Längtan!

Vi vill ha dig här nu!
Det är inte långt kvar tills det är på riktigt vi sitter och håller i din lilla kropp, 50 dagar, de kommer gå fort.

Onsdag 31 Mars (Grattis Mamma)

Fy jag mår lite illa idag. Smällde i mig två skålar med fil och färsk frukt till frukost och det kanske var lite för mycket för min mage.. Idag så fyller mamma år så GRATTIS till henne, jag har precis fixat hennes födelsedagspresent, hoppas hon blir nöjd.

Jaa påsken står näst på tur och det är väldigt tidigt den är i år. Men vi ska inte göra något speciellt, äta middag hos mamma för att göra henen sällskap då grabbarna är hos pappa! Sen jobbar ändå Jimmy på lödragen så blir nog en lugn påsk. Men fan vad jag ahr köpt godis så hoppas några påskkärringar hittar hit :P

Neej, nu ska jag plocka lite och eventuellt om illamåendet släpper baka lite till fikat ikväll :)


Kortet är från Rhodas 2009

FSK-RSK 1-0 (Upplanscupen)

Man blir ju sugen när man står där på sidan och tittar på. Men de får dröja lite till innan jag plockar fram pjucken och sätter på mig benskydden igen.
Lite bilder jag tagit i helgen då jag var på FSK-RSK matchen :)


51 Dagar kvar!!

Helt ofattbart. Om 2 dagar är det 1 April och sen är det en månad till Maj, den månaden vi längtat efter i snart 9 månader är nästan så nära nu att man kan känna lukten av den och ta på den. Samtidigt blir jag lite skakis och nervös, det har gått väldigt fort och det skrämer mig. Ska det forstätta gå så här fort efter förlossningen oxå? Neej, man vill ju ha dem små ett tag..

Sitter och försöker göra en lista på vad som ska med i BB-väskan har tagit hjälp av en mal så säg till om jag glömt något nu!
 

Viktiga saker:

·                   Kamera

·                   Mvc-journalen

·                   ID-kort

·                   Födelseplanen


·                   Bilbarnstol för hemfärden


·                   Pengar till parkeringsautomaten

Kläder:

·                   Kläder till er nyfödda bebis

·                   Sköna bekväma kläder till mamma och pappa

·                   Tofflor

·                   Sköna strumpor

·                   Amningsbehå

·                   Bra tröja för amning

Bra att ha

·                   Mat till pappan som på de flesta sjukhus inte får mat

·                   Dricka – saft, juice eller Coca Cola

·                   Hygienartiklar

·                   Hårborste

·                   Hårsnodd

·                   Ipod

·                   Tidsfördriv – ifall förlossningen skulle dra ut på tiden och det inte går att sova kan det vara bra att ha med en bok, en tidning eller ett spel

·                   Mobil och laddare

·                   Läppbalsam

·                   Mat – när du ska föda har du inte den bästa aptiten. Ta med något som du vet att du alltid kan äta. Det är viktigt att äta för att få energi till förlossningen. T ex Dextrosol eller godis.

 



Magen vecka 33 (32 +5)


FINNS INGET VI HELLRE VILL ÄN ATT FÅ HÅLLA OM DIG!

30 Mars

Igår såg jag klart på första säsongen av Grey´s Anatomy. grymt bra och självklart så slutar sista avsnittet med det mest spännande så nu har jag klickat hem andra säsongen oxå :)

Idag så har jag lite jag ska fixa med. Mamma min fyller år imorgon så måste hitta något fint till henne, tips skulle sitta fint? :) Sen fyller Marie år den 1:a och Malin den 2:a så är lite att fixa med presenter.
Sen ska jag träffa Erika och ta en fika men hon skulle få massage först och höra av sig efter det. Åå när allt detta är klart så är det nog dags för maten för då har nog Älskling kommit hem..

Jag vet att de är lite kort uppdate nu för tiden men när man bara är hemma så är det svårt att få något att skriva om.

6:35

God morgon!

Har lite sömnproblem antar jag men det är väl för att man ska vänja sig vid att någon snart behöver en på dessa tider :)

I helgen så var det lite grejer som vart av i lördags så var vi i sthlm en sväng och sen vart det lugnt hemma på kvällen för mig då jag verkligen inte mådde bra. Men vet ännu inte vad de var, fick som en feber attack och mådde illa men efter att jag gjort mitt på toa så efter en halvtimme kanske så var febern bortblåst igen.. Fattar nadda!! Igår så vvar vi ut till garaget då vi hade vaknat tog lite sovmorgon så vart väl runt 12 i alla fall :) Vid halv 4 åkte vi mot Vallentuna IP för att spana in matchen i upplandscupen mellan FSK (Frösunda sk) och RSK (Rådmansö sk). Matchen var i sig en ganska tråkig match att titta på men de fanns chanser då man satt på nålar oxå. Tråkigt att matchen avgörs på en straff för FSK som sätter den fast syrran var nära på att ta den. Surt. Men sånt som är spelets regler och RSK hadde många fina chanser men vågar inte riktigt göra sig framför mål. Men för att ha varit den första matchen ute för RSK så var det en bra match :) Pappa som är tränare för FSK var nöjd och det borde han väl vara, tycker inte att FSK hade då mycket i andra halvlek faktiskt men första var en riktig mittplansmatch!

På kvällen igår så var det någon Hacker som tagit sig in i Jimmys mail och låst den för honom, bytt lösen och sedan efter några försök av oss så är den nu spärrad på hotmail. Fattar inte varför man ska förstöra så. Sedan låste sig sida för sida för Jimmy och vi var snabba med att ändra på de ställen som var viktiga. Jaa jag fattar inte vad nöjer är med att frstöra så. Som tur var så har vi inget viktigt som kommer till den mailen så han skapade en ny.

Idag så har jag inte mycket planerat och vi får se vad dagen för med sig verka inte bli så bra väder men klockan är ju bara halv 7 en så länge så vi får se, men de ser inte så lovande ut!

Neej, ska väl lägga mig i sängen och se om jag kan sova någon timme till i alla fall dagen blir ju så väldit lång annars då man inte har något för sig! Jimmy är redan på jobbet så ska slänga iväg ett mess till honom bara. Hoppas era måndagar bli bra idag :)

p.s Svarar på era kommentarer senare idag!

...

Åååh vad jag är hängig.. Har just tagit tempen och såg att jag har feber plus lite smått ont i magen. Lillkillen verkar röra sig precis som vanligt så är nog bara att jag är dålig, men man blir ju alltid lite orolig..

Jimmy är med grabbarna ikväll och dem tittade på massa kort från förut.. Haha riktigt snygg man var då faktiskt åå vilka hämska kort!! Neej fy, så jag åkte hem och tog tempen i stället och ska nog snart gå och lägga mig för imorgon blir det fotboll om jag är lite bättre..

FSK-RSK upplanscupen är ju ett måste att se :)

Neej god natt på er

Snabbis

IDag så vart de ypp vid halv tio. Tog en dusch och sen skulle det bära iväg till Sthlm. I Sthlm så skulle Tony kika på en grej och sen vart det att åka hemåt igen. Dem skulle ut till garaget en sväng där det byggdets på för fullt för att göra ett av rummen tätare.. Nu sitter jag i Öset och vis ka väl snart komma fram tillv ad vi ska äta innan det ska börja festas för deras del. Själv blir det nog bara att köra på dem vart dem nu ska.. :)

Har haft lite samandragningar till och från men nu börjar man vänja sig vid dem på något sätt kommer ju bli värre sen i alla fall det kan jag nog vara lugn för.. haha!

