillkillen i magen hur går de då med honom och hur mår vi?

    Jodå vi mår bra och han lever runt där inne fast han har sina väldigt lugna stunder samt sina helt galna stunder. Idag då vi låg och tittade på film så ska han verkligen visa att han kan sparka och nu även boxas. Jimmy som inte märker av graviditeten så mycket annars fick idag många hälsningar från vår lilla älskling där inne. Man bli ju kär på nytt då man ser hur glad han blir för att få ta del av lillkillen på sitt sätt. Annars är de ju inte så mycket man kan märka det på förutom en stor fet flickvän. Vi läser en pappabok varje vecka som vi faktiskt lyckats att inte tjuvläsa i och den boken är verkligen jätte bra har hänvisat till den tidigare men måste få göra det igen rekommenderar den starkt till alla som ska bli Pappor där ute :) dessutom är den jätte rolig att läsa då han skriver av egenerfarenhet oxå så mycket egna citat har han med..

    Titel: Du ska bli pappa
    Författare: Dick Sundevall


    Är nu ca 3 veckor kvar tills vi ska till mödra för att få höra och mäta den lilla kulan igen. Än så länge har jag bara gått upp 3 kilo så får se om jag gått upp något mer. Men hon sa sist att jag troligtvis itne kommer att få en så stor mage... Men han växer ju på sig för det :)

    Nej mys i soffan är det som gäller nu!

    Onsdag

    Hej hallå!

    Idag vaknade jag runt 12 riktigt skönt att sova ibland:) sen var det att käka frukost för att sen ta en lååång promenad på ca 2h riktigt skönt ute. träden är helt för frysta av att de varit så fuktigt och kallt. Är bara så äkligt att de ligger hundbajs och kiss i dyp varje hörn och i varje snövall.. Men man kan ju inte göra så mycket åt de men är äkligt iallafall.. haha!

    Var till jobbet och jobbade en kortis idag då Elias var sjuk så jag tog hans tid och Jennifer tog min sköönt! Då slapp jag den långa och fick istället gå hem halv 9. Var å andra sidan dött där uppe!! Men idag så har min snälla Linda skrivit ut lapparna till frösäkringskassan som jobbet skulle fylla i så då kunde jag lämna dem till dem idag så skulle få tillbax den till nästa vecka. Sen vart jag kallad till kontoret för ett utlåtande om en tjej som eventuellt kommer att få börja där.. Hon hade skrivit mig som referens och dem gillade hennes CV så kan nog hända att dem ringer dig i veckan tjejen!! DU vet vem DU är.

    Jaa nu ska jag och Jimmy snart titta klart på en film vi började att titta på idag "Passendale" riktigt bra fast vissa sener är lite obehagliga.. De skjuts på nära håll och sticks knivar i pannorna på folk och hej å hå. Sen som vanligt så är den någon som blir kär i en sjuksköterska och så får man följa deras problem m.m.

    Neej, kort inlägg idag vet inte vad jag ska skriva!

    Sthlm..

    Han inte med att uppdatera igår då jag var med bror till sthlm först på morgonen då han skulle skriva teori provet. Vi gick runt lite på drottninggatan sen för att spana lite men ingen av oss hittade något roligt så vi käkade och sen åkte vi hem igen. Väl hemma runt 1 halv 2 så hade vi pratat om att åka och köpa en skrivare till datorn så vi slipper åka iväg för att skriva ut något från datorn. Men istället för att komma hem med en skrivare kom vi hem med en 42" Plasma tv :) UPPS! haha Daniel hjälpte oss att fixa så den funkde och sen drog vi och hyrde film för att inviga den nya Tv.en. Sen var det inte så mycket mer som hände igår var rätt trötta efter dagen så la oss tidigt för att sova :)

