Längtan och oron

Sitter och tittar på greys anatomy.. Det är massa bebisar som föds i denna serie och jag har väl inte tänkt så mkt kring det innan MEN idag, IDAG så känner jag bara att jag oxå vill ha min bebis! Kom som en våg som sköljde över mig med känslor och tanken slog mig att det faktiskt inte är så långt kvar.. Det är inte långt kvar tills vi har henne på utsidan och kan gosa hur mkt vi vill!
Samtidigt känns det som om jag slits åt två håll.. Jag vill ha henne här men kan inte undgå att hon ska ut innan dess.. Jag är orolig för vad som kan hända under förlossningen. Jag vill inte föda ut ett barn vars hjärta har stannat igen och känna den panik som jag kände då dem slet ut honom och sprang ut ur rummet. Det är inte smärtan jag är rädd för utan riskerna! 
Men ska försöka lämna den oron till personalen och fokusera på allt gos och pussar jag kan ge henne då allt är klart. 

Här är Liam ca 1 vecka gammal och man ser tydligt vart sugklockan satt på hans huvud då läget blev allvarligt... Men min prins klarade det och jag är så otroligt tacksam för det.. Älskade unge ❤️

Härliga söndag

Idag har solen legat på och medans karln jobbar så har jag emellanåt hängt på balkongen i solstolen..

Igår var jag på Hugos dop, var super fint och massa go fika bjöds det på. Men vilken stress det var på morgonen då jag testade det jag hade tänkt att ha och insåg att det var alldeles för litet med den magen jag fått.. Så i panik så fick jag gå hem till mamma och rota fram ett linne.. 

Så här såg tröjan ut på som jag tänkt ha.. Haha inte så snyggt!

Hoppas ni haft en fin söndag i solen ☀️

💜


Har hon fixerat sig tro?

Nu var det några dagar sen jag skrev nått. Men har inte haft orken riktigt och kan heller inte påstå att det händer så mkt då man mest är hemma. Men det är skönt att det varit fint väder de senaste dagarna. 

Idag gick vi in i v.31 helt galet fort tiden går jag kan inte förstå det.. Börjar oxå kännas mkt tyngre samt att hon börjar få ont om plats. Senaste dagarna har jag känt sådant tryck neråt men om jag tittar på magen så förstår jag varför den har sjunkit och tror hon fixerat sig där inne.. Men trots det så känner jag då och då sparkarna mot revbenen men det är faktiskt endå rätt mysigt att känna dessa rörelser fast dem kan göra lite ont emellanåt. Nu när det börjar närma sig så längtar man ju bara mer och mer är som ett barn inför julafton eller sin födelsedag. 

På tal om födelsedag så fyller ju Liam snart 5år, 5 ÅR!!! Helt galet att min lilla plutt blir så stor.. 

Avslutar med en bild på hur magen sjunkit..

V29

V31

Förlossningsbrev

För vissa kanske det inte känns som om det behövs eller att det är onödigt men i vårt fall vill vi verkligen att personalen ska förstå hur vi eller iallafall jag känner inför denna dag så dem på bästa möjliga sätt kan hjälpa oss.. Vi kommer därför skriva kortfattat om hur vi känner, lite om min föra förlossning, min förlossningsrädsla och vad vi önskar hjälp med. Vi kommer inte skriva ett brev på hur vi vill att det ska gå till till punkt och pricka för så mkt erfarenhet har iallafall jag att jag vet att det händer att det inte blir som man vill eller tänkt sig. Vi kommer va flexibel denna gång och ta det som det kommer men vi önskar mer coatchning, uppföljning på hur hon roterar och hur hon mår. Vi vill att dem hellre gör en undersökning för mkt än en för lite. 

Men det får inte bli ett för långt brev dem ska ju ha tid att läsa och deras tid är oxå begränsad. 

Är det någon av er som har ett brev att visa så länka gärna i kommentarer?!

Ha en fortsatt fin söndag..

Läkarbesök

Läkarbesöket igår gick bra. Han fortsatte min sjukskrivning och vill att jag börjar på sjukgymnastik för mitt bäcken. Jag skulle ta kontakt efter att bebis kommit för att få en remiss. Annars så sa han inte så mkt han skrev i mitt sjukintyg att jag inte kommer bli bättre först bebis är här så om en månad då jag ska tillbax igen så blir jag sjukskriven ända fram till bf. 

Det föll mig att jag nu gjort min sista dag på jobbet redan innan jag viste om det. Men att jobba med denna rygg skulle aldrig gå. Ärligt tror jag inte jag kommer sakna jobbet på ett tag, har varit lite rörigt på sista tiden så skönt att komma ifrån. 

