En vecka kvar till ultra!

Vet inte om jag kommer att överleva denna vecka det ända som snurrar i skallen är vad som händer nästa vecka! Kan vara tjatig ja jag vet men ni kan aldrig förstå hur det känns att snart snart få se det som kommer att bli ert barn. Är en känsla som är över allt annat! Kanske är det detta som är KÄRLEK!

Om en vecka så har vi varit hos Ultra den här tiden och förmodligen så har vi några bilder med oss hem :) Kommer vara så otroligt att se så jag kommer nog börja grina av spänning! Känner att det rör sig där inne ibland och det är ju så härligt att känna, är obeskrivligt hur det känns men är helt underbart! Tråkigt är att det bara är jag själv som känner det Jimmy kan ju inte direkt känna de små lätta vridningarna som i bland sker. Men om en månad så kommer även han att kunna känna lite sparkar, hoppas vi :)

Jag har även köpt massa ramar som jag ska sätta in några bilder i å så småningom göra ett album med alla magbilder som kommer bli och även skriva lite om vilka veckor jag kände vad och så vidare. Blir roligt att bläddra i i framtiden.

Vad ska man säga!

Sitter just nu i öset och har ätit mat. Idag har vi varit på spc sedan 9 imorse.. Så man var lite hungrig..

Cupen gick väl sisådära. vart nog bara G i betyg konstigt att vi inte får in bollen ordentligt.. Målet vi får är ett självmål av motståndarna. Men men blir till mer att göra för tränaren på träningarna framöver. Jag var inte med och kände mest bara besvikelse över att oturen verkar hänga över just norrtälje cupen som vi inte gått vidare till slutspel på 4 år nu, alltid åker vi ut på målskillnad eller någon poängs skillnad! SURT!

Neej nu är jag för trött för det här så ska nog åka hem för att slagga! Men ha det bäst!

Vecka 18

 

Vecka 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad. Varsamma samlag under graviditeten är helt riskfritt, men kontakta din MVC om du är orolig.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.



(Bilder plus text är taget från gravid.se)

Tröttmössan!

Har varit för trött så har inte orkat sätte mig ner för att skriva så mycket sen har jag haft fullt upp.. Idag var jag och Linda till Ikea och shopade.. Linda köpte massa roliga saker för hon skulle göra om i sitt rum :) Själv köpte jag 6 ramar i olika storlekar som jag har tänkt sätta i lite roliga kort i som sen ska stå på en planerad byrå i hallen :) Kommer bli kanon fint!



Mamma och jag var åå kollade på den nya stig larsson filmen "luftslottet som sprängdes" var otroligt bra och alla filmer tillsammans är nog bland de bästa som gjorts innom svensk film tycker jag! Mycket gripande och otroligt spännande man blir lixom aldrig mätt vill bara ha mer och mer!!



Imorgon är det dags att fira Kalle ska bli skoj hon vet nämligen inte vad vi ska göra än! Men det vet alla andra!! haha Men ska nog upp till Contiga Cupen först och spana lite. Men nu ska jag nog hoppa ner i sängen och sova.. Har längtat efter det hela dagen :) hihi!

Sov gott alla glada!

...Put...


V.17 +6



Vem är du där inne?
Spelar ingen roll vi älskar diig endå!

Dricka vatten upp och ner?

Hick hick! Jag har fått hicka och det är så jobbigt med hicka! Gör ont och är bara jobbigt.. haha!

Blir inte så långt idag kommer ett längre på fredag :)

Bye bye

Ps. glöm inte att gissa!!!

Tjej eller Kille Vågar du gissa?

Okej är ca 1 och en halv vecka kvar till Ultra och eftersom vi ska kika vad det är för en liten parvel så tänkte jag ha en liten gissningslek här på bloggen. Jag själv kan erkänna att jag inte vågar gissa, inte för att jag är rädd att gissa fel utan för att jag vill komma dit så neutral som möjligt så man inte tror eller vill att det ska vara ett kön så är det det andra, båda är lika välkommet.. Men ni andra får gärna gissa det är bara roligt att höra vad ni tror har en liten lapp här någon stans där jag skrivit vad folk har sagt tidigare..

