Avslutning på säsongen är här

I helgen spelade U-laget borta mot Frösunda och A-laget spelade hemma mot Östernäsk.

Vi börjar med lördagens match då U-laget tog sig till Björkvallen i Frösunda. Pettsson och jag drog dit tidigare för pappa skulle möta Riala med B-laget. De vann med 5-2 och det blev våran tur attt kliva på planen. Vi börjar matchen väldigt konstigt och större övertag till frösunda i stort sätt hela halvleken kändes det som vi fick inte mycket framåt. Mina syrror spelar i frösunda och de var så kalrt med och spelade Malin (syrran) fick en fin chans ensam med våran målvakt. Anniz lyckas precis få en fot på den och peta den dint utan för stolpen. Ja matchen fortätter och vi jobbar oss in i matchen mer och mer men i halvtid står det 3-0 (tror jag) till Frösunda. I omklädningsrummet läggs upp lite taktik och vi kliver ut på planen igen. Efter ca en kvart ändrar Hjalle runt lite i laget och vi får ett litet övertag för en stund och Anjou lyckas trycka en behövlig balja för att laget skulle börja taga till igen. Men frösunda lyckas ännu en gång göra mål och matchen slutar 4-1 till Frösunda.

Jag måste säga att jag tycker Frösunda hade ett mycket starkt lag ute på planen vi hade inte mycket att säga till om i duellerna. De smällde på ordentligt och vi var lite för fega och petade helst i en närkamp. Men vårat U-laget kämpar på bra i alla matcher och tjejer det kommer komma en tre poängare så småning om. Don´t give up!

Frösunda-Rådmansö 4-1



Nu till söndagens match då A-laget tog emot östernäsk. hemma. Innan matchen i omklädningsrummet lägger vi upp en taktik vi skulle presse från början och inte "känna" på motståndet som vi nog gärna gör i vanliga fall. Vi gör som vi sagt och trycker på efter en kvart står det 3-0 till oss mycket skönt och jag tror att många börjar slappna av och tro att det skulle bli en lätt match. (Vi var fler som spelade u-lags matchen på lördagen och ver kanske lite extra sega i benen iallafall jag och det syndes stund tals på spelet som resulterade i lite väl många bollar vi slår bort.) Men efter detta händer något och Östernäs ger oss en ordentlig kalldusch innan halvtid de kvitterade till 3-2.
In i omkädningsrummet och skälla lite på spelarna som nu måste vakna och se till att det blir lite ändringar i motivationen sen och lite små ändringar i uppställningen, sen var det bara ut och kötta igen. Precis som i första fast inte lika fort kanske lyckas vi göra tre baljor till. Sen händer det där som vi inte riktigt kan förklara men precis innan dommarn ska blåsa av matchen har de igen lyckats göra två mål till på oss. Men när dommarn väl blåser av så fy fan vad skönt det var med en sista VINST med hela 6-4! Mål skyttar: Anniz 2, Matte 2, Anna 1 och Pettsson 1 (mycket roligt att lite backar får gå upp och trycka in bollen oxå).
 
En väl förtjänt ANDRA plats fick vi till slut! Vi kan faktiskt inte vara annat än mycket nöjda med denna säsong med endast 3 Förluster, 3 Oavgjorda och hela 10 Vinster ett under att vi inte vinner serien med de fina siffrorna men Vallentuna nyper den med 10 poäng mer och gör sig nog förtjänd av det även om de hade svårt mot oss hemma.



AKTUELL TABELL
29 / 9 2008               S    V  O  F   GM  IM           P
  Vallentuna DFF16141163-144943
  Rådmansö16103355-342133
  Frösunda1684439-261328
  Väddö1675428-23526
  Östernäskamrat1680860-352524
  Rånäs1671828-42-1422
  1551928-37-916
  Brottby15231021-50-299
  Knutby16021413-74-612


Härligt tjejer nu är bara årsfesten kvar och sen lite uppehåll sen drar vi igång igen med en ny säsong och nya mål att se fram emot!

=)

Samanställning

En negativ sak å sen lite posetivt!

Negativt: Ja, vad är inte mindre negativt än att det är måndag innan löning och pengarna är defenitivt slut och AIk - Djurgården spelar på ondag och jag har inga billjetter! Finns nog inget mer som kan vara negativt...

Nu till det posetiva: Det har verkligen varit en helg i topp!! Först i lördags så vann vi mot knutby med 6-0 (mer om matchen se nedan) sen vart det ut för att fira segern och att väddö torska sin mot östernäsk. med 5-0 så nu är vi fördiga för andra platsen, Jiiippppii!

