Storstädat och en mumsig hemmagjord hallonpaj!

Yes det är vad jag har ägnat mig åt idag. Mamma och jag var och plockade hallon hos Ola (min morbror) som jag sedan gjorde en super god hallonpaj på :) Annars idag har jag bara STOR städat hela lägenheten för att jag och Jimmy skulle slippa göra det ikväll. Är lite disk kvar som Jimmy just nu diskar upp medans jag bränner en ny cd till bilresan imorgon. Vi lämnar Norrtälje vid 9 tiden och rattar mot Rättvik!! Men de ska säkert stannas längs vägen så Liam får sträcka lite på sig och äta i lugn och ro.

Stackars Lilleman har feber och feberkramper, han har haft det två kvällar i rad nu. Men varje gång han fått en Alvedon så har han somnan innom en timme och sen sovit för natten efter en flaska mat. Innan så har han bara tok skrikigt och det har verkligen inte gått att trösta honom. SÅ jobbigt ska jag tala om för er!

Bjuder på några mumsiga bilder!

    

Hand- & Fotavtryck 29 Juli 2010

 

  

 

Skickar all min ENERGI till er KAJSA & DANIEL!

Kajsa min vän har inte haft en lätt graviditet hon är beräknad den 9 September men ligger redan på Danderyds Sjukhus med hela 5 veckor kvar. Men de är inte första gången hon är där, en gång ambulanshelikopter och ett tag gick hon med kateter. Nu är hon inne igen för att vattent gick redan i vecka 33 men sipprade då bara så dem avvaktade med en igångsättning, men självklart vart hon kvar och nästan inlåst på sjukhuset. Hon berättade att de längsta hon gick var till toan 3 m bort i samma rum.
Igår tänkte jag överraska henne med att berätta att vi (Sara & Jag) skulle komma och hälsa på idag, då berättar hon att vattnet rann till ordentligt i förrgår natt och att hon då börjat få sammandragningar. Hon är idag i vecka 35 (34+0) och det verkar som om bebis inte tänker stanna kvar där inne så länge till. Jag ber till gudarna här hemma att det kommer gå bra och att bebis är frisk. Kommer förmodligen vara en liten snutt dem får träffa och massa undersökningar kommer att göras.. Jag vill verkligen sända all min energi till er KAJSA & DANIEL och hoppas att bebis mår så bra att ni inte behöver stanna så länge på sjukhuset!! Och skulle det vara något så RING jag ställer upp vad de än gäller....

Till er mina bloggläsare så skulle jag gå in och läsa om hennes graviditet för den har inte varit lätt och snart så hoppas jag att vi får se en bild där oxå på det lilla miraklet :)

www.kajsarosander.blogg.se

Dags att ändra former!

Nu är jag verkligen trött på att se ut så här, och inte ammar man heller så man minskar inte i vikt av sig själv direkt.. Neej, dags att skaffa lite motivation. Jag tränar fotboll 2 ggr i veckan när det tillåter, men tänkte mer på hur jag ska komma igång här hemma med träningen. Ska nog börja med 15 minutersmodellen här hemma!

3* 10 Sutups
3* 10 Rygglyft
3* 10 Bållyft
3* 10 Armhävningar
3* 10 benböj (på båda benen)

Gäller bara att få in det till en rutin. Vad gör ni för att gå ner i vikt på egenhand? Har ni några bra tips på mat man kan äta? Ge mig allt ni har i erfarenheter :)


För ett år sen!

BVC Läkarn

Idag var vi ner till BVC och skulle träffa barnläkarn för 9-12 veckors undersökningen. Allt såg kanoners ut och han växer och tjocker verkligen på sig. Går ingen nöd på honom! Vart lite smått irriterad för hon pratade om honom som om han skulle vara för fet. Hon pratade om en amningsbula som barnen hamnar i då dem når sin vikt top och sen börjar dala men har man fettma i familjen så kan den kurvan komma väldig sent, kanske till och med uteblir. Kändes som om hon sa det till mig som om Liam skulle vara en av dem. Men troligtvis så påpekade hon bara att det var normalt att dem hamande i en sådan "bula". Jag sa att vi inte hade någon fetma i familjen så de är nog ingen fara. Hum, jaja hon ville väl bara säga att han var normalviktig men sa det på en konstigt sätt! Men man suger ju så klart åt sig som en svamp. Hur mycket väger era 3 månaders?

               
    Liams utveckling          
               
  Datum   Ålder, år, mån Vikt Längd cm Homf Övrigt
               
  100512   23:22 3.020 50 33 Vid Födseln
  100515   3d 2.995     Utskrivningsdatumet från Södertälje Sjukhus
  100521   1v2d 3.250   34,2  
  100527   2v1d 3.390   35  
  100602   3v 3.740   36,7 Ler stort första gången har börjat fixera blicken
  100614   4v5d 4.475 53 36,8 Pratar med sina första uttryck: Auuo, auui, wei
  100630   7v 5.645 55 38  
  100712   8v5d 6.340 57 39 Vänder sig från mage till rygg
  100728 Läkaren 11 V 7.165      


Där ser ni hjärtats hälsokort!
Dock ville hon inte mäta honom idag :( men de får bli vid 3 månaders kontrollen om några veckor! :)

Varje timme, vad har han fått för sig nu?

Såndana här mornar vill man bara dra täcket över huvudet och somna om igen. Mina ögon går i kors!! Han har vaknat varje timme inatt och jaa vad gör man inte!! Jag somnade medans han satt så nöjd i babysittern, gick inte att motstå. Frågan är vad de är som stör hans nattsömn? 

Senare idag ska vi till BVC och träffa barnläkarn. Ska ta upp det med att hans ena öra sticker ut lite och höra om det beror på att han sover på sidan, och vad man kan göra åt det, tejpa? Jaa, vi får se vad dem säger är ju inget världsligt direkt utan växer säkert till sig med tiden.. Neej, fan ska kika om guldklimpen har somnat så jag kan sova i en timme till innan de är dags att göra klart för dagens äventyr här hemma..

