Saffransbullar med kesella :)

imag1999 (MMS)

Fick ett ryck och bakade igår efter maten :) Mums!

Hur blandar du?

imag1997 (MMS)

Hur blandar du?

förändring!

Japp, nu har jag fixat lite med bloggen hoppas ni gillar den nya ;)

Äntligen fredag...

.... för vissa! För en annan så har jobbveckan bara börjat. Igår var min lediga dag och Liam och jag busade mest hela dagen, vi var till BVC och allt såg tip topp ut för min lilla prins. Dock  var han lite gnällig då han precis vaknat då vi gick in till Karin. Men han visade iallafall vad han kunde och blev "godkänd" haha..

Sen på kvällen så var S och jag på Actic och tränade vi skulla gå på Basic Step men hamnade oxå av en slump på Core passet innan som var mage & rygg i 30 min sen direkt på step efter de.. Gissa om man känner av de idag. ;) Sköönt som tusan! Synd att jag nu jobbar dem närmsta torsdagarna annars är detta något jag måste fortsätta med för det var verkligen sjukt kul :)

Idag så har jag jobbat 7-13:30 ett skönt pass på en fredag måste jag säga och i helgen jobbar jag 7-16 så man får något i plånkan till nästa lön ;)

I december blir det en hel del jobb och tränandet kommer att ligga på hyllan :( Men så kan de vara ibland och jobbet går ju före..

Hur som annars i helgen så blir det lugnt ska ut och äta med några vänner imorgon ska bli mysigt sen på söndag ska jag försöka att ta mig på fotbollsträningen men beror lite på för har ju en familj att tänka på oxå och känns som att en eftermiddag med dem är viktigare just nu :)



Hoppas ni får en mysig fredags kväll :)

Långt Svar till Tilde!

Tilde om Status idag!:
Hejsan bra jobbar med vikten! hur har du nått ditt mål? har du några bra tips? fin son du har.

Svar: Hej Tilde!

Finns ingen större hemlighet än att verkligen bestäma sig. Jag satte ett slutmål och sen delmål te.x storamålet 60 kg delmål innan nyår gå ner 5 kg och med många delmål tillsist nå det stora målet. Men det man ska tänka på är att inte sätta för svåra mål, för då kommer man att tappa gnistan (ca 0,3-0,5kg i veckan kan va ett realistiskt mål om man rör på sig minst 1h om dagen och äter bra). När man sen klarat sitt mål att man unnar sig något eller belönar sig, jag gjorde de via bilder. Jag tog en bild i samma ögonblick som jag bestämde mig för att gå ner i vikt, sen varje mål jag tog så tog jag en bild och fick på så sett se ett konkret resultat. För det är ju så att om man aldrig ser resultat så ger man upp. Sen är ett regelbundet träningsschema lika viktigt som kosten.
 
I början tränade jag ca 5 dar i veckan. Fast då var det mest promander på schemat och kanske 3h i veckan på gym. Att gå 1h varje dag gör mycket i längden. småknep som gå eller cykla om du jobbar inom stadsgränsen. ta trpporna inte hissen eller rulltrappan. Sen ju mer man börjar orka så höjer du även träningstempot. Efter ca 3 månader så gick jag 3 dar i veckan poerwalka/joggade 5km 2 dar i veckan och gym körde jag på 3h i veckan. Det gäller att hitta en balans mellan träning och vardag. Istället för att fika med vännerna så tog vi promenader.

Är man inte 100 inställd utan tvingar sig så är det lätt att man ger upp. När jag tog mitt första delmål och fick se skillnaden på bild så har den känslan sporrat mig att fortsätta och kämpa så länge som jag gjort, det tar tid och det är viktigt att veta då man börjar. Jag började i September 2010 och tog mitt mål i början på november 2011. Men när jag känner att jag inte orkar eller att jag slarvar så tar jag fram bilden på mig då jag vägde ca75-80 kg och då är det ingen tvekan längre utan snörar på mig skorna och drar och tränar eller ut och går. 

