Så jävla sjukt UNDERBART!!

Den sista matchen i gruppspelet spelade vi mot trosa/vagnhärad. Vi var riktigt taggade och vi viste att vinst var de enda alternativet. Vi går in och gör som vi sagt denna match, redan efter 20 sekunder så står det 0-1 till oss. SÅ JÄVLA SKÖNT!! Vi fortsätter att mata bollar och spelar boll riktigt bra denna match. Carro i mål har inte så mycket att göra. Matchen slutar 0-3 till oss och de gav oss en härlig 2:a plats i gruppen. Vilket betydde att vi skulle spela om 3-4 pris.

Vi skulle nu ställas upp mot Kallhäll. Vi har bott på samma Hotel som dem hela helgen och de har inte varit ett allt för trevligt gäng!! Men nu skulle vi lira match mot dem och en bronsmedalj stod på spel. Vi börjar kanske lite knaggligt och lät dem komma in i matchen när vi väl tog över så säckade dem ihop. Vi sprang sönder dem och dem vart trötta och hängde inte alls med. Vi vann denna match med 2-0 och de var så jävla skönt!! Äntligen har den stenhårda träningarna och den otroliga viljan gett resultat. Många andra tränare har under turneringen kommit fram och berömt oss för vår ork och tempo. 

Tjejer vi var helt oslagbara, och detta ser bra ut inför serien. Vi får ju faktiskt tänka att det är första gången många av oss spelar ihop oss, plus första gången på stor plan.. Jag tror att vi kan gå långt :)



  

Hallen med ett nylagt gräs..


Bilden är tagen från Frida Fellenius blogg :)
http://fridafel.blogg.se/
Gänget som lirade :D

Otrolig laganda just nu :D

Frösunda sk - Järla IF FK 2-2
Jaa ännu en oavgjord match. Denna match så spelade vi mycket bättre. Vi rullar bollen bra stundtals och sätter hyfsat hög press på motståndarna men i slutet så tappar vi och dem reduserar. Men vi löft oss verkligen från första matchen. Men surt med en oavgjord!

Vilka soms tarade mins jag inte.. hehe jag fick gå ner som mittback och de gick bättre än i första matchen då jag spelade mitten mitt.

Andra matchen gick mot Sätra SK och första halvlek var en KATASTROF. Alla var som helt ur fokus och jag vet inte varför. Vi viste inget om motståndarna men på någotsätt så kändes de som om vi underksattade dem och detta vart resultatet. Dem börjar som en bomb och vi hänger inte alls med de blir snabbt 1-0 till dem och inte ens då vaknar vi till. Men i slutet av första halvlek så såtter Honken en boll i kassen. Jag tror att detta var avgörande för hur vi spelade i andra. Hade varit tungt att gå in och dem leder mer 1-0 men istället fick vi som en ny chans att visa vad vi kunde och POFF, ett helt nytt Frösunda vissar upp sig. Vi lirar riktigt bra och tog verkligen åt oss av kritiken i halvtid. Vi går in och gör en ENORM viljeinsatts. ALLA vill vekrligen ha dem här 3 poängen som kan vara avgörande om vi får spela om 1-2:dra pris. Vi lyckas få in en boll till och motståndarna hänger med huvudet. Sista stund så krigas de på men vi lyckas stå emot och får våran första VINST :)

Så skönt!! 


Så nu har vi fortfarande chans  att få lira om topp placeringarna. :)

1-1 mot Mariehamn

Första matchen var helt okej för att vara första matchen vi lirar ihop. Vi får en drömstart och gör tidigt 0-1 Mickis vår lilla måltjyyv som får in även den enklaste bollen.. Det syns tydligt i vårat spel att de är mycket innomhustänk som sitter in printat i våra huvuden. En tuch spel och sen springa oerhört mycket i onödan. Vi var en väldigt långt lag hela matchen vilken mariehamn nytjade i andra. Jag har bollen och får den lite ifrån mig undertiden som jag försöker få kontroll på den kommer en tjej och från mariehamn och får den med sig hon går igenom mittfälltet ochs lår en boll lätt ut till vänster där ne tjej kommer och fiint sätter bollen i mål bakom Carro.. FAN 1-1, och mitt fel!! Detta blir även slut resultatet och aa vis ka väl inte gräva ner oss för de 1-1 mot Mariehamn div.3 i deras hall och dessutom fjolårets vinnare av turneringen. :)

Startade:

Carro

Malin  Frida  Matilda Elin L

Honken  Jessica-(k)  Tinna   SK

Kicki   Mickis

Detta är en träningsturnerning så vilka som startar är egentligen ovesäntligt men för att jag ska träna lite på att skriva inför sommarn så gör jag detta redan nu.. (k) betyder Kapten.

Uppdaterar igen efter nästa match eller senare ikväll ;)

PS. Hoppas de går bra ute på Väddö RSK, RIF :)

Nervös!

Jag är nervös både för hur de kommer vara och gå på Åland och för hur det kommer gå för Jimmy här hemma.. det kommer nog gå bra båda delarna men man som mamma blir ändå lite smått orolig... Kommer han att vakna när Liam skriker? Kommer allt hemma att räcka.. osv!

Var nyss nere på stan för att jag behövde hårnålar och toffsar till turneringen! Kajsa och Melvin gjorde oss sällskap.. Nu sitter jag bara och vänta rpå att glasmästarna ska ringa och tala om att bilen är klar ;)

Nu blir det mys i soffan tills Jimmy kommer hem :)

Laddar inför ÅLAND!

Imorgon vid 18:00 så ska allt vara färdigpackat och jag ska vara färdig för att åka till Åland över helgen. Jag är nervös och känner lite seperationsångest för att vara ifrån Liam så länge. Men jag vet att han kommer ha det bäst hemma hos sin pappa :)

Hur som helst så kommer de blir sååå roligt! Fotboll, fotboll och ännu mer fotboll :D Båten lämnar hamn vid 20:00 och vi är nog inte hemma först samma tid på söndag.

