Dags att göra något åt saken! Jag har en idé...

Idag är det fredag och jag har inga fredagskänslor alls, jag menar annars brukar man kunna känna att YES, äntligen fredag. HUM detta kan ju iof ha med att göra att jag varit hemma hela veckan. De tragiska är att jag kan rabbla alla program som går på 3:an på dagarna haha! Men nu till alla som läser så har jag ingen feber inte ens näsan rinner längre och hostan är borta så håll era tummar lite till så spelar jag nog på söndag!

Ikväll är det marknadsafton och de finns en lång historia bakom den i mitt liv. Linda du vet jag menar! HAHA! Tror jag ska våga mig ner sen för att köpa lite munkar, de är ju så himla goa! Men innan de blir marknad så är Jimmys morföräldrar nere på finbesök i stan, inte för att de var så länge sen vi träffade dem men en då. Det ska grillas och sen ska vi visa dem lägenheten som dem faktiskt inte har sett. Sen hoppas jag lite i smyg att de stannar tills på söndag och kollar på våran match innan de åker!

Nog om mig tillbax till fotbollen...

Jag fick ett sms och 2 samtal igår om träningen som ägt rum tidigare på kvällen, jag blir nästa arg inombords. Nu får de vara nog! Vi kännde att de är dags att göra något åt saken och min idé innom är att innom snarast ska de komma visa beteende regler från spelarrådets håll som kommer gälla ALLA, Spelare,tränare, ass.tränare, målvaktstränare, lagkapten... ALLA! Jag ska få en mer inblick i helgen men detta har inte bara hänt igår att de tjafsas utan de har pågått länge nog, om nu lite regler kan sätta de på sin plats så är de värt ett försök. Ska jobba på de på en gång! 
Tänk på de här citatet tjejer: Om han gör något för oss, så gör vi något för honom!
Jag vill nog inte ens veta hur mycket tid våra tränare lägger ner på oss utanför de tider vi har att träna på. Så den stunden han/hon väl har oss i rampljuset bör vi lyssna och bara respektera läget. Det är som ett beslut som dommarn tagit han kan inte ändra sig för att några spelare tycker att de är fel...

Är det någon som inte instämmer så är det bara att höra av sig till mig så kan vi diskutera saken!!

Man ska inte efter en träning behöva känna att man inte vill gå nästa gång för att de är så stökigt och ingen lyssnar på tränaren. Vist alla kan ha fel eller göra fel beslut även Hjalle/anniz/Lillis men ge dem en chans funkar det inte ta det personligen med vem de direkt gäller på sidan av planen och vill man inte de av någon anledning ta det med oss i spelarrådet och vi tar det anonymt med dem vid snarast tillfälle.

Jag vet att alla inte läser min blogg och att de borde stå där dit där men det här är mina personliga åsikter därför skrivs dem här och ingen annan stans jag tycker de här är en självklarhet, men jag ska ta upp förslaget på nästa spelarrådsmöte så kommer nog en information till ALLA så småningom. Men iallafall jag är trött på den energin som går åt till småsaker under träningstid sen kan även jag tycka att visa saker bör ändras hos tränarna oxå men de tar jag med dem, så slipper vi oxå allt skit snack och grundlösa påhopp!

TACK!

Vad vill ni ha mer av?

Ja nu har jag bloggat på utan att tänka på vad de är ni vill läsa om och vilka de är som läser?
Så här är chansen att avgöra! Ge mig tips och säg vad de är ni vill ha mer av på min blogg...

Skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra! :)

Förlåt mig!

fel nisse har varit här det ska vara sigtuna som u-laget mötte och inte Långhundra! Dessutom har jag något otroligt att berätta för er som läser....

U-lagets efterlängtade 3 poängare dök upp igår hemma på Arenan. Inte nog med de så fick sigtuna åka hem med hela 12-0 i baken, kan inte smakat bra! Men grattis tjejer hoppas för fulla händer att detta håller i sig i sånna fall kommer vi ha en, Sorry cissi, SKIT rolig säsong tillsammans framför oss! Tillsist undrar jag Anniz hur smakade nu flaskan som du gjort allt för att få vara med och dela på? haha! Hoppas att den smakade väl så ni känner smaken efter varje vinst :)

Åter igen Grattis, och bra jobbat!På söndag så har vi ju faktisk dubbel möte mot Norrskedika då både A och U-lag tar emot dem hemma då ska vi visa dem hur man spelar fotboll. Men innan dess är det träning ikväll + utagning kan de bli bättre, NEJ! Så se till att komma ner ikväll för alla behövs till helgen.