Kram på er

Fredag 26 Mars

Vad är det här, är det någon svacka jag hamnat in som gör att jag har svårt att sova och sen vaknar med 10 minuters mellanrum? Är det något fuffens min hjärna hålelr på med.. Jaa, jag vet då inte!

Fick svar från tidingen i morse och dem bad så mycket om ursäkt och sa att om vi ville så skulle vi få en rättelse i nästa tidning. Men grejen var den att jag ville veta vem som gett dem tillåtelse att publicera och det visade sig vara en person som jag tror inte rikgit viste hur känsligt det var. ÄR ju två bilder som är jätte bra och vi skulle säkert kunna sälja dem till NT om dem ska göra något insalg av RSK i deras tidning. Men egentligen är det bara roligt att dem valt just min bild och Mys, men är tråkigt att vi inte får creed för det utan någon annan. Hur som helst så det är ingen big deal "en gång är ingen gång" som alla vet efter att ha lyssnat på Björn Rosenström. Så nu släpper vi det och jag får helt enkelt ta och hålla mer koll på avrt mina bilder tar vägen om jag ska bry mig..

Idag så ska jag träffa Linda och senare ska vi möta upp Emelie och ta en fika någon stans var så länge sen jag träffade Emelie nu så det ska bli skoj :) Ikväll så blir det nog mys med älskling och se på finalen av Let´s dance. Men tycker båda är lika duktiga så spelar ingen roll vem som vinner :)

Neej dags för lite frukost!

Vad ska ni göra idag?

p.s 55 dagar kvar idag tills han förhoppningsvis är här :)

Dagen idag (Torsdag)

NU är det full rulle i min mage mina damer och herrar. Jädrar vad han far omkring med baken och sparkar, mysigt :)

Inga bilder har tyvärr blivit tagna idag då jag inte hunnit och sen inte orkat. Sofie kom på besök och vi gjorde massa annat, jag som hade tänkt ligga på soffan hela dagen vart snabbt piggare då hon kom :) Vi kikade på lite bilder jag tagit med digitalkameran och sen åkte vi och fikade :) Hahah. Bilturen till fiket var lite av ett minne... Hahahaha!

Nu har jag och Jimmy precis ätit och dock inte det som ni andra säkert ätit idag på voffeldagen utan vi käkade de förra veckan så idagv art det Bacconröra och pasta :) MUMS! Nu blir det lite mys och sen kanske lillebror skulle komma förbi men vi får väl se!

I tidningen Roslagenrunt så var en av mina bilder med i ett repotage om Rådmansö sk, men inte fick jag stå som fotograf inte även en bild av My Bäcklund var med men inte heller hon fick stå som namn för sin bild :(

Dessa bilder var det som de gällde:


Rådmansö Riala en regnig sommardag den 18 Augusti 2009


Bilden är tagena av My Bäcklund då vi mötte Riala borta sommaren 2009

Puhh

Igår så vart de att fika med Marika och sen färgade hon mitt hår :) Så nu känner jag mig fräschare igen.. Är rätt viktigt just nu att man känner sig fräsch då kroppen inte är som den ska precis.. Har fettat på mig lite kring lår ocg rumpa och de är inte det snyggaste. Men att få ändra på något då är ju så viktigt så man får lite power igen. Så tack Marika som hjälpte mig :) Sen gick vi en promenix och de var kanske inte så jätte varmt fast solen lyste och de töade på, så vart bara en kort sväng.

Idag så vet jag inte riktigt vad jag ska göra är grått ute och jag ahr itne sovit så speciellt mycket inatt heller (som står i tidigare inlägg) så blir nog bara soffan tyvärr. Måste ta mig till affären för att köpa citrondroppar men kan göra det senare eller be Jimmy göra det efter jobbet då han endå har min bil..

Nu blir det frukost sen ska jag försöka få upp lite bilder till er här på bloggen på nya hårfärgen och sen kanske någon på bråkmagen!!

Torsdag och ny vecka

Wow, idag så går vi in i vecka 33 och det känns som om tiden går lite sakta nu faktiskt. Inatt var ingen toppen natt då jag har fått väldigt svårt att sova, vet inte varför! När jag precis somnat så vaknar jag av att han sparkar hårt som bara den eller är panik kissnödig, nästa gång jag vaknar är jag akut törstig, hur ska jag göra egentligen?



Vecka 33


Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.

Onsdag 24 Mars

Inatt hade jag så svårt att sova, var typ kissnödig hela tiden kändes de som, så några toabesök vart de kan jag lova er. Jimmy haha han sov på som vanligt fast jag springer fram och tillbax och spola måste man ju verkligen göra varje gång?! haha.. Så när Jimmys klocka ringde vid 6 så var jag redan vaken och tittade på honom.. När han åkt till jobbet så hände något och jag vart trött och somnade.. Så sov till 11 och de var skönt. Ååå de är ju så underbart väder ute idag så ska nog ta mig en sväng sen om jag hittar lite ork. Har ca 5 avsnitt kvar av greýs Anatomy första säsong jag vill titta på oxå. Men dem kan dröja!! :)

Jaa mina kära läsare det är helt galet att de bara är 57 dagar kvar.. Vad hände med dem där långa 9 månaderna som alla pratade om? Jag har faktiskt itne upplevt dem som så långa först NU!! Nu när jag går hemma så går all tid så sakta men imorgon byter vi vecka i alla fall och de är endast 7 veckor kvar. Vi låg och pratade lite om när man ska packa BB väskan egentligen? Vi kom inte fram till något bra men runt vecka 35 kanske kan vara smart, eller? Och när ska man börja ställa fram alla saker han ska ha? Jaa hur gjorde ni eller tänker göra som har eller väntar barn?







Fina vagnen (Emmaljunga sport edge duo -05)

VILL INTE HA MER SNÖ!

Vi vill ju ha sol nu inte snöblask varannan dag. Men någon verkar ha önskat sig massor med snö i år, frågan är bara vem?

Idag så vaknade jag tidigt vid halv 9 och kunde inte somna om så var bara att gå upp.. Eller jaa jag satte på tv:en i sovrummet och låg och halv tittade på nyheterna sen läste lite bok. Vid 10 gick jag upp och satte på datorn och sen käkade lite frukost. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på idag. Men har kommit i fund med att de blir en dag på soffan då gårdagen var väldigt mycket flängande, vilket resultetade i ryggont och sammandragningar i mängder igår kväll så jag nästan var berädd på att de var på G, haha inte riktigt kanske men tog ett bad åå det hjälpte så det var ju skönt!

Jimmy är på jobbet och de är så tråkigt när han är där och jag bara är hemma, tiden står lixom still. Men han jobbar ju abra till halv 4 så de går nog att uthärda!

Men är ju galet så dåligt de är på tv på dagarna är de bara för att folk ska göra annat eller varför sänder man inte lite långfilmer eller något?

Ruckbart läge

Ska nog inte ha frågestunder har fått in en fråga på snart 24 timmar haha så ger upp!!

Idag så var vi hos barnmorskan Jimmy jobbade så han kunde tyvärr inte följa med men Gudmor Linda gjorde mig sällskap så nu har även hon lyssnat på hjärtat och fått se lite vad vi gör på träffarna..