    Idag så sitter jag och funderar på varför de ska vara så himla tråkigt väder, man blir ju så nedstämd. Iallafall så blir det att jobba en stund ikväll 15-22:30. Jimmy åkte precis iväg till de där jävla möterna i sthlm. Man blir ju så lack för han hade en Jobbvägledare här i Norrtälje men då han vart tvungen att skriva in sig hos arbetsförmedlingen så var han itne längre Godkänd för att han inte var genom dem så då fick han en ny som han nu måste åka till Sthlm för att träffa och åker han inte på de där möterna så får han inga pengar men vad tror dem att de kostar att åka dit två ggr varje vecka?? Blir ju galen!! Då hade han väl kunnat få ha kvar sin gamla och redovisat vad dem gjort för vad jag förstår så sitter dem och gör samma saker där inne som han redan gjort med sin egen coatch. Förbannad blir man!

    fan vad tiden går fort är lixom redan den 12 Januari och de som nyss var nyårsafton. Hur fan har dem tänkt att man ska hinna med allt!! Kan ju inte påstå att jag är så morgon pigg just nu att jag går upp och "tar vara på dagen". Kommer bli jobbigt nästa vecka då jag börjar 05:30 hela veckan.. Har ont i magen för de redan nu!!!!



    Om jag saknar att lira boll.. Kliar i fötterna på mig men är ju så jobbigt att sitta där nere och bara kolla på dessutom så jobbar jag en hel del kvällar så blir inte av att man är nere så ofta tyvärr. Men kommer och kikar på Rimbocupen i februari men ska nog hinna se alla brudar igen innan dess.. Men känner samtidigt att jag inte vet om de känns så bra att vara där nere när man fått höra en del bakvägen och de känns så stelt att vara där nere för den delen oxå, tråkigt kan jag tycka då det inte ligger något till grund för något av de jag hört men vill inte tro att det är sant så lever ju kvar i att de ska bli bra då jag börjar spela igen. För jag Älskar att spela fotboll och Rsk har alltid varit den klubb som ligger närmast hjätat men nu vet jag inte längre... Vi får helt enkelt se kan inte lova idag vad jag känner om ett halvår!

    Nej lite många tankar och kanske lite för personligt att dela med mig av så sätter punkt här!

    3D eller inte?





    Igår så beställde jag och Jimmy efter en gratis startbox från babyland. 

    Boxen innehåller bl.a:

    • Pampers New Baby Blöjor, Pampers Sensitive tvättservetter, Village Magasin och DVD
    • Haklapp från Fisher Price
    • Amningsinlägg från Pigeon
    • Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
    • Information från Go'boken
    • Lactacyd Intimate Care 50 ml + Female Kit
    • Information från If
    Observera att urvalet kan variera.

    Men man får inte hämta ut den först man har 3 månader kvar så vi får vänta ca en månad till sen så blir det nog en tur till arninge och babyland :) Då ska jag även passa på att spana in lite andra saker som kan vara bra att ha.

    Sofi har även beställt ett bebissätt från Ellos (tror ja de var) till oss ett svart/vit sätt ur gulligt! Så får se då det kommer :) Men hur många bodysar och sånt tror ni man behöver ha i början? Är ganska svårt att veta!!

    Man försöker ju ligga lugnt på köp fronten till den lilla men ibland så suger de så när man ser så söta bebiskläder så jag får helt enkelt ge fan i att spana runt så mycket!! Haha..



    Han är iallafall väldigt lugn just nu har varit de de sista dagarna men kan ju bero på att jag varit lite risig oxå men då och då sparkar han lillkillen :) Tänk att man kan älska någon så mycket utan att aldrig ha träffat honom. Har ju bara sätt UL bilder än så länge är faktiskt lite sugen på att gå och göra ett sånt där 3D och 4D på Tittut i sthlm. Men de kostar ju nästan 2000 kr så vet inte om de är värt de med tanke på taskig ekonomi här. Vi får ju ändå se honom i verkligeten om ca 4 månader. Tänk de är bara 4 månader kvar, går ju så fort och ändå är de inte först nu som de börjat synas ordentligt. Han växer nästan 3 centimeter i veckan. Tänk om man gjorde de hela livet vad långa alla skulle vara då.