Men fårgan är: Tjej eller Kille? vad tror du?

Svaret kommer någon gång efter ultraljudet den 7 dec så går bra att gissa fram tills dess :)

Föresten så är jag ganska säker på att jag kände den lilla häromdagen då jag låg i sängen. Sen börjar magen bli väldigt hård :) Leeer!

Otrivin

Rubriker är nog det svåraste att komma på. Men nåfot ska jag väl komma på!?

Idag ringde klockan 05:00 och det var bara att kliva upp och åka till jobbet fast jag kände att febern fortfarande är kvar i kroppen. Men jag måste ha pengarna sen!! Jag lovade att hälsa till Jojje via bloggen eftersom han läser den flytigt: Hej Jojje! Du glömmer väl inte -> "Mmm mums så lätt en två, färdigt!"

Vi ska laga kyckling i ungn till middag det är så gått med bulgur och currysås :) Mums! Jimmy ska sen iväg och fixa i garaget och jag ska nog ut till girlsen på Rådmansö! Men blir nog inte så långvarig för känner mig som sagt lite små hängig...

Helgen som var då:

Fredagen: Jag jobbade till 21:45 sen var det jue inte mycket kvar av den dagen var mer bara att hoppa i sängen för att okra med lördagen.

Lördagen: Sooov en lång stund in på dagen sen var det upp för att senare träffa Linda som kommit hem vi passade på att träffas men kände mig inte så frisk då jag snorade och hostade massa men vi gick iallafall ner på G och lyssnade på Lillis. Var där i ca en timme sen drog vi hemmåt. JImmy och jag skulle åka och hyr en film men kom på att det var nattlucka på statoil så då sket vi i det och drog oss istället hem till lägenheten.

Söndagen: Då vart det till att åka ut till Öset jimmys pappa ville ha skjuts så vi skjutsade in honom och sen hämtade hans mamma åå så åkte vi och handlade efter en liten frukost vid 11 kanske. Efter det var det bara en stor slappdag framför tv:en och kollade på massa konstiga program. Nio filmen var sjukt bra så den kan jag tänka mig att se igen.

Måndag: Jag var även ledig på måndagen så ser det som en extra helgdag. Träffade linda och gjorde massa ärenden på stan innan vi åkte och köpte med oss sallad till min mamma. Vi eller rättare sagt jag skulle hålla koll på Eric. VI spelade monopol i ca 2 timmar och sen vart jag hämtad så vart det bara tv hemma i soffan innan det var dags att lägga oss.

Kort summering på helgen! Men den får duga skrev ju några rader under helgen oxå så det blir nog bra :)

Snorig

Är förskyld och febrig inte så roligt.. Men måste till jobbet imorgon för har precis varit sjuk och sen så måste jag ha pengarna..

Jag och Linda har spelat spel med erc men slutade precis.. Skönt det för monopol kan ju hålla på hur länge som helst! Men tillslut så la vi av och linda hade mest penagr så hon vann.. :)

Neej, just nu sitter jag hos mamma och väntar på att Jimmy ska bli klar på arbetsförmedlingen så vi kan åka hem och börja med maten. Sen blir det nog abra tv och en tidig säng gång! Klockan ringer 05:00 imorgon så då gäller det att lägga sig i tid.

Vet inte vad jag ska skriva om eller vad ni vill läsa om så sätter punkt här!

Slut på veckan

Joo känns tungt varje gång söndag står som namn på dagen.. Då vet man att man har en lång arbetsvecka framför sig. Men jag är iallafall ledig imorgon oxå så är skönt men känner mig snorrig och tung i kroppen så hoppas att det går över!

I helgen så har jag tagit det lugnt mesta dels och Linda kom hem igår så vart att träffa henne och en sväng ner på G för att lyssna på Lillis. Alltid lika bra! Sen vart det hem och sova åå vips så var söndagen här.. IDag har vi inte gjort mycket alls. handlat och kolla på tv:n. Haha såna dagar behövs oxå!