Idag så mätte vi som vanligt SF måttet som idag låg uppe på 32cm och sen lyssnade vi på hjärtat som slog 150 idag, mycket bra ligger fortfarande lite ovanför kurvan men innom ramarna. Sen pratade vi lite om att han bara sparkar på ena sidan och ganska högt upp. Hon undersökte mig lite och tro de eller ej men han ligger redan i rätt läge, vår lilla fis då! Hon pratade om tre steg ett vändbart läge: där barnet lätt kan byta läge och lätt vända sig. Ett ruckbart läge: menas att han kan om han är smidig vända på sig och ta sig ur de läge han ligger i nu (alltså nedåt med huvudet) men chansen att han skulle göra det är inte så stor då det är ansträngande. Fixerat läge: De sista läget då dem är fast i bäckenet och väntar endast på att få födas. Vi eller han är redan på de andar steget och de var lite ovanligt tydligen. Men jag misstänker fortfarande de att dem har räknat lite fel på BF då jag vart flyttad så mycket så kanske är så att jag egentligen är i vecka 33? en vecka före.. Men de gör inte så mycket då chansen att han skulle komma på utsatt datum ändå är ganska liten. Men är häftigt att han ska ner lite till bara så är han fixerad. Men när vi ska tillbaks i vecka 34/35 så får vi veta om han ligger kvar så eller om han blivit fixerad :) Hoppas!


Bilderna nedan kanske förklarar de bättre än mig:


Denna bild så är han i Ruckbart läge alltså rörligt läge han kan med lite ansträngning ta sig upp lite för att vända på sig. Men det är lite komplicerat!


Denna bild är han helt fixerat i bäckenet och kan ej ta sig ur för att vända sig då de är för trångt. Ända vägen är ut :)

FRÅGESTUND!!

Japp imorgon kan bli svårt att hinna att uppdatera då jag har hela dagen med annat. Så därför tänkte jag att nis ka få ställa alla era frågor, konstiga, underliga, pinsamma eller bara för att fråga något. Så passa på och ställ lite frågor eller kom bara med tips på allt möjligt..

Kram Jessica

60 Dagar kvar och tankarna börjar snurra!

En tanke som slog mig är att nu när de bara är 60 dagar kvar så känns de helt plötsligt lite konstigt.. Jag känner mig inte alls som en höggravid tjej, jag rör mig hyfsat ohindrad och jag förstår inte vart alla kilon satt sig förutom lite i ansiktet och på låren, men resten då? Jaja, jag är ganska lyckligt lottad som inte fått någon jätte mage än vem vet den kanske kommer, men tror inte det. Men blir lättare att träna bort en liten mage :)

Men vart har tiden tagit vägen dem där 9 månaderna som skulle gå så långsamt är snart över. Är ju redan i 8:de månaden och 60 dagar kvar, hjälp! Många tankar börjar gå i huvudet:
Kommer vi fixa det här?
Hur kommer förlossningen att vara?
Vart är jag när jag väl fattar att de är dags?
Kommer Jimmy att gå att få tag i på jobbet?
När ringer man in?
Hur gör man om vattnet går och jag är ute någonstans?
Kommer jag klara en vaginalförlossning eller blir det kejsarsnitt?
Vilken bedövning vill jag ha om jag vill ha någon? 

Jaa de finns ju ingen som har svar på mina tankar och svaren kommer att komma med tiden men måste bara skriva av mig lite om det för de känns alltid lite bättre då. Ni får gärna skriva och berätta om era egan berättelser om hur de startat och vart ni var osv.



Tröttmössa

Sitter och håller på att somna.. Är sjukt trött jag är fast jag inte gjort något speciellt idag! Känns lite som varannan dag jag är helt tömd på energi. Jimmy sitter och spelar fifa mot sin bror, de brukar ju gå så bra så han ska ju alltid försöka slå honom oxå.. Jaja, snart börjar de lite program på tv:en om jag orkar hålla ögonen öppna!

Silja (Deras katt) är helt galen då hon springer här fram och tillbaka och jagar något vi andra inte ser. Hon är lite rolig för rätt vad de är så kan hon börja fräsa åt sin svans som om den inte lyder henne!

HJÄLP!! Hittade två jätte gamla bilder..


Jimmy (ser iofs ut som vanligt) Jag (hjälp hur ser jag ut och neej jag ska nog itne bli blond igen) Min bror Daniel (säger bara, tur att du växt på dig lite Hahaha)



Här spelar Jimmy med RSK B-lag sitter och håller på med skon.

Snöig Söndag!

Idag så hade jag tänkt att åka och titta på fsk-rö men vädret säger att jag ska låta bli.. Är inga små flingor som faller här över Norrtälje! Nej så idag får de bli att göra något annat behövs lite pyssel här i lägenheten oxå så rastlös blir man nog inte. Imorse så var vi och handlade inför nästa vecka men vi glömde att vi ska äta middag ikväll oxå haha! Så får se vad vi hittar på eller om vi syns på någon restaurang senare i kväll..

Imorogn så är det återbesök hos BM ska bli spännande för ver nästan en månad sen nu. Men känner mig inte så orolig för han rör sig som en galning där inne emellanåt. Igår så gav han pappa sin en hel del med sparkar innan han (Jimmy) somnade.

Men jag måste få säga att nu får det vara NOG med detta vita täcke som täcker marken!! Var så skönt igår då man var ute och de rann av töad snö, så kommer de nytt idag.. Illa!

Har för övrigt lite bloggtorka så kom jätte gärna med förslag på vad ni vill läsa om :)

Helgen :)

Ska försöka göra en summering av helgen så här långt..

Fredagen så var jag med Sofie hela dagen och vi gjorde lite allt möjligt. Först så var vi till hennes brorsbil verksta i Rimbo för hon skulle kika på nya fälgar till sommardäcken :) Hon hittade ett par jätte fina som hon ska beställa näta månad.. :) Sen åkte vi hem till henne och hon visade sina föräldrar fälgarna på nätet och sen käkade vi lite lunch eller jag käkade lunch och hon käkade frukost.. haha! Men sen åkte vi till hennes brorsbarn Isak och hälsade på han är i sommar 1 år så jag fotade honom lite och ni kan se några bilder nedan :)

På kvällen så var det att handla till maten vi skulle äta med våra boys. TACOS! Tre dagen för dem men de är så lätt att göra så vi betämde att de fick de bli :) haha!
Senare var jag så trött så då åkte jag och Jimmy hem men de var en väldigt rolig dag och en mycket trevlig kväll Tack! :)

Idag så har jag varit hemma hos Linda i Baltora och bakat :) Vi bakade både vaniljbullar och chokladmuffins :P Sjukt gott vart de och ni ska få se bilderna vad heta vi var under tiden vi bakade :) HAhaha men de bjuder vi på :)



Från baket :)

Fråga!

Hej Jessica, visst hade ni skrivit faderskaps papper redan ? vart ringer man , skulle jag kunna få numret :) ? Mycket krångligt med allt tycker jag , har du börjat planera föäldraledigheten ? / Sarah

Hej Sarah!
Vi ringde till familjerätten i våran kommun. Men fråga din BM om nummer de borde hon ha koll på. Sen tror jag att de är killen själv som måste ringa för att boka tid. Du följer bara med för att bekräfta och vara vittne då han skriver på pappret :)
Joo de är en del att hålla reda på men att fixa faderskapet behöver man inte göra först efter om man inte vill ha de klart innan förståss. Fixar man papprena innan så blir de ändå inte godkända först barnet är fött, för att få födelsedatumen :)
Yes, eller vi har skickat in alla papper och längre än så har jag inte hunnit men vi har tänkt lite här hemma hur vi skulle vilja ha det... Men allt hänger på hur mycket jag kommer får i ersättning beroende på hur många dagar jag kommer ta ut i veckan! Helst skulle jag ju vilja klara mig på femersättnings dagar men kan bli svårt med ekonomin då och då finns de inte så mycket annat val än att ta för 7 dagar i veckan! Så vi får se vad f-kassan säger om hur mycket jag kommer få per dag :)
Men Lycka till :)

Torsdag 18 Mars

Idag har jag städat lite i sovrummet och sen tvättat och diskat.. Så känner mig nöjd för idag! Snart kommer Älsklingen hem och då är de dags för middag. Vi tänkte faktiskt tjuva på vofflorna och ta dem idag istället för nästa vecka! Nu är f-kassans papper inskickade och jag hoppas dem blir nöjda denna gång.. Nu har jag nämligen fått hjälp med dem så skönt!