Så nu laddar vi tjejer och ser till att vi ger motståndarna ett motstånd dem sent ska glömma ;)


Tipset som jag fixat ;)

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om designen? Jag skulle nog helst vilja ha en lite tuffare men vet inte hur man gör för att de ska se snyggt ut. Är ju coolt då headerns smälter in med övriga bloggen som en skugga (om ni förstår). Den här käns så enkel och lite?! Eller vad tycker ni?

Nu är dem på BB

Ååh igår fick jag de EFTERLÄNGTADE sms:et att Erika & Markus var på väg in till förlossningen. Sjukt att vi satt och pratade om det dan innan att hon sen fick värkar på natten. Hihi!! Ingen vet vad de är dem väntat så nu sitter jag som på nålar för att höra hur det gått och vad de blir, pojke eller flicka!

SPÄNNANDE!

Precis då jag publicerat inlägget så fick jag ett mess om att en POJKE sett ljuset inatt vid 3 tiden.. Såå fiin perfekt liten kille så stort GRATTIS Erika och Markus nu är er grabb äntligen här ;)
KRAM till er alla tre!

Fingrat!

Hum, aa nu har jag hållt på och fingrat i detta en stund så nu får det vara.. Är trött i både ögon och kropp!! Så God Natt på er!

AMANDA ÖSTERBERG!!!

Amanda ge mig ditt LÖSENORD till din älskade blogg!!!

Vill ha en ny bloggdesign

Vill göra om bloggen men vet inte riktigt hur än. Å eftersom min dator är cp så får de blott detaljer i taget.. Jag har även bett Sara, Linneas mamma om hjälp! Så hoppas att vi tillsammans kan fixa något jag gillar ;)

BVC & Tandis

Jajjamensan idag har Liam träffat tandis för första gången. Hon gick igenom massa om hur man ska borsta tänderna på dem och lite annan fakta kring deras tänder. Det var Liam och två pojkar till som var där idag! Hon tittade i munnen på dem och de var bara Liam som gapade stort och lät henne titta utan gnäll (inget som säger att han alltid kommer att vara sån, men man kan vara stolt för stunden). Hon räknade tänder och hon hittade 3 som sprickit igenom och en som är på "g" upp. Som avslutning fick vi en tandborste så hej å hå nu ska det borstas morgon och kväll.

 

Tröttmössa!

Denna dag har nog varit en av dem längre på lääänge. Dagen har varit full med trevliga kompisar och tårtbakning.. Men ändå på något vis så känns den oerhört lång!

Erika och hennes bångstyriga bebis som vägrar titta ut var hör idag tillsammans med Linda. Vi fickade och mös i soffan :)

Sen till kvällen så hade jag gjort en smarrig smörgåstårta så bjöd över Mira, Linda, Sofia, Mamma & bröderna så vi hade lite "måndagsmys".. Hehe jaa vi vet att de är tisdag men endå!! Mamma frågade vad vi firade och hahah, jaa jag vet inte vad hon trodde utan var ju bara för trevlighetens skull ;)

Nyss så åkte alla hem och Liam somnade på stört. Själv så sitter jag här med svidande ögon så ska nog ta och känna på kudden jag med. Svergie gjorde en pissmatch mot Danmark i handboll så den behöver vi inte prata om.. Hoppas de går bättre i Semin ;)

Nää ska skriva ett inlägg om bvc sen blir det Natti Natt

 

Svar!

Emelie om Mitt NYA jag!:
Hej!

Vad/hur har du ätit under dessa månader? Vad har du tänkt på?



Hej Emelie :)

Jag har inte tänkt på något speciellt eller gått på någon diet. Utan tror på att äta som vanligt fast mindre portioner och ALLTID halva tallriken med en fräch sallad. Sen när du är nöjd så äter du enligt tallriksmodellen :) Sen är motion a-o när man vill gå ner i vikt. Man kan inte bara sitta hemma och tro att maten gör allt, utan ut å gå minst 1 h varje dag så ska du se att de händer grejer. Men ge det någon vecka kanske 2 innan de börjar ge med sig ;) Lycka till!
MVH//Jessica

Mitt NYA jag!

Aa i fyra månader så har jag nu kört på bra med träningen. Kanske inte syns så jätte mycket men de känns så mycket bättre nu och de är huvudsaken ;) 

 

Detta är ryggen.. Före - Nu


 

Detta är skillnaden framifrån. :) Stort smile!! 107 var jag innan, kan ni gissa vad de är nu?







Liten smygtitt på sådär bara!!

Liten bildbomb

Usch kan inte riktigt sluta tänka på den där kvinnan i videon. Hur vågar man utsätta sitt barn för sådan dårskap? Jag hoppas som dem säger i videon oxå att detta inte är något som blir "poppis" eller att de finns dem som ser de som bra och tar efter.. Filmen och beteendet borde förbjudas och dem borde leta upp kvinnan och låsa in henne någonstans.. Aa fy!

Neej, nu har de snart gått en hel vecka utan träning och på något sätt så känns de ändå i kroppen att man är rastlös. Men vill jag spela i helgen så är det nog bäst att jag är still!! Jag ska ut till farmor hon ska "kika" lite på benhinnorna och sen behandla lite ;) Så för hoppningsvis så är dem bra tills onsdag :)

Liam är lite små gnällig men han har verkligen blivit stadigare på benen nu.. Han klättrar i soffan upp och ner på armstödet så tur att v inte har trappor, Haha.. Otroligt att han orkar sig själv de är ändå 11 kilo som ska lyftas med dem små benen. Karin sa att de var vanligast att "överviktiga" barn börjar gå efter 1 års ålder och att dem vid 8 månader brukar börja ta sig framåt flr första gången.. SJälv ser jag inte Liam som överviktig för jag tycker bebisar ska vara lite rultiga, och han är ju inte seg eller slö på något vis. Hihi, men Liam är en kämpe och envis som bara den, hum kan de vara efter mamma sin?!.. haha

Neej, nu ska jag göra någon nytta kanske klä på sig normla kläder!! haha..