Idag så flyttar min mamma så ska agera moraliskt stöd, köra bilen mellan bostäderna osv eftersom jag inte kan göra så mkt anna, bära går inte och springa i trappor NO NO!!! 

Nä ska kliva ur sängen och ta en varm dusch eller ett bad kanske. Lill tösen i magen har hållt igång bra både igår kväll och nu på morgonen. Längtar så tills dem där små fötterna kommer ut och vi kan pussa på dem varje dag ❤️

Från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster


Gravid i vecka 30

Barnet

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt, men från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster eftersom föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar av din graviditet gått, bara tio veckor kvar! Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sådant som du gissar att du inte hinner sedan – gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören.

Föräldragrupper

De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan vara lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på. Ni kan träffas i mindre eller större grupper, en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även prata om exempelvis graviditeten, amning, föräldraskap och relationer. Det brukar vara deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna. Hör med din barnmorska om hur de har organiserat med föräldragrupper. 


Källa: http://www.1177.se/Stockholm/Tema/Gravid/Graviditeten/vecka-for-vecka/Graviditetskalender/Gravid-i-vecka-30/ 

Telefondag!

Mest suttit i telefon idag då jag krånglat till det lite med försäkringskassan.. Men efter 2 samtal dit och kötider på 1h så ska allt vara löst nu. Skönt! Hörde mig även för hur det funkar om jag skulle bli vidare sjukskriven men det var väldigt simpelt var bara att skicka in ett intyg och sen skulle allt rulla på bara. Skönt! 

Sedan har jag varit i kontakt med familjerätten om faderskapsbevittning. Så imorgon redan ska vi få skriva papper på att R är pappa.. Rätt skönt att få det klart innan alla semestrar och sånt börjar, man vet ju aldrig hur länge man kan får vänta då. 

Annars så har väl inte hänt så mkt vi hjälptes åt att "vårstäda" bilen och lämna vinterdäcken hos Rs mamma. Så nu sitter jag i soffan med molnande värk i ryggen, men antar att jag får skylla mig själv! Men blir ju galen av att bara sitta/ligga still hela dagarna någon gång måste man få trotsa lite även om karman biter mig i rumpan direkt och jag får ont. Satt mest och torka invändigt, allt annat fick R göra med order från mig. 😜

Imorgon blir det ett läkarbesök så får se vad han säger jag har fortfarande den tryckande känsla nedåt och det känns emellanåt som om hon trycker ut allt jag har där nere. Bäckenet är ju som det är jag tar allt i min takt och smärtan kommer och går hela dagarna.. Ibland har jag svårt att ligga ner oxå då det strålar från ryggslutet ut i benen. Så jag skulle bli förvånad om han gjorde bedömningen att jag kan jobba sista veckorna nu för jag känner att det skulle vara omöjligt både tempomässigt och de långa passen som bara är stående. Men vi får se imorgon! 

😊

Barnmorskebesök 3

Vecka 30 närmar sig och det var dags för ett tredje besök hos BM. Vi fortsatte prata om min oro inför förlossningen och hon har skrivit in massa i min journal som DS kan läsa då vi kommer in. Hon har skrivit kortfattat om min tidigare förlossning och hur jag upplevelse DS då vi (läs jag och Jimmy) va där sist på en kontroll innan vi vart vidare skickade till Södertälje. Hon har även skrivit lite om hur jag mått och att det bör ske noggranna kontroller under hela förlossningen för att underlätta för mig och att förhindra det som hände sist. Jag vet att det är 5 år sen sist men har man en gång haft en jobbig förlossning som är en riskförlossning och sen inte har något annat att jämföra med så känns det otroligt skrämmande. Jag vet att alla förlossningar är olika och alla säger att det kommer gå bra men det höll på att sluta väldigt illa sist och det är min enda erfarenhet. Jag hoppas att lilltjejen i magen kan ändra på min syn och erfarenhet denna gång. 

Tillbax till besöket hos bm. Vi tog lite prover och mätte magen som växt 4cm sen sist så följer min kurva exakt. Känns skönt! Mitt järnvärde som alltid varit dåligt innan graviditeten ökar fortfarande så det såg så bra ut dock så hade mitt sköldkörtelvärde sjunkit och ska diskutera behandling med läkarn på torsdag. 

När sköldkörteln gör förlite hormon till kroppens alla organ så blir man seg och trög lika för bebis. (Så var kanske inte inbillning att vi var inne på DS innan påsk för minskade fosterrörelser.) Men allt är fint med lilltjejen och hon ligger nu med huvudet ner, men kan fortfarande ta sig upp och vända sig då mkt plats finns än. 