Igår efter att Sofie hade jobbat klart så drog vi och fikade på flygis och senare kom farmor och gjorde oss sällskap. Vi pratade lite om hyran här och jag fick ett mess av farmor förut om att han kände att de var dags för oss att betala lite mer och de är ju fullt förståligt då hon har annat att betala oxå och eftersom hon inte bor här själv så är ju inte de så konstigt om hon vill ha lite mer betalt. Men om jag läste henne rätt mellan raderna så tror jag att hon helst skulle vilja sälja den här lägenheten för att kunna betala av sitt lån plus att få lite mer sparat till hennes pension. Vilket jag oxå kan förstå, så idag har jag ställt både mig och Jimmy i bostadskö och vi tänkte väl åka ner till RB och försöka pressa dem lite så vi kanske kan få lite förtur efter sommaren på en lägenhet, vore så skönt plus att farmor då kan sälja om de är så att hon vill de. Känner att vi levt på farmor lite länge nu och de är dags att hitta eget, men vi ska träffa farmor nästa vecka och prata om saken :) Sen får vi se vad som händer! Vi skulle ju vilja ha en större lägenhet nu när vi blir tre så kanske de är bra med en spark i arslet så vi kommer här ifrån oxå :)

Imorgon så blir det en hel dag med Sofie jag ska även fota henne och hennes brorsbarn så får se hur bra dem blir om de är något jag kan dela med mig av :) Bara hon blir nöjd så är jag nöjd, den att jag är så noga med bidlerna jag tar är en annan femma är ju inte jag som ska använda dem! Sen ska vi nog mysa med våra favoriter på kvällen och bara ta det lugnt.

Oj mycket prat här nu ser jag, dags för vofflorna!

kram på er

Bilder v.32

   

Magen står rakt ut idag som ni kan se på bilden i mitten så är den ganska spänd oxå :)

... Vecka 32 & 63 dagar kvar ...

Nu går de undan mina vänner! Han rör sig mindre nu och de känns att han är större och bökigare i sina rörelser. Han kan nig int elängre göra sina hopp och kullerbytter så bra även om han försöker och då är de som att hela magen sugs åt ett håll. Jag har lite svårt att tänka mig att jag faktiskt gått gravid i 217 dagar, de är ju helt sjukt, men ändå tycker jag att de gått fort! Men nu när man bara går hemma så stannar tiden upp lite och de känns ibland som en evighet kvar men icke. 2 månader och dem kommer gå fort för snart så är våren här oxå och då kan man röra sig lite friare ute :)

Gravid vecka 32

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Allt detta bestämmer ni själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

Onsdag 17 Mars

Jo men vist!!

Idag så vart de att röja lite eller ja jag halvt städade på rumsbordet haha! Sen var det anant som lockade tyvärr, typ datorn och sen fixade jag till mitt skabbiga hår lite.. haha!
Sen vart de upp till jobbet och fåhjälp av chefen med f-kassan så nu är de pappret klart och ligger på lådan så får hoppas dem är nöjda nu! Efter de så var det hem en stund sen slutade Sofie och vi åkte och fikad elite på flygis mysigt.. Farmor kikade även in och gjorde oss sällskap! Vart lite prat om allt möjligt..

Väl hemma igen så var de dags för middag och sen en tur till Ösbyholm. Så de var kort om min dag idag.. Hinner inte skriva så mycket mer då Jimmy behöver datorn!!

Men kommer ett längre inlägg imorgon då går vi även in i vecka 32 Yeehii!

Kram på er

Fråga!

Jag fick en fråga av Victoria men eftersom hon inte lämnat någon webb jag kan svara på så lägger jag ut svaret här..

Fråga
Vilken fin mage du har! :)
Har du inte fått några bristningar?

Svar
Tack så mycket de värmer att höra :)
Nej faktiskt så har jag inte fått några bristningar på magen (än i alla fall). Däremot så har jag fått en del på brösten som inte är så vackra men sånt man får räkna med då man är gravid. Åå på något sätt så hellre på brösten än magen, brösten döljer man ju hela tiden (oftast). :)


Tänkte även passa på med detta inlägg att öppna en FRÅGESTUND! Så passa på och ställ era frågor i det här inlägget så svarar jag på dem eftersom eller senast den 25 Mars :)

Gaahh

Jag blir galen. Sliter mitt hår och resultatet vart gråt och ont i huvudet.. Jag orkar inte med försäkringskassan!!! Har fått mitt havandeskapsbening beviljat och nu så ska jag fylla i ännu ett jävla papper med uppgifter om min ekonomi.... Hur många gånger ska dem ha sånt papper! Men jag får oxå skylla mig själv då jag inte tagit kopia av förra pappret som min arbetsgivare fyllde i så nu sitter jag här och undrar vad han fyllde i och vad ursäkta ordvalet men FAN vill dem ha? Förra årets, vad jag skulle tjänat i år eller vad jag tjänar från nu och ett år tillbax? Blir galen. Är ju inte så att de skiljer ca 2000 direkt utan ca 100 000 kronor då jag blivit äldre och jobbar mycket mer nu sedan mitt nya avtal som vart klart i december.. Så HJÄLP!!! Nu har jag fixat möte med min arbetsgivare imorgon så får se om han kan hjälpa mig eller om jag måste ta mig ner till f-kassan och bråka med dem direkt!

Kommer ju inte få ett skit i ersättning hur som helst men pengar är pengar och de känns skit jobbigt med ekonomin iallafall!! Vill bara sjunka genom jorden....

Är ju så att jag 2009 inte tjänade ett piss mot vad jag skulle ha tjänat i år (2010)!!

GRÅTER!!!

En sammanfattning av min graviditet så här långt!

Texten är inte så bearbetad än så ni får ta det för vad de är! :)

Tänkte jag skulle försöka berätta för er hur våran resa varit i graviditeten hittills.

Våran graviditet var både väntad och oväntad, för ingen av oss kunde tro att det skulle funka så fort. Jag slutade med p-piller för att jag mådde dåligt och läkarna sa att det kunde bero på att jag inte tål dem eftersom jag bytt så många gånger så stod valet mellan att sluta helt med preventivmedel eller att börja med något annat som var spiral eller p-spruta från min sida. Men jag kände att jag ändå snart ville ha barn och Jimmy kände samma sak så att vänta tre fyra år var för länge. Men aldrig kunde vi ens ana att jag skulle bli på smällen samma månad som jag slutade. Min sista mens första dag var i slutet av Juli och den 6 september gjorde jag ett positivt test, var då i vecka 6, efter egen beräkning. Både Jimmy och jag vart superglada men sen kom alla frågetecken fram som hur vi skulle berätta det, om vi kunde bo kvar där vi bor idag osv. Men problemen löste sig eftersom och alla blev jätte glada och vissa fällde tårar och andra ville krama om oss på en gång så bemötandet var väldigt positivt fån dem flesta. Mamma var den första som jag berättade de för men hon viste sedan vi var på Rhodos att jag skulle sluta med piller och hon såg fram emot beskedet som skulle komma. Mamma är ett stort stöd och är en av mina viktigaste källor som jag vänder mig till med frågor och allt om min graviditet för ens mamma har ju gått igenom samma sak och min mamma har gjort det 4 ggr.