Att klättra på mamma och se söt ut så hon lyfter upp mig de är jag bra på ;)

 
<---Att leka tittut i spisen är roligt nu när jag kan stå upp.      Att klättra på allt och smaka -->                            

Japp där var tänderna oxå!

Känsliga tittare varnas!!!

Detta är helt sjukt.. Mäniskan borde spärras in och framförallt inte få ha hand om barn.. Jag kunde knappt titta på detta klipp så varnar er som vill göra det.. Det är otäckt hur hon kastar runt på den lilla som bara är 2 veckor! Är detta verkligen bra? Jag tror inte de utan helt sinnessjukt bara!

http://tv.expressen.se/galna%2Bklipp/1.2301561/natstorm-mot-brutal-bebis-yoga

En & 2 & Tre Elefanter!

Tack till er som tog er tid att svara.. Jaa det är ju väldigt individuellt men är roligt att höra. Jaa, Liam är som sagt på g men än har han nog en bit kvar när det gäller att våga. Han står och går runt bordet men håller alltid i sig, är väl där ifrån steget är stort till att ta första stegen. :) Men absolut jag tror dem inte är så långt bort 1-1,5 månad kanske?!.. Vem vet. Frågade mest av nyfikenhet..

Idag så har en större störtning skett. Han stod och höll sig i mitt ben och jag (klantarslet) flyttar på mig och han störtar rakt in i skåpet med pannan.. Stackars liten fick en liten bula!!

Mira och Vincent var här nyss Liam och vincent är mest rädda för varandra än att tycka att de är roligt.. men vi mammor gillar att ses iallafall. ;)

Nej, nu är det sängen för den lilla som är jätte trött. Så god natt från Liam

Fråga!

När gick ni/ era barn sina första steg?

Fredag är ändå den dagen som käns bäst

Äntligen fredag och helgen är snart här.. Idag blir det nog soffhäng hela dagen.. Jag har träningsförbud så inga promenader får göras heller! Men måste nig till butiken sen och handla dricka tills ikväll (cola).

8 Månaderskontrollen

Idag har vi varit hos Karin på BVC. Liam visade stolt upp allt han lärt sig sedan sist och han skulle upp och klättra på henne oxå. Hon frågade mig om jag tränat med honom mycket? Men jag berättade att han mest ligger på golvet och lär sig själv. Hon berättade att lite större barn inte brukar orka sin vikt innan dem är 1 år så att han redan står upp och går runt möblerna tyder på en envis stark liten kille. Han trodde defenitivt att han går innan 1 års dagen. Bra eller inte de är svårt att säga?! Oftast så känner dem ett behov av att lätra sig saker och när dem är redo så gör dem de bara och samma sak är ju med Liam. Han kurva ser jätte fin ut och den börjar nu att plana ut han är faktiskt inne på banan nu så de är fullt normalt.

Hon frågade om jollret och precis då så säger Liam, pappppaap. Hahaha!! Så jag han inte säga något först hon Karin sa oj, de med.. Haha!! Aa han går verkligen fort framåt på alla plan.

Vi pratade lite om maten och jag berättade att han verkligen inte tycker om dem där torsk burkarna som finns för barn så då gav hon mig tipset om fiskbullar i hummersås.. Så på hem vägen och efter en låång promenad så gick jag in på coop och köpte en sån burk, och han älskade de verkligen. För de är ju så att fisk innehåller mycket bra fetter och omega 3 så de är viktigt att dem får i sig de oxå. Så tur att jag kom ihåg att ta upp de med henne.

Vi bokade en tid hos tandhygienisten (stavning?) nästa vecka för nu när han fått sina första tänder så är det viktigt att bekanta sig med tandborsten och tandkrämen. Vi skulle börja lite innan om vi kunde. Men vi har ju borstat lite på honom faktiskt bara de att vi inte vetat vad vi ska ha på?! Men hon berättade att man ska ha vanlig tandkräm, sån som vi andvänder men bara ta så lite som halva hans lillnagel.. Så de ska bli roligt ikväll att se honom då vi borstar tänderna med tandkräm för första gången :D

Fan, lilla Liam börjar bli stor tänk han är snart 1 år (i Maj) och kan redan så mycket.

Ica Cupen

Jaa, lite referat från ICA Cupen.

Vi var två lag som åkte men jag skriver utifrån de laget jag spelade i. De andra laget gjorde en väldigt bra insats också men är svårt att skriva om en match som man inte själv spelat. Dem kom 3 i sin grupp men gick inte vidare till kvartsfinalerna. Deras slut position i turneringen vart en 9:de plats :)

Men vi då?! I det Blå laget..

Jo vi startade nervöst första matchen 9:40 mot Upplands-ekeby 2. Vi tog ledningen snabbt med 0-1 genom ett snyggt mål av Matilda. Jag kan nog inte säga att vi hade matchen som handen i en handske för det var nog en jämn match. Dem kvitterar till 1-1 genom att en tjej skjuter ett långt skott som studsar på min höft och in i mål. Attans bananer nu blir de som sist att vi tappar och allt skiter sig, tänkte jag. Men inte så lång tid där efter så ökar vi på ytterligare av Frida T (om jag inte minns fel?) som ser till att de nu står 1-2 till oss de små fajtas där ute och väggspelet som är tillåtet gör de hela lite grötigt. Men vi försöker så mycket de går att spela och endast använda väggarna som en extra spelare att säkra passningar på. Ekeby kommer på anfall blir lite strul i försvaret och Pang, 2-2. Nu kändes se jobbigt kanske var 12 minuter kvar att spela (av 16). Men vi matar på och får in en väldigt behövlig boll så de åter igen är vi som tar ledningen, 2-3. Sen med 6 minuter kvar att spela så händer de som bara inte får hända. Amanda trampar snett och blir liggandes, hon skriker och har verkligen ont. Hon lyfts av och blir liggandes. SKIT, var ordet som vi kände då.. Man kände inte bara för att vinna utan samtidigt medlidande för Amanda som inte skulle komma att spela mer i denna turnering. De sista 6 minuterna var jobbiga att spela. Vi hamnar som i chock och yrar som höns. Men när de är 15 sekunder kvar så händer de som bara händer i film. Haha.. Vi får ett sista anfall som är struligt, sekunderna tickar på och med endast 1 sekund kvar att spela så trycker Mickis in en boll som döms till mål. Det var så grym känsla att fajtas jämnt med dem och sen dra ifrån för att vi orkade lite mer än dem :) 2-4 till oss

3 poäng Frösunda Blå!