Jag ber till Gudarna att jag ska friskna på mig till helgen men för dem som läser så mår jag bättre nu bara snorig och halsbränna! Men men hård som stål så står jag där på söndag iallafall på eller utanför planen! Återstår att se... 

27 Maj

Hejsan alla som läser!

var nog dumt av mig att spela i söndags, får sota för det nu då jag har legat hemma sen dess med hög feber och en rethosta på det. Jag lovar dig Myggan att om jag mår minsta bättre till ikväll så kommer jag ner en liten stund och kikar :)
Just nu ligger jag ner bäddad i sängen och önskar inget annat än att få vara fullt frisk, men men är huvudet dumt får kroppen lida!

Idag så ställer vårt u-lag upp sig mot Långhundra hemma på arenan. Långhundras A-lag ligger i divison 3 så kan bli en spännande match att kolla på. Jag önskar er all Lycka till i kväll och hoppas på att jag kan få ta mig ur sängen ner dit en liten stund.

Upplands-Ekeby - Rådmansö 5-0För första gången vet jag inte vad jag ska skriva..

De var duktiga och rullade boll jäkligt bra, de får räcka!  
 
Division 4 östra
 

Mariehamn 5 5 0 0 29 - 3 26 15
Upplands-Ekeby 5 4 0 1 16 - 3 13 12
Häverödal 5 3 1 1 9 - 5 4 10
Upsala IF 5 3 0 2 9 - 5 4 9
Frösunda 5 2 2 1 6 - 5 1 8
Knivsta 5 2 0 3 5 - 18 -13 6
Norrskedika 5 1 1 3 8 - 7 1 4
Rådmansö 5 1 1 3 6 - 12 -6 4
Riala 5 1 0 4 2 - 10 -8 3
Tobo/Örbyhus 5 0 1 4 3 - 25 -22 1

   
 
Resultat
 

Omgång 5
20/5 19:00 Norrskedika - Tobo/Örbyhus5 - 0  
21/5 15:00 Frösunda - Riala3 - 0  
24/5 15:00 Mariehamn - Knivsta14 - 1  
24/5 18:00 Upplands-Ekeby - Rådmansö5 - 0  
24/5 18:00 Häverödal - Upsala IF1 - 3  
Omgång 6
29/5 19:00 Knivsta - Upplands-Ekeby 
29/5 19:30 Riala - Tobo/Örbyhus 
31/5 11:30 Upsala IF - Mariehamn 
31/5 14:00 Frösunda - Häverödal 
31/5 16:00 Rådmansö - NorrskedikaÅh NEJ jag är sjuk!

Dagen innan match mot Upplands-ekeby och jag har varit hemma och är sjuk! Visserligen har jag bara ont i magen men i morse kom de upp lite från igår. Men nu mår jag hur bra som helst så hoppas på att de håller i sig.. Laddat har jag gjort sen sist då de nu känns hela kroppen att de börjar bli dags för en vinst igen :)

Jag tror och enligt tabellen är dem bra men vi kan slå dem, de är jag övertygad om, gäller bara att alla är fokuserade på de vi ska göra och hålla bollen inom laget  och på backen så klart :)

på träningensist så var jag inte med pga att jag hade ont i halsen men hade med mig min kamera så tog en del bilder närmre 300 kanske haha, men tänkte lägga upp några här på bloggen som ni kan få kika på!

Kalle och frida   Sara     

 
        


 

           


 

Hur gör ni i erat lag?

Ja idag är det tisdag och vi har träning som vanligt 19:00 -21:00. vet inte ännu vad vi ska göra men hoppas på något nytt men känner jag Hjalle rätt så kommer vi att göra något i stil med avslutningsövningar.. Vist alla fotbollsspelare borde tycka det är roligt, men inte jag! Jag ska förklara varför...

Är man placerad back och alltid eller oftast får höra att man inte ska hålla i bollen mer än onödan vad ska då jag vara med i en sådan övning att göra som anfallare? vad nyttjar de mig som MITTBACK och absolut itne ska hålla i bollen mer än nödvändigt, och oftast inte är med upp i ett anfall om de inte är en hörna! Hjalle vill ju inte heller lägga in några backar för att avsluten blir inte som han tänkt sig då. Hum nu när jag sitter och skriver vet jag om att de är fel inställning men jag vet och har säkert minst en-två backar till med mig i detta tycke om att vi vill ha träning vi oxå.  Vi i backlinjen har kanske tappat lite i snacket de senaste matcherna och har lite svårt att samspela ihop, vi har ju tidigare oftast gjort olika saker på övningarna och borde de inte då vara en ära att få träna ihop oss IGEN än bara på matcherna?
 