Men man måste hitta en träning man gillar. Jag har haft mina fotbollstränare att tacka för hälften av min viktnedgång. Dem har kört tuft med oss och är mångra träningar som jag knappt kunnat köra bil efter. Men börja med att testa lite olika pass på gymmet eller bara börja med ett gymkort och gå dit och be om en instruktör, dem är super bra och kan hjälpa dig med ett pogram efter dina behov. Alla är vi nybörjare och obekväma i början men kör på och stå fast för de du gör så kommer de att gå bra :) är du en sådan tjej som jag som måste ha lite spark i baken så skaffa en träningskompis så kan ni sparka lite på varandra då den ena är lat. men stå inte och kika på alla killar då bara utan glöm inte att träna ;)

Med kosten så har jag aldrig slutat eller förbjudigt mig för något för då kommer den där frestelsen och det slutar med att man frossar i det man förbjudit sig för. Nä, dra istället ner på det. T.ex. coca cola endast helg (fredag,lördag) samma sak med snacks. Till maten så gör en god sallad som du börjar med att äta en tallrik av med en god dressing till (inte för mycket dressing (viktbov)), jag valde en italiensksalladsmix som jag hade i gurka, tomat, majs, paprika och fetaost. Fetaosten (tycker man inte om de så oliver eller någon annan slags salladsost) fick stå för mitt sötsug varje dag som jag fick lite av i salladen och drick vatten eller mjölk till. När jag käkat en tallrik med sånt så orkade jag inte så mycket av de andra men de är fortfarande vikrigt att äta varierat. Som sagt ovan så slutade jag aldrig med något. Viktigt är att äta 3-5 mål om dagen så att kroppen aldrig svälter för när du sen börjar äta igen så kommer kroppen att vara inställd på att fettspara för bantningstider (ondcirkel).
Ex:
Frukost: Havregrynsgröt, te med honung ägg och någon grov macka med pålägg. (något som mättar hela dagen.
Mellanmål: 1 äpple (frukt är jätte bra för både sötsug och hunger)
Lunch: Lagad mat sallad mjölk (rester från dagen innan)
Mellanmål: Morot & en banan
Middag: sallad lagad mat vatten
Mellanmål innan 20:00 ex. fulkornsmacka eller en frukt.

Tänk på att äta små portioner men ofta! och drick mycket vatten det hjälper kroppen att rena från fett och hjälper kroppen att ta upp den nya kosten bra.. Och om du ska välja bort något mål så välj mellanmålen.

Andra tips jag har är grönsaker med dipp istället för chips eller en good frukt vid sötbegär.
För suget som kommer finnas att alltid ha något att tugga på så skär upp lite morotstänger och ha stå i en skål i kylskåpet som du ser då du öppnar det varje gång ;) Eller något liknande.

Ett annat superbra tips är att även om du inte minskar i vikt så mät med måttband runt om på krppen och skriv upp någon stans för när man tränar och lyfter lite på gym så ökar muskelmassan och den väger mer än fettmassan. Men då ser du på centimetrarna att du går åt rätt håll.

Regeler:
Ju mer du fuskar i kost ju mer måste du träna fysiskt.
En kalori in två ut ;)

Men hål inte på att räkna kalorier för det är bara jobbigt utan man vet ungefär vad som är bra och inte, kör på magkänsla och jag har alltid lagat mat med cream frech och grädde fast ett lägre antal fett%. Men det där fixar du ;)


Lycka till och hör gärna av dig igen om du undrar något mer!

MVH//Jessica

Status idag!

Jaa jag försöker slänga upp lite för att ni ska bli förvånade när ni kikar in här ;)

Just nu sitter vi och tittar på Ronjarövardotter. Liam brukar inte tycka att tv:en är så intressant men Jädrar han har suttit där i 40 min och inte rört en fena endå är det 2 ggn han tittar på den! Skönt iof för då kan ju jag kika lite på datorn och berätta för er vad vi haft för oss :)

Just nu så hände rinte så mycket uppehåll i fotbollen och vi jobbar mest på här hemma. Jag har införskaffat mig nya fodrade löparbyxor och ett par nya löparskor så så fort jag är 100 frisk så bär det av mot 2012s form ;) Jag klarade mitt mål det här året med att gå ner till 60 kg har faktiskt tappat några kg till. 58,4 stod vågen på igår kväll. Nu hade jag tänkt att jag skulle försöka få lite muskler och träna åt huden lite.. Är absolut ingen fara som det är nu men ni vet, man blir aldrig riktigt 100 nöjd finns alltid något att jobba på ;)

Jaa, det var lite om träning.