VI ska snar täta tacos så ska gå och hjälpa till så dem slipper göra allt själva här i Öset :)

Ingen som har några julklapps tips? Behöcer dem verkligen!

v.17

Igår gick vi in i vecka 17 och nu är det bara två veckor kvar till ultra :)


Vecka 17

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

Lyssna in dem! :)

Lyssna in The baseballs hur gryma som helst, Rihanna släng dig i väggen! :P Love it!



Julklapps tips, någon?

Sitter och försöker att komma på bra julklappar till familj och släktingar men är ju skit svårt.. Har kommit på några men finns några personer kvar så är det någon som har bra tips så tar jag gärna emot :)

Jag tänkte nog försöka spana in de flesta julklapparna i helgen så man vet vad de kostar och om man måste tänka om med någon. Är ju alltid så att man sitter hemma i soffan och tänker sig en sak men sen finns den inte exakt som man tänkt sig eller i den färgen osv. Jimmy har jag bestämt färdigt till så det är skönt!!!

Baby love

Tänkte lägga upp en jämförelse mellan vecka 14 och 16 men syns inte så stor skillnad faktiskt.. Men det känns skillnad inom mig!


 

V14+5                 V16+4

Ser du någon skillnad?

JLT

Jorrååå!! Idag har man varit ledig så härligt.. Har fikat med Emelie och det var så läääänge sen jag såg henne. Så roligt måste bli oftare, vi har kanske inte träffats på 3 år men var som om vi viste allt om varandra och bara pratade på tiden gick så fort dessutom så hoppas det inte tar lång tid innan vi ses igen..

Jag börjar bli väldigt hungrig så ska nog göra mig något att äta. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om men kanske kommer ett inlägg senare :P

Happy face!

Känner mig så nöjd med allt. Tiden rullar på och veckorna ska vi inte tala om hur fort dem rinner iväg å i helgen är jag ledig.. Ska bli skönt att bara ta det lugnt och kanske hitta på något roligt.. Linda kommer äntligen hem så blir nog att träffa henne oxå :P

Tror att graviditeten sprider sig bättre än svininfluensan här i stan. Är många som är gravida och många som precis blivit.. Men det är bara kul!! Men svininfluensan kan ju bara slänga sig i vägen här kommer vi gravida!!! Hahaha..

Snart blir jag galen på våran tv hade den inte vägt ton så hade jag slängt ut den för länge sen. Den tjuter hela tiden när man tittar på tv så oerhört irriterande. Kanske blir en ny i julklapp till mig själv om jag har råd fick ju skatten på bilen idag oxå.. puh! Men men bara betala medans man kan..

Nope några rader blev det iallafall nu ska jag lägga mig i sängen och mysa med Älskling och förhoppningsvis så kanske jag kan känna den lilla oxå så man kan somna lyckligast i värden sen :P

Natti natti

Trött och Förskyld

Jimmy väckte mig för en halvtimme sen om han inte sagt vad klockan var så hade jag trott att den var 5 på morgonen, men icke den var 11 och han och en polare skulle dra till Uppsala så han ville säga hej då. jag hasade mig ur sängen och hoppade in i duschen på en gång. Såå sköönt med en dusch när man vaknat. Dessvärre så har jag insett att det inte finns någon mat hemma så måste hinna iväg innan jag börjar jobba för att äta något.. Frågan är bara vad?

Imorgon är jag ledig Jippi!! har ingen aning om vad jag ska hitta på om jag inte skulle träffa en barndomskompis, var så länge sen så är på tiden!

Neej nu är nog inte bara jag hungrig så ska nog spana i kylskåpet en gång till.. Äggröra funkar ju annars :)

Njuter av livet

Tisdag och jag ska snart iväg och jobba.. Tänkte bara skriva ett litet inlägg först!

I fredags gick vi ju in i vecka 16 och nu börjar det väl synas utanpå mer och mer att det är något som händer där inne. Mysigt! Men det är ganska roligt för på kvällarna då man ska lägga sig är  man så uppsvälld att man ser väldigt gravid ut haha sen när man vaknar på mornarna så syns det knappt. Lite roligt är det.. Har dessutom börjat få det svårt att ligga på mage jag som alltid sover på mage i vanliga fall men får bli sidoliggandes nu. Känns som en fotboll som man lägger sig på inte så roligt eller behagligt hahaha.. Men lägger man sig på sidan och lägger täcket runt sig så funkar det.. Men det jag undrar är hur det kommer att bli sen om det är så här nu! Men man vänjer sig mer och mer hoppas jag!