Vi väntade några veckor med att höra av oss till mödra för det kändes för tidigt redan i vecka 6 utan ville liksom vara mer säkra först så en månad senare i vecka 9 ungefär så ringde jag och fick tid den 14 oktober hos MVC i Norrtälje. Första mötet bestod mest av massa frågor om allt mellan levnadsvanor och jobb till mitt och Jimmys förhållande och bostadsform. Dem tar även blodprov och kissprov för att testa olika värden och sjukdomar. Blodprovet gick sådär för mig då de bara fick ett av två rör för helt plötsligt så ville inte min kropp ge bort mer blod hihi. Vi fick vissa svar på en gång som att det inte fanns någon äggvita i mitt kiss vilket skulle vara farligt för barnet för att det då läcker på något sätt om jag förstod henne rätt. De flesta värden såg bra ut och pulsen och blodtrycket såg normalt ut. Skönt! 

Men Under dem veckorna som vi väntade på återbesöket hos mödra så började mitt illamående ordentligt och vissa mornar var så illa att dem förblev inne på toan. Hemskt.. Men Jimmy hjälpte mig så gott han kan, kunde bara vara mitt humör som gjorde att han oftast bara satt tyst med ett glasvatten i handen åt mig, de var jobbigt. Men efter kanske en veckas plågande så tog jag mig ner till Apoteket och köpte ett par receptfria piller mot åksjuka som skulle hjälpa mig att må bättre. De var min räddning med dessa tabletter så kunde jag fortsätta jobba och träna precis som vanligt. Även om träningen och matcherna vart lidande för att det enda som fans i mitt huvud var ju det lilla jag hade inom mig så tillslut tog jag beslutet att kliva av Fotbollen och bara ta allt som det kommer. Men jag kan verkligen rekommendera tabletterna till andra som har det jobbigt med illamåendet. POSTAFEN heter dem och är egentligen mot åksjuka men är hur bra som helst så är värt att pröva.

Även om man är gravid så fortsätter ju vardagen och det var ibland svårt och jobbigt under den perioden men jag har haft tur för efter vecka 14 så slutade illamåendet för mig och kommer väldigt sällan nu mera. Men de gånger de kommer så är det ingen fara, man överlever liksom. Är nog mer jobbigt för Jimmy som ser mig må dåligt. Men oftast hjälper det att bara stanna upp och andas i tio sekunder och sen fortsätta. Kroppen är uppbyggd på de sättet att du ska klara av det och även om du tror att det är du som bestämmer så lovar jag att kroppen säger till när det räcker. För mig vart det att sluta med träningen tidigt då jag fick hjärtklappningar och svårt att andas under aktiva perioder. Vart ju rädd då de hände och ångrar inte idag att jag valt att stå på sidan för då kunde jag verkligen fokusera på andra saker som jag kände var viktigare just då.

Den 7 december: Vecka 19 som vi trodde vi var i så var vi iväg för att göra ett ultra ljud inne på Odenplan där fick vi veta att vi var i vecka 17 (exakt vecka 17+3) och denna upplevelse var bland de mest otroliga jag någonsin varit med om, att se det lilla livet ligga där inne. Så häftigt att få se de små tårna och fingrarna. Vi fick veta att det kommer att bli en liten pojke. Var obegripligt att han låg där i min mage, man såg hur aktivt hans hjärta slog och att han rörde sig hela tiden riktigt coolt. Hon som gjorde ultraljudet kom fram till att hans BF datum skulle bli den 20 Maj. Kan faktiskt redan nu känna hur han ligger i magen, ibland blir det som en hård liten bulle som putar i magen så misstänker att det är han som visar upp sig. Men sparkar är svårt att känna.

Veckan efter, vecka 18 så var det återbesök på mödra hon tog resten av proverna som skulle göras och sen fick vi lyssna på hjärtat. Allt såg bra ut och fick veta min blodgrupp 0+, vilket skulle innebära att vi kommer att få en liten guling i Maj, Haha. Han kommer självklart inte att vara gul i huden för alltid utan bara de första veckorna. Nästa besök skulle komma att bli av i början av februari, då vi även ska börja mäta SF-mått och väga oss. Men till detta besök hade jag gått upp ca 3 kilo sedan första besöket, men blir nog en större mage till februari :). Tror faktiskt att jag förstår nu hur det känns när han sparkar och rör på sig. Men kan inte kalla det bubblar mer som puttar från insidan eller som muskelryckningar.

Första ordentliga sparken då jag inte längre kunde tveka om att det var lillem som sa sitt var i mitten av vecka 19, de var helt otroligt och på julaftonsmorgon så fick även Jimmy en liten puff också så nu kan man även känna det på utsidan om man har riktigt tur.  Vi har även fått lite bebiskläder nu av Matte och Bitte (farmor och farfar) men de var mest strumpor men de är ju så söta. Nu börjar det verkligen kännas ordentligt att man är gravid och att det faktiskt finns någon där inne. Moderkakan går precis någon centimeter ovanför naveln jag kan känna den när jag ligger på rygg.

Vecka 20 så började råmjölken att visa tecken då jag en kväll kände mig konstig i dem och klämde lite och då kom det lite genomskinlig vätska. Vart mest förvånad att det kom så tidigt för de är ju ett tag kvar tills någon ska äta av den. Han tar i ordentligt ibland och sparkar ganska långt ner på magen nu speciellt när jag sitter still, har fått för mig att det blir värre då jag pratar så han vill nog att jag ska vara tyst! Kissar börjar bli ett behov på nätterna då jag vaknar ca 1-2 gång per natt nu och måste gå upp och kissa!

Vecka 21 köpte vi vårt första sett med bebiskläder, var ett startpacket från H&M med ”Nalle Puh” på i stl 50, var jätte fint och man började längta på riktigt. En kväll då vi låg och mös i soffan så vart lillkillen som galen och sparkade på Jimmys hand som han höll på magen, var så coolt för hela handen flög upp och ner. Han skulle hela tiden lägga sig under Jimmys hand men de var dock svårt då han är större än Jimmys hand. Haha! Vi som bara skulle bara börja kika på vagnar nu efter halva tiden men när vi hittade en vagn som stämde in hur bra som helst på våra krav kunde vi inte låta bli att åka och titta på den. Den vi hittade var billigt begagnad på blocket och inte så långt härifrån där vi bor så vi åkte så klart och tittade på den. Den var riktigt fin och såg knappt använd ut varken utanpå eller inuti, dock lite solblekt på utsidan men sånt man får ta då det är begagnat. Något som jag hade prioriterat högt med vagnen var att den skulle vara lätt att dra och se snygg ut och denna vagn hade båda plusen så vi köpte den.  Eftersom de var en duo vagn så fick vi även med en sittdel och en liggdel, en skötväska i märket babybjörn och en ståplatta för äldre syskon! Denna vecka hade jag även min första ordentliga sammandragning var inte alls likt dem andra jag haft innan, jag kunde knappt stå upp utan fick hänga på Jimmy som så klart vart orolig, den varade i ca 1 minut sen gick de över och de upprepades aldrig.