Om de finns någon där ute som har någon ide på detta så skriv gärna.. För iallafall jag tycker de är jobbigt att få träna på de mesta förutom att träna på att vara back som jag faktiskt är! Alla kan inte få som de vill och jag kommer förmodligen ge allt ikväll iallafall.. Men vore kul med en övning som gynnar alla på planen från målvakt till forwads :)

Omgång 4

  
 
Division 4 Östra DAM
 

Mariehamn 4 4 0 0 15 - 2 13 12
Häverödal 4 3 1 0 8 - 2 6 10
Upplands-Ekeby 4 3 0 1 11 - 3 8 9
Upsala IF 4 2 0 2 6 - 4 2 6
Knivsta 4 2 0 2 4 - 4 0 6
Frösunda 4 1 2 1 3 - 5 -2 5
Rådmansö 4 1 1 2 6 - 7 -1 4
Riala 4 1 0 3 2 - 7 -5 3
Norrskedika 4 0 1 3 3 - 7 -4 1
Tobo/Örbyhus 4 0 1 3 3 - 20 -17 1

    
 
Resultat
 

Omgång 4
15/5 18:30 Knivsta - Häverödal0 - 3  
15/5 19:00 Tobo/Örbyhus - Upplands-Ekeby1 - 8  
17/5 11:00 Riala - Norrskedika2 - 1  
17/5 14:30 Rådmansö - Mariehamn1 - 3  
17/5 17:00 Upsala IF - Frösunda0 - 1  
Omgång 5
20/5 19:00 Norrskedika - Tobo/Örbyhus 
21/5 15:00 Frösunda - Riala 
24/5 15:00 Mariehamn - Knivsta 
24/5 18:00 Upplands-Ekeby - Rådmansö 
24/5 18:00 Häverödal - Upsala IF

Rådmansö - Mariehamn 1-3

Den bästa match vi spelat hitils i serien var nog denna match. Vi låg visserligen i press den första halvleken och släpper in en lite väl lätt boll någon gång de första 20 minutrarna. En miss i försvaret och en resning som stutsar på deras fot och sen in i mål. Inte mycket att göra lite väl otur för oss kanske.. Men de visar bara hur viktigt det är att fullfölja allt på planen. De spelade dock inte så bra som jag trodde men när de väl tog ner bollen på backen så var det svårt att få ett grepp om den. Men oftast var det långa bollar mot våra hörnflaggor som deras otroligt snabba mittfältare sprang på. Men vi är duktiga på att ställa offside så  många gånger sprang de i fällan! Men de lyckas endå tills lut få in ett snyggt spelmål innan vi går av för vila.

Andra halvlek så peppade vi till och tar helt över de första 30 minuterna. Vi gör även ett mål strax innan 20 minuete rin på andra En hörna av Anniz som de rensar rakt upp i min famn får till en dröm träff och den sitter som en smäck bakom deras målvakt.. TACK och bock! Men där efter händer något igen och vi börjar bli trötta och släpper in dem i spelet igen. De gör till slut 3-1 med  kanske kvarten kvar att spela där efter får vi en spelar utvisad och det uppstår kaous i vårat lag. Men vi lyckas trycka dem upp till halva där spelet stannar tills dommarna blåser av!

Vi ska vara nöjda tjejer deras tränare berömde oss efter matchen med att vi var ett av de bättre lagen de mött.

Jag tycker att vi alla ska ge varandra en klapp på axeln som inte slutar spelar när de andra gör mål vi hänger kanske lite med huvuderna men vi har fått ett grymt pepptak på planen och lyckas få upp oss.. De är enormt stark att gå in efter 2-0 i baken och ta över spelet totalt för att sedan lyckas göra ett mål :) 

Bra gjort tjejer och grymt kul med alla som kom ner för att heja på oss!
 

Omgång 3

  
 
Division 4 Östra
 

Mariehamn 3 3 0 0 12 - 1 11 9
Häverödal 3 2 1 0 5 - 2 3 7
Upsala IF 3 2 0 1 6 - 3 3 6
Knivsta 3 2 0 1 4 - 1 3 6
Upplands-Ekeby 3 2 0 1 3 - 2 1 6
Rådmansö 3 1 1 1 5 - 4 1 4
Frösunda 3 0 2 1 2 - 5 -3 2
Norrskedika 3 0 1 2 2 - 5 -3 1
Tobo/Örbyhus 3 0 1 2 2 - 12 -10 1
Riala 3 0 0 3 0 - 6 -6 0

    
 
