Ica Cupen

Jaa, lite referat från ICA Cupen.

Vi var två lag som åkte men jag skriver utifrån de laget jag spelade i. De andra laget gjorde en väldigt bra insats också men är svårt att skriva om en match som man inte själv spelat. Dem kom 3 i sin grupp men gick inte vidare till kvartsfinalerna. Deras slut position i turneringen vart en 9:de plats :)

Men vi då?! I det Blå laget..

Jo vi startade nervöst första matchen 9:40 mot Upplands-ekeby 2. Vi tog ledningen snabbt med 0-1 genom ett snyggt mål av Matilda. Jag kan nog inte säga att vi hade matchen som handen i en handske för det var nog en jämn match. Dem kvitterar till 1-1 genom att en tjej skjuter ett långt skott som studsar på min höft och in i mål. Attans bananer nu blir de som sist att vi tappar och allt skiter sig, tänkte jag. Men inte så lång tid där efter så ökar vi på ytterligare av Frida T (om jag inte minns fel?) som ser till att de nu står 1-2 till oss de små fajtas där ute och väggspelet som är tillåtet gör de hela lite grötigt. Men vi försöker så mycket de går att spela och endast använda väggarna som en extra spelare att säkra passningar på. Ekeby kommer på anfall blir lite strul i försvaret och Pang, 2-2. Nu kändes se jobbigt kanske var 12 minuter kvar att spela (av 16). Men vi matar på och får in en väldigt behövlig boll så de åter igen är vi som tar ledningen, 2-3. Sen med 6 minuter kvar att spela så händer de som bara inte får hända. Amanda trampar snett och blir liggandes, hon skriker och har verkligen ont. Hon lyfts av och blir liggandes. SKIT, var ordet som vi kände då.. Man kände inte bara för att vinna utan samtidigt medlidande för Amanda som inte skulle komma att spela mer i denna turnering. De sista 6 minuterna var jobbiga att spela. Vi hamnar som i chock och yrar som höns. Men när de är 15 sekunder kvar så händer de som bara händer i film. Haha.. Vi får ett sista anfall som är struligt, sekunderna tickar på och med endast 1 sekund kvar att spela så trycker Mickis in en boll som döms till mål. Det var så grym känsla att fajtas jämnt med dem och sen dra ifrån för att vi orkade lite mer än dem :) 2-4 till oss

3 poäng Frösunda Blå!

 

Måste erkänna nu att referera en cup är inte det lättaste då man har et fiskminne till minne! Men jag gör mitt bästa och rätta mig gärna om de är något som inte är rätt..

Andra matchen så ställs vi upp mot Häverödals lag 2. Denna match var en dö match för jag minns inte ett skit av den faktiskt. Matchen slutade 0-0 och av andra att döma så såg de rörigt ut och inte alls samma tempo som i första. Det enda jag minns är att en tjej i deras lag gör illa foten på samma ställe som amanda gjorde illa sig och på nästan samma sätt. Var sjukt bra grepp i mattan och tror inte många är vana vid de så man fastnade lätt med sulan.

1 Poäng Frösunda Blå!

 

Tredje matchen spelades mot ett bollskickligt Gimo. Vi börjar att hänga på någorlunda men dem håller ett högt tempo och lyckas ganska tidigt i matchen att slå in 1-0. Men vi slutade inte att ge oss för de utan fortsätter att kriga. De smäller i närkamperna när vi väl når dem och vi lyckas tillslut få låna bollen och kan kvittera till 1-1. Men de varar inte så länge vi fick vara stolta och behålla ställningen innan dem slår in både 2-1 och 3-1. Vi var riktigt trötta och gick inte in ordentligt i närkamperna slarvar i passningarna och vips så står de 4-1. Dem var helt enkelt bättre än oss men vi gav dem ett bra motstånd på bara 7 man.

0 Poäng Frösunda Blå!

 

Direkt efter Gimo matchen så fick vi reda på att vi gått vidare och skulle spela direkt mot Häverödals lag 1. Trots att vi var helst slut från förra matchen så laddar vi om och ger oss fan på att slå dem. Nu spelade vi om en semifinal plats och den skulle vi bara ha. Matchen startar och här var de tunga spelare med klipp dojjan som ställdes upp framför oss. Men vi gjorde våran grej och matchen var hyfsat jämn med lite råge åt oss. Matchen slutar med vinnst till oss och, YES vi hade gått till semifinal.

Frösunda Blå vidare till semifinal

 

I semin möter vi Häverödals lag 2 igen. Ååh vad vi ville ha revansch. Vi matar och matar bollar mot deras målvakt men hon tar allt. Dem får inte många avslut utan de är mest FSK som har bollen. Men när match tiden är slut så står det 0-0 och de ska avgöras på straffar. Mickis, Matilda och Jessica blir utsedda varsin straff. Straffarna var usla från vårat håll och endast Mickis satte sin, men Carro som storspelade i mål släppte in endast en och de gick vidare till 1 mot 1 straff. 3 straffar slogs innan Häverödal fick in en bakom Carro. Inte sant, här äger vi hela matchen men är ur usla på att slå straffar så finalplatsen gick till Häverödal.

Så vi slutade som delad 3:a i turneringen. Vilket nog var mer än väntat :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0