RIKMIK - FSK (Upplandscupen)

Oj oj oj, jaa vart ska jag börja!! Innan jag avslöjar några resultat så måste jag bara säga att jag är så otroligt stolt över oss och vår vilja och glöd att aldrig ge oss först dommarn blåser!!

Jag och Honken möttes upp i Finsta och styrde bilen mot Märsta. Vi hade några timmar innan fått reda på att det var naturgräs vi skulle spela på och började misstänka att vi skulle få lira inne på stora planen med finna stora läktare. Laget känns laddat innan vi kliver på för uppvärmining och det syns att RikMik (Rosersberg) är lika laddade dem.

Matchen blåses igång 17:00 och RikMik visar vägen från början. Vi är inte vana med deras fysika spel då de knappt finns i div 4 (iallafall inte på detta sätt). Det var på ett helt okej sätt men man fick verkligen va berädd på att de smällde även efter du gjort dig av med bollen. Vi tog emot en del smällar och några fick vi frispark på. Vi försökte få kontroll på matchen och rätta till att de var RikMik som styrde. Dem var ett otroligt spelskickligt lag och löpviljiga. Men vi hade ett otroligt försvar och det skulle inte bli lätt för RikMik att trycka sig igenom hela vägen ner till Carro, när dem väl lyckades så var avsluten inge vidare (tack och lov). Vi åstakommer kanske inte så jätte mycket i första men vi är absolut inte chanslösa vi gör några avslut som går mot mål men är lite för klena för att ses som farliga. RikMik får en löpboll på kanten runt 35-40 minuter in i matchen som olyckligtvis tar på en av våra spelare och går in i mål. Men vi hänger inte läpp för de utan försökter istället fortsätta som innan. Det hinns inte med så mycket mer i första innan dommarn blåser av för halvtid.

Vi pratar i halvtid om att fortsätta som innan och vänta med straffen ett tag till för att göra dem osäkra på när dem ska satsa fullt. Dem vet att vi sitter på en bonusstraff som vi närsom helst kan slå. Finns annars inte så mycket att prata om för utom att vi aldrig ska ge oss utan en strid, vi vet nu att dem spelar tufft i närkamperna och vi måste våga kliva in närmre för att ha en chans att stå emot.

Andra halvlek drar igång och vi får på en bra start med några anfall på rad innan RikMik vaknar till och ökar tempot (igen). Men vi hänger på och håller en bättre markering än i första vilket gör det tuffare för dem att komma runt och spela ut oss. Dem börjar bli lite frustrerade när dem märker att vi blir tuffare och för att deras avslut ger några resultat plus alla offside avblåsningar. Vi höll mun och fortsätter att ta deras fysiska spel utan större respons utan börjar stå upp. Tror faktiskt att det är nyckeln till att dem börjar bli lite ofokuserade och släpper faktiskt in oss lite mer i matchen. I 80:de matchminuten blåser dommarn av för vår bonusstraff. Amanda kliver fram och sätter den fiint i mål!! 1-1 och vi räknar nu med att RikMik kommer ge allt för att sätta en avgörande innan 90 min, vilket dem aldrig lyckas med.

Matchen 1-1 och en förlängning på 2x 15min väntas. Att avgöra så fort som möjligt det är nog planen från båda lagen. Även om de skulle bli mål här så kommer tiden att spelas ut.

Vi drar igång och 2x 15 minuter går ganska fort matchen gungar fast dem sitter nog på dem farligare chanserna. I slut sekundrarna får dem ett frilägge och ALDRIG att vi skulle ge oss i sista sekund. Vår högerback laddar för allt och får in en fin tryckare precis i skottläget och anfallet dör i samband med att dommarn blåser av förlängningen.

Japp, denna match skulle inte avgöras mot två mål utan de kom att bli straffar som avgör.

Egentligen så tycker jag att de är ett tråkigt sätt att få fram en vinnare men eftersom vi haft större delen av matchen mot oss så kändes de nu skönt. Vi hade våra 5 Skyttar redo och Carro var laddad i mål.

Första straffen läggs av Amanda som återigen får slå in den i nät. Skönt, 1-2.
Deras första tjej ser säker ut och laddar för allt för att sätta den i vänstra hörnet nere men MISSAR och ställningen är fortfarande 1-2 till FSK.
Andra tar Tinna som gjort en grym match på mitten mitt hela matchen. Även hon ser ut att placera in bollen snyggt i nät bakom målis. 1-3 FSK
Nu ligger lite press på deras andra spelare om dem ska vara med och fajtas om semin. Men tro de eller ej hon sätter den i ribban, 1-3 fortfarande och nu är det spännande.
Kicki kliver fram och tar vår tredje straff. Även hon sätter dit bollen percis som om vi skulle ha tränat varje träning på straffar. 1-4 FSK
Nu ligger ALL press på deras tredje spelare om dem ska ha någon chans. Hon slår in den i nät och nu är det otroligt spännande sätter vi nästa så har vi vunnit. 2-4
Honken kliver fram men vet inte att den är avgörande vi andra nämner de då hon är nere vid mål. Håller andan en stund och ser hur dommarn blåser igång straffen och honken tar sats. Hon ttar några kliv fram mot bollen och klipper till...... MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLL!!!! 2-5 Dommarn sätter pipan i min och sträcker upp händerna i lufter och blåserav, det är klart, det är otroligt FSK dam till semifinal efter att först fått 0 poäng i gruppen och sedan på en andra chans slagit ut lag som Rimbo IF och Rosersberg (RikMik) div 3 i slutspel. Nu väntas Sunnersta i semin och det kommer inte att bli en lätt match. Sunnersta är revanch sugna sen serien och dessutom slagit ut lagga i kvarten så räkna med att de kommer bli en gryym semi på söndag (dag ej färdigt men troligtvis söndag)!

Vi hoppar runt i en ring som om vi vunnit finalen och ja jag kunde inte hålla tårarna borta!! Så stolt över er tjejer!!

Vi tackar motståndarna och sedan vågen och aplåder för för tappra publik som tagit sig dit för att heja på oss. Otroligt att så många dök upp det uppskattas massor! :)

Challis den sötaste hade köpt rosor till oss och många aplåder och gratulationer från vår lilla klack!!

Jaa, summering!

RIKMIK - FSK 2-5 (1-1)


<3



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0