Ha en bra dag


(bilden är klickbar)

Fått från Lekplaneten :)

     

Min lilla ögonsten :)

Ålandsbåten för andra gången

Idag har Liam åkt båt för andra gången. Precis som förra gången så var han väldigt snäll. Min mormor, morfar, mamma och lillebror var även med.. Var riktigt roligt, god mat i buffén och sen lite taxfree på det. Tog även lite kort, dock inte så mycket men några stycken! :)

 

   

På väg hem till mig :)

 

Ny vecka = Nya möjligheter!

Ännu en ny vecka som ska avverkas, frågan är bara hur och vad man ska hitta på. Jimmy jobbar sin sista vecka innan han har lite semester. Men vi ska ju inte direkt vara hemma under hans semester så kommer nog inte kännas som någon skillnad. Vi ska till Rättvik och han lär ju hänga på grabbarna och jag och Sofie lär få ta det lite lugnare.. Vi åker troligtvis upp den 31:a men de beror lite på hur de är med jobb för Sofie och Jimmy, eller ja vi kan ju alltid åka upp på kvällen!

Back to today! Min mormor är nere och hälsar på så ska nog över till mamma på en fika sen, dem vill nog gärna träffa Liam igen. Sen skulle det vara skönt med en promenad så man kommer ut lite.

Är konstigt hur man så fort det blir kallare ute saknar värmen igen. Ville ju bada och sola några gånger till :) Men det här vädret som är nu så har jag märkt att Liam mår mycket bättre och är mer nöjd. Jag har köpt en super cool mössa till Liam som jag tänkte jag skulle ta kort på och lägga upp här men kameran hadde inga batterier, så blir kanske till nästa inlägg :)

Neej, nu ska jag mysa ner mig i soffan med världens fiinaste kille.

Bort tappad plånbok...

Förlåt för dålig uppdatering de senaste dagarna men har haft fullt upp.. Eller ja hela veckan har gått riktigt fort. Mamma har varit ledig så vi har varit mycket med henne och badat, varit på Ikea, gått lite på stan och så. Fredagen var jag ute hos Sara på landet sen åkte vi och grilla i Öset vart så mycket kött över!! haha, miss i planeringen då jag trodde Jimmy skulle ha matlåda. Jaja, man kan inte komme ihåg allt. Lördagen så spenderade jag 2-3 timmar att leta efter min försvunna plånbok, sen åkte jag ut  till träningslägret ute på rådmansö och hängde med tjejerna lite. Spärrade bankkortet och ringde polisen och gjorde en anmälan. Det första jag hittar då jag kommer hem och ska ta ett kort på Liam, jo min plånbok. Skönt var väl det men mindre roligt att jag ringt runt till halva stan innan.. haha! Sen vrt det även en liten danskväll med Sara. Så idag är jag helt färdig och mest myser med Liam :)

Hoppas ni har haft en bra helg :)

Kramar

22 Juli

Idag var jag ner till babyproffsen och köpte vagnen. Den var verkligen super lätt och vart super liten då man vek ihop den. SÅ en bättre rese vagn får man leta efter :P Liam ligger just nu och sover i den. Han gillade den massor låg och tittade ut när vi gick med den och sen somnade han så de var nog ett bra tecken ;) 1464 gick det på med Myggnät.

Vi har precis ätit här hemma det vart så enkelt som billy pizzor, onyttigt och kanske inte det godaste men noll lust att laga något idag och vårt grillgaller har råkat hamnat på grannens balkong under borta hos Sara så det fick vara.

Ska snart ta mig ut till träningen och träna lite tänkte jag, ska plocka upp Anniz så idag blir det att åka i tid, hon är ju tränare och måste vara där först! Så får jag verkligen hoppas på att det kommer fler och tränar idag, är faktiskt seriestart igen näste vecka, om jag inte har fattat det fel. Så är dags att väcka musklerna och putsa upp skorna efter semestern och ta sig ner ;)

Nope, nu ska jag hoppa på Jimmy som somnat i sängen.. Haha!!

Kram

Att stötta sitt barn

Jag blir rasande här hemma i soffan då jag sitter och tittar på "16 and pregnant", är en tjej som är 17 som är gravid och hennes adoptivföräldrar vill att hon ska göra abort. Dem säger hela tiden att det är hennes beslut men hotar med att kasta ut henne om hon väljer att behålla det och sen talar dem hela tiden om att hon aldrig skulle klara av det. SÅ VADÅ HENNES VAL!!! Klart hon är livrädd att inte ha någon stans att bo..

ÅÅåh nu gråter jag ännu mer när dem har adoptonscermoni. Hon ger över honom och sen självklart börjar gråta.. Men de hämska är att pappan i bilden vill behålla det men han tvingas oxå "förlora" sin son. Jag skulle aldirg tvinga eller hota min son/dotter till ett beslut som dem ändå inte vill, man ska kämpa för det som man själv vill och stå för det man tycker.. Men tycker bara att själva grejen är as jobbig, för tänkt om de varit JAG!

Liams nästa vagn!

Är förälskad i denna vagn: Avanti Moving Light! Nu gäller de bara att få Jimmy att gilla den :)

Någon som har testat den? Lämna gärna en kommentar om den :)

Kom igen nu tjejer!

Vad är det som händer? Varför är det inga ute och tränar. Det vart obligatoriska träningar från och med förra veckan och vi är fortfarande bara 6-9 som tränar, why? Ska vi ha något lag kvar i RSK så är det dags NU!! Alla som är där lägger ner massa tid och ofrar massor oxå, det handlar om att prioritera! TÄnker ni inte dyka upp så hör av er för nu är det bedrövligt dålig respekt för lagkamrater och tränare. Shape up!

Damn, så trött!

Jag vet inte alls vad som hänt med lillens sömn. Nu sover han massa på dagarna igen och minskat på sömnen på nätterna.. Idag skulle han upp redan halv 5. WHAT??!! Sov unge.. Men sen somnade han vid 7 och sov till 9. Men endå är jobbigt att gå upp vid 4.30 och försöka vara pigg för att leka honom trött igen.. Men men, blir att powernapa när han gör det sen :)

Skulle åkt till Björköörn idag med min mamma, men orkar inte då natten varit som den varit. Men jag hoppas på fiint väder imorgon så vi kan åka ut då, och skulle jag piggna till så skulle nog Kalle och dem ut senare. Haha!!

