Rhodos!

Här kommer ett inlägg om Rhodos och vart det är jag ska åka, så ni vet! Vi ska nämligen på i byn Ixia på Rhodos det ligger in liten bit utanför Rhodos stad (ni kan se på bilden nedan) Där vi bor är det klippersten som gäller på stranden. Men det gör ingen ting för man ligger ju oftast i solstol :)




Rhodos (Ρόδος) är en ö i Grekland som tillhör de så kallade Tolvöarna, där den är den sydöstligaste och största ön. På Rhodos fanns kolossen på Rhodos som tillhör världens sju underverk. Ön har en yta på 1 398 km², och är därmed ungefär lika stor som Öland. Även om en del av stränderna är steniga har ön många områden där citrusträd, vindruvor, grönsaker, oliver och annat odlas.

Turism är öns största näringsgren



Ön Rhodos är formad som en spjutspets, 79 km lång och 38 km bred med en total yta på ungefär 1400 km² och en kuststräcka på ungefär 220 km. Staden Rhodos är belägen på öns nordliga spets och utgör platsen för den antika och moderna handelshamnen. Huvudflygplatsen (Diagoras internationella flygplats; IATA-kod: RHO) ligger 14 km sydväst om staden, i Paradisi.

Jordbävningar

Rhodos har upplevt ett flertal allvarliga jordbävningar. De största är den av år 226 f.Kr som förstörde Kolossen på Rhodos, den av 3 maj 1481 som förstörde stora delar av staden Rhodos, och den som skedde 26 juni 1926. Den 15 juli 2008 slog en jordbävning med magnituden 6,3 på richterskalan till mot ön. Endast mindre skador drabbade några gamla hus. En kvinna omkom när hon föll ned för trappan då hon försökte fly från sitt hem.



Lite läskigt met jordbävningar får hoppas att vi slippet att vara med om någon sådan! Texten är hämtad från Wikipedia men har redigerat den lite :O)

Men måste skryta om att det ska bli fruktansvärt skönt att komma iväg från det här regninga Sveriga som har varit just nu är sjukt tråkigt att ha semester och vädret är som det är... Men får hoppas på att nästa vecka är bättre för då är det ju Classic car week här uppe åå då vill vi ha sol sprit och nyktra förare bakom Raggarratten :)


Kommentarer
Linda

jag vill ocksååå följa me !!!!!! men jag får förhoppningsvis roa mig med att åka till Tallin!! PÖSS snart kommer jag upp :)

2009-07-24 @ 22:11:33
Jessica

Jag önskar jag kunde packa ner dig och veta att du åkte säkert upp i bagaget då hade du fått åka med.. Men vi får åka själva någon gång!



Yeeess! det gör du.. Saknar ju dig! Fan vad kul vi ska ha nästa vecka Jimmy fåt dessutom låna sin morbrors tält som är en dubbelrummare :P Nice va! Aja vi höres nog på telen imorgon! sov gott!



Puss <3

2009-07-24 @ 23:03:09
URL: http://wahlqvist.blogg.se/
Myggan

Längtar du tills ni ska åka :D? hehe

2009-07-25 @ 00:48:18
URL: http://maddeeskogh.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0