Vecka 23. Nu börjar de allt dra i väg i Kg på vågen, tror jag är uppe på 7 Kg extra nu. Magen är väldigt mycket större och har växt ordentligt på en vecka, tycker i alla fall jag. Kläderna jag hade innan kan jag absolut inte ha längre så mina första mammabyxor fick följa med hem denna vecka då jag lessnade totalt en morgon då allt satt så man knappt kunde andas, så efter att jag slängt ut hela min garderob så beställde jag lite nytt större från internet. Vi var även på Ikea och köpte med lite skötgrejer hem till badrummet också men allt läggs just nu i en byrå så man slipper se allt ligga framme och längta ihjäl sig. Denna vecka vart jag klar med Havandeskapspenningen jag skulle söka då mitt jobb är ett riskjobb psykiskt och fysiskt så nu är de bara vänta på resultatet.

Vecka 25 var vi på återbesök hos mödra för 3 gången, hon tog blodprover och allt såg fortfarande jätte bra ut, näst intill perfekt! Denna gång fick vi även börja mäta SF mått, de låg på 24 cm så de var perfekt på kurvan man mäter efter. Lillens hjärtljud var däremot lite för höga men efter ett tag så gick de ner på 153 så då var Bm nöjd. Vi kommer nu att bli kallade var 3:dje vecka plus att föräldrar kurserna drar igång inom de närmsta veckorna.

Vecka 26 så var vi ner till socialkontoret och Jimmy skrev under faderskapspapperna så nu är det klart att han är pappa och vi har delad vårdnad om lillkillen då han bestämt sig för att komma ut. De ända vi nu behöver göra då han kommit är att ringa eller mejla till henne och tala om vilket födelsedatum de blev och vilket bb de vart. Nu har han även blivit lugnare i magen på kvällarna, vaknar inte längre av att han livar runt där inne så de börjar nog bli trängre nu eller så är det jag som vant mig vid hans rörelser.

Vecka 27 så kom våran efterlängtade bilbarnstol som hade varit på vift några veckor. Men nu är den här och den kommer vara super fin i våran bil. Har fått sådan smärta i ryggen nu så jag knappt kan sitta eller ligga ner bara stramar ner i ljumskarna så ska träffa läkaren nästa vecka då de är riktigt jobbigt då jag står massor på jobbet och får ont så fort jag gör något.

Vecka 28 så var det dags för återbesök hos BM för 4:de gången. Jag hade gått upp ca 3 kilo till så totalt 10kg nu och låg på 70kg prick. Sf måttet hade gått upp 4 cm till hela 28cm. Hjärtljuden låg på 153 precis som förra gången. Allt såg med andra ord bra ut och jag slipper fortfarande äta järntabletter då mina blodvärden ser bra ut. Denna vecka var vi på vår första föräldrautbildningsträff de var jätte roligt att se dem andra som väntar barn ungefär samtidigt.  Så nu ska vi ses en gång i veckan i 3 veckor och sen blir det återträffar då våra bebisar är ute. Nu har jag blivit 50% sjukskriven och 100% om två veckor. Nu så har jag även börjat att bli kissnödigare mer på dagarna då jag nästan så fort jag druckit eller ätit måste gå på toa för att tömma lite. Min BM sa sist att man ska försöka hålla sig ett tag så hela blåsan blir uttömt för annars bildas ”kisstenar” i övredelen av urinblåsan och de gör sjukt ont. Så nu måste jag börja hålla mig tills jag känner att de verkligen är dags. Men är inte alltid så lätt, ja brukar tänka att om jag ska ut och gå eller iväg så tömmer jag blåsan innan och sen då jag kommit hem igen.

Vecka 31 så känner jag inte så mycket sparkar längre är mer hela rörelser som gör att magen far åt olika håll. Nu ser man tydligt på utsidan då han rör sig och snurrar runt. Kan kännas lite obehagligt ibland då man inte är beredd på de och hela magen sugs inåt för att sen röra sig åt något håll. Magen börjar bli riktigt stor nu, för att vara min mage och jag ser inte längre mina fötter. Har hamnat i någon slags ”deppform” då jag inte tycker att jag passar i några kläder alls längre och håret behöver en ”makeover” snabbt. Men allt får vänta tills han är ute och jag orkar bry mig.


    
     vecka 12                   vecka 18                  vecka 23                vecka 27           vecka 30

Tisdag 16 Mars

Idag vaknade jag vid 10 och gick hem till mamma för att kolla till Eric som ligger hemma sjuk. Men han mådde bättre idag. Vi tittade på filmen " Ensam Hemma" och sen käkade vi lite lunch. Vid 13 så kom Daniel hem så då fick han ta över mig så jag kunde gå hem för att fixa lite. Men nu när jag kommit hem så fick jag ingen lust till att värken städa eller bädda till nya sänglakan i sängen. Neej, däremot så funderar jag på att stoppa in hörlurarna i öronen och gå ut och gå en sväng! Men måste överväga det lite till känner jag, sen så har jag ingen bra musik på min Ipod.

Igår då jag var hos mamma så vågade inte riktigt Eric känna på magen men idag när han såg att de sparkade så såg jaga tt han var lite sugen så då vågade han. Dröjde inte länge innan han fick sen en hälsning från Lillkillen. Haha han vart nästan lite rädd.

Igår skrev jag och Jimmy en veckosedel på vad vi ska äta och efter de så drog vi iväg för att veckohandla. För på något sätt är de billigare att göra så än att handla varje dag till måltiderna, ni vet det slinker alltid ner något man inte tänkt från början. De hade special erbjudande på blöjor om man handlade för 200 så vi köpte faktiskt vårt första blöjpacket och de var allt lite speciellt då hon i kassan tittade länga på Jimmy då han skulle betala! Haha..

Måndag 15 Mars

Jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort.. Idag är Jimmys första dag på "sommar jobbet" eller "säsongs jobbet" som han fått på sitt sista jobb i Spillan. Minns när vi satt och sa att nu är det en månad tills du börjar jobba åå då är de inte så långt kvar till Maj. Och nu har han sin första dag å då är det ju bara Maj 2 månader kvar. HJÄLP! Hänger inte med för fem öre och jag som trodde jag skulle vara skit nervös nu, men känner mig väldigt lugn inför förlossningen (än). 

Lillprinsen har de nog ganska trångt där inne nu mera han sparkar inte så mycket längre utan mer puttar och bökar runt med rumpa och huvud. När vi var uppe i dalarna så var det som en liten knöl mitt på magen och jag gissar på att det var en liten häl som stack upp där. Jimmy och jimmys mamma fick känna och de tror jag dem tyckte var häftigt. Jimmy som känt förut utryckte sig snabbt med "shit, vad är de där?" haha jaa älskling de är din sons fot :)

Idag så ska jag om några minuter bege mig till Lommarn och fika med mamma som är hemma med sjukt barn idag. Sen vid halv tre så blir det bad med syrran som ville hänga med och simma lite :) Sen måste jag upp till jobbet antingen idag eller imorgon! Får se men är lite strul med f-kassan och min sjukskrivning, men dem har nog bara glömt att ringa och sjukanmäla mig dit, men de måste ju göras om jag ska få mina pengar för att jag är hemma nu!

Neej dags att fixa mig lite och sen dra. 