Hade tänkt lägga upp en ny bild börjar ju bli dags men är så svårt att ta kort på sig själv åå Jimmy är inte hemma just nu så får bli i ett inlägg senare. Men lyckades ta en bild men den vart lite suddig..


V16 + 4

PartyHelg!

I helgen blev jag 20 och tack alla rara för alla fina presenter :)

I Lördags så var brudarna och jag iväg och käkade på G och sen vart de tårta hemma hos mig. Efter de så vart det dans på teatern. Så roligt tack för en otroligt rolig kväll!!

Idag så har släkt varit på besök hela dagen å fick massa fina presenter så TAck än en gång! Nu så sitter jag i öset och ska snart snylta lite mat är sjukt hungrig efter att bara käkat tårta idag. Men sanrt så blir det kött och ris :P Mums!

Neej blir kort idag för är helt slut.

Bye

En resa genom tiden


Tänkte jag skulle försöka berätta för er hur våran resa varit hittills i graviditeten.

Efter som min graviditet var både väntad och oväntad, för ingen av oss kunde tro att det skulle funka så fort. Jag slutade med p-piller för att jag mådde dåligt och läkarna sa att det kunde bero på att jag inte tål dem eftersom jag bytt så många gånger så stod valet mellan att sluta helt med preventivmedel eller att  börja med något annat som var spiral eller p-spruta. Men jag kände att jag ändå snart ville ha barn och Jimmy ville det också så att vänta tre fyra år var för länge. Men aldrig trodde vi att jag skulle bli på smällen samma månad som jag slutade. Min sista mens första dag var i slutet av Juli och den 6 september gjorde jag ett positivt test var då även i vecka 6. Både Jimmy och jag vart glada men sen kom alla frågetecken fram som hur vi skulle berätta det om vi kunde bo kvar där vi bor idag osv. Men problemen löste sig efter som och alla blev jätte glada och visa fällde tårar och andra ville krama om oss på en gång. Mamma var den första för mig men hon viste sedan vi var på Rhodos att jag skulle sluta med piller och hon såg fram emot beskedet som skulle komma. Mamma är ett stort stöd och är en av mina viktigaste källor som jag vänder mig till med frågor och allt om min graviditet för ens mamma har ju gått igenom samma sak och min mamma har gjort det 4 ggr.

Vi väntade några veckor med att höra av oss till mödra för det kändes för tidigt utan ville lixom vara mer säkra först så en månad senare i vecka 9 ungefär så ringde jag och fick tid den 14 oktober hos mödra i Norrtälje. Första mötet bestod mest av massa frågor om allt mellan levnadsvanor och jobb till mitt och Jimmys förhållande och bostadsform. Dem tar även blodprov och kissprov mot olika saker. Blodprovet gick sådär för mig då de bara fick ett av två rör för helt plötsligt så ville inte min kropp ge bort mer blod hihi. Vi fick visa svar på en gång som att det inte fanns någon äggvita i mitt kiss vilket skulle vara farligt för barnet för att det då läcker på något sätt om jag förstod henne rätt. De flesta värden såg bra ut och pulsen och blodtrycket såg normalt ut. Skönt! 

Men Under dem veckorna som vi väntade på besöket hos mödra så började mitt illamående ordentligt och visa mornar var så illa att dem förblev inne på toan. Hemskt.. Men Jimmy har hjälpt mig så gott han kan. Men efter kanske en veckas plågande så tog jag mig ner till Apoteket och fick ett par piller som hjälpte mig att må så mycket bättre att jag kunde jobba träna och allt precis som vanligt. Även om träningen och matcherna vart lidande för att det enda som fans i mitt huvud var ju det lilla jag hade inom mig så tillslut tog jag beslutet att kliva av Fotbollen och bara ta allt som det kommer. Men jag kan verkligen rekommendera pillren till andra som har det jobbigt med illamåendet. POSTAFEN heter dem och är egentligen mot åksjuka men är hur bra som helst så är värt att pröva.