Resultat
 

Omgång 3
9/5 15:00 Mariehamn - Tobo/Örbyhus8 - 0  
10/5 15:00 Frösunda - Knivsta0 - 3  
10/5 17:00 Upsala IF - Riala4 - 0  
10/5 18:00 Upplands-Ekeby - Norrskedika2 - 1  
10/5 18:00 Häverödal - Rådmansö2 - 1  
Omgång 4
15/5 18:30 Knivsta - Häverödal 
15/5 19:00 Tobo/Örbyhus - Upplands-Ekeby 
17/5 11:00 Riala - Norrskedika 
17/5 14:30 Rådmansö - Mariehamn 
17/5 17:00 Upsala IF - Frösunda

Häverödal - Rådmansö 2-1

Ja då var första förlusten gjort i div 4. Jag har inte hunnit skriva ett match referat tidiagre men nu är det påväg.

Matchen startades och direkt efter 3 minuter gör Häverödal mål. Jag vet itne alls vad vi gör i backlinjen men de får ett inlägg från kanten som går förbi alla och till den ensamma Häverödalspelaren som lätt slår in den. HUM! Med nya tag så var de vi som gjorde mål i nästa tillfälle. Dock blir deras målvakt skadad på köpet men Matte får in den fint bakom henne!

Vet itne vad jag ska skriva om matchen vi har större delen av boll innehavet och spelar större delen på deras planhalva. Men vi får inte in bollarna. De är starka i backlinjen och rensar så mycket de bara kan. Med deras snabba forwads som HELLA tiden kom från kanterna så gjorde de även ett riktigt skit mål när de är ca 20 kvar på adnra halvlek.

Posetivit är att vi för matchen den större delan och att vi denna match faktiskt hade spelet på backen. När vi väl håller bollen nere och snacket uppe så rullar vi mycket fin boll.. Dock hade vi inte turen med oss denna match, men den kommer!

Start elva:

Soffan Jessica Anna Pettsson
Honken Chippen Annelie Fadde
Matte Anniz

Torsdag = Uttagning!

Halloj alla som läser!

ännu en träninge gjord och idag var det mycket bättre än sist. var lite strulsist mellan herr och damlag om 11-mannamålen.

Idag så var det träning innan utagning till åbda A- och U-lag. U-laget har match på lördag mot Långhundra och A beger sig ut mot Häverödal för att spela boll. Men innan utagningen så var det träning där vi hade som tema idag att träna på avslut, vart en del bra avslut iallafall. Men vi måste våga ännu mer, märks att vi är lite tillbakadragna i luften men med mer träning så kommer vi bli bättre å bättre där oxå.

På tisdag så kommer det att vara spelarrådsmöte mellan dam och herr så om någon vill ta upp något så säg till!

Ladda gärnet nu tjejer tills på söndag så ska vi spela som aldrig förr 3 poäng är det minsta!

Andra Ronden = 2:a placering

  
 
Division 4 Östra Uppland
  

Mariehamn 2 2 0 0 4 - 1 3 6
Rådmansö 2 1 1 0 4 - 2 2 4
Häverödal 2 1 1 0 3 - 1 2 4
Knivsta 2 1 0 1 1 - 1 0 3
Upplands-Ekeby 2 1 0 1 1 - 1 0 3
Upsala IF 2 1 0 1 2 - 3 -1 3
Frösunda 2 0 2 0 2 - 2 0 2
Tobo/Örbyhus 2 0 1 1 2 - 4 -2 1
Norrskedika 2 0 1 1 1 - 3 -2 1
Riala 2 0 0 2 0 - 2 -2 0

    
 
Resultat
 

Omgång 2
2/5 14:00 Riala - Upplands-Ekeby0 - 1  
2/5 15:00 Tobo/Örbyhus - Häverödal1 - 3  
3/5 11:30 Norrskedika - Mariehamn1 - 3  
3/5 14:00 Knivsta - Upsala IF0 - 1  
3/5 16:00 Rådmansö - Frösunda1 - 1  
Omgång 3
9/5 15:00 Mariehamn - Tobo/Örbyhus 
10/5 15:00 Frösunda - Knivsta 
10/5 17:00 Upsala IF - Riala 
10/5 18:00 Upplands-Ekeby - Norrskedika 
10/5 18:00 Häverödal - Rådmansö

Rsk - Fsk 1-1

Matchen i helgen kunde varit bättre. Men alla mål räknas tydligen?!