Ja, vad ska jag skriva mer blev väldigt mkt nu. Jo, sist vi va inne på DS så kändes det mkt bättre det märktes att dem läst min journal och var mkt trevliga och tillmötesgående. Läkarn frågade lite om min tidigare förlossning och hur jag mådde inför denna. Hon lugnande med att berätta att jag troligtvis kommer få tätare kontroller denna gång under förlossningen för att följa hennes rörelser neråt. Efteråt kände jag otrolig lättnad och jag kände att en del av min oro släppte då dem var så tillmötesgående denna gång inte bara mot mig utan även mot R. Dem förklarade noggrant och visade tydligt hela tiden, så stort plus till DS denna gång!

Nä nu får jag sluta skriva annars orkar ni aldrig läsa. Ha en fin tisdag ☀️Bilden tagen i v29 (28+0)Vikt massa kläder

Idag fick jag hem byrån som ungarna ska dela på.. Så hela dagen har gått åt att städa i sovrummet och sen vika kläder i deras lådor. Jösses vad man kan längta när man ser alla hennes kläder. Liam fick knappt några kläder kvar efter att rensat ur alla plagg som var för små. Så istället har jag en hel Ikeakasse med kläder i strl 98-104 som jag tänkte försöka sälja iväg. 

Tänk att han blir FEM år nästa månad, helt ofattbart!! Stora killen...

💙

I magen finns det energi när mamma försöker sova 👶


79 dagar kvar och hon växer på för fullt där inne. Kan inte riktigt fatta att jag ska bli mamma igen, det går lixom inte in.. 

Ikväll nu när jag la mig i sängen så har hon sparkat och bökat på massa så magen har fart åt alla håll och kanter. Det är så mysigt då man känner och ser hur der rör sig där inne, känns som om man aldrig kan tröttna på det. Ska väl inte säga att alla sparkar är mysiga finns ju dem sparkarna hon får in som sitter klockrent i sidan eller ner i bäckenet för hon har ju fortfarande gott om plats att vända på sig så visa sparkar neråt (om ni förstår vad jag menar) gör för jäkla ont. Men det tar nog inte lång tid innan det blir för trångt och hon tvingas lägga sig nedåt och dessa sparkar är ett minne blott. 

Nä nu ska jag försöka sova är ju en dag imorgon oxå 😉

Vårsol ☀️

Idag har det varit en fantastisk vårdag här i Norrtälje. R och jag var ute en sväng på dagen och gick lite i skogen, var hur skönt som helst men gick inte fort kan jag säga.. Men skönt att komma ut lite. Annars idag har jag bara suttit i solstolen på balkongen och njutit. Jag har till och med bränt mig lite i ansiktet men det är väl oxå bara ett tecken på att vår och sommar är på ingång. 

Nu ska det straxt börjas med middagen men lite till ska jag njuta innan solen försvinner för imorgon ska det bli regn så gäller att passa på.
Hoppas ni haft en bra dag och fortsatt trevlig helg 😊

V.29 och 70% klart

11 veckor till beräknat och max 13 veckor kvar totalt, tiden flyger verkligen fram! 


Gravid vecka 29, nu kan din bebis känna om du är stressad eller upprörd. Tänk på att det inte spelar någon roll om du har liten eller stor mage under graviditeten, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska.

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du

Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.


Underbar dag

Idag har Liam varit på jakt efter nytt spel till X-boxet.. Jösses ända stället som säljer spel här i byn är spel och sånt är väldigt tur att dem finns då inte ens el-giganten hade barnspel för vår konsol. Iallafall så hittade han två spel som han ville köpa. Vi gick in på H&M för Liam hade bestämt att han skulle köpa nya byxor så han ser ut som Måns Zelmerlöw.. Haha söt korv men jah tyckte han blev mest lik sin far en kopia om ni frågar mig.. 

Kan inte förstå att denna tuffing blir 5 år om 1 månad.. Tiden går verkligen för fort!!

Älskling är sjuk så jag fick laga middagen idag fick bli något som mest reder sig själv.. Fick bli inbakad fläskfilé med pommes och grönsallad till.. Så himla gott men efter kände jag mig inte bara gravid utan riktigt höggravid hahaha käkade lite för mkt tror jag, men var ju så gott!! 


Ja det var lite om idag, imorgon är det tillbax på dagis för Liam och jag måste ringa läkarn om ett återbesök 😔 

Håller tummarna för sol för det piggar upp en del iallafall.. ☀️


Glad påsk!

 
Vilken härlig påskhelg.. Liam har varit här och vi har letat påskägg både hemma och i Bålsta hos Rs mormor och morfar. Var mkt trevligt på påskafton då det bjöds både på påsklunch och grillat till middag.. 

Idag har vi mest tagit det lugnt och plockat lite i Liams rum. Han har fått möblera om och satt upp hyllor där bästa hjältarna skulle upp. Hoppas ni alla haft en trevlig påsk oxå 🐣

Veckans mage 💕RSS 2.0