Ska försöka att få upp lite nya bilder så håll utkik :)

Kram 

13 Mars

Just nu sitter jag på övervåningen hemma hos Jimmys mormor och morfar. Är riktigt skönt med solen som tittar in på oss genom fönstret men går man ut så blåser de skit kallt. Vi var in till Mora en sväng för att spana lite och för att inte bara sitta här hemma.. Men fanns inte så mycket roligt så vi gick en promenad men vart fort kalla och kände att vi lika gärna kunda åka hem. Vi var in på ett Apotek i Mora som hette "Kronans droghandeln" tror jag de var. Lite lustigt namn på ett Apotek tycker jag! Men man sa tydligen så om Apoteken förr!

Igår så var vi ju runt på olika köpmarknader som fanns på vägen upp. Lager 157 och lager 70 jag hittade en tröja som jag ska ha i sommar och ett par sandaler Jimmy hittade väl inte så jätte mycket han heller men en De Palma tröja och sen lite vårdprodukter. Men vi kände oss nöjda så då vi inet har så överdrivet med pengar direkt, lär vi aldrig ha men endå vi har så vi klarar oss.

Bebis i magen är lite vildare idag än vad han varit på några dagar, sparkar väldigt högt upp nu så ibland tappar man andan då han träffar något olämpligt!

Neej, nu så tog orden slut. Hoppas ni har en toppen lördag!

Saknar min Sofie <3

Seg

Idag har vi gjort en hel del. Jimmy åkte till sthlm vid 7 själv tog jag sovmorgon till 10, så skönt! sen drog vi ut till garaget för Jimmy skulle testa sina fälgar på Perlas bil, själv lekte jag fotograf. Jaa efter de så åkte vi till Okå och tvättade Audin så nu är den fiin inför resan imorgon. Passade även på att dammsuga ur den och göra den fin invändigt oxå. Jaa hur gick de då med lägenheten.. Hum, sanningen är att vi orkade inte efter allt med bilen så skiter i lägenheten tills vi kommer hem, nu så ska vi slänga ner lite kläder i en väska sen blir det sängen klockan ringer 07:00 imorgon men de var ett kort inlägg om min dag :)

Magen har båkat lite med mig idag då jag slarvade lite med maten imorse. vart helt illamående och sen kom de lite samandragningar, inget allvarligare, men de gör ju ont endå fick till och emd stanna upp och andas lite extra idag :) hihi!

Neej, dags att packa ner och sen ropar sängen efter mig oxå hör jag ;)

 God Natt på er :)

Vecka 31

Yeehhy! 9 veckor kvar nu och han väcke rmig varje morgon då han börjar sparka riktigt hårt, tur så når han inte upp till revbenen riktigt än. Han bökar massor på kvällarna och jag kan nästan känna vad de är han trycker med ibland.

Gravid vecka 31

 
 

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Läs om förlossningen här till vänster. Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Tvillingar

Nu är du antagligen lika stor som en mamma som väntar ett barn är i vecka 40. Men jämför inte allt för mycket, alla är olika.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 31 är det dags att besöka barnmorskan igen. Från vecka 31 sker besöken varannan vecka fram till vecka 40 om du väntar första barnet. Har du fött barn förut kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Sedan beror tätheten mellan besöken på om du går över tiden. Barnmorskan brukar nu lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera ditt blodtryck och hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är alltid välkommen att följa med.

Svårt att arbeta

Om du har ett tungt arbete kan du fråga barnmorskan om havandeskapspenning. Har du ont i ryggen eller andra besvär kan du vända dig till en sjukgymnast eller ordna läkarbesök för recept eller sjukskrivning. Du kan också använda din föräldrapenning i slutet av graviditeten.

Liten vill vara stor!

Hejsan!

Vilket toppen humör jag känner mig på. Tror att det är solen som påverkar mitt humör, man har ju längtat så länge efter vårsolen så man bli helt till sig nu när den är här :) Promenaden idag var så skön att om de är sol imorgon med så blir de nog en sväng till innan de är dags för lite tårta på kvällen. Juste måste hitta en bra present till en 2 årig liten tjej, någon som har något förslag?

När vi var in på flygis så mötte vi några killar i 10-13 års ålder och den yngsta killen säger högt "Absolutvodka med hallonsmak är jätte gott". Jimmy och jag stannade nästan upp och tittade på varandra och lixom, va vad var de han sa! Helt sjukt han kan inte varit äldre än 11 år och säger något sådant som om han festade och drack massor. Hallå? hur går de till? vart får dem de ifrån? Blir så rädd då sminkningen redan är ett problem bland unga tjejer och de börjar kanske redan i årkurs 2 med någon sorts smink (mascara, läppglans ögonskugga m.m) och nu drickandet som tydligen kryper neråt i åldrarna.. Har samhället för höga krav på hur man ska vara och bete sig redan i den åldern, kan de vara så att reklamen om att inte dricka sporrar unga att testa ännu mer? Vart är världen på väg?

Tankarna är många men tycker så synd om dem på något sätt. Jag själv drack min första cider då jag var 16 år.


Mår verkligen dåligt då jag ser denna bild..

Mars 9, 2010

Så skönt med solen som tittat fram hela dagen. Jimmy och jag var ute och gick i 2 timmar nyss och drömde oss bort då och då till om några månader då vi drar en vagn framför oss hihi. Vi slutade vår promenad på flygfyren där vi handlade tacos tills ikväll, vist jag får lite ont i magen av de men de är ju så gott så idag är de värt de :)

Tur att Apoteket ligger så nära när man behöver de som mest säger jag bara! haha.. vi bor kanske 20 steg från centrum så är inge synd om oss då vi behöver något.. Är bara latheten som skiner igenom ibland.

Här kommer lite bilder på de vi köpte igår.

Solstråle!

Idag var vi iväg till IKEA, jag, sofie och Jimmy. Mycket mysigt då vi gick runt och spanade.. Gick ganska fort att springa egenom IKEA denna gång då vi viste redan innan vad vi skulle ha. Vart ett litet stopp vid barnavdelningen bara.. haha! Sofi köpte sin byrå och Jimmy och jag handlade lite till Lillen, gosedjur och sängkläder :) Så nu kan jag med 100% säga att vi har allt de viktigaste i alla fall :)

Han hade lite frispel då jag och Jimmy var hemma hos hans mor och far. Jag satt med ett glas på magen och han skulle sparka på de där glaset vart jag än flyttade de.. haha!! Söt unge antingen var de inge gott eller så ville han ha mer helt enkelt..

Var även och hälsade på Sophie och Peter en sväng efter att vi kommet hem från IKEA. Var inte kvar så länge så missade äppelpajen :( Illa där! haha men Peter skvallrar nog om den var god eller inte.. Men jag tror att Chippen gjorde den perfekt ;)

Neej nu är jag väldigt trött så blir sängen direkt tror jag imorgon blir de sovmorgon sen får vi se vad vi hittar på, ska försöka få upp lite bilder på de vi köpte idag oxå så ni får se...

(om ni vill lämna förslag på vad ni vill läsa om eller vad ni vill ha mer av så skriv gärna en kommentar!)

Summering!

Heej :)

Ja idag så gjorde jag mitt sista pass på jobbet för iår, känns toppen samtidigt som de känna lite läskigt, vad ska jag göra nu?! Är ju ändå jobbet som fått tiden att gå så fort som den gjort hittills, men kommer nog på en rutin så småningom :)

Annars idag så var vi över till mamma en sväng, hon bjöd på fika och vi tittade på repsiren från Ousiders. De handlade om ungamammor och hur dem levde och såg på livet, typ!