Kröket: Vi satt först och små kröka hemma hos oss, vår stora banger Anniz följde faktiskt med och verkade inte vera besviken över kvällen. Vi drog vid de senare timmarna ner till raggargården men var inte direkt bra drag där så vi spelade några matcher i biljard sen drog sara, anniz och jag vidare till mobergs. Vad jag ska tycka om mobergs nu för tiden vet jag inte, varannan låt går väl att dansa till. Anniz föredrog att inte dansa alls haha.. det ska du få igen för på årsfesten! haha kvällen slutade vid tre och jag, jimmy (som dykt upp någon timme tidigare), anniz och sara beslutade oss för att runda av vissa av oss skulle ju upp lite tidigare dagen efter för match med u-laget. Sara behövde inte mer än att blinka så fick hon en taxi på vägen hem vi andra traskade hela vägen hem :P.. haha tack för den kvällen var annorlunda men rolig :D

Matchen: Knutby borta

Ja, NERVÖS var nog ordet för den här matchen. Innan matchen viste jag knappt vart jag skulle ta vägen var så grymt nervös. Men när dommarn väl blåser igen försvinner även det. Vi börjar matchen lite knagligt men repar snart med lite ett mål. Mene fter det händer något och vi börjar gnälla på varandra, vilket resulterar i att en spelare blir utvisad (inte för att hon gnällde utan för att hon gjorde lite andra saker) efter att hon gjort ett snyggt mål. Vi går av i halvtid med en ledning på 3-0. I omklädningsrummet taggar vi till och går ut och gör en bättre halvlek än tidigare. Vi rullar bollen bättre, inte fullt så bra som vi kan fortafarande var många långbollar kvar. Men vi lyckas ändå trycka dit 3 baljor till. händer väl inte så mycket under matchen förutom att vi har äger den större delen av matchen. vi startade 4-4-2 men avslutar matchen med 3-4-2. Ekis får ett extra plus för sin inställning och förståelse för att hjalle inte riktigt vet vart han ska sätta henne. Bra jobbat tjejen! Kan inte säga att jag är lika nöjd med BARA en 6-0 vinnst med tanke på alla våra missar, men man behöver ju faktiskt bara göra ett mål mer än motståndarna för att vinna.

Det bästa var att vi säkrat andra platsen genom att vinna denna match och med hjälp av Östernäsk som spöa Väddö.
Men Inget hindrar oss från att bjuda Östernäsk. på en ordentlig match hemma på Arenan som vi bara ska vinna.

ps. bra jobbat u.laget det närmar sig med stormsteg!


Nu ska det bli middag och jimmy ska spela kvartsfinal med korpen efter det.

=)

Dagen D

Idag är dagen då det kan hända... att vi vinner mot knutby och väddö förlorar mot Östernäsk. Men man ska aldrig ta ut något i förskott därför sitter jag här nu nervös och knappt kan skriva. Vi är några i man fall idag men det inebär att vi andra får ta och jobba lite mer och hjälpa och stötta de som hoppar in i deras ställe.

Klockan 13:15 lämnar vi norrtälje och ger oss av mot knutby. Varje gång vi ska möta knutby kommer jag att tänka på den där knutbylåten som spelades förut.. haha! fockus, matchen börjar 15:00 exakt samtidigt blåser dommarn mellan östernäsk. -  väddö igång. Håller tummarna för en åländsk vinnst!!

Nej nu ska Big köra upp mig till samlingen men mer om matcherna kommer.. Tålamod!

=)

Unga talanger

Var ute på aftonbladet och läste om Dusan Djuric, 24, som satte ett ordentligt mål från 25 meter i Uefa-cupmötet mellan Milan och Zürich i går. Han hoppas nu på en plats i landslagstruppen i VM-kvalmatchen mot Portugal i oktober. 

- Jag hoppas Lagerbäck såg målet och har hört hur jag har spelat, säger han till sportbladet.se.


Du såg nästan lite förvånad ut själv efter målet?

- Jag blev nästan lite chockad när jag insåg att jag hade gjort ett sådant mål på San Siro, säger Djuric som satte ett par riktiga kanonmål i allsvenskan.

Men det var ju i allsvenskan det.

- Precis, det här var mot Milan på San Siro. Det är lite häftigare än att göra det mot Örebro.


Jag måste säga att det vore jävligt roligt att se honom spela med landslaget men frågan är om han kan göra det lika bra där som i Zürich? återstår att se. Men i alla fall jag tycker att det vore värt att pröva för Svenska landslaget behöver ett nytt hopp, en ny generation som kliver in och tar över våra gamla godingar. Han verkar vara grym och tycker även att han har en rätt skön inställning.

http://www.101greatgoals.com/videodisplay/1575589/
Gå in och kika på Djurics mål och övriga mål från matchen.