Så idag ska blir det slapp på soffan och blir det inte för varmt så blir det en låång promenad. :)

Neej, ska slå på en film jag hyrt nu och hoppas på att Liam vill somna en stund till sen :)

Kram på er

MVC

Haha igår när jag kom till MVC så efter ett tag så visade de sig att jag var där FEL dag. Haha var vist idag jag skulle dit, bra jobbat Jessica! Jag vet att det var den 20.de men jag hade skrivit upp de på den 19 i kalendern konstigt tyckte jag och gick dit igår, för jag hade väl kalendern med mig dit sist då jag bokade tid?? Neej det hade jag nog inte eller så var jag väldigt slarvig med att kolla vilket datum jag skrev upp tiden på.. Haha jaja, hellre en dag för tidigt en för sent. Så alldeles snart ska jag packa ner barn och mat i vagen och gå mot MVC här i Norrtälje för återkontrollen. Håll tummarna för mig, vill inte ha mer problem nu.

Kramar

Mina Lilla Raggare

   



Helgen

.. har varit helt fantastiskt rolig! I lördags så var det American Car Show och de är alltid lika roligt. Tony och Jocke stälde ut sina vackra och där hängde vi väl mest oxå. Det var så mycket bilar och så mycket folk att man säkert missade hälften av alla, sen kommer man på sig själv att mer gå och titta på andra än att kika på bilarna.. På kvällen så vart det grillning hos Biggs mamma och sen RaggarGårn. Var hur roligt som helt och damn vad fulla vi vart, tur att jag har en sådan snäll mamma som passade Liam denna natt för att jag skulle kunna vara med. TACK! Dagen efter så var man ganska seg men vart bättre vid 12 och jag hämtade mitt lilla hjärta som hade varit så snäll så, lite jobbigt vid 2 tiden berättade mamma men han hade somnat om igen efter ett tag. Söndagen vart oxå till att spela brännboll på kvällen och visa tog sig ett kvälls bad. Sen var det dags att åka hem efter som Jimmy skulle upp och jobba och Liam skulle i säng :)


Idag blir det "efterkontroll" hos MVC och efter det bär det av till Uppsala och IKEA :)

Får hoppas att ni haft en toppen helg ni med ;)

Kramar

Svar:

anna om Koppla hundjäveln!!:
koppla ungjävlarna istället för att klaga på hundar! har man ungar så får man väll som förälder ha lite koll på sina ungar??? ska man börja tänka på att anmäla hit och dit, så kan man lika gärna låsa in sig i ett hus långt i skogen där man varken ser eller hör någon! sluta klaga på hundarna, och ha koll på era ungar istället!

Svar:
Men Lyssna på dig själv! Du har inga barn va? men jag gissar på att du har hund. Vi älskar våra barn lika mycket som du troligtvis älskar din hund. Men nu var det faktiskt så att denna hund var ingen liten hund men väldigt ung. Dessa flickor var 3åringar som VAR Med sina fölädrar ute på gården och cyklade!! Tycker du att vi ska ha koppel på våra ungar och springa brevid dem? OM de är några som kan släppas lös i skogen så är det väl hundarna, där kan dem springa och nosa och hoppa hur mycket dem vill, är svårt att ta med cykeln ut i skogen. Men självklar så kan man från båda håll hålla koll? Men är man inne på en gård så BÖR man ha hunden kopplad finns människor som är livrädda för hundar och det är inte särskilt snällt att busa en hund på dem då, och sen säga att han bara vill hälsa.. Vet man att man inte har hundra ply på hunden så BÖR man ha den kopplad tills den lärt sig att lyda, eller? 
   
Anonym om Koppla hundjäveln!!: hehe ja fattar inte varför man ska gå runt och irritera sig på folk för... de va säkert inte så att hundägaren ville att den skulle hoppa upp på flickan... då e de ju fan mer illa när när ett barn blir mobbad ut av en idiotisk unge... där kan vi ju snacka om att man ska ha lite koll på sina ungar istället för å klaga på en hund som säkert bara ville hälsa.

Svar: Nej, självklart ville hon säkert inte det. Men hon gjorde inte särskillt mycket för att hämta hunden utan stod en bit bort och ropade på den, vilket hunden totalt ignorerade. Absolut, det finns många saker som är svårt kriing barn som man borde göra något åt, men de var inte riktigt de som mitt inlägg handlade om, eller hur? 
Även om hunden bara ville  hälsa så lär denna flicka vara livrädd för hundar en tid fram över (vet jag av egen erfarenhet). Dessutom tror inte jag att om du ville hälsa på någon, om vi nu ska jämflra djur med människor, så hoppar du på den och jagar han/henne om han/hon inte vill hälsa tillbax?

Koppla hundjäveln!!

Nyss ute på gården var det en hund som kom lös och så var det några småflickor ute och cyklade. Hunden hoppade på den ena så hon ramlade av cykeln och sen vart hon livrädd för hunden och började dem springa och skrika för dem var helt livrädda. Tillsist fick ägarn tag på hunden och då kom ena flickans pappa och var rus rasande förbannad, och jag förstår honom!! Idiot, håll hundfan kopplad när du går bland andra folk speciellt om det finns småbarn i närheten!! Hadde det varit jag som kommit där med Liam på armen eller i vagnen så hade jag anmält henne och dumförklarat henne helt och hållet!!!!! Fan vad arg jag vart när jag såg de...

Morbror Mattias



Ikväll har Mattias och Jimmy planerat att spela kubb och grilla lite gott här hemma hos oss. Det kan ju aldrig vara fel med grillat på en fredag eller hur?
Igår lånade vi ut grillen till Sara och Sanna och när vi var där och hämtade Jimmys hem nyckel som dem lånade av Jimmy när han var ute i Öset så berättade dem att våran grillgaller har råkat hamna på deras grannes ballkong. Haha, suck hur lyckas man!! Även en napp hade flygit ner hos dem under.. Så dem lär ju undra när dem kommer hem och hittar massa skit på deras ballkong. Bara dem inte kastar de för vi behöver de för att kunna grilla här hemma!!!