Även om man är gravid så fortsätter ju vardagen och det var ibland svårt och jobbigt under den perioden men jag har haft tur för efter vecka 14 så slutade de för mig och kommer väldigt sällan nu mera. Men de gånger de kommer så är det ingen fara, man överlever lixom. Är nog mer jobbigt för Jimmy som ser mig må dåligt. Men oftast hjälper det att bara stanna upp och andas i tio sekunder och sen fortsätta. Kroppen är uppbyggd och även om du tror att det är du som bestämmer så lovar jag att kroppen säger till när det räcker. För mig vart det tidigt med träningarna då jag fick hjärtklappningar och svårt att andas under aktiva perioder. Vart ju rädd och ångrar inte idag att jag valt att stå på sidan.

Här efter så har tiden bara runnit iväg och man tänker inte så mycket på varje dag utan fokuserar mer på veckorna som helhet. Jag är idag i vecka 16 och har ca 3 veckor kvar till Ultra Gyn den 7 december vilket vi ser framemot massor ske bli så roligt att få se den lilla och verkligen få se det på riktigt är ju otroligt även om man inte får hålla i den så blir det mer verkligt då man får se att det finns något där inne. Ska även bli spännande att få ett mer exakt bf datum. Spännande jag vet!!!

Efter det så blir det massa julklappar och bara mys med nära och kära för vet inte exakt vad som händer så är svårt att förklara det här och nu men hittills så har det sett bra ut även om jag mått dålig periodvis men det är underbart att veta att det i slut ändan resulterar i ett litet barn.

Jag kommer att underhålla er med bilder och veckoberättelser men kan inte lova att det händer så mycket just nu. Men skriv gärna vad ni vill veta mer om eller om ni har andra önskemål är bra för mig att veta så jag får behålla mina läsare, Så Skirv skriv skriv...

Magen!

Magen blir allt större och svårare blir det att hålla in den hahaha. Inte nödvändigt men är roligt att se. Imorgon går vi in i vecka 16 det går sjukt fort. tyckte att det nyss var vecka 13 men men man hänger inte med och man hinner inte känna efter heller för den delen. 

Vi längtar som bara den till jul ska bli mysigt med magen och all stämning som är runt jul. Vi tänkte åka upp till Garsås i jul och fira där sen blir det nog hemma nästa år. Skönt att börja julhandla i tid, vi har faktist fixat två iallafall men är en del kvar men som vanligt så är man ute i sista sekund och man vet ju aldrig vad folk önskar sig eller vad dem behöver. Samma sak är det när folk frågar vad man önskar sig.. är ju skit svårt att veta när man itne saknar något så precis.. vist är alltd massa saker man vill ha men de kostar ju oftast en förmögenhet oxå..

haha men lite bebis saker kanske :P

 

Sjuk!

Inge roligt att ha feber.. Men har ändå lyckats städa lite inför helgen! Idag är febern bättre men har inte varit och jobbat för är inte bara min hälsa det handlar om och är man gravid så bör man vara försiktig många säger att jag måste lära mig att ta det lugnt och bara slappna av men är så mycket man vill hinna med så är svårt att slappna av. Men idag så har jag tagit det lugnt och gjort något då jag har orkat.

I helgen blir jag 20 och jag och nåra vänner ska ut för att firra mig :) vi ska ut och äta på G vid 7 tiden och sen blir det tårta som Erika och jag ska baka imorgon. MUMS! jag hoppas på att det blir snickerskaka oxå. Sen hoppas jag på att jag orkar ta en dans på mobergs eller teatern. Spelar inte så stor roll vart men vore kul att dansa lite. Sen på söndagen så kommer alla släktingar och då blir det ännu mer tårta och kakor har öppet hur för dem eftersom jag inte har så mycket plats här hemma hos oss. Men blir nog bra iallafall man får äta i omgångar.

Neej nu ska jag lägga mig på soffan igen så jag kan jobba imorgon för måste ha pengarna.. jobbigt att betala räkningar åå sånt annars.. haha!

Tisdag den 10 November!