Samlingen var 14:45. jag hade förberett redan tidigt på morgonen genom att gå upp tidigt för att bege mig mot Norrtälje efter en helg i Dalarna/Garsås. Herrlaget spelade innan så vi fick värmaupp på b-plan :), måste säga att de var lite ostrukturerat redan där då vissa dräller in lite senare i uppvärmingen pga av massager, tejpningar och toalett besök. Är svårt att hålla ihop ett lag på sammanhållning när de känns som om alla gör lite som de vill.
Domarn blåser av matchen på A-plan och våra herrar åker på torsk. Vi får äntligen ta plats på A-plan och vår hemma premiär, motståndet stog Frösunda för.

Matchen blåses igång och vi är lite sega i starten. Efter att Frösunda haft press på oss och vi fortfarande är lite ur balans börjar vi gnälla Frösunda spelarna är tuffa och på snudden till fula i närkamperna, Sandra får sig en tryckare i ryggen som såg riktigt läskig ut. Vi åker på några snytingar och känner att nu måste vi plocka ner bollen om vi ska lyckas ta poäng denna match. Vi gör det sista de sista 15 och gör då 1-0 till oss precis innan halvid.

Efter pausen har vi kommit överens om att gå ut och försöka skratta bort de tuffa som vi nu har mot oss. Hjalle frågar innan vi går ut vad som står bakom hans rygg: Tillsammans är vi starka! Nu var det bara ut och kötta. Vi startar med bollen eftersom de började i första. De går ett tag då vi bara håller oss på deras planhalva, allt såg bättre ut. Men plötsligt händer något och vi börjar, vad jag tror, känna oss trygga i situationen. Sandra trampar snett och gör sig riktigt illa, hon lyfts av planen och får åka in till sjukhuset för att rönka foten. Vi blir lite ställda av situationen men tar i för Sandras och lagets skull. När det är 7 minuter kvar av matchen händer något och Frösunda tar över matchen de är lite tuffare än oss i närkamperna, fast vi är där! Var nämligen så att vi hade aldrig domarn med oss denna match så duellarna gick ofta åt deras håll. De får en frispark som rensas bort av våran spelar som enligt oss går på deras spelare och ut över kortlinjen. Men domarn frågar fsk:s tränare och han säger att han håller med domarn om att den snudda vid en vit spelare och ut. Illa! Hörnan slutar med en yttligare frispark inte långt utanför målgården. Vad vi gör vet jag inte! Som vi brukar lyfter vi laget när motståndarn som ska slå bollen springer mot den. Men domarna ser inte de vi gör och via en arm/hand på dem + offside går bollen in i mål. Mot protester blåser han mål.? Jag hör själv tjejen säga att den snudda vid henne när hon springer hjubblandes där ifrån. 1 minut kvar och vi sattsar allt framåt, tyvärr han vi inte denna gång... Och med en tomhet och besvikelse står vi nu där med 1 poäng.

Jag vet egenligen inte vad som hände men har en teori om att inställing var lite för säker innan match, vi trodde vi var säkra 3 poäng denna match. Kan erkänna att det kändes så för mig med. De Hjalle säger efter matchen håller inte jag med om för VI KÄMPADE visst. Vi gjorde så gott vi kunde utifrån situationen. De var svårt att spela när vi efter gnäll på domarn får honom mot oss och ska hela matchen spela i underläge från hans sida. Man ska inte skylla på honom och tänker inte göra de denna match heller. Tror att om vi varit mer inställda och laddade inför denna match hade vi kunnat spelat en helt annan match. Kan ha fel, men de är vad jag tror! Var en helt annan inställning och känsla innan matchen mot UIF. Men vi har kanske där kvar att lära oss att en match aldrig är avgjord innan dommarn blåser igång matchen där efter kan allt hända.

Kämpar gör vi ända från backlinjen till forwads. Men vi försöker hela tiden att ta ner spelet på backen kan va där hjalle ser oss som loja och inte riktigt kämpar hela tiden. Men jag vet att alla vi som var där  VILLE VINNA!

Som en sa till mig: Detta är en förlust för RSK men en vinnst för FSK! 
Tjejer vi ska visa dem borta i höst nu tar vi nya tag och letar efter suget så tar vi Häverödal borta på söndag.. 

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

Match dag

Jag har inte skrivit så mycket på sista dagarna pga av att jag inte varit hemma. Har haft en liten mini semester kan man säga! Men väl hemma igen och laddar upp för match mot Frösunda. Matchstart är 16:00 på Rådmansö schakt ARENA. Jag hoppas på en bra match och att vädret håller i sig.

Åter kommer efter matchen om hur det gick, eller så kommer ni ner och kikar helt enkelt :)Har köpt en kamera som åkte med upp på resan lägger in lite bilder så ni får se :)     
   

RSS 2.0