Jobbet går oxå framåt och jag trivs väldigt bra just nu, känner att det flyter på. Dock så har det varit lite vab denna månad men men sådana tider plus att han fortfarande faktiskt inte är så stor än så drar lätt på sig bacieller. Annars så har jag krypigt ut ur köket där uppe på Mc Donalds och hittat det roliga med att stå i kassan oxå. Innan så har jag tyckt de varit jobbigt att stå där då jag får panik när pengar är inblandat plus att jag är livrädd för att en engelsktalande ska komma, haha.. Men det har hänt några gånger nu och det löser sig oftast. Fattar man inte så ääh vafan finns fler som kan hjälpa till och det är inte hela världen!

Annars då?
Jo, annars så är det lugnt vi laddar inför jul ska bli skönt att komma upp till Dalarna en sväng var läänge sen sist nu :( Men tiden går så fort och nu jobbar ju både jag och Jimmy så är ganska svårt att få ledigt samtidigt. Men så är det och inget att göra åt jobbet är ju ens inkomst och då blir inte valet så svårt!

Nää nu ska jag sluta babbla och mysa ner mig i soffan med Liam och titta på Ronja och hennes vårskrik!

Tomtenisse


Liams nissedräckt :) Super snygg dock så kanske den va lite liten men men han ska ju bara ha den 1-2 ggr.. :)
 

Besök på färsna gård!



 

 




Var inte så många djur ute så här års men vi fick se gässen, hästar, katter och korna som stod i ladan/stallet :)
Men roligast tyckte liam var den gamla traktorn :)

Fruktstund!

Liam har ett himla sug efter något hela tiden. Han vill äta på något helst hela tiden. Men oftast så får han frukt då han börjar peka mot skafferiet fast han egentligen är utenefter massa annat (om han ens vet vad han vill ha?).

Här har han fått äpple och är stolt som en tupp:

  



Nytt i Garderoben!

imag1894 (MMS)

köpte en korsett på hm för 199:- snygg va? Tema: Rock 'n roll

Måndag

Bloggtorka..

Ledig idag och jag har mest plockat i lägenheten. Sen var Liam och jag på en promenad..
Snart så kommer Jimmy hem och funderar på om jag ska snörra på mig joggingskorna och ta mig ut en sväng, fast hostar ju lite fortfarande så vet inte pom de är så smart :/

Aja, rastlös till 1000..

Hej bloggen..

Japp, vi har legat sjuka i 1 vecka nu eller ja kanske inte legat ner men är kanske oxå därför de håller i sig. Idag fick jag hämta Liam på dagis för att han hade spytt :( Lilla killen! Han gjorde de igen då vi kom hem sen sov han i 4h.. Tur att jag är ledig i helgen så vi kan krya på oss nu.. Jag har jobbat från i onsdags fast jag varit "lite" krasslig, men måste ha pengarna, men trivs väldigt bra på jobbet just nu så är faktiskt ganska roligt endå!

Liam fick diagnos höstblåsor men demförsvann på 4 dar så han har varit på dagis den här veckan fast idag blev som den blev :( Sånt man får räkna med då man har småbarn, och vad gör man inte för sina hjärtan?!

Jag har en djup hosta som inte ger sig och nu har även Liam börjat hosta. Annars så börjar halsontet släppa men mornarna är värst och jag har en rikitg viskey röst, tur att drycken te är uppfunnen! haha!!

Jimmy är den som är friskas av oss (om någon inte viste de sen innan,haha) Men tror att han börjar snora han med nu faktiskt.. Ondcirkel.. Jaa det kan man kalla det!!!

Men nu vet ni varför det inte bloggats så mycket denna vecka..

Förresten mitt i allt detta så har jag faktist blivit ett år äldre ;) Så grattis till mig!! :)

Ha en toppen helg nu alla som läser!

Så heta!!

Så jävla heta Leggings, vill haaa!

  

 

DAVID LERNER!!


Give me som style!

Fick lite tid för mig själv idag medan Liam kikade på tv.. Var länge sen man fick piffa upp sig för ingenting och kände att jag var tvungen att testa något att ha tills på lördag/söndag. Tänkte att jag skulle ha klänningen jag hade vid Liams dop (som då satt jätte tajt), men den ramlade bara rakt ner då jag knäppt den... Så fram med nålar och sätta några stygn så kanske den blir bra till helgen :D


Vad tror ni om denna frilla?
Kanske ska dra i några slingor i utväxten??

  




    

Drar mitt hår och rödsprängda ögon!

Jag får paniiiiik! Orkar inte en natt till så här, ända sen i fredags så har han vaknat skriker konstant i timmar och finns inget som hjälper.. vet inte vad de kommer för eller vad jag kan göra mer... Känns bara som man är en värdelös förälder! HJÄLP, en paus eller vad som helst! Sömn i 1 hel timme utan att ha det så här.. Alla har en gräns och nu är det nära! Snälla hjälp mig mee tips är verkligen desperat nu!

Stackars Liten

Så grymt jävla trött jag är just nu.. Har sovit 4h i natt då Liam inte haft sin bästa helg. Men han har fått utslag på kroppen och tänderna värker som bara den så han äter inget annat än välling just nu :(

Han vaknar och skriker och vrider sig och ingen tröst hjälper.. Inatt gick vi upp 1:00 och tittade på tv då låg han lugn på min mage och tittade på tv men sen gick vi in för att sova igen vid 4:00 då somnade han efter 20 min.. Men han vaknade sen vid 8 och var precis som vanlig fast han vill inte äta. Han skulle ha en korv i natt men tog en tugga gallskrek och kastade iväg den :( Snutten, tänder är inte lätt att få bara så där!!

Men utslagen vet jag inte var dem kommer ifrån. Först misstänkte jag vattkoppor för dem dök upp så humla fort på morgonen fanns dem inte och sen på kvällen så var de 30-30 st prickar över bålen och ner på benen även i händer och under fötter?! Imorse då jag skulle kolla om dem vättskats så var de kanske bara 10 kvar?! Vad är de för prickar dem på benen och under fötterna är kvar men dem runt bålen är hälften borta?!

Aja, inte lätt men hoppas att dem försvinner för får itne lämna honom på dagis om vi misstänker vattkoppor eller likande.. :( Så idag skulle jag jobbat dagpass men fick nu byta och jobbar 16:30-21:30 istället tur att man har snälla arbetskamrater som ställer upp. Men jag är helt slut somnade en stund nu då Liam skulle vila och faan vad tungt de var att kliva upp för att fräscha upp sig inför jobbet.. :/ Ibland är livet inte lätt!!

Hoppas ni andra där ute har haft en bra helg :)

Hej från oss i höstrusket!

Jag är världens fiinaste!

Liam är nu 18 månader och världens goaste kille. Han har oftast ett leende och vill vinka till alla han möter i vagnen. Han STOR trivs på dagis vilket är jätte skönt! Han vill knappt gå därifrån då man kommer för att hämta prinsen.

Vi har börjat lite med pottträning men de går sådär. Han har mest fått bekanta sig med den både me doch utan blöja, än har inget kiss eller bajs kommit i potan.

Han leker och utväcklas massor varje dag och nya uttryck kommer ur hans mun då och då. Jag säger då bara att det gäller att ta vara på tiden.

Senaste uttryck är att sitta på en bil eller dra en bil runt sig och låta som en v8 ;) Kan pappa ha något med detta nya ljud att göra?


Liam växer så de knakar. Här har vi varit nere i bostadsområdets lekplats och lekt lite.


Vilken säsong!

Helt otroligt vilken avslutning det blev. 4de plats i serien och en andra plats i upplandscupen. Semin var ganska jämn men vi lyckades tillsist göra ett mål och sunnersta fick se sig besegrade i finalen mötte vi Vaksala som vi viste var ett väldigt bra fotbollslag. Vi fick se oss besegrade efter 15 minuter då de stod 3-0 till dem. Dem rullade ut oss helt men vi kämpade tills dommarns blåste av matchen endå. Vi hade en stor publik som var värda att få se att vi kämpade på trots att både 5 och 6 målet kom till dem innan halvlek. Andra halvlek så rykte vi upp oss och vi gav äntligen lite motstånd, kanske oxå var för att dem redan viste att dem vunnit  ;) Men endå! Dem gör ett till mål i andra halvlek så matchen slutar hela 7-0 till dem men vi är otroligt nöjda och att fölora med så mycket mot vaksala kändes inte speciellt tungt då dem var så pass mycket bättre än oss! Dem kommer att springa rakt igenom 3an oxå precis som dem gjort i div 4a.

Jag är grymt nöjd över oss, FSK <3
RSS 2.0