 

Måste erkänna nu att referera en cup är inte det lättaste då man har et fiskminne till minne! Men jag gör mitt bästa och rätta mig gärna om de är något som inte är rätt..

Andra matchen så ställs vi upp mot Häverödals lag 2. Denna match var en dö match för jag minns inte ett skit av den faktiskt. Matchen slutade 0-0 och av andra att döma så såg de rörigt ut och inte alls samma tempo som i första. Det enda jag minns är att en tjej i deras lag gör illa foten på samma ställe som amanda gjorde illa sig och på nästan samma sätt. Var sjukt bra grepp i mattan och tror inte många är vana vid de så man fastnade lätt med sulan.

1 Poäng Frösunda Blå!

 

Tredje matchen spelades mot ett bollskickligt Gimo. Vi börjar att hänga på någorlunda men dem håller ett högt tempo och lyckas ganska tidigt i matchen att slå in 1-0. Men vi slutade inte att ge oss för de utan fortsätter att kriga. De smäller i närkamperna när vi väl når dem och vi lyckas tillslut få låna bollen och kan kvittera till 1-1. Men de varar inte så länge vi fick vara stolta och behålla ställningen innan dem slår in både 2-1 och 3-1. Vi var riktigt trötta och gick inte in ordentligt i närkamperna slarvar i passningarna och vips så står de 4-1. Dem var helt enkelt bättre än oss men vi gav dem ett bra motstånd på bara 7 man.

0 Poäng Frösunda Blå!

 

Direkt efter Gimo matchen så fick vi reda på att vi gått vidare och skulle spela direkt mot Häverödals lag 1. Trots att vi var helst slut från förra matchen så laddar vi om och ger oss fan på att slå dem. Nu spelade vi om en semifinal plats och den skulle vi bara ha. Matchen startar och här var de tunga spelare med klipp dojjan som ställdes upp framför oss. Men vi gjorde våran grej och matchen var hyfsat jämn med lite råge åt oss. Matchen slutar med vinnst till oss och, YES vi hade gått till semifinal.

Frösunda Blå vidare till semifinal

 

I semin möter vi Häverödals lag 2 igen. Ååh vad vi ville ha revansch. Vi matar och matar bollar mot deras målvakt men hon tar allt. Dem får inte många avslut utan de är mest FSK som har bollen. Men när match tiden är slut så står det 0-0 och de ska avgöras på straffar. Mickis, Matilda och Jessica blir utsedda varsin straff. Straffarna var usla från vårat håll och endast Mickis satte sin, men Carro som storspelade i mål släppte in endast en och de gick vidare till 1 mot 1 straff. 3 straffar slogs innan Häverödal fick in en bakom Carro. Inte sant, här äger vi hela matchen men är ur usla på att slå straffar så finalplatsen gick till Häverödal.

Så vi slutade som delad 3:a i turneringen. Vilket nog var mer än väntat :)

Jojo!

Jojo om Gått in i väggen, Snälla HJÄLP MIG!!:

Men jag hoppas att du skämtar när du skriver att det är orättvist att vissa ska få vara hemma längre bara för att de har mer pengar. Bara så du förstår en liten sak.. Medans du stod på McDonalds och stekte burgare och fick lön utbildade sig en annan och levde då på bröd och vatten för att SEN kunna leva bra. Fattar du matematiken i det hela?? Det handlar om att prioritera precis som du skriver men att göra det från början och planera sitt liv. Nu säger jag inte att man ska lägga upp hela sitt liv som ett pussel men man kan i alla fall lägga upp en rimlig plan. Tex inte skaffa barn innan man vet att man har så man klarar sig.. Jag är så glad att jag levde på bröd och vatten DÅ så att jag kommer att kunna ge mina barn det de behöver och aldrig behöva snåla och sälja av saker för att man inte har några pengar, Ok att du är sne på dig själv för att du inte tjänar bra men dra inte in dem som har ordnat det för sig och dessutom betalar lika mycket i skatt som du har i månadslön. Lycka till!

SV: Haha.. Jag har inte skrivit att de är orättvist. Jag tycker att det borde vara kortast tid som man är hemma oavsätt vad du tjänar.. För de handlar inte om de, de handlar om MIN TID MED MIN SON... Min son är inte mindre värd och ska ha mindre tid med mig för att jag tjänar minde än dig? OM du förstår den matematiken?! Och för att klargöra en sak för dig så har vi mer än så vi klarar oss men jag står för att jag tycker att 20 månader borde vara minsta tiden som du är hemma med ditt barn, med fullt betalt!! sen om du är "rikare" så är de väl jätte bra för dig för då kan du vara hemma mer med ditt barn. GRATTIS! Jag kommer vara hemma till september, så nog fanns de dagar kvar, de var ett missförstånd mellan mig och f-kassan! 

Att jag säljer min pärla beror på att vi behöver pengarna till en större familjebil. Jag har råd att ha den, står lite fumligt i texten men säljer den för att vi ska byta bil. Men för dem som får minsta betalt så måste de vara tufft och dem behöver säkert sälja av saker.. Norrtälje är det itne direkt billigt att bo om du tror de.. Om du bott här själv så skulle du förstå!

Sen vet du inte ett skit om vad jag tjänar i lön eller vad jag har för ekonomi över huvudtaget. Är det något du vill? eller vill du bara berätta att du är mycket bättre Jojo?

Liam får mer än han behöver och tro för fan inte att jag är så dum att jag skulle behållt honom om jag inte viste att de skulle funka?! Både Jimmy och jag har fasta inkomster inga större lån inga krediter och ändå bor i egen lägenhet varsin bil och bra med mat i kylskåpet, plus två dyra intressen. Men som sagt ovan så lär man sig leva efter plånbok så en miss i planeringen kan ställa till större problem i en månad som Januari..