    Våran lillkille               3D Ej våran kille



    Det är ju stor skillnad och dessutom så är ju lillen lite större nu än han var då vi var på UL (ultraljud) i vecka 17 så hade varit roligt att se honom nu lite mer utvecklad och sen i 3D.

    Vad tycker ni är det värt pengarna?

    Kallt

    Hej alla läsare!

    Idag mår jag betydligt bättre och ska om en timme upp och göra mitt på Jobbet. Börjar vid halv fem och slutar halv tolv, nice kväll va?? not! Men men måste som sagt innan få in pengarna nu så man har råd med allt från räkningar till intressen.

    Är för övrigt oerhört kallt ute är så att håret fryser då man är ute en längre stund jag och Jimmy har ju lovat oss själva att vi ska ut och gå två ggr i veckan ca 1 h -2 h.. Än så länge har det funkat bra! Var nyss ute och gick runt kvisthammra och sen hem igen riktigt skönt. Var många som var ute och gick men blir väl så när solen väl tittar fram så vill alla ut. 

    Min mobil blir mupp när den blir kall den hänger sig och sen dubbelt så seg man kan inte ringa från den inte heller sms:a men så fort man kommit in så pling, pling, ping så den verkar inte gilla de kalla vädret bara..

    6 Månader 22 veckor (21 +1)

    Hörrni jag glömde nästan idag så är det ju ny vecka för lillkillen i magen han är redan 22 veckor där inne! Ska de gå så här fort så är han snart ute och här har vi knappt kommit på att han ska ut oxå, " det är ju någon som man inte behöver tänka på nu". Eller? Alla dessa fårgor när ska man börja köpa saker som nappar, kläder, blöjor, skötsaker för att man inte ska behöva gå med tom plånbok då bebis är här.. Men ingen brådska än som tur är men endå massor som ska köpas några av de dyraste har vi redan fixat som tur är. Men de är bara 3 löner kvar om ens de.. Vet ju inte när jag går av!!! Känns oxå jobbigt måste fylla i det där nedrans pappret och skicka in. Ååååå orkar inte ta tag i det behöver nog en spark i baken, idag blir iallafall ingen gjort då Huvudvärken inte ger med sig mycket och vill inte proppa i mig massa alvedon heller.


    Vecka 22
    Kroppen:
    I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

    Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

     




    Den ser enorm ut men är tagen på ett konstigt sätt så det blev lite underifrån och då ser den BIG ut. Sen har jag precis ätit på den bilden å då blir man ju lite större :) Så en liten luring bild är det nog! För tittar jag på magen nu så är den inte så stor alls!

    Värdelöst!!

    Är ju så värdelöst att vara sjuk.. Är så tråkigt och man orkar ingen ting, man blir deppig och hängig!! Huvudet spränger så blir film på datorn och sängen som gäller för mig idag å hoppas på att det blir bättre tills imorgon för måste jobba mina tider då jag fått lite för lite och då är det klart man ska gå och bli sjuk oxå. :(

    Ett tråkigt och kort inlägg men hoppas ni mår bra i alla fall.

    ...Nästa FILM!

    Grattis Kalle

    Grattis till kalle som klarade teorin :) bara uppkörning kvar nu vännen!!

    (Jojje du som älskar när jag skriver om min graviditet här kommer ett inlägg till^^)

    Imorgon går vi in i vecka 22 och  i mitt snurriga huvud så går det inte in att det är minde än halva tiden kvar.. Har hittat lite kompisar som väntar ungefär samtidigt men var roligt att Sara en gamalklasskamrat ska ha dagen efter mig. SJUKT! Spana in hennes blogg:  http://itssaraslife.blogg.se/

    Är det fler där ute som möjligvis spanar in min blogg som väntar barn så skriv gärna och berätta kanske du oxå ska ha i Maj?

