Hur gör man??
Och hur ni förvarar dem?
vore super glad för några recept!!
Rotfrukter skalas, skärs i små bitar & kokas till dom är mjuka. Mosa med gaffel eller stavmixer. Sen kan du sätta maten i iskuber & frysa ner, när dom är frusna sätter du dom i påsar & märker påsen med innehållet. Svin enkelt. :P Att ha i olja fatta jag är ganska viktigt (?), kanske för att förhindra trög mage, vet inte. Kram
För att förklara lätt, du tar resterna från din middag, mosar det och lägger det i en liten burk och ställer in det i kylskåpet tills lilla kraken blir hungrig ;)
Så tror jag att alla mammor gör :D
Okej. hur får man tag i silverschampo ?
jättefin blev du iaf. :) har varit blont ett tag nu så ska nog vänta innan jag färgar igen. men man vet aldrig med mig. hiihih
Ingen fara, bara tänka på att unvika salt första året :) Kram
Man ska inte använda salt så tills han är större ska du inte mosa din egen mat och ge honom !
rapsolja ska man ha i :D
Du ska absolut inte "ta din egen mat" för det första, som skrivits tidigare, är barnens njurar inte utvecklade vilket betyder att de inte tål salt/natrium. För det andra, bör man koka maten till de små, det är betydligt mildare för mage och tarmar. Systemet behöver ju lite tid på sig att mogna och att då stoppa i dem stekt/grillad mat etc är att be om problem...
Bra smaker att börja med är morot, majs, palsternacka och sötpotatis. Alla de jag skrev är lite söta i smaken av sig själv och det gillar bebisar! Sötpotatis blev en riktig favorit här hemma. Skär allt i små bitar (då blir det fortare klart) mixa med stavmixer el. likn. Koka upp igen, mixa en gång till, späd ev med lite vatten och servera. Det som blir över fryser du in antingen i isbitsstorlek, eller i små plastburkar. Ett tips är att om du köper färdig barnmat, köpa Nestle´s ångkokta. De burkarna är perfekta att frysa barnmat i!!!
Senare kan du ha en liten pyttekastrull där du lägger de ingredienser du och Jimmy använder till er mat och koka upp allt i ett. Sen mixar du som jag skrev ovan. Tänk på att pasta och ris INTE går att mixa, då löses stärkelsen i det ut och allt blir en enda gegga... Då kan man koka det supermjukt och mosa med gaffel ist.
Lycka till, kram