Lycka till själv!

Dator trassel

Mitt internet håller på att trassla så gör ett snabbt inlägg med mobilen.. Jag hoppas att trasslet bara är tillfälligt och att jag kan ladda upp referatet imorgon :/ tills dess får ni nyfikna hålla ut.. :)

Brons :)

Är helt färdig och orkar inte dra upp allt här på bloggen ikväll, men imorgon lovar jag ett fiint utlåtande om cupen. Men en sak kan jag säga, VI VAR GRYMMA! Så jävla roligt...

Nu powernap till 8 see ya!

Tack!

Tack till er som skrev några rader dem fick mig att tänka.. Men jag ringde f-kassan och dem förklarade lugnt att de fanns 130 dagar som Jimmy kunde ge bort (alltsa dem dagarna jag ser på min sida). På Jimmys sida står de yttligare 60 dagar som är reserverade för honom.. så diskuterade med henne i luren och vi kom fram till att jag lugnt kan vara hemma över sommarn om jag jobbar 2 fulla dagar samtidigt.. :) Så jag är på benen igen men detta får mig bara att må skit över att jag måste börja jobba.. Men samtidigt ska de bli skönt att få fokusera på något annat dem dagarna jag jobbar!

Ja ja, idag blir det lugnt, jag har precis tagit disken så nu sitter jag och stör mig på att mina fingrar är som svampar och snart börjar de nog klia oxå.. (tål inte skarka medel.) Kanske att de blir lite nattgäster här inatt för imorgon är det cup i Hallsta :) Ååå så nervös man kan vara!! hehe..

Neej, nu klarar jag inte av att skriva mer med dessa hemska svampfingrar.. hehe!!

Trevligt helg på er :)

Gått in i väggen, Snälla HJÄLP MIG!!

Livet känns så jobbigt just nu! Förstår inte hur man ska kunna leva i det här samhället. Allt känns bara såå kört!!

Fick besked idag om att mina mammadagar är slut den 26 Januari?! Stört jue.. Men ska få dagar av Jimmy så jag kan vara hemma tills Liam börjar på dagis (om han får plats tills den 12 Maj).. Men de kommer bli tufft, så tur att jag börjar jobba lite nu i februari. Jag kommer jobba 1d/v och kännar då in 3 f-dagar. Men iställer för att inte ta ut dem dagarna så kommer jag att ta ut 2 lågdagar (180kr per dag) och 2 sjukpenningsgrundade dagar (371kr per dag). Så Jaa vi kommer att leva på vatten och bröd tills sommarn då han börjar på dagis och jag kan börja jobba lite mer igen.. För någon måste ju vara hemma och Jimmy känar mer än mig så då blir de jag som får vara hemma, inget mig emot men är såå tungt med ekonomin, när vi har en del utgifter oxå.. Vist vi ahr så vi klarar oss plus lite till men man lever efter plånbok eller hur? 

En sak som känns skönt (men oxå jobbigt) är att jag ska sälja min älskling: Audin! Gråter då jag tänker på hur de kunde bli så här.. Men den måste väck FORT för att de ska funka och vi ska ha råd med nya bilen.. Det var som en spark i nyllet då jag läste brevet från f-kassan.. Jag kan inte förstå varför man jobba och betalar massa skatter och sen blir de så här så fort man blir sjuk eller blir föräldrar ledigt??!! Att man måste sälja allt annat och kanske flytta till mindre för att överleva???!! vart tar pengarna och prioriteten vägen? Jag som trodde vi betalade skatt för att vi ska kunna göra detta?

Borde vara så att en förälder är berättigad att vara hemma minst 20 månader istället för nu då man ska fördela ut dagar och vissa är hemma 2 år och sånna som jag har bara råd att vara hemma 8-9 månader??!! Vist Jimmy har ju dagar oxå men de är inte heller mycket. 60 dagar är reseverade honom dem kan han inte ge bort. Men efter som han känar mer så har vi inte råd att han är hemma!! Ska de verkligen behöva vara så här?

Har legat i sängen nu 1h och bara gråtit och försökt komma på en lösning.. Men det finns ingen lösning?! Hur har ni andra gjort som varit tvungan att ta ut fulla dagar 7/7. Snälla jag behöver verkligen erat stöd nu!

Ååå säg inte bara att jag ska söka jobb med bättre betalt, för de finns ju inget sånt att bara raffa åt sig. Hade de funnits så hadde jag till 100% gjort de :(


Sköön träning

Riktigt sköön träning idag :) vi började så klart med att värma upp ordentligt typ 6 varv runt plan sen lite stretch.. Sen började plågan: LÖPNING!! Tänk att de är så grymt jobbigt fast vi är skapta för att kunna använda benen så! Fram och tillbax mellan kort sidorna sen stack nästa grupp och gjorde samma sak i 100%. aa 100% skönk fort och benen vart som gummisnoddar.. 3*1,10 min kanske inte låter mycket men 5 vändor blev de och att ta i fullt så många vändor är sjukt jobbigt!! Men efter de kom belöningen: SPELA! Vi lirade på bra i en timme sen var de helt plötsligt slut.. Inga lag drogs idag men fick spela med Amanda och Malin i stort sätt hela tiden så kan ana lite kanske.. Var roligt att lira och tempot var bra trots löpningen innan.. Ser hur som helst bra ut inför söndagen, brudar!! Dem ska minnas Fsk som ett gäng tuffa tjejer som inte ger sig i första taget!!! GOD NATT

Träning innan cup...