Jisses vad fort tiden går.. Hänger knappt med men de är ju ett tecken på att vardagen fungerar oxå. I morse var det upp 5 för att åka till jobbet. DÅ var man trött må jag säga men tiden gick och jag slutade vid halv 3. Då åkte vi och handlade lite eller ja Jimmy handlade för själv gick jag bara och pratade i telefonen. Haha men men hem och somnade en timme skönt! Till middag hade Jimmy gjort lassange och sallad mycket gott :)

Snart eller jaa om en stund så ska jag ut till rådmansöhallen för att se tjejerna svettas lite och lämna vår försäljning eller jaa mamma sålde allt mitt men de gör hon så gärna. hon har sålt 18 korvar och 36 new bodey packet.. NICE! ska bara räkna ihop allt så de stämmer.

Mitt julklapps tips är en värmekudde av vete (vetekudde kan de oxå kallas) som man bara stoppar in i mikron tillsammans med en mugg vatten i fem minuter sen är det den bästa grejen mot mensverk, kalla fötter, muskelvärk eller bara för att värma upp i sängen jaa helt enkelt det mesta. Hur bra som helst använder min massor :) Kan användas av alla i familjen!



FÖRSTA RÖRELSEN?


MYS
MÅSTE bara berätta att när jag låg ner i soffan nyss så tror jag att jag kände det lilla livet där inne. Var som om magen knorrade fast kändes lite konstigare. Mer Bubblande smekande. Hum svårt att sätta ord på!! Jag håller mina tummar så de inte bara är inbillning?! Tänk vad hesmt om man skulle åka till Ultra och de inte ser något, fy min mardröm hela tiden! Men har man inte haft mens på snart 5 månader så då är det nog någon där inne minsan! :)


 

Vad gör du nu för tiden?

Utanför tutar bilarna som galningar så underar vad som händer? Men som vanligt så är det någon som inte kan köra bil har sätt flera som krockat här nedan för på både parkeringen och utanför folketshus. Någon abra backar och vips vad kom han ifrån? Han hade tydligen bråttom till systemet åå kunde inte vänta så då får man hellre dörren in backad av någon annan.. Haha idioter!

På jobbet idag så håller de på och river ut fortfarande idag var det golvets tur åå fy vad det stank!! Rutna ägg! Var sjukt nära att spy flera gånger.. Hungrig var man men kräsen som man har blivit så fick jag inte i mig mer än två pannkakor. Fy fy fy! Sen mådde man illa resten av dagen.

NU snart så ska jag ta en powernaaap ska bli så sköönt! Imorgon är det öppning igen så bara att ladda om batterierna. Men de ska nog gå bra så länge byggarbetarna håller sig borta.. Haha men då får vi iof aldrig klart resturangen.

satt och funderade häromdagen på vad alla gamla klasskompisar har för sig vore skoj att ses snart igen? (GYMNASIET)

Jaha ja!

Hemma igen efter en trevlig helg i Rättvik.. Bandet var super och har dansat massor så man fick träningsverk överallt.. haha! På träffade mormor och morfar idag oxå så nu vet nog alla som jag velat berätta för.

I fredags så gick vi in i vecka 15 så här nedan kan ni läsa om vad som händer under den veckan!

Vecka 15

Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.


Man är ju nyfiken så man spricker!

T

Idag har jag jobbat sista dagen för denna vecka.. Så skönt. Imorgon å i helgen så är jag ledig och ska åka upp till dalarna ska bli roligt.. Frida kommer vid 11 då grabbarna ska hämta upp Jimmy alla får inte plats i den bilen så vi tjejer tar en egen :) Vi åker dessutom senare än dem. De hade väl tänkt att dra runt elva vi runt 3 då Kalle fått sluta.

Efter jobbet idag så var jag helt slut och har haft ont i mellan magen hela dagen stundvis, kommer och går. Lite orolig blir man men nu känns ingenting igen. Känns som om man är lite små hungrig hela tiden. Neej, men sen hade älsklinge gjort mat när jag vaknade så kastade i mig den och sen for ner på stan för att göra Kalle sälskap att hitta typ en ny garderob. Nice! Efter det och en tur uppe på Knutbytorg så åkte Jimmy och jag ut till Öset och spanade lite Jimmys mamma plockade fram kort från när Jimmy var lite, jädra unge att vara söt då. Sjukt! Fick några att ta med hem för att sätta in i ramar så man kan jämföra lite sen när våran lilla kommit.