Just nu sitter jag och väntar på att Madde ska vakna här i huset brevid, hon sov hos min bror idag. Får se vad vi hittar på idag blåser för mycket för att åka till något badställe, neej inget sånt idag men film som jag pratade om tidigare skulle inte vara helt fel!!

Uppe med tuppen, eller ja han kanske oxå sover än?

... Vad vet jag!!

Jag och Liam ska snart köra Jimmy till jobbet för idag ska vi ha bilen.. Madde kommer över till oss då hon vaknat och jaa kanske vi åker ut till björköörn?! Vi får se hur varmt de blir först! Måste blåsa lite om man ska åka ut dit för annars dör man ju där. Annars så har ja inga idéer på vad vi ska göra.. kanske bara dra en chill dag och hyra en film eller något. Avatar är ju så himla bra så funderar på att hyra den och sen bara luta mig tillbax och njuta i soffan! Laim lär somna gott sen hoppas jag han är så gnällig just nu..

Nej måste dra nu! Skriver sen..

Underbart väder

Idag var det häligt ute inte för varmt och var en skön dag nere på stranden. Hade med mig parasollet Liam fått av sin gudmor som han mesta dels låg under, även Milian låg där och gjorde Liam sälskap en stund :) Var i och badade men vattnet är så varmt att det knappt svalkar att hoppa i plus att der rinner av en så fort man går upp igen. Liam tyckte mindre om att bada idag och vart skit sur då jag doppade ner honom för att svalka av honom lite, så vart bara en gång för hans del. Idag var vi oxå fler än vi brukade, Kajsa, Mia & Haylie och sen Saras Syster var med och jag och Sara oxå förståss.. Mycket trevligt!!

Men nu sitter vi hemma igen och väntar på att pappa Jimmy kommer hem om timme så vi sen kan dra, för jag ska nämligen träna idag igen. :D Är roligt då man ser fram emot att träna till skillnad från förut då jag kände mig tvungen och inte ett dugg sugen!! Så jaa, det är väl så våran dag har varit och kvällen kommer inte bli så mycket mer heller.. Liam och Jimmy ska nog till Farmor och farfar medans jag tränar så dem får se honom lite oxå.. Så då blir alla nöjda. Sen får han vara hos mormor hela kvällen på lördag om han inte blir jävligt piss off som han brukar när han är där.. Förstår inte varför??!! Men men, bara att kämpa på :)


Neej, ska ringa Jimmy och höra vad vi ska äta eller om vi ska åka ut till Öset direkt?!

kram på er



Det är så varmt för min lilla prins att han ligger under ett parasoll och sen när vi kommer hem är det bara att sätta på fläkten och blåsa lite på honom :)

Gäsp!

Går dagen var väl inte något speciellt som man kunde ha hoppats på kanske. Slut på kontot, vett ni! Dagen spenderades i solen med Madde och Sara, mkt trevligt. Var i och doppa mig några gånger och även Liam fick sig ett svalkande dopp. det gick förvånansvärt bra och han gnällde bara då mammas bekini bar kall och blöt. På kvällen åkte Jimmy och lirade lite boll med grabbarna och tog ett kvällsdopp i någon pool vid vreta. Själv stannade jag hemma och tittade på "Livet på BB" på kanal 5. Men jag såg bara på det i ögonvrån då jag pratade med Mia i säkert 40 minuter. Hon ska komma hit och hälsa på idag, det är ju inte så ofta vi hinner se varandra, men Haylie ville så gärna komma och se Liam igen :)

Nu ska jag söva Liam som tröttgnäller i babysittern så får vi somna ett tag till innan Mia och Haylie kommer :)

Vad ska ni göra idag?

Lillskrott 9 Veckor!

Vecka på vecka rinner iväg och vart tar tiden vägen, rätt var det är så gör han något nytt som får mig att hålla anndan av stolthet. Han är så pass stark i benen att när jag sätter honom upp så ställer han sig hellre upp själv. Han är lite mammig och Jimmy fick kämpa medans jag var borta igår men han är ju faktiskt bara 2 månader man glömmer de så fort för att det känns som om han alltid funnits här, för det är verkligen svårt att tänka mig mitt liv utan honom...


Du kan få vem som helst att smälta :)

5 fantastiska år

Idag är ingen vanlig dag för för fem år sen den 14 Juli så vart jag och Jimmy tillsammans :) Och då hade man nog aldrig kunnat gissa att vi skulle skaffa barn 5 år senare. Tiden med dig baby har varit den bästa i mitt liv, och den tuffaste. Vist har vi haft våra gräl och 2 uppehåll men trots de har vi läkt alla sår och idag är det bara små mindre märkvärda ärr. Att ha fått dela dessa år med dig är inget jag någonsin kommer att ångra, det vi skapat är något som jag hoppas kommer hålla tills våra gravstenar ställs upp. Det är obeskrivligt vad jag känner för dig och de vi tillsammans har lyclats bygga upp, ett gemensamt liv, EN FAMILJ! En son som dagligen påminner mig om min kärlek till och vad som är värt att kämpa för, för utan dig skulle inget av detta vara möjligt! Dem tre vackraste orden får beskriva min kärlek till dig: JAG ÄLRSKAR DIG!

...

Fan vilken mensvärk jag har plus träningsvärk. Haha det känns att man lever och det kämpas för att ta sig tillbax på banan! Ögonen mina håller på att åka igen hela tiden så väntar nu bara på att Liam ska somna i sin säng inne i sovrummet så jag oxå kan sova en stund till.. Mensverken påminner mig om samandragningarna och förvärkarna. Fast man längtar nästan lite tillbax till den stora magen och spänningen då man satt och klockade värkarna.

Nej, nu sover han så ska passa på att få någon timmes sömn till :D

Värk

Fan vilken mensvärk jag har plus träningsvärk. Haha det känns att man lever och det kämpas för att ta sig tillbax på banan! Ögonen mina håller på att åka igen hela tiden så väntar nu bara på att Liam ska somna i sin säng inne i sovrummet så jag oxå kan sova en stund till.. Mensverken påminner mig om samandragningarna och förvärkarna. Fast man längtar nästan lite tillbax till den stora magen och spänningen då man satt och klockade värkarna.