Ååh sitter här och är faktiskt lite smått nervös inför kvällens träning. Vi har cup i helgen i Hallsta (stora ica cupen) och uttagningen är ikväll, fast vi får itne reda på vilka vi spelar med först söndag morgon. Men endå, är ikväll som de avgörs vilken 10:a vi ska spela med.. Självklart vill man ju spela med dem bästa :)

Jag hoppas på mest spel idag men vi kör nog något varv med kond och styrka för de kan man ju inte hoppa,, åå jag som inte tränat på 2 dagar tycker de ska bli skönt att svettas en del!! Sist vi spelade cup så gick de sådär, vi var i toppform då vi tränade men de låste sig helt då vi fick ut för match. Jag hoppas att de var en engång grej och att vi går ut och imponerar som fan på cupen som vi gör på träningarna. Är ett högt bolltempo på träningarna vilket vi tappade på cupen sist.. Men de var ett tag sen så nu hoppas vi på annat :D

Vi brukar inte köra med linjer då vi spelar för att halen ändå är så liten så att man har fått en och annat smäll mot vägen behöver nog inte tilläggas. Så vi är mer än redo för Hallsa och deras sargspel. De som kanske är lite sådär med sargspel är att vilket lag som helst kan vinna handlar mest bara om vilja och ork ;)

Neej, nu måste jag börja fixa lite innan jag ska åka. Men önska mig lycka till :)

Vad är detta då?!

Neej, inte mera snö nu! Jag har fått nog.. Men men vad kan vi göra åt saken?! Suck, Liam och jag som skulle ner på stan idag. Men inte en chans att jag går ut med honom idet här :( neej han får riva runt på allt här hemma istället :( aa ingen bra dag idag! Längtar tills ikväll då man får pulsa kroppen lite. Man blir knäpp av att bara sitta inne :(

Landkrabban

Åååh mys dag idag bara.. Först träffa några girls på stan, de vart fika på Landkrabban. Sen mötte vi upp mamma på hennes jobb innan vi gick hem till oss. Liam visade alla sina konster innan hon skulle gå igen. Vart spagetthi med köttfärsås till middag :D Ååh fan inte hinner man med gymmet idag heller.. Jag som tänkt att jag skulle dit ända sen imorse.. Men neej (tisdag och) Jimmys dag idag. Så fick lägga träningssakern apå hyllan och där får dem väl ligga tills imorgon. Då är träning innan cup som står på schemat :D

Ni läsare:
vad vill ni läsa mer av i min blogg? vill ni att jag lyfter upp något speciellt?

Sen får ni gärna slänga upp lite mer kommentarer än dem få jag får :/

Dejternas dag!

yeees, idag ska jag och Liam möta upp 3 girls och ta en fika någons stans i byn här.. Kajsa skulle först på babysim med lilla Melvin så dem skulle komma efter och Linda skulle fixa pass till hennes resa. Såå aa det blir väl jag och Erika som möts på bron vid 11:45 :) Tänk de kanske är sista gången vi ses innan Erika & Marcus får sin lilla plutt.. Ååh lägtar efter att få se den lilla plutten, kommer vara hur sööt som helst!!

Liam busar just nu under mig här vid datorn klättrar upp och ner på baslådan vi har. Haha!! Han ställer sig nu upp på 2 röda om han vill, min lilla älskling som låg sista dagen i magen för 8 månader sen, ofattbart! Idag slapp vi iallafall överraskningar i sängen då vi gick upp, hehe han får sova i större blöjor nu på nätterna (nr 5).

Aa vart igen gym igår får bli idag istället ;)

Neej, nu ska de fixas lite här hemma innan vi drar..

Lips of an Angel!

    

Träna träna träna..


Nu ligger han och sover efter allt nytt han ska försöka att förstå. Dagen har gått hyfsat men nu gäller de att vara med för rätt vad de är så dunsar han ner i golvet.. Men han har hyfsad koll men om någon stör hans fokus så är de inte så lätt att hålla balansen.

Vi vill till BVC


Behöver nog inte kommentera vad som händer på denna bild. Han har kommit på hur han ska komma åt saker. Köra så nära som möjligt och sen sträcka på sig och att öppna lådorna är jätte roligt för då kommer det ju fram spännande saker..

Nu har vi snart haft Liam hos oss i 8 Månader. Är galet vad fort de gått men tänk om vi skulle utvecklas så hela livet som vi gör de första året. Då skulle vi nog kunna flyga! Jag kan lätt säga att livet startade den dagen då han föddes. Inget kan så känslan av att vara behövd och den kärleken som man är kapabel att ge är ju helt otroligt. Att fästa sig så vid en människa redan då den är ett litet embryo och du inte ens känt en rörelse så redan där börjar känslorna att växa för de lilla livet. När dem sen kommer ut så går de inte att motstå att de faktiskt är DITT barn som ligger, men även ditt ansvar! Jag älskar livet som mamma även om de har sina tunga dagar, ett leende och dem är glömda. Att se Liam växa och bli mer och mer lik sin pappa i utsendet men definitivt mitt humör, det är sååå häftigt.

Idag har vi ringt BVC, fick lämna in ett meddelnade så skulle hon ringa upp. Ska bli så häftigt att se vad han väger och framför allt hur lång han blivit. :) Får se om hon ringer upp idag eller imorgon jag hoppas på en tid nästa vecka. Neej, Mira kommer nog om 10 minuter då ska vi fika lite sen ikväll vid 17:30 blir det nog upp till gymmet och kämpa lite, ska ringa åå höra om Gudmor Linda vill med.


Mitt hjärta slår för dig

Måndag morgon.

Imorse var en riktig mardröms morgon. Vaknar vid 9 att Liam vill upp, jag går upp lite halvvaken för att ta upp honom och halvägs upp så känner jag hur kladdig han är och strax efter de så ser jag ALLT bajs i hans säng.. Inte sant, tänker jag.. Jo men vist Liam hade fått av sig blöjan i sömnen och lyckats bajsa och kissa ner hela sängen, så vad fanns att göra förutom att vi båda fick hoppa in i duschen. Så aa detta var min morgon höll på och spy då jag plockade ut hans säng. Men nu är allt i tvätten och vi är duschade och frächa hahaha.

Jag satte honom på filten och gick ut i köket och när jag kommer tillbax 5 minuter senare så gissa vad jag ser?!

Jo detta:



Hjärtattacken var nära vill jag lova. Han stod där på sina svajiga ben och försökte ta tag i tv:en.



