Träningsmatch L-100 (matchref.)

På söndagen så åkte laget till Knivsta för att möta L-100 i en träningsmatch.

Matchen startade väl hyfsat för att vara första gången vi lirar ute i år. Ja vi var ju på Åland men de matcherna var inte i 90 minuter. Vi startar bra och tar ledningen ganska tidigt i matchen då Paulina får äran att trycka dit den första matchen hon spelar utomhus fotboll. Är väl kanske lite av en mittplansmatch och de händer inte så där jätte mycket först en av våra tjejer blir frilägesfälld i straffområdet. Dommarn visar sitt mod och ger tjejen i L.100 rött kort (eftersom de var en träningsmatch så fick dem ta in en ny spelare) men ni ska inte tro att vi fick någon straff, Neej! Hur som helst vi fick en frispark precis utan för straffområdet som duktiga Jessica satte fiins ovanför mål?! Nää, de var inte kul att missa ett sånt läge men men (första matchen). I halvtid står de 0-1 till oss! L-100 var inte alls så bra som vi kanske trott men vist fanns de några tjejer som stack ut och målvakten var grymt duktig.

Andra halvlek så bjuder vi in L-100 i matchen och låter dem vara först på i stort sätt alla bollar, vi avvaktar och blir bort gjorda. L-100 får några friläggen men är usla på att skjuta så 0-1 står sig till sista 15 min.  Då sker en situation där vår målvakt räddar en rädning fiint i straffområdet men bollen fortsätter rullar mot mål hon slänger sig och tar den snyggt några dm från linjen, dommarn som står uppe vid halva planen väljer då att blåsa i sin fiina pipa: MÅL???? Jaa jisses, dem andra fattade inte heller först vad han blåste för men mål fick dem, Surt! Vi fortsätter och pressar nästan allt frammåt. Sista 5 spelar vi med 3 i backlinjen, 3 på mittfälltet och 4 på forward. Men det blir lite ostabilt och dem får istället fritt att skappa pasningsvägar och gör i sista minutrarna 2-1. Strax där efter så har vi några skott mot mål men inget som vi lyckas få dit.

Så matchen slutar 2-1 till L-100 men dem hade en jädra fördel hela matchen! Men jag tycker vi gjorde de bra snart får vi gå ut och lira på stor plan och kan spela ihop oss lite kändes att de var ovant och de syntes nog i stressen vi hade i uppspelen!