En till som bör uppmärksammas är Kalmars spelare Viktor Alm som är en mycket bra offensiv mittfältare och har fått mycket kreed för sitt spel. Han är på väg in i holländska ligan och vad jag tror kommer att lyckas (orsäkta ordet) skit bra.

- Viktor har varit riktigt bra som släpande anfallare den senaste tiden. Därifrån sysselsätter han Patrik Ingelsten på ett väldigt bra sätt och dessutom stoppar han många motståndaranfall i ett tidigt skede. Faktum är att vi inte släppt in något mål när Viktor spelat där, säger Bergstrand (tränare i Kalmar).

=)

Väggspel eller direktspel?

Ja, jag som trodde jag var sen ut till spelarråds mötet idag visade sig att jag inte var den ända. Men vi satte igång vid sju med de punkter vi skulle gå igenom allt från matchställ och träningsoveraller till styrelsemöten. Men tror att det ialla fall gick hyfsat de flesta fråger måste skickas tillbax till styrelsen igen för beslut.

Träningen var lite mer fart fylld. Vi var som jag trodde fler idag än i tisdags. (Konstigt det där att det är många fler som kan torsdagar än tisdagar? Eller kan svaret vara så lätt som att det är träning innan match?. Hur som haver.) Hände väl inget speciellt så men tycker att våran tränares kända uttryck åter igen imponerar (eller?). idag fick vi höra hans nya uttryck "direktspel" istället för det orginella ordet "väggspel", han menade att en vägg står ju still och det är ju inte vad ett väggspel går ut på utan det är ju tänkt för att spela mer effektivt och fortare därför fick han det till direktspel. Fyndigt där Hjalle! Men tjejer det är inte bara Hjalle som tror att han är fyndig här har vi fler =)

Till dig Hjalle: Då sa jag till domaren på ren svenska. Go home. /Christer Abrahamsson
Hela bollen måste ligga stilla. /Ralf Edström
Kom igen nu killar, nu går vi ut och värmer upp i rektangulära cirklar. /Roger Gustafsson
Ett till: Nu är vi redo att börja andra halvlek och resultatet, 1-0, har stått sig över halvtidsvilan! /Agne Jälevik under Norrköping - Göteborg

Pettsson var verkligen på huget idag hon utalade de själv  "att hon var i form", synd bara att hon inte kan vara med på lördag :-( ...  Men jag hoppas att formen håller i sig tills vi möter östernäsk. på hemma planen.

En annan som jag i alla fall märkt börjar ta för sig lite mer är Ekis tycker hon ska fortsätta med.


Citat: Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat.
Ett till bara för att: Det finns folk som hävdar att fotboll bara är en bollsport. Sant. Men då är det också sant att Grand Canyon bara är ett hål i marken i Arizona.

=)

Comeback!

Återfunnen!
Bort glömd!
Har inte orkat!

Jaa, Ursäkterna kan vara många. Jag har varken haft tid eller ork att skriva. sen är jag inte direkt någon modebloggare eller kan nått om trender. Men skriver gärna om mitt fantastiska svängande liv mellan fotbollslivet, vännerna och de sena nattrace träffarna.

Fotbollen har gått förvånansvärt bra i år då vi nu ligger två med endast 6 poäng kvar att spela om. Men det är tajt och minsta sned steg kan vara vårt fall ner en eller två placeringar! själv hoppas jag på att Väddö torskar någon gång så vi kan dra ifrån lite där. Å vinner vi nästa så är frösundas chans på andra platsen borta, då de ligger för många poäng efter (synd amanda och malin mf).

Som ni ser så är Vallentuna redan färdiga serievinnare. Grattis och lycka till i 4:an!



TabellTotaltHemmaBorta
LagSVOFGM-IMDPSVOFGM-IMDPSVOFGM-IMDP
 
 
Vallentuna DFF14121158-134537761033-62719760125-71818
Rådmansö SK1483343-301327741227-121513742116-18-214
Väddö IF1475228-19926742115-8714733113-11212
Frösunda SK1464433-25822741220-14613723213-112


Idag är det träning innan match och många borde vara sugna på att konkurera på platserna. I helgen är det knutby som står för motståndet och jag hoppas att ALLA packar ner 110% inställning och vinnarvilja så kommer det bli en rolig match, men först träning...

Marta - Så Grym Fotbollspelare

Marta en grymt bra fotbollspelare borde finnas fler som henne.

Nej nu ska jag äta lite innan jag drar till spelarrådsmötet och tränar.


=)

RSS 2.0