Nu går de undan vill jag lova och fort går de.. Han kryper jätte fiint och går fint i gåstolen. Men jag var absolut inte bered på att han skulle ställa sig upp mot saker bara någon vecka efter att han lärt sig rypa "normalt". Han har ju ålat i nästan 2 månader innan och sen pang bom så visar han alla talanger på en gång :)

Liten stjärt på väg upp!

Liam är inte sig själv just nu.. Han har gjort så mycket frasmteg i utvecklingen som gör att de tagit massor på honom. Han gnäller mest hela tiden och ska vara uppe i famnen, men de går jue inte men de håller påa tt tar knäcken på oss här hemma. Man kan ju inte bara sätta in honom i ett rum och låta honom sitta där och skrika (även om man har gid lust till de ibland). Neej, som föräldrer gör du ju det som krävs så jaa han är mest i våra famnar just nu eller så sitter vi på golvet med honom det är de som funkar, men man kan ju glömma att få ta disken eller ens gå på toa..

Men oj vad han utvecklats sen han började krypa på knä nu ställer han sig mot saker och verkligen ställer sig upp, ser riktigt läskigt ut då han står där och svajar och jaa vist har han dunsat ner på golvet ordentligt några gånger men han blir nog mest rädd för så fort man tar upp honom så är allt bra igen. Men de är riktigt läskigt för han har börjat ställa sig upp på nätterna i sängen då han vaknar. Ibland vaknar man ju inte direkt och de känns skit läskigt så nu ska vi sänka den ett steg. För tänk om olyckan är framme och man skulle vakna av att han trillat ur, nej fy faaan!!

 

Från 107 till 97,5

Lite har hänt i min träning. Men nu börjar musklerna göra sin del så står ganska still runt armar och lår. Men magen, var ett tag sen jag mätte och vart ganska så chockad då jag mätte.. Har ju märkt att den dragit åt sig lite men tog mitt måttband och mätte och 97,5 cm de är ju mer än förväntat.. Tog ut bandet på 107 cm där jag startade och hjälp, var jag så stor?? När jag mäter så slappnar jag av i magen så de blir ju större än om jag spänner den (såklart). Men skulle jag spänna magen så var de 94,5 cm. :) Känns kanon bra!!

 
Dem 107 cm innan                 97,5 cm nu

Startvikt: 75,4 kg (26/9-10)
Vikt vid inskrivningen: 60 kg
Mål till nyår: under 70 kg (fixat)
Mål till påsk: 65 kg

NU: 69,5

Totalt: -6,9 kg
Kvar: 4,5 kg

Jag väger ju olika på olka vågar. Den hemma visar 71 och den på gymmet 68 så då har jag tagit det mittemellan och får di 69,5. För är svårt att veta vilken våg som faktiskt stämmer ;)

Eftersom Nyår nu varit och jag klarade mitt mål precis kan man säga. Så har jag satt upp ett nytt mål till påsk, det blir att försöka gå ner till 65 kl tror de kan bli tufft men ett försök måste ju göras åå tränar jag som jag gör nu ca 4dagar i veckan så bör de inte vara omöjligt. Men de beror ju på hur mycket musklerna i min kropp tänker väga ;) Hug har de gått för er andra som kämpar med vikt, skulle gärna vilja kika in hos er och se hur ni gör?? Ge mig gärna tips på bloggar :)

Liam Jimmy Wahlqvist

Mitt hjärta kan nu sätta sig upp själv.. Sen har han börjat krypa mer på knäna men då de ska gå fort så ålar han. På nätterna nu så vaknar han så många fler gånger än han gjort tidigare. Vet inte vad de är kan inte se att de är någon tand på g eller att han verkar ha ont, utan han vaknar och ska ha nappen eller flaskan alldeles för många gånger :/ På dagarna är de full fart så han borde ju vara trött, men jag vet inte kan ju vara växtvärk oxå som gör att han vaknar för han ligger och trycker med fötterna mot varandra hela tiden och  trycker sig bakåt.

Jag har inte varit på någon koll hos bvc än så längd och vikt får ni vänta lite med. Ska ringa till bvc i veckan åå boka ett besök :)

Men de märks att han har blivit längre för nu har vi varit tvungna att byta från vagga till spjälsäng. Han tror de är en lek hage och kryper om kring i den så de senaste nätterna nu så har han fått somna i våran säng om han vaknat, just för att han inte ska börja krypa omkring. Kan ju vara de oxå som gör att han vaknar flera gånger att han somnar i våran säng och sedan läggs ner i sin ensama säng.. Jaa, jag vet inte! Inget som är speciellt jobbigt då man blivit van att vakna om nätterna..

En sak till i hans utveckling är att han nu börjat resa sig mot saker och försöka ställa sig upp. Men han har absolut ingen balans att stå själv mot saker utan de slutar ofta med en duns.. :/


Att bada är super roligt

Torsdag

Väntar på min farmor som ska komma och Reika min stortå.. Jag hade nageltrång på båda stortårna i somras men nu håller jag på att tappa den ena nageln så igår under tärningen så hade jag tejpat fast den för att den inte skulle vika sig eller något sånt. Men istället då så har jag fått nageltrånig igen.. Plus att en ny nagel ligger under och väntar på att få kika fram.. Men den gamla nageln sitter fast med ca 2-3ml kvar i överkanten.. De gör så grymt ont så jag kan inte ens gå på den och försöka ta på mig en sko, NO WAY! Har smörjt in den med zon, haha fixk för mig att de kanske skulle funka mot den pulserande smärtan i tån. Tån är ju svullen som en pingisboll!!

Aja nog pratat om min stackars tå. Idag händer inte så mycket, vi hade tänkt att gå ut och gå men de är då två saker som hindrar oss; Tån och Vädret. De är verkligen storm här och de blöser till och med in genom fönstrernas fogar.. Suck!! Kallt är de så har algt handukar runt fönstrena i köket.. Haha!!