Nej, nu sover han så ska passa på att få någon timmes sömn till :D

Träning nr 2

Igår gick det mycket bättre att träna. Jag var helt slut efteråt. Men fan vad roligt det var, att äntligen få ta i så kroppen får svettas och jobba hårt. Vi hade en gästtränare där igår som var riktigt bra,  han hade tydligen tränat större lag som Aik-damer. Det var lite coolt, han får gärna komma fler gånger för mig! Haha, jag fick en klockren kommentar, han viste ju inget om mig att jag ex inte har tränat på 1 år eller att jag faktiskt fött barn för 2 månader sen. Men i alla fall, jag springer och ska sjuta på volley och missade ALLA mina chanser så då säger jag högt "vad är det med mig?" då svarar han "du behöver bara träna...en del" säger han efter att ha haft 3 andetag som mellanrum haha, tur att jag inte är den som tar åt mig då jag vet om min bakgrund!

Han avslutar träningen med lite löpning och tro mig där dog jag nästan eller det kändes så i alla fall.. Jag körde hem syskonen Pettersson och Ida innan jag kunde landa hemma i soffan med Liam som vart gnällig mot stackars pappa som trodde han skulle få vila :P efter en dusch och en lyx behandling av kroppen. NICE.


Nej nu somar Liam i min famn igen så ska väl bädda ner oss ett tag till :)

Kram på er
(och tack annonym)

Från skorpion till kokt kräfta!

 



Haha, jodå satte!! Jag har solat och badat med Linda idag och nu när jag kom hem igen så opps, är jag väldigt röd! Får hoppas det lägger sig tills ikväll då jag tänkt göra ett nytt försök och träna!!

Tillbax till idag.. Linda och jag handlade med os massa smakigt och åkte till Baltora badet och sen har vi lrgat där och stekt oss hela dagen från 11-15. Liam låg så snällt och sov i vagnen i skuggan hela tiden så idag har han varit super snäll mot sin mamma! Var ner och doppade fötterna med honom innan han somnade men det var ingen hitt de inte. Stackars liten vad han tog i och skällde på mig, men sen somnade han fiint i vagnen där det även fläktade väldigt skönt!!

Men det börjar rödna på nu ordentligt. Jag tog en kall dusch då jag kom hem men behövs nog snart igen.. haha!

Jag skulle ha tagit med mig kameran men glömnde den hemma tillsist endå Men han sov ju bara och oss ville ni nog inte se!! hahaha..

Fortsätta blogga eller inte?!

Jaa jag sitter och funderar på om jag ska forstätta blogga eller inte.. Händer ju inte allt för mycket på dagarna för oss här hemma då de är för varmt ute under sommarn och sen är de ju inte allt för många som kommenterar heller, å på något sätt är de ju det som får en att forsätta att några läser och kommenterar. Jag vet att detta sätt är som att tigga om kommentarer men är inte det jag är ute efter utan mer om jag hinner med det!! Sen är det klart att om jag fick mer kommentarer och tips på vad ni vill läsa om så skulle de vara roligare att blogga oxå.. Så vad tycker ni egentligen? Är min blogg intressant och varför? jag behöver lite pusching från er tror jag!

Det löser sig nog är ju svårt att låte bli att blogga men skulle ju lika gärna kunna skapa en lösenordsskyddad blogg och skriva mer som en personlig dagbok, med mer detaljer om jag bara vill skriva utan kommentarer och läsare. Men det verkar oxå väldigt tråkigt, haha så vi får väl se!! Men tanken finns av båda förslagen.

 

Liam 2 Månader idag

Säger det igen som så många gånger tidigare Tiden går så fort! Idag är det redan den 12 Juli och mitt lilla hjärta blir 2 hela månader. Tiden går fort men de har ändå känts som om han funnits här hela tiden, skulle aldrig kunna tänka mig oss utan honom! Just nu är det så jävla varmt och kvavt ute så han ligger nu naken på en handduk innan för balkongdörren så det fläktar lite på honom.

Vi var hos BVC idag vid 14 tiden och jädrar vad han växer på sig.. Efter som han har fått Torsk på tungan så fick han nu något medel på tungan som ska ta bort svampen. Man vet inte riktigt varför dem får det men nu blir det att vara ännu nogare med att rengöra alla hans munsaker (ex, flaksor, nappar) genom att koka dem VARJE morgon! På vägen hem så tyckte han inte alls om värmen och var helt gnällig där han låg i den varma vagnen.. Sstackars liten, vi stannade på Mormors jobb så han fick svalka sig lite med en kall pappersduk i pannan.

               
    Liams utveckling          
               
  Datum   Ålder, år, mån Vikt Längd cm Homf  Övrigt
               
  100512   23:22 3.020 50 33  
  100515   3d 2.995      
  100521   1v2d 3.250   34,2  
  100527   2v1d 3.390   35  
  100602   3v 3.740   36,7  Första Leendet Fixerar blicken
  100614   4v5d 4.475 53 36,8 Första uttrycken Auui, aoou, aii
  100630   7v 5.645 55 38  
  100712   8v5d 6.340 57 39 Vänder sig från mage till rygg
               



Självklart ska ni få en bild på min prins!



Flowers And Butterflies









Torsk på Tungan!

Liam har åkt på att få torsk på tungan. (För er som inte vet vad de är så kommer en beskrivning längst ner sen.) Han verkar inte lida av det så får se om det läker av sig självt, jag hjälper honom med vicyvatten så vi får väl se.

Torsk på tungan:

Torsk är en svampinfektion som framför allt spädbarn får. En vitaktig beläggning bildas på tungan, insidan av kinderna och i gommen. Ibland kan man uppleva att barnet har lite problem med att äta.

Det är inte farligt för spädbarn att ha torsk i munnen och man behöver inte uppsöka barnavårdscentralen eller annan vårdcentral. Oftast läker torsk av sig självt utan behandling.