 Imorgon så blir det Uppsala och IKEA. Ska väl mest kika och eventuellt köpa med oss en byrå till hem och lite grejer till köket. Men vi får se vad de blev imorgon blir ju sällan som man tänkt sig hemma sen i alla fall :) Vi försöker att panera en liten "lekhörna" här hemma men finns nog tyvärr ingen plats.. Så nu är drömmen att Jimmy får behålla sitt jobb efter sommarn så vi kan söka ett gemensamt lån och köpa något större :) En 3:a är ju drömmen :)

Veckan som kommer så är de ganska mycket som vi har planerat:

Måndag: IKEA
Tisdag:
Onsdag: Kalas
Torsdag: Städa hemma så vi slipper göra de då vi kommer hem. Packa inför dalarna!
Fredag: Åka till Dalarna på minisemester :)
Lördag: Hem igen?
Söndag: Hem igen?

Vad ska ni göra i veckan? och ge mig gärna mer tips på bra saker och tips inför spädbarnstiden :)

Kram

Stora tårar rullar på min kind

Puh, sitter och tittar på "16 and pregnant" och de är obeskrivligt hur de kändes då ett par beslutade sig för att adoptera bort sin dotter. Gör så ont i mammahjärtat att se hur de nya föräldrarna 2 dagar efter förlossningen tar med sig det lilla livet från de nyblivna föräldrarna.. De hade bestämt att de ville göra så för att de var så unga och hade ingen ekonmi alls men bara bilderna tanken gör mig så ledsen är en bit som tas ifrån dem och de syntes så tydligt att de var så ledsna över de. De grät hela tiden och lovade varandra att vara starka! Jag blir helt tom och mållös, tårarna sprutar och jag blir ännu mer rädd att de ska hända mitt hjärta något där inne... För tänk er själva om ni tvingades till ett beslut som leder till en adoption och ni kanske aldrig mer få se de lilla livet som varit erat i 9 månader som har era gener och kommer att likna er men som bara 2-3 dagar efter förlossningen tas ifrån er och endast minnen finns kvar. De jobbiga var att hon grät redan då hon krystade fram henne att hon redan då viste att hon bara var tillfälligt hos henne.. Nej fy! Jag vill bara krama om min lilla kille nu och tala om för honom att jag alltid kommer att finnas här och lever för honom nu.

Okeej, detta kanske bara är mina "hormoner" som gör att jag reagerar så starkt och tycker så synd om dem som väljer att adoptera bort men de går inte att beskriva hur de är att vara GRAVID och helt enkelt reagera så starkt på förlossningar och bebisar i allmänt!

Kram på er

Underbart

Solen skiner, lillen sparkar och frukosten är framme, kan de bli bättre?

Idag så är de inte så mycket jag ska göra förutom ett måste.. Jobba, annars hade jag nog tänkt mig ett varv på stan för att kika bara. Men många tjejer som jag vet vad de brukar innebära att kika, jobbigt! Nej, men jag har inte så mycket pengar denna månad och igår så köpte jag massa jätte fina begagnade babykläder, vissa kläder såg knappt använda ut :) Så nu är det fullt i byrån så de är tur att vi ska till Ikea i veckan för att köpa en till. Jag skulle dessutom få köpa hennes babygym och sittstol billigt så de tackar jag för då de kostar massor att köpa nytt.

Sofie och jag hängde ihop en stund innan jobbet igår hon var med mig och valde kläder till lillen. Vi åt lunch här hemma hos mig innan vi drog upp till jobbet båda två för varsitt kortpass. Jobbet gick hyfsat fort och Sofie körde hem mig. Hennes bil gick inte att låsa upp först var lite konstigt men gissar på att låset fryst men efter kanske 15 minuters jobb så fick hon tillsist upp dörren :) haha! Bilar men de var typ 14 minus så förstår att bilarna fryser när dem står ute ett tag.

Neej de var lite info om dagen och gårdagen.

Ingen som vill dela med sig av smarta köp till en nyfödd? eller vad man ska tänka lite extra på i början? (vad som helst)


Vecka 30

bebiskläder :)

Tänkte lägga upp lite bilder på kläderna som bara ligger i lådan och väntar på lillkillen. Detta är bara några av alla vi köpt. Vi har ca 4 bodysar i storlekarna 50,56,62 :)


Några av bodysarna :)
(Lindex, Nelly.se, Åhlens, H&M, Nelly.se, Lindex)

Let the music play!

Blir galen på mina tankar som far i huvudet just nu. Ska de vara så svårt att ignorera, att bara leva i att man vet hur de är och sen strunta i de man "ser". Men skulle inte de vara att blunda för något? Men är de så att en bild kan förvränga något? Jaja, är svårt att tolka!

Idag har jag inte gjort så mycket då jag mår som jag gör och sen är det snöstorm utan för mitt fönster så känner ingen lust att göra något. Skulle nog inte satt mig vid datorn heller man blir bara fundersam (är de något ni undrar så ställ frågan personligt och inte anonymt, kommer inte att godkänna dem då).

Träffade bror en snabbis eller han fick bli men personliga chaufför då Jimmy hade bilen. Först kryddan för att hämta ut ett paket sen vart de fika (i bilen) innan han körde hem mig igen. Men Jimmy hade missat en detalj till maten så var ju bara att ta sig ut igen för att köpa de som fattades till min köttfärssås. Nu stinker man matos och är proppmätt. Jimmy har dragit igen så nu sitter jag här och poppar musik för mig själv och väntar på att något bra ska starta på tv:en.

Måste få säga GRATTIS till Emmali som vart mamma här om dagen till lilla Max :) Vad roligt vi ska ha i sommar med dem små då vi far runt på olika fotbollsmatcher (hoppas jag). Önskar hela familjen lycka till :)

Längtan



Vecka 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Förkylda!

Jaa nu ligger vi båda förkylda är hemma, nyser om vart annat! men upp till jobbet blev de klockan 11 och slutade 15, var ganska så dött idag och då går ju inte tiden fortare för att man får stå i matsalen. Men är skönt att vara där för då slipper man stressa så mycket. Men folk glor lite rligt på mig då jag svajar runt där och städar i min egna lilla värd. haha!

Skulle simma idag hade jag tänkt men nu då jag som jag gör så blir de inteällt tills imorgon om jag mår bättre då, hoppas!

Ska även försöka hinna med att ta lite foton på kulan ikväll så ni får se hur stor den börjar bli. Nu får jag inte längre igen skjortan på jobbet! Haha vissa glädjs ju av de.

SLUTA SNÖA!

Finns det inte någonstans man kan vända sig om man inte vill ha mer snö nu? Tyvärr så gör de ju inte det och visa saker får man helt enkelt leva med att de är så. Men de är ju så jobbigt med detta slask som blir när de töar samtidigt som de snöregnar.

Idag har jag jobbat några timmar på mitt på dagen men var ganska dött fast de är lov för ungdomarna men kanske är så att första dagen sover dem bort för att orka vara uppe hela nätterna sen. Väl hemma igen så har de bara blivit massa tv för min del har inte haft lust att göra något annat då jag känner mig lite depp. Men vart godis sugen för en stund sen så vi gick till flygis för att handla lite så då fick jag mitt godis :)

Nu så ska jag snart titta på "halv 8 hos mig" så lär inte bli så mycket mer idag. 

Jimmy stackare är lite förkyld så han springer runt och nyser här hemma! haha..

Någon som någon gång hört denna: "Ni tjejer klagar på att föda barn men då vet ni inte hur de är då en kille är riktigt förkyld"

RSS 2.0