Nej, nu är de lunch så skivs kanske senare ;)

Tisdag

Skönt upplägg på gymmet idag.. Jenny (instruktören) var grymt duktig och gjorde ett riktigt härligt program, nu kommer vi bli fiina till sommaren :) vi testade bara på övningarna idag men känner redan träningsverk, de e gött (som dem säger i Göteborg)! Är sjukt vilket tränings sug jag har just nu, kanske för att de börjar böi reslutat!! ;) Hoppas jag inte tråkar ut er med mitt gym och träningsprat hela tiden ;) Liam sussar så sött i sin säng just nu, nästan så jag vill gå upp ur sängen och pussa på honom, men då vaknar han väl?! Nej får försöka hålla mig tills imorgon. Imorgon så ska gudmor Linda passa Liam medans jag och Jimmy ska till uppsala och kika på lite saker ;) Mamma, jag, Liam och Linda var där idag och kikade lite i Gränby Centrum. Var inget höjdar centrum men de dög väl.. Jag lyckades faktiskt hitta ett par snygga jeans som jag kom i, så jag var nöjd! Nej nu snarkas de massor här i sovrummet men ska ändå försöka sova lite :) natti natti på er

Löften?

Jaa, har suttit nu ett tag och funderat på de här med löften? Måste man ha ett nyårslöfte för att klara av saker här i livet? Eller är de bara ett sätt att sätta gränser för sig själv 1gång om året? Jaa, de finns säkert dem som tar detta på högt allvar och klarar de men seriöst... Inte äta godis, bli nyttigare, börja träna.. Är inte detta något man borde göra regelbundetet utan att behöva lägga ett löfte? Jag hade godislöfte engång men tror jag bröt de en vecka senare, de är ju skit svårt att klara om ingen i ens närhet hjälper till och stöttar, där satt jag och inte fick äta och mina bröder stoppade i sig massor?!.. Nej mitt "löfte" började för länge sen har nu tränat i 3-4 månader och jag hade ju ett mål att klara innan 2011 hur tror ni de har gått? Joo, jag var nere på 70,3 någon vecka innan jul sen under jul gick jag säkert upp lite men vägde mig på vågen uppe på gymmet idag och den visade 68?!... Men vågen här hemma säger 71 så vi tar väl de mittemellan åå då får vi 69,5.. Såå jaaa jag klarade de, men jag är ju långt ifrån mitt slutmål! Men att klara detta var verkligen viktigt för mitt välbefinnade. Åå nu kommer de bara att gå lättare och lättare...

Imorgon ska jag träffa en gyminstruktör som ska hjälpa mig med ett träningsprogram. Jag vill ju träna kroppen fastare men inte bygga för mycket muskler.. Benen är inte så noga då dem får de tungt på fotbollsträningarna men den övriga kroppen som, magen (förtfarande väldigt mjuk, nertill), överarmarna (gäddhänget), och axel och skulderbladspartiet. Tappar man där runt så kommer nyckelbenen fram åå då känner man sig mycket smalare bara för att dem syns, sen är de ju väldigt fiint oxå ;) Men de gäller att man inte fuskar med kosten om träningen ska ge resultat men jag har en sådan motivation till att träna just nu så tror de kommer bli kanon till sommarn. Bara några kilon till och lite fastare hud så kommer jag må mycket bättre bland folk oxå :D

Jaa, men tillbax till de där med löften.. Jag tror att om man är flera som hjälps åt så är ett löfte lättare att klara än om man är själv. Jag har inget direkt löfte men några mål med året som kommer.

- Ändra min spegelbild
- Hitta nytt jobb
- Spara till en resa
- Sluta bita på naglarna
- Bara VARA MED min familj så mycket som går.

Men de är ju och andra sidan sånt som alla vill på ett eller annat sätt. Neej men kortfattat inga nyårslöften har mina mål sedan tidigare att klara :)



1 Januari 2011

Otroligt vad ett år kan gå fort! Känns som nyss de var 24 december 2009 och Jimmy fått sin försa hälsning från magen då han fick känna en spark för första gången eller då jag stod här på övervånningen och tittade mig i Jimmys mormors spegel och såg på min växande mage, men fan de är ju över ett år nu?! Är inte de helt sjukt! 

Men men vilken härlig vinter dag de är idag här uppe :) Solen lyser fint över siljan här nedanför så man får nästan lite lust att ta sig ner dit. Men de är jobbigt att dra ner vagnen i snön och sen uppför allt då vi ska hem igen, nej de får vänta till våren innan vi kan ta oss ner dit.. Kanske att nästa gång vi kommer upp att de går att ta sig ett dopp där ;)

Vi var nyss till min mormor och morfar i Leksand. Var såå roligt att se dem igen :) Ååh fina Julklappar fick Liam oxå. Tänk att om dem hade fått köpa blöjor för 5 kronor i Norge.. Aa livet är bra orättvist!! Men de tackar vi för dem kommer Liam att bajsa bra i ;)

Liam kryper runt här och alla tittar på honom hela tiden. Måste vara roligt att vara barn och se alla vuxna fjanta runt.. Haha, och allt man gör vad de än är så är man duktig.. Haha, vem vill inte vara barn och hela värden är rolig?! hahaha.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva så vi hööööres senare!!


Vi 2 <3

Ingrid :)

ingrid från gamla klassen om Happy New Year!!:
Hej Jessica!!
Vad roligt att du haft ett toppenår, och hoppas det fortsätter så :)
Ska ni komma till Åland och spela?! Så roligt!
Förstår om det är fullt upp, men annars skulle det ju vara så roligt att ses. Fast helst skulle jag ju vilja träffa lilla Liam också :)
Många kramar

Heej, yes jag ska till Åland i slutet av Januari. Först så var tanken att Liam och Jimmy skulle följa med men sen vart de för dyrt så då får dem stanna hemma. Ja jag tycker nog att vi tar de då Liam oxå kan vara med för vill gärna att du träffar honom oxå :) Men jag är ju mamma ledig fortfarande och skulle de passa dig så åker jag gärna över någon gång och hälsar på?! Är du hemma fortfarande eller har du börjat jobba nu? Ååh vore så roligt att ses innan sommarn :)

Krama Adrian från mig och Liam :D
RSS 2.0