Mora Surrar dag 2

Andra dagen och Mora Surrar av motorer hela dagarna. De som bor där måste ju höra ekon i timmar efteråt.. Själv tycker jag de är jobbigt bara de få timmarna man är där. Men vi kikade på en sak som var intressant och de hade arrangerat en bil som de lyft upp i luften med en kran ca 18 meter, vilket resulterar i att när bilen störtar mot backen så är den uppe i ca 90km/h. Gissa om bilen var frontal förstörd efter det. Yes! De hissade även upp en saab som de satt i en docka på förarsidan, sedan skulle de klocka hur lång tid det tog för räddningstjänsten att komma dit och få loss dockan. De hissade dock inte upp bilen lika högt som den första, men de räknade ut att bilen skulle nudda mark vid ca 50km/h (så fort man får köra i städerna). Bilen slog i marken och räddningstjänsten var där på ca 10 minuter efter åt (då stationen inte var så långt bort) sendan började de arbetet med att tömma däck på luft och klippa bort allt som kunde orsaka spänningar i bilen och som är iväg för att de ska kunna nå passagerarna, taket, dörrarna och glasrutorna. Allt jobb gjorde de på imponerande 12 minuter. Man tycker de går långsamt när man stod där och titta men kollade man på resultet så var det ganska snabbt gjort med tanke på allt de gjorde innan de kunda plocka ut människan! Men då ska man tänka på en sak till och det är att det är få människor som kör i 50 när det är 50 osv. Så oftast är det lite värre och ofta är det fler personer i bilarna och kanske en bil till!

Annars har vi faktist inta gjort så mycket mer idag då det har regnat en hel del, är klass 1 varning över dalarna just nu och de känns ju kul med tanke på att vi ska tälta en vecka sen!  Men men de löser sig nog har ju bilarna att sova i annars eller så åker iallafall jag hem på något sätt om de blir alldeles för värdelöst, har ändå massor att göra där hemma! Men nu ska jag inte sitta här och prata om tråkiga saker. Linda, Kalle och Marika kommer faktiskt upp imorgon och de ska bli sköj att träffa dem och kanske börja få upp Lindas tält som vi ska hitta plats för i Rättvik och vad vi minns sedan tidigare är inte de det lättaste.

Är ledesn för att vi glömde kameran hemma då det hade varit roligt att visa er hur bilarna såg ut. Men men man kan inte få allt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0