    Slänger upp två bilder oxå.

    Vecka 20 +6

     

    Insåg att det ser enormt ut framifrån men jag har precis ätit och det spännde ordentligt!




    Igår då Jimmy och jag låg och mös framför tv:en så la Jimmy sin hand på min mage och då var det någon som  började att böka gärnet där inne. Då flyttade Jimmy på sin hand men icke han skulle under Jimmy hand men han är lite större än Jimmys hand så de vart lite problem å ett jävla bök!! haha!!

    2010 01 06

    Öppnade kylskåpet imorse och vad hittade jag? Joo inte ett skit! Det var tomt förutom de vi skulle äta ikväll! Så var bara att plocka fram köplistorna och fylla dem och sen dra till flygis för att handla. Vart de på listorna plus lite till, som alltid! haha Nu sitter jag och har precis avnjutingt ett mellanmål: varma mackor i ugn med grillkrydda på :) De är så gott!!

    Igår var första arbetsdagen på två veckor igen men de kändes bra förutom att tiden går så sakta när det inte finns så mycket att göra så 8 timmar kändes som 28.. Men nu är jag ledig två dagar och ska väl fixa med lite saker här hemma: tvätta, städa, kanske förbereda lite matlådor :) Men man säger alltid så sen blir det inget av de i alla fall. Men ett försök kanske skulle göra gott! Btw. Så böjar min skorta bli välldigt tajt så är nog dags att be om en större snart då magen inte direkt är mindre än på ett tag!

    Imorgon ska jag åka med Kalle in till sthlm då hon ska skriva ett teoriprov för att få köra stora tunga saker på vägarna! (lastbil med tungtsläp) Så blir väl att lämna norrtälje runt 9 hon skulle vara där vid halv 11 tror jag de var.

    Bye bye!

    Vagnen

    Idag så fyllde min lilla lillebror 11 år :) Han fick min elgitarr i present så nu vart han överlycklig över att ha en egen elgitarr :)

    Jimmy och jag hittade en vagn på blocket här om dagen som jag ringde på i morse och den fanns kvar och han bodde inte så långt ifrån Norrätje så vi åkte dit och kikade och opps! Vi kom hem med den.. Det är en "Emmaljunga duo Edge Sport" riktigt fin var den. som ny hade den kostat runt 8-9000 och vi köpte den beganad för 2000 och då fick vi med både sitt- och liggdel, babybjörn skötväska och en ståbräda till.. Dock var vagnene en modell från 2005 men de gör ingenting för den var så fräsch!! Lite solblekt men sånt man får ta med begagnat..

     
    Haha lägg märket till att mammas katt älskade vagnen och vägrade att hoppa ur den då han ligger bra där under!!

    Vecka 21


    Nu växer det allt så de knakar!!




    Bebisen

     

    Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

    Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

    Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

    Du

    Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

    Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.

    2010



    Hej alla läsare!

    Är helt slut efter allt firande nu så är skönt att det bara är ett kalas kvar på söndag.
    Nyårsafton var rikitgt roligt och ett jädra drag efter 12 hos far min. Daniel fyllde 18 så han hade 12 polare där som skruvade upp stereon och körde så länge jag var kvar iallafall.. Åkte vid halv 4 för skulle ju köra hem från vallentuna, Jimmy hade nog gärna varit kvar då han såg ut att ha riktigt roligt med Mattias och Johan. Haha drickat plus en del till tog slut så han var rund och glad.

    Igår då så var de inte så mycket action här hemma då båda låg på soffan HELA dagen. Reste oss endast för att gå på toa eller då vi åkte och köpte mat på Arenan. Jag hade skit ont i huvudet så man kunde ju tro att jag söp gärnet jag med men var spiknykter men de var så livat åå så mycket folk. Men tror Daniel var riktigt nöjd med sitt party :)




    Lite kort på mina pojkar...
    Gott nytt år :)

    RSS 2.0