Just nu så är Jimmy nere i bilen för at thämta sin plånbok som han glömde sen har vi även packat klart för morrondagen så känns GREAT.  Bara upp och duscha imorgon som gäller. Nu är det ju så att jag inte kommer att ha någon dator med mig dit upp så kommer inte blogga först jag kommer hem om jag inte hinner med några rader imorgon.

Är det någon som har någon bra ide vad man kan hitta på till far i farsdag present?

Sov Gott!

v14 +5



Här kommer första bilden på min mage, den är lite ändrad för hade en psykisk jobbig övervikt med som störde mig för att jag skulle kunna lägga upp en bild men tog bort den och då vart bara denna mage kvar :)
När jag spanar på andra gravidmagar i v14 så syns det knappt ingenting men på mig syns det mer än jag trott och de gör mig lite orolig. Är det två? Neej, jag tror inte det men man tänker ju så direkt men tror att det är för att jag fläskat på mig lite sen jag vart gravid man äter som sagt en hel del mer. Men sanningen får vi veta den 7 december då det är dags för Ultra Gyn.

V.14 för några veckor sen kändes som hur långt fram som helst men nu är jag här och skoja inte att tiden går fort så nu vågar jag knappt längta efter jul för man vill ju hänga med själv med vad som händer med en just nu. både jag och Jimmy läser böcker om vad som händer varje vecka och det är mysigt när fredagarna kommer och vi får öppna våra böcker för att läsa vad nästa vecka ska bära med sig för nya utvecklingar i min mage. Jimmy läser en bok för pappor och det är värkligen bra det står på ett helt annat sätt än vad det gör i andra böcker om graviditeter, han som skrivit den heter Dick Sundevall. Han skriver på ett roligare sätt "humor för killar" han har låtit andra fäder berättat om vad de tänkte om, under och efter graviditeten och förlossningen. Kan säga att det hade räkt med bara den för i alla andra böcker så blir man så uppskrämd och det ska vara så "riktigt" skrivet. Men men man vill ju ha lite att jämföra med men är roligast att läsa i Dick Sundevalls bok.


dagens TIPS till alla par som väntar sitt första barn så är denna bok en perfekt julklapp eller present från mamman till pappan.

Ledig

Idag har jag varit ledig så passade på att sova en stund sen var det bara upp och Jimmy skulle på ett möte. Sen gick vi och fikade på Krabban och efter det drog vi och bytte till Vinterdäck på Ådin. Usch vad fult det ser ut när man är van med de snyggare sommar hjulen.. Haha men men är bara över vintern sen åker fin sulan på igen.

Nu är vi i öset och ska äta här innan det blir möte om helgens äventyr och vi ska bestämma när vi ska lämna NTJ på fredag. Vi som åker är Kalle, Frida, Tony, Björn, Jimmy, Biggan, Johan och jag! Efter de så lär det bli sängen för ska jobba öppning imorgon åå då vill man inte vara för trött..

...

Kom precis hem har varit och gjort massa behövliga saker. Vi var och kasta ett kylskåp som stått här hemma ivägen ett tag sen de förra gick sönder i början av oktober. Haha! Men nu är det gamla borta som stått mitt i vardagsrummet. Sen så fyller en av Jimmys kompisar år idag så har vart och köpt present till honom.

blev ett kort inlägg idag men har itne hänt så mycket heller. Ska ut till rådmansöhallen snart och heja på tjejerna lite för är tydligen cup om tre veckor bara :) NICE!

Bye bye!

Tjockis?

Jaa jag känner mig tjock eller mer fläsktjock än Gravid. Känns deprimerande men det spänns nog ut sen hoppas jag! Man får så här kliiij i fingrarna när man ser alla små kläder man vill bara köpa massa små bääbis saker. Men är lite tidigt än, sen skulle man bli så besviken om det skulle hända något så ligger alla fina underbara saker hemma och påminner en. Vore en mardröm!!!