Om man vill försöka att få bort beläggningen kan man pensla med mineralvatten som innehåller natriumbikarbonat, till exempel vichyvatten. Man använder tops och penslar i munnen flera gånger om dagen, särskilt efter måltiderna. Om barnet använder napp kan man doppa nappen i vichyvatten.

Om man ammar kan brösten bli infekterade av svampen. Då blir bröstvårtan och vårtgården röd, irriterad och öm. Pröva att pensla med vichyvatten efter att barnet har ammats.

Är trött på att vara mig!

Jag får panik på den här värmen!! Skulle bara vilja slänga mig i havet men fan orkar inte packa ihop och sätta sig i en varm bil för att ta sig ut. Neej, får nog bli lugnt här hemma idag!

Jag har hamnat i någon slags deppform. Jag var så laddad att få snöra på mig fotbollsskorna i tisdags så luften gick helt ur mig då jag inte ens kunde göra en bresida, inte ens springa i skorna. Så jag sitter i soffan nu över trött och skulle kunna börja böla för att min DUMMA tå ska bli bra.. Jag hatar just nu att vara JAG!! Känns som om allt går emot och inget blir riktigt bra. Jag vill ju börja träna nu men kroppen känns bra då ska en jävla TÅ jävel hindra mig från att göra det jag ÄLSKAR en dag i veckan!!! Jag har nu försökt med alsolsprit i 3 dagar och känner ingen skillnad alls och nästa man läser om är operation av tå nageln. JAG VILL INTE DE!!! Hatar sprutor hatar operationer och är livrädd för smärtan..

Det ända som får mig att gå upp på mornarna är Liam annars hade jag nog legat kvar där i och bara skita i allt. Usch ögonen vätskas nu och fan så irriterad och trött jag är på att vara jag!!

Jag behöver verkligen lite pepping för att orka med och kanske orka göra något åt saken.. Läkare har jag sprungit till HUR MÅNGA GÅNER SOM HELST! Vill inte en gång till, men kanske jag måste.. Åååh snälla hjälp mig för annars kommer de bara gå utför..

Sömnen!

Liam vaknade i morse 03:30 försökte söva om honom men han ville inte alls sova längre så Jaa det var bara för mamma Jessica att ta sig upp ur den sköna sängen!! Nu väntar jag bara på att klockan ska bli halv 6 och Jimmy kommer upp. han ska hjälpa mig att bära ner all tvätt som jag ska tvätta idag. Har tid mellan 7-11 men tänkte starta lite tidigare eftersom jag ska köra Jimmy till jobbet vid kvart över 6 och då vill jag ha det i tvättmaskinen redan så de bara är att kasta i torktummlarn då jag kommer tillbax :)

Sen lär det inte bli några undantag på vädret i dag heller så funderar på att ta mig en tur till Saras Landställe och hänga med dem och bada i deras pool där ute. :) Sen till kvällen är det lite jobbigt för har råkat boka upp mig på två olika saker, dummt Jessica! Men tänkte inte på de första när jag sa ja till det andra.. Så måste ringa några samtal idag.. Typiskt mig!

Livet är underbart så här klockan 4 på morgonen. Liam sitter i sin babysitter och stor ler. Ute är det svalt och skönt, nästan kallt. Men man suger åt sig vädret nu så man kan motstå värmen sen. Det är inte låånga reklamer på tv och de sänder hyfsade program :)

Kram på er

Finns många sätt att sova på!

 

        
 

( 8 veckor igår vart våran lilla prins, tiden går alldeles för fort)
På måndag är han 2 Månader mamma lilla kille då!

Ekonomi VS Barn

Jag fick en ett önskemål om att skriva mer om ekonmin kring en bebis. Men det är jätte svårt att göra men kan ju berätta att det kostar en hel del varje månad.. Liam går ju på två olika ersättningar pga hans mage. En semper "Bifidus" och sen vanliga semper ersttning oxå. Bifidus finns att köpa på apoteket och är ett special ersättning för förstoppning, det har laxerande i sig och hjälper honom att lättare få ut bajset, kostar mellan 95-99Kr Skifftar mellan Apotek till Apotek. Den vanliga Sempter ersättning "Modersmjölkersättning" kostar ca 65 kr och finns i vilken livsbutik som hellst. Men sen ska man inte tro att det räcker met ett av vardera packet i veckorna, nix, De går ca 2 packet Bifidus och 3 packet Modersmjölkersättning så bli några kronor. Sen får vi inte glömmar att maten ska ut oxå och att det då behövs en hel det blöjor hemma. Går kanske ca ett packet (90st) på en månad och dem packeten ligger runt 150 kr. Så det blir några hundralappar i månaden.

8 Paket Bifidus
12 Paket Modersmjölkersättning
1 1/5 paket blöjor.

Total kostnad: ca 1807kr i månaden
. Men då går det inte riktigt åt så mycket mat som det står ovan men de är olika vissa dar äter han hur mycket som helst och andra dagar lite mindre.. Men detta är bara ungefär. Men ska spara alla kvitton en månad så ska vi se vad de hamnar på :)

Sen får man inte glömma bort tvättlappar och sånt som oxå går åt. De kanske oxå går på 3 för 50 kronor eller något sånt är lite olika.. Så det kostar en del att ha barn i månaden så därför står jag fortfarande fast vid att de är bra om man har en fast ekonomi då man väljer att skaffa barn annars är det väldigt tuft då man faktiskt inte får mycket alls i bidrag för att vara hemma och sköta om barn. Jag får ca 9.000 i mammapenning och 1050 i barnbidrag och då går 1807 direkt till de som står ovan sen har jag ju räkningar och lån som alla andra som inte bor hemma idag har så jag är glad om de finns 1000-500 kronor kvar till mig själv och mina behov, då betalar oftast Jimmy maten och bensinen oxå. Så det är tufft men vi klarar oss. Snart så ska vi eventuellt sälja Audin och betala bort mitt lån så då får jag lite mer kvar i månaden. Sen blir det inte någon fiinare bil först nästa sommar men då har jag nog börjat jobba igen så då får jag ju mer inkomster varje månad. 

Jag ska försöka hålla koll på vad jag handlar till Liam så ska ni få se om en månad vad de faktiskt kostar. Detta är ju bara ungefär!!

