Nu är det dags att plocka fram pjucken!

Det börjar närma sig med stormsteg nu, 26 dagar kvar till seriestart! Men först innan dess så har vi spelat täby cupen den 22/3. 

Men snart bär det också iväg på träningsläger till Gotland 9-12/4 och sedan är det upplandcupen som drar igång den 19 April. Men det bästa utav allt är att dessa grejer har sin aktivitet UTOMHUS och förhoppningsvis på GRÄS! För det är det som är en fotbollsspelares högsta prioritering, en grön härlig hemmaplan med en positiv publik. Nog om drömmar och visioner här kommer lite kort om cupen i Täby:

CUP TÄBY!
Vi åkte med många spelsugna tjejer som inget hellre ville än att få spela så mycket som möjligt och framför allt att vinna. Kanske ville vi lite för mycket och lyssnade lite för lite på Hjalle! Men man kan inte alltid åka banan felfri... Vi tog iallafall med oss en del från dena turnering:

1. Att inte lita på att vädret står sig
2. Att en träningscup faktiskt inte behöver innebära att man ska vinna, utan att man här ska pröva olika talanger och platser!? (hum, jag trodde man satsade på vinnster iallafall?)
3. Att man kan spela fotboll på Snö och faktiskt glida riktigt långt oxå :P
4. Att minst 8 får kramp pga kallt väder och ovanna med stor plan.
5. Att vi måste ha en viktigt möte pga av våra inställningar och respekt!

Så nu hoppar vi över cupen och tar oss direkt till mötet som var i söndags. Jag tycker att ovanstående 5 punkter inte ska upprepa sig och att vi ALLA tänker till på hur vi beter oss och hur vi reagerar vid olika tillfällen! Försök att gå in i oss jsälva och arbeta med detta... Vissa kanske måste jobba mer än andra, men det kommer att funka dubbelt så bra framöver om vi arbetar med detta!

Men nu lägger vi snöcupen bakom oss och blickar framåt mötet gav många tankar och FAN tjejer, (förlåt Cissi) Vakna nu! I sommar har vi inget att förlora det är dem som ska slå oss inte vi som ska slå dem. Det är faktiskt så att det är vi som är nykomlingar och vi ska visa dem att vi KAN lira boll, eller hur?

För er som inte var på mötet så missade ni något även ni kanske ska fundera över detta? Vad vill vi? vad kan jag göra för att tillföra en posetiv attitiyd? och hur reagerar jag vid olika situationer och hur kan jag bättre mig där det behövs?

Skärtorsdagen den 9 April  packar Rådmansö DAM sina väskor och beger sig mot gotland! Vi ska under påsken genomföra ett träningsläger... Det kommer att skrivas en dagbok under denna tid som sedan redovisas på vår gemensama blogg www.Rskdam.blogg.se .

Annat skoj som hänt är att omklädningsrummet nu äntligen är klart (bilder publiceras efter invigningen på söndag,) det vart otroligt bra vilket även de som skådat det tyckt, så hoppas ni gillar det girls!Vi ses på träningen ikväll!

Prioritera?

Var nyss ute och läsate på vå hemsida och nyhetsbrevet som de lagt ut där.  (www.radmansosk.com)

För ett tag sedan så skrev jag ett brev som jag skickade till ordförande i klubben och bad honom nämna eller printa av brevet och skicka ut det till medlemarna. Han sa att han skulle kolla på det och sedan göra en egen tolkning att nämna i brevet. Mitt brev ser ni nedanför men detta var vad han tog med:

"Seniorutskotten:

Damlaget har som många redan vet blivit uppflyttade till division 4, med anledning av omdisponering i seriesystemet.

Om ni önskar följa Rådmansö herrlag lite närmare så kan ni via länken komma till Rsk bloggen som beskriver hur vardagen är som spelare i Rådmansö herrlag. http://www.rsk.blogg.se/


Vill ni veta mer om vad som händer så gå in på hemsidan. http://www.radmansosk.com/  "

Frågor som kanske DU kan svara på?!


Vad ska jag säga?! Tack! Nej inte en chans.
Hur glada känns det som om klubben är över att vi fått denna chans?
Kan det vara så att de inte ens tror på oss?
Om jag säger så här för att vara tuff: Herrlaget drog 8 raka förkluster medans ERAT damlag vann 8 i rad?! Dags att börja prioritera annorlunda kanske?

Vi har precis pratat om Genus i skolan och genussytem! Detta är ett praktexempel på en hierarkisk situation där mannen är norm och det är dem som är människor! Dikotomin om att hålla isär manligr och kvinnligt! Om klubben kunde försöka att jobba utifrån detta och börja se resultaten så tror jag att det kommer att fungera mycket bättre i framtiden!
Men troligtvis kommer detta ta en långtid att få jämställt då fotboll enligt Jesper Fundberg (2004) säger att "fotboll är en sport skapat av män och för män".


Jag vet att vi i damlaget är stolta över att representera Rådmansö sport klubb men är klubben stolta över oss?

Ett brev som aldirg vart skrivet!

Vi i Damlaget VS Div.4!


Som många vet så har inte damlaget funnits så länge och resorna genom de senaste åren har varit väldigt speciella. Det började säsongen 2007 då vi började utvecklas på allvar tillsammans och vi kom redan då 4 i serien. Det såg lovande ut till 2008 då målsättningen blev något tuffare, vi skulle vinna serien, det fanns ingen annat. Med nya spelare så skulle 2008 komma att bli ett framgångsrikt år för Rådmansö SK Dam. Efter många turer snubblar vi i några matcher på mållinjen.

Av 14 matcher vann vi 8, spelade 3 oavgjorda och 3 förluster, men Vallentuna var något vassare och nyper platsen till Div. 4 när de slår oss hemma med 2-3 efter en otroligt jämn och spännande match. Vi var obeskrivligt besvikna och ville inte tro det var sant. Vi hade ju gjort en toppen säsong men nu fanns inget annat än att träna flitigt och till 2009 VINNA Div. 5.


Under vintern har vi åkt på cuper och folk runt om kring har blivit mer och mer imponerade av oss då vi tillexempel storspelar i Gimo och vinner vår grupp stort. (Gå ut och läs våra referat fån cuperna på http://www.radmansosk.com/)

När tiden var inne för serieläggning så händer något, Conny får ett samtal från Uff (upplandsfotbollsförbund) de har tagit beslutet att Vallentuna inte får gå upp i Div.4 för de har redan ett lag i Stockholms fyran. Så då fanns ingen annat lag i någon Div.5 serie som hade bättre poäng eller statistik än oss, så frågan var nu riktad till oss! Ville vi ha platsen i div.4? Utan tvekan så ringde Jalle tillbaks till Uff och tackade ja till platsen.


Och här står vi idag, laddar järnet och putsar upp skorna för debuten i sommar i DIVISION 4. Detta är ett stort steg i Rådmansö SK historia och med er hjälp och supportring så kommer inget att stoppa oss från att fortsätta utvecklas. Så kom gärna ner till Rådmansö Schack Arena och stötta oss i den nya utmaningen i div.4!


Tack för ordet!


Jessica & Sophie (Chippen)

RSS 2.0