 Kommer att komma magbilder så fort det blir någon att visa.. har fått några förfrågningar på det men kan nog säga att det kommer nog bli fram emot jul. Men då har vi något att se fram emot.. För är ju inte specielt roligt i vardagen just nu, grått och trist väder och kallt.

Mycket negativt nu! haha Men något positivt är att i helgen så åker vi (ett gäng) upp till dalarna och ska kika på John Lindberg som ska spela i rättvik ska bli rikitgt roligt. Ska även för bi mormor och berätta då tänkte jag om de inte anar nått eller har spanat in här. Men kommer åka förbi vilket fall som helst, var huuuur länge sen som helst så ska bli rikitigt roligt att träffa dem. vi ska vara där över helgen så kommer hem först på söndag då Kalle ska hem och jobba på söndag kväll go´girl! Neej nu ska jag mys ner mig i soffan breve min snutt!

2 November

Nu har dem börjat att bygga om på jobbet bort med lekhörnan och in med flera platser.. Är intressant att se hur det ska gå till och hur resultatet blir...

Både Jimmy och jag ska snart åka över till peter och chippen för att käka lite mat ska bli gott :) Sen ska jag och Chippen vidare till Lillis på möte ang. höstfesten. Är inte så många som anmält sig tyvärr.. Men det ska nog gå och ordna på något sätt!

Jaha, imorgon drar fotbollen igång och jag vet inte om jag ska sukta mig själv genom att åka ner men vore skoj att se alla igen.. Nya tränaren och allt! Men det kommer bli kanoners tror jag.. Dags för mig att skaffa gymkort så ska nog göra det i veckan. Nån som vill haka på?

1 November

Guud vad tiden går fort.. Sjukt tiden bara springer iväg och snart är även denna söndag slut. Imorgon är det Öppning som gäller och klockan står på 05:00 Så blir läggdags tidigt ikväll!!

Igår så käkade jag och Jimmy en mys middag och sen drog jag över till Lianda och Sofie en sväng. Efter en stund kom även Carina och en polare till Sofie, Malin tror jag det var.. Men men var inte där allt för länge för var tvungen att hämta mamma ute på Rådmansö som åkt båten på dagen med Annika. Men passade på att hämta henne och var även då in och sa hej och dem vart så glada för att se mig och många grattis fick man. Alla blir så glada att jag själv blir tårögd. Skulle ju vilja känna något för att få en bekräftelse på att det verkligen är något där inne, är ju ett tag kvar till Ultra, men jisses vad man kan längta till något.

Förresten jag och mamma var för en kanske två veckor sen och köpte en vagga, eller mamma köpte den med motevering att jag lär ju inte vara den enda som kommer få barn så den skulle gå runt bland syskonen.


(bilden är tagen från en annons på blocket men den ser exakt lika dan ut)

Kommer bli kanon till vår lilla bebbe i Maj!

Allsvenskan är klar

AIK TRALALALALA EHHH EEHH EHH AIK.

SM-GULD, SM-GULD, SM-GULD...

Sååå härligt att 11:e smguldet är intaget till stolta AIK efter 11 år sedan sist :) Känns även otroligt skönt att få slå Göteborg hemma på Gamla Ullevi där dem inte förlorat ett match denna säsong. Så då känns en vinns plus att guldet plockas där ÄNNU bättre! Vist det finns dem som säger att AIK ändast gjort si och så många mål men vaddå?! De har gjort precis så många mål dem behöver och de behövdes tydligen inte fler än så att plocka hem Allsvenskan.

Djurgåden vann idag oxå se det blir kval mot Asyriska.. Men hoppas på Djurgården för är tråkigt med en allsvenska utan ett derby speciellt ett Sthlm derby.  Så håller mina tummar i smyg för roligt är det att dem ligger på vippen...

Jaa, Helsingborg vad hände?
Sen Henke var skadad så har helsingborg bara fallit men vad är en lagsport utan ett lag. Man kan inte bara förlita sig på en eller två spelare.

Kanske är lätt att sitta här och klanka ner lite nu men var länge sen vi var ju faktist själva ner i S1:an men reste oss och endast ett år senare segra i Allsvenskan!

Sååå Sköönt GNAGET!

Ni är bäst!

RSS 2.0