Hoppas att det är något sånt här som du menar? Annars får du skriva igen Anna! 

Till dopet.

Vi vill ju döpa Liam och nu har jag hittat några sång som jag så gärna vill ha med.. Den första är från filmen Tarzan, den andra från Lejonkungen och tredje från Aladdin här har ni texterna:

Nummer 1

Så gråt ej mera
Det ska bli så bra
Kom ta min hand
Här finns jag
Jag ger dig skydd nu för allt omkring dig
Och jag finns här, gråt ej mer

Ett litet liv
Men ändå stark
Här i min famn så är du trygg och varm
Det finns ett band som aldrig brister
Jag finns hos dig, gråt ej mer

För du finns inom mig
Ja du finns inom mig
Från denna stund
Nu och för evig tid
Du finns inom mig
Mitt hjärtas hemlighet
Du finns här inom mig
Alltid

Nummer 2


Från den stunden
Vi kom hit till jorden
Vi möttes av sol ovanför
Finns mycket mer
Än det du och jag ser
Mycket mer än vi känner och hör
En kärlek som är oändlig
Men så lite som vi kan förstå
O den sol som gick ner
Någon annanstans ger
Ett gryningsljus att förlita sig på

I en värld full av liv
Allt förenas här
Som en cirkel sluts
Av kärleks kraft
Alla har en plats
Allting har en mening
Det är vår värld
En värld full av liv x2



Nummer 3

Jag kan visa en värld
Vacker, bländande, härlig
Säg om du ska va ärlig
Har du drömt om den ibland

Jag kan lära dig se
Bortom magiska under
Oförglömliga stunder
Om du flyger bort med mig

En helt ny värld
Ifrån ett annat perspektiv
Ingen bestämmer här, var och när
Blir glömt högt ovan molnen

En helt ny värld
En plats jag inte visste fanns
Men här syns allting klart, så underbart
Att va här i en helt ny värld med dig

Kan jag tro det jag ser
Känslan är utan gränser
Ofattbart det som känns här
I en himmel utan slut

En helt ny värld
Blunda inte, jag ber
Så mycket vi har kvar att se
Nej, försök hålla andan
Jag är en stjärnas sken på himmelen
Och jag kan inte återvända hem

En helt ny värld
Överallt finns nåt nytt
Vi gör en upptäcktsfärd vi två
Varje stund är en önskan
Och jag ska fånga den och spara den
Då väntar sen en helt ny värld med dig

En helt ny värld
En helt ny värld
Som öppnar sig
Som öppnar sig
Ett drömpalats
En magisk plats

För dig och mig












Vad vill NI ha?

Okeej, nu är det inte många som kommenterar av 140 läsare.. Så då underar jag vad vill ni läsa om, ha mer av eller andra tips för att ni ska bli intresserade och vill delta mer i min blogg? Är ju inge roligt att blogga och inga kommentarer... Så ta chansen och hjälp mig på vägen att få en bättre blogg :)

Kramar

Vi känner inte till våra föräldrars kärlek till oss förrän vi själva blir föräldrar

Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnistra och jorden är varm
och himmelen utan prick?

Vad är det för tid, vad är det för år,
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn?

Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst miljoner år på denna enda minut. 

 

Träning nr1

yes igår snörade jag på mig skorna och tänkte göra min första träning med fotbollen för i år. jag sätter på mig skorna snörrar dem och ska s en börja gå... Tvär stannar för att men högra stortå bara skricker nere i skon att släppa ut den.. Suck!! Joggade två varv men det gick inte över så tar av mig skon och tittar lite närmre, gissa vad jag ser im inte ÄCKLIG nageltrång!!! Var ut på nätet nu och försökte läsa om vad man kan göra och det enda som verkar vara är operation. ROLIGT... Not!! Så så roligt var det med det och en boll kunde jag absolut inte sparka på.. Men nu har jag klippt ner och lättat på trycket så får se hur det blir nu. Jag läste att man absolut inte skulle göra så så det ska bli intressant och se vart de här slutar, Operation?
Såg någon film om ingreppet på en sida och ser verkligen inte skönt ut då de drar bort hela roten på nageln oxå... Hjälp vad ska man göra!!??


Liam Piam Päron Stjärt!!

   





Idag har vi kämpat lite med nackträning på mage.. Men han lyfter huvudet bara åt ett håll?! Han är lite sne oxå märkte vi när mamma (mormor) var här igår.. has huvud lutar lite åt höger så nu ska jag försöka få honom att sova åt andra håller men de är inte lätt.. Eller att komma ihåg att bära på andra amren. Nu för tiden så sitter han själv i babysittern eller ligger i babygymet på golvet men han, som sagt ovan, tittar bara åt ena håller oftast. Han vrider på huvudet men bara då han ligger på rygg och tittar åt olika håll men fortfarande huvudet lutat åt höger.. HUM, vad kan man göra åt de tro eller blir det bättre sen när han blir lite större och tränar upp musklerna, vad tror ni?


Här kan ni se att han är lite sne.. Han sover mest på höger axel men försöker att vända honom och skifta men är inte så lätt..



Mitt hjärta då :) Lite dreggel bjuder vi på oxå!

Today

Idag har vi myst med Linda (Gudmor) vi var nere på stan och tog lite fika och mös i det härliga vädret. Men sen skulle hon iväg och jobba en sväng men vi skulle kanske ses i helgen! Vi får se...

En bakpotatis med skagen vart de för mig och Linda tog en baguett.

NU ska vi snart börja packa in i bilen och åka mot Pappa Jimmys jobb och sen ska vi till ösbyholm och äta :) Får se vad Liams farmor och farfar tänkt bjuda på idag. :)

Ingen rubrik.

Sitter just nu och väntar på att en kompis ska höra av sig så jag vet om de blir någon träff idag eller inte. Hon kommer jobba ihjäl sig så mycket som hon jobbar. Men hon verkar tycka det är roligt.. Men de tråkiga är att hon snart flyttar ner tll Göteborg också, och de känns inte roligt för mig, men jag är super rolig för henne som kommit in på den där linjen. Men här hemma kommer vi att sakna dig.

Annars tänkte jag försöka ta mig ut till min farmor och farfar om dem är hemma senare. Har ju nämligen bilen idag, men måste hämta Jimmy vid 5 tiden. Långa dagar för min älskling nu för tiden. Åker 06:00 och kommer inte hem först 18:00. Jobbigt men ska vi klara av alla utgifter utan att göra oss av med något så måste de tyvärr bli så.

Ikväll, hör och häpna, tänkte jag ta migg ut och TRÄNA!! Jippi, kanske inte överanstränga mig så men jogga lite jonglera lite och bara känna efter i kroppen lite.. Men de kan hända mycket innan dess så vi ska inte ta ut något i försskott. Allt hänger lite på hur lilleman är och om Jimmy känner att han vill ha honom i några timmar själv...

Taxi

Igår agerade jag taxi till min bror som inte direkt kände sig sugen på att krångla med bussar för att åka till pappa. Så snäll syster som jag är så stälde jag upp och körde honom trotts min "bakis dag". Men då fick ju pappa chansen att visa upp Liam för sina vänner som var där oxå åå han såg så stolt ut så då blir man själv så varm om hjärtat! :)

Sen när Eric och jag åkte hem igen så var det grillning som gällde hemma på balkongen, sagt och gjort fast klockan var 22:00 så grillade vi vår fläskfilé och käkade upp den ute på balkonen så mysigt och himelskt gott vill jag lova!

Idag så har jag så jävla ont i magen, misstänker att de är mensen som är på vag tillbax. Jippi den som man sluppit ett tag  nu och det har varit så skönt har gjort sig påmind på att den finns.. Jag som har sådanan mens smärtor.. Men men, sånt är livet!

Neej, frukost sen leka lite med mitt lilla hjärta som sitter och pratar med tv:en just nu.. Så sööt!

Puss på er

Oh My Lord

Jaa, så här är det att var småbarns förälder då man är bakis.. Han klar vaken och pratar på mellan gnällningnarna och vi sitter och ögonen åker verkligen i kors!! haha.. Skulle vara en rolig syn att se vill jag lova! Vi var båda ut igår efter båten och jag drog väl hem för att hämta Liam vid 1 och Jimmy kom sen runt 2 (tror jag klockan var). Min bror som var 16 år lyckades komma in på krogen fast jag fick visa leg. Men men sånt är livet! Var skit roligt att han kom in och de festades rejält bara därför.. haha!!

Neej, måst eng hjälpa Jimmy nu liam är lite putt.. Puss

Nära nu!

Om en timme bär det av till Ville vilking. För idag fyller Sofie 21 år och vi ska fira henne en hel hög med människor. Så ska ni åka ville viking idag så se upp för här kommer vi!

Jag ska ha med mig Liam om Jimmy bestämmer sig för att åka upp till Dalarna så får se hur det går. Tänkte väl ta någon cider i alla fall var ju så himla länge sen! Det är jag värd!!


Sofi och hennes brorsbarn

hej då skitiga lägenhet

Jaha vad ska jag skriva om idag då. Igår var en skön dag då det inte var för varmt ute utan lagom. Idag tror jag att de kommer vara sjukt varmt då de är molnfritt ute och dem pratade något om 30 grader. Puh, håller oss nog inne idag, har ju en lägenhet som ska fixas och städas.

Förlåt Jimmy men jag måste berätta. Här om dagen så kom han hem efter att ha jobbat och handlat då säger han i hallen "Jag har köpt en present till dig". Ååh vad roligt tänker jag och går ut i halen. Vart då frågar jag. Jo en dammsugare säger han nöjd... Haha, första presenten jag får av honom är en dammsugare, älskart!! Vi har ju pratat om en sammsugare till lägenheten men har inte haft råd, men nu hade gulliga älskling varit och köpt en till mig :) Tack! Men de var absolut inte vad jag hade trott på vägen ut till hallen för att se vad min present var.. ;) Jag tesade den så klart på en gång då det låg damm längs väggarna här hemma.. Åå HJÄLP vad den sög fast sig i golvet.. SUPER bra jue!! Så hej då skitiga lägenhet och hej lite stökiga men rena lägenhet ;)

Idag hoppas jag på att kanske miin vän Sophie ska höra av sig, men det tror jag inte. Jag skrev till henne igår på facet men är nog lite sent nu och för fiint ute för att hon ska se det. Kanske att hon läser de här och skickar mig ett litet mess så jag kan få hennes nummer!!

Min mobil gick ju sönder på midsommardagen men nu har jag bestämt mig för att jag ska köpa brors gamla mobil som han fick i julklapp förra året. Inget fel på den och den passar mig dessutom perfekt. Nu väntar jag bara på mitt nya abonnemang; Comviq Student + fri surf, som bror har lyckats fiffla fram till mig :)

Neej, Liam gnäller, han borde bara super trött nu efter att ha varit vaken större delen av natten.. I alla fall jag är det.


Mitt hjärta slår för dig!

Bvc & lite bilder till

 
Bus med Mamma och Pappa :)

Kärlek!

Igår sprang jag in till bvc när Sara jag och Elin gick på stan med våra små. Sist jag var där så tyckte hon inte att hans huvud hade vuxit så mycket och ville att jag skulle komma in 2 veckor senare för att kika på det igen. och vist hade han växt på sig nästan 2 cm. Men man ser ju på honom att han vuxit och de känna när man ska lyfta upp honom :) Pluttis!

Så nu ser tabellen ut så här:

               
    Liams  Utveckling        
               
  Datum   Ålder, år, mån Vikt Längd cm Homf  
               
  100512   23:22 3.020 50 33  
  100515   3d 2.995  -    
  100521   1v2d 3.250  - 34,2  
  100527   2v1d 3.390  - 35  
  100602   3v 3.740  - 36,7  
  100614   4v5d 4.475 53 36,8  
  100630   7v 5.645 55 38  
               



  Några timmar <---> 7 veckor  

Lite skillnad va? hihi


Måste bara lägga upp ett bildspel på när liam härmar pappa med att lipa.

  

Tittar - Funderar